kaynanamlar geliyo :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynanana oğlun senin yemeklerini özlemiş de.
Yemek olarak da riske girme, hazır çorba, fırında tavuk falan. Hatta hazır köfte gibi pratik şeyler alabilirsin. Pilavın tutmuyorsa bulgur pilavı daha kolaydır. Sebze zaten soğan salça yağdan ibaret. Halledersin. İlerleyen günlerde de görümcelerini kaynananı çağırır yardım istersin. Mesela dersin ki, şunu sen yap ben de ütü yapayım falan, evi süpüreyim. Yani evde 4 kadın olacaksınız, 9 kişinin boğazını iki üç hafta tek başına üstlenmek zorunda değilsin. Yardım almanda ayıp bir şey yok. Kendiliğinden yapmazlarsa sen yardım isteyebilirsin her konuda. Özellikle görümcelerinden.

Bence hic kendini kasma bn ne yaparsam yapayim begenmez bnmki, baklava bile acmisligim var hamaratimdir kendimce :)
Sen kimsenin hizmetcisi degilsin, bildigin kadarini yap gec..

Lütfen stres yapmayın bu kadar... 2 tane görümceniz ve kayınvalideniz geliyormuş yemekleri onlarla halledersiniz birlikte yaparsınız, giydiklerinize de 2-3 hafta dikkat edersiniz herşey hallolur.
Daha şimdiden kendi kendinizi böyle "yandım off off" diyip doldurursanız; onlar geldiklerinde size önemli bişey demese bile çok büyük birşeymiş gibi algılarsınız. En ufak lafları bile gözünüze batar.

Arkadaşım sakin ol, kırk kat yabancı gelmiyor ya. Eminim kayınvaliden başta olmak üzere görümcelerin de bir işin ucundan tutacaklardır. Baktın sessiz kalıyorlar, sen davet edersin yardıma. Daha memnun bile olurlar bence

ALLAH yardımcın olsun çok zor bi durum bnce tabi. Uzaktan konuşmak kolaydır tabiki internetten bakarak yemek yap bnde oyle öğrendim. Anneni ara yemek yaparken o tarifiyle sana yardımcı olabilir. Kiyafetine kocan karışmayip da onlar rahatsız oluyorsa onların problemi.

Anladığım kadarıyla yemek yapmayı biliyorsun, ama akrabaların çok seçici ve beri benzeri beğenmeyen çetrefilli yemeklerden hoşlandığı için gerilmişsin. Sürekli sana karışmaları ve eleştirmeleri ayrı bi stres yaratmış ve 3 haftalığına gelmeleri...

Neden bu kadar erken geliyorlar tüm sülalece karda kışta? Ne bileyim kendi ailemden bilirim, ağırlık oluruz diye benim evime bile zorla getiririm su içmeye bile utanırlar... Bunlar neyin peşinde? Eşin ne diyor? Bi sizin ev mi var bi de?

Ben olsam ayy anne senin yemeklerini ozledik inanki yemekler senin elinden diye falan sakayka karsiik soylersin..
Cokda kasma yani mecbur yapacak birsey yok !
Yoksa da kis gunu ne olacak kuru fasulye nohut corba yani

Yemekleri beraber yapin kendine baski yapmana gerek yok
Madem okadar insan geliyor senin tek yapmana gerek yok..

Sana karismalarinada izin verme , ne demek karisiyolar
Taviz verme kendinden sana saygi duymak zorundalar...

Gelin hanımı tatlı bir telaş sarmış.
2 kişiye pişirdiğin yemek tutmuyorsa 9 kişiye yemek pişiremezsin zaten. O sebeple dert etme.
Al kaynananı yanına ne pişirelim bugün de. Tez canlı bişeyse sana birakmaz bile. Hem yemeklerin güzel olmuyorsa belki bu 2-3 hafta senin için iyi bir eğitim bile olur.

Onun dışında unutma orası senin ve eşinin evi. O evin sizin tarafınızdan oluşturulmuş değerleri ve kuralları var. Kaynanan o evde misafir ve bu kurallara, değerlere uymalı. Yanı onun değer yargılarına göre değil sizin değer yargılarınıza göre hareket etmeye devam edeceksin. Senin için uygun olan doğrudur. Onlar yanlış buluyorsa onların sorunu seni bağlamaz. Dert etme olduğun gibi ol ve takma kafana. Yemekleri de kaynanan yapsın millet aç kalmasın

1.gün: 2 paket tavuk kanat ya da bageti fırına patates dilimleriyle atıverin, yanına salata, pilav ve bir de en iyi yapabildiğiniz çorba.
2.gün: Hazır mantı alın, ortaya turşu çıkarın, salata ya da söğüş bir şeyler doğrayın.
3.gün: Patlıcanları ve patatesleri yuvarlak dilimleyip fırın tepsisine dizin, üzerine tavada salça, soğanla kıymayı kavurup dökün, üzerine de azıcık kaynar su ve fırında 30 dk pişssin. Yanına makarna yapın, bir de mercimek çorbası.
4.gün: Nohut ya da kuru fasülye yemeği çok kolaydır, onlardan birini yapın, yanına pilav ve cacık. Çorbaya gerek yok bu yemekte.
5.gün: Fırın tepsisine kuşbaşı kuzu eti atın, içine biber, domates ve sarımsak doğrayıp 50 dk pişirin. Yanına patates püresi yapabiliyorsanız yapın ya da kızartın, bir de şehriye çorbası.
6. gün: Balık seviyorsanız balık alıp kişi sayısına göre tavada pişirin, yanına salata, başka bir şeye gerek yok.
7.gün: Taze fasulye, pırasa, ıspanak gibi bir sebze yemeği yapın, yanına makarna ve yayla çorbası.
8.gün: Biber dolması yapın, kayınvalideniz yardım eder zaten. Tarhana çorbası ve daha önceden kalan yemeklerden azar azar çıkarıp bu günü de böyle geçiştirin.
9.gün: Köfte yapın, yanına patates biber kızartması, tel şehriye çorbası ve salata.
10.gün: Sebzeli tavuk sote, yanına pilav ve domates çorbası yine salata.

Söylediğim yemeklerin hepsi çok pratiktir, yapmanız 30 dkdan fazla zaman almaz ve beceri istemez.
Tek dikkat edeceğiniz şey, baharatları güzel ayarlamanız.
Pul biber, kimyon, karabiber ve tuz 4lüsünü her yemeğe 1er çay kaşığı atın, lezzetlendiğini göreceksiniz.
Tavuk yemeklerine ekstra kekik de atın, çok yakışır.
Bu arada marketten alacağınız hazır közlenmiş patlıcan, kapya biber gibi mezeleri de yoğurtlayarak akşamları meze gibi çıkarabilirsiniz.
Aynı zamanda barbunya ya da taze fasulyeyi çokça yapıp, her akşam yine zeytinyağlı çeşit olarak ortaya koyabilirsiniz.

Yemek yapamamaktan daha büyük bi sorun var bence ya tam tekmil 7 kişilik kayın aile geliyor

Emek harcanmış bir mesaj helal olsun valla
11. gün de koca bir leğenle su döksün arkalarından giderken

Başlık çok acıklı olmuş ama insanın ciğeri dağlanıyo görünce
Tabi stresli bi durum ama yemek konusu dikkatimi çekti. Ben de yemek konusunda çok iyi değilim. Kv.lere de baştan beri açık açık söyledim ben yemek yapmayı pek bilmem ama uğraşıyorum öğrenmeye çalışıyorum diye hiç gocunmadım Onlar da ben açık açık söyleyince olur öğrenirsin zamanla deyip destek verdiler. Gidip gelmelerimizde bildiğim şeyi ben yaptım bilmediğimi o yaptı ben izledim vs.. şimdi kötü bi yemeğime denk gelseler bile daha kimse yorum yapmadan ben söylüyorum yemek için kusuruma bakmayın deniyorum diyorum Yapacak bişey yok sonuçta zamanla öğreniyo herkes..
Bunu dile getirmek ister misiniz bilmem ama siz de söylerseniz mutlaka yardımcı olacaklardır uzun kalacaklarmış nasıl olsa.. Allah yardımcınız olsun..

İnternetten bak ölçülü yaparsan tutar bende bilmiyorum hala intten bakıyorum " kuru fasülyeyi bile intten ögrendim"

Yemek yapmayi bilsende kalabalik misafire yemek yapmak kolay degil.bence kayinvalidene daha once hic.kalabalik misafir agirlamadigini belirt ne pisiriyim ne istiyosunuz diye onlara sor caktirmadan internettende tariflere bak :) bulasik camasir temizlik isi icin simdiden Allah kolaylik versin.

Benim kv ve kp bugün gitti. 6 gün kaldı kv yemekleri hep o yaptı ben de bulasiklari hallettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…