Kaynanamlar ve ben

Sananekimene

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2020
114
21
18
30
arkadaşlar siz olsanız napardınız bugün kaynanamlar eşime bebeği getir demişler bebeğin üç aylık
bakin şimdi hikayeyi anlatayım
ve durum şu ben hamile halimle rahatsız hasta halimle ise girdim çalıştım ağlaya ağlaya ayaklarımda rahatsızlık vardı sırf bebeğime ve diğer çocuga biseyler alayım diye
hiç kızın gitme destek oluruz ederiz demediler hastalık nedeniyle 6 ayımda işten ayrılmak zorunda kaldım ve bizim maddi durumlar Corona yüzünden kötü olmaya başladı benim çalıştığım birikim ortada gitti 500 TL gibi bir param kaldı onuda ikinci el beşik giysi vs bişey aldım hiç sesleri çıkmıyor tabi ne benim ne onun ailesinden ben bişey beklemedim ama insan torununa bir bezde mi almaz durumları iyi allah daha çok versin de
dogum yaptım kundaga 100 TL bırakıp el gibi gittiler kırklı bebeği Corona var demeden kucaktan kucağa geziyorlardi görümceme seneler önce çeyrek taktım ben ama o bir meyve suyu bile getirmedi yanıma gelirken
suan bebeği getirin sevelim diyorlar ben ikinci el beşik alırken nerdeydiniz diyemiyorum ve ikinci el beşik aldım diye imali bakışları çok oldu begenmezlik vs komşu kıyafet verdi bana onlara bile laf söz etdi dikenci muamelesi yapıyordu altdan altdan babam desen doğum yaptım evde beni aylarca sormamis internetden kafasını kaldırmıyor ki bağımlı normal aile hayatım yok

Yani demem o ki bir isim olunca ilgilenmiyor dara düşsem el atmiyor bişey olsa çocuklara bakmıyor benim tek çocuk varken dedim bak çalışıp ev alalım kocama destek olayım bakmadı ve şuan kızı calisiyor onun iki çocuguna bakıyor bu kıskançlık değil ayrımcılık bence şimdi bazıları demesin kıskançlık ediyorsun

Tamam onlarin yapmasi gerekirdi. Ama beklentileriniz var sizin de. Beklentiler her zaman haddinden fazla uzer. Bence cok gec olmadan tavrinizi koyun ortaya. Gerekirse diyin "ben bunlari yasarken siz neredeydiniz. Size torun morun yok" . Belki derler biz size bakmak zorundamiyiz diye. Siz de insanlik diye bir sey var diyin. Sizin vicdaniniz kararmissa ben ne yapayim diyin. Goturmeyin cocugunuzu. Bastan tavir nasil olursa o sekilde devam eder her sey. Her seyi pat pat soyleyin. Icinizde kanser olacaginiza disinizda konser olsun. Guclu olun!!!

İkinci el beşik aldık niye üzülüyorsunuz? Olabilir altı üstü beşik. Üzmeyin kendinizi.

Yapmak isteyen yapar, yapmak zorunda değiller. Sizin aileniz de yapmamış sanırım niye kv takılıyorsunuz?

Çocuğunuza anneniz baksın, kv kızından olma torunlara bakıyorsa.

Çocuk büyütmek zaten insanı yoruyor. Birde kv, görümceye takılıp kendinizi üzmeyin. Ruh ve beden sağlıginiz size lazım.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün.

Birde maddi şeylere laf eden olursa, " benim gücüm buna yetiyor, isterseniz siz alıp hediye edin" diyin.
Ben babama öyle yapıyorum.

Hic kimseden bir beklentiniz olmasin. Cocugunuzu da isterlerse kendileri gelip görsünler. Hatta bu süreç virüsten kaynakli bir sürü bahaneniz var. Hic gostermeyin. Araniza duvarlar örün. Insanlar belli yastan sonra malesef ki degismezler.

Mesafenizi koyun asla çocugunuzu göndermeyin boşverin kim naparsa yapsın siz kimseden bişey beklemeyin bu sizi üzer Allah'a havale edin kendinize ve çocuklarınıza odaklanın

birileri nasıl olsa yardım eder düşüncesiyle çocuk yapmış olduğunuzu düşünmüyorum, beklentinizi düşük tutun ki mutlu olasınız.

Mesafe candır gitme gelmeyin niye gelmiyor sunuz diye soran olursa virüs var deyin . Maddi gücünüz yetmeyebilir bunun için üzülmeyin çocuğu göstermezseniz olur biter. Kendi ayaklarınız üzerinde durursanız size saygı duyarlar elden birşey isteme el sevsin Allhtan isteki Allah seni sevsin.

ne münasebet bebeği getir demek. sen kimsin peki?
sakın gönderme koronayı bahane et kımseyıde alma.

Canim sahsen benim ailemin eside bu durumu yapti kizimda takim aldi oglumda da
Ama hicbir zaman bekleyis izerisine girmedim bizim burda kizin ilk cocugunda butun masrafi annesi gorur hele ki kizi olduysa bir de kupe alir
Aldi sukur annem zaten her zaman derki size harcamayacagizda kime harcayacagiz yarin bir gun kardesimin cocuklari olsa onlara da yapar alir kv ye gelince o kizina bile almadi ben hic beklmedim ama en kiymetli oglum derdi 1 ceyrek bekledim yalan deil almayinca canim mi sıkıldı yooook
Ev alirken bile esim 500 tl tapu da gerek olur diye istedi isteme benim babam verir dedim yok dedi istedi ocak subatta veririz demis sonra param yok dedi cikti isin icinden 1 ay sonra diger kaynim istemis esnek hesaptan cekip vermis esimin cani cok sıkıldı dedim ki bir yere borcumuz olmasi daha iyi iki uc yerdense diyip teselli ettim
Asla kotulemem ama bana yapilan her seye karsilik veririm

Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan möge apla
Bu kaynanalarla ilgili sözü yok mu zeynepin acaba gelinlere bi rahat yüzü göstermiyor kıskançlar ne kıymetli oğulları var biz evlat değiliz sanki

Madem değer görmediniz siz ve bebeğiniz o zaman kimseye istedikleri gibi sevdirmeyin bebeği onlarla vakit geçirmeyin, benimde ilk çocuğumda durumumuz çok iyi değildi eşimin tarafının verdiği beşiği kullandım bı süre canınızı sıkmayın durumunuzu düzeltmeye bakın elbet iyi günler gelir daha iyilerini alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…