Kaynananızla aranız nasıl ?

kendi annem kadar olmasada çok severim kayınvalidemi kızından ayırmaz sevdiğim yemekleri yapar gidince bulaşık bile yıkatmaz işim olsa hemen koşar dertlerşiriz dedikodu bile yaparız:nazar::nazar:

iyi sorunsuz uzakta kayınvalidem tek sorunumuz pek telefonla arama huyum yok az arıyorum onun haricinde iyiyiz çok şükür..

en iyi kaynana ölü kaynana wala:27:
bi problemim yok ama sevmiyorum...zaten TEYZE diyorum...naparsın işte eşimin anasıdır saygı duyuyom arada:63:

Teyze mi? Çok güldüm.
Hiç bir şey söylemesen siz diye hitap etsen daha iyiymiş.
Teyze ha hoşuma gitti ben de bir deneyeyim :27:

Tek kelime ile mesafeli.

Ama kendisi çok şikayetçi bu durumdan.

Ona göre ben eşimle evlendim diye onların ailesine girdim, o benim annem oldu,
eşimin babası babam oldu, eşimin kardeşleri kardeşim oldu. Hatta yaşam tarzım tamamen değişmeli, onların yaşam tarzını almalıyım. Geleneğim göreneğim hep onlarınki gibi olmalı.
Ben gitmeliyim yerine başka bir ben gelmeli onun istediği gibi.
Bu yaşa gelmişim. Kendime göre görgüm, adetlerim, huyum ve bir yaşam tarzım var. Ama bunların hepsi yıkılmalı yeni aileye göre tekrar inşa edilmeli.

Halbuki eşimle evlendim diye o benim annem olmadı kayınvalidem oldu, eşimin babası kayınpederim oldu, kardeşleri kardeşim değil görümcelerim oldu. Ben onları kayınvalidem, kayınpederim ve görümcelerim olarak sevmeyi tercih ediyorum. Bu şekilde de sevebilirim. İlla ki birilerinin benim annem babam falan olması gerekmiyor. Ama o bunu anlamaktan çok uzak.

Sürekli mesafeleri kaldırmak istiyor.
Halbuki mesafe iyidir ilişkilerimiz seviyeli devam eder, yok yere kırmayız birbirimizi.
Maalesef buna takıldı kaldı.

O da biliyor beni asla değiştiremeyeceğini ama hala ısrar hala ısrar...

Allaha çok şükür çok iyiyiz kızından ayırmaz hergün telefonla arar (annem nasılsın der ) her ihtiyacımı alır duyması yeter.:38:
en güzel yanı bana geldiğinde hiç bir şeye karışmaz herkesin kendi evi der yak üt bişir ben yerim der.
bulaşık yıkatmaz git kendi evinde yık der,
Sanırım kendi kayınvalidesi çok eziyet etmiş ben yaşadım sen yaşama sende ana kuzususun benim kızımda diyor.
Allah bozmasın inş.:nazar::nazar::nazar:

18 aylık evliyim kaynanamla bir türlü yakınlaşamadım.Kendisi biraz patavatsız,yaşına göre davranmayan,ilgi bekleyen,dediği olsun isteyen biri.Ama bende kendi kararlarımı almış,diladiğimi yapmış olarak büyüdüm.Ayakları yere sağlam basan biriyim.Pazar gününden beri kaynanamla görüşmüyorum.Yapacağını yapar sonrada pişman olur(öle umuyorum) arar.Ama açmıyorum teli.Anladımki annemi kıskanıyor.Sürekli laf sokuyor.Ben annem için dünyayı yakarım.Bu konuda daha öncede uyarmıştım şaka yollu.Anlamıyor bi türlü.Çok doluyum çok.İçimdekileri buraya yazsaqm roman yapılır.Ben de melek değilim ama ses çıkaramamak öldürüo beni.Başkası yapsa buları tepkim çok şiddetli olur.çatala kaşık diye inat eden biri ile ne konuşabilirsiniz.bi gün öpüp okşar bi gün laf sokar.temizliğe çağırır peşine misafir çağırır geline iş yaptırıorum bakın hesabı.Çok doluyum çok anne demedim hala ve kaynanası ile anne olabilenlere çok özeniyorum :((((((((((((

Öyle bir konu açmışsınız ki, sayfalarca yazabilrim.
hayatımda kimseden nefret etmedim kayınvalidemden ettiğim kadar.
Bana uzak ALLAH'a yakın olsun..
Bu gidişte ondan önce öleceğim kesin, cenazeme dahi gelmesin, nefesiyle kirletmesin.
Beni ben'likten çıkardı.

benim kayınvalidem iyidir bazen çok kırıcı konuşuyor yani anlamadanmı yaıyor diye çok düşünüyorum bana birkaç tane kırıcı sözler söylemiştir başka gelin olsa asla konuşmaz ikinci gelini olduğunda ona dese görür evine ayak basarmı ben alttan aldım bana oğlumun parasını yiyorsun ben okuttum demişti şok olmuştum çok kalabalıktı iyi snaada para vesin mi dmeliydim aceba..

18 aylık evliyim kaynanamla bir türlü yakınlaşamadım.Kendisi biraz patavatsız,yaşına göre davranmayan,ilgi bekleyen,dediği olsun isteyen biri.Ama bende kendi kararlarımı almış,diladiğimi yapmış olarak büyüdüm.Ayakları yere sağlam basan biriyim.Pazar gününden beri kaynanamla görüşmüyorum.Yapacağını yapar sonrada pişman olur(öle umuyorum) arar.Ama açmıyorum teli.Anladımki annemi kıskanıyor.Sürekli laf sokuyor.Ben annem için dünyayı yakarım.Bu konuda daha öncede uyarmıştım şaka yollu.Anlamıyor bi türlü.Çok doluyum çok.İçimdekileri buraya yazsaqm roman yapılır.Ben de melek değilim ama ses çıkaramamak öldürüo beni.Başkası yapsa buları tepkim çok şiddetli olur.çatala kaşık diye inat eden biri ile ne konuşabilirsiniz.bi gün öpüp okşar bi gün laf sokar.temizliğe çağırır peşine misafir çağırır geline iş yaptırıorum bakın hesabı.Çok doluyum çok anne demedim hala ve kaynanası ile anne olabilenlere çok özeniyorum :((((((((((((
----------------------------------------------------------

Dün akşam bize geldi çat kapı kaynanam.Tabi ziyareti malum konuyu bi şekilde açtı.O kadar dolşumki başbakan gibi konuştum konuştum :)) Canım annem bana ve kardeşime kızdığında karşısına alır örneklerle anlatırdı.Anneme benziorum bunu anladım.İnatlaşmadan örnek vere vere anlattım anlattım.Ama kaynanam yine hem hak verir hem ben öle demedm öle yapmadım der.Kendisi bana zamanında demiştir laf ağzımdan çıktıktan sonra dank edio vs die.Bizim konumuz şu kaynanam gösteriş meraklısı ama dışardan bakarsan da hiç bir gösterişi olamyan biri.Krılma sebebm bana dedikleri laf sokmaları değil sürekli annemle uraşmasıydı.Kafasına göre iş yaptı ev gösterme muhabbetinden önce tutmuş mutfak takımıyla yatak örtüsü almış.neymiş onlar insan içine çıkacak gibiymiş.lafa bakarmısınız.benim iğneden ipliğe herşeyim tamamdı gelin olduğumda.annem bana yardm etmemişmiş ben tek başıma o kadar yapmışım.Bunları bir bir söyledim yüzüne.Annem layıkıyla herşeyi yapmıştır.Onun tek derdi hasetliği hep kendi dediğinin olmasına alışmış evde avucuna almış herkesi.Ben gelince işler değişti.Hazmedemio.Okadar komik şeler sölediki bana alındım dediği konulara güldüm sadece daha ne yapayım.Çocuk gibi kadın.Ben örnek verdikçe hatalı fikrini düzeltmeye çalıştıkça heee o zaman öleyse şu şu yapılana karşılık unutuyorum (affediyorum) dedi.Unutma istersen napalım.annem bana özellkle dedi kızım kadının gönlü olsun ört onunda aldıklarını die uymadığı için kullanamadım.Bunuda söledim.Ya bende kaynana olcam bi gün allah izin verirse ama inş böle tuhaf olmam. 30 kez söyledm akşam anneme laf söyleme die yine aynı konuda 2 dk sonra sen herşeyi tek yaptın dio.Güleyimmi ağlıyayımmı.İnadım inat .... iki kanat hesabı.daha yazmadığım neler var gülersiniz hepsine.Burda başka kaynanaların da okudum yaptıklarını. diorum yine onlara kıyasla ii kalıo yanlarında.Allah bundan sonrasını ii yapsın inş.Umarım ağzını tutmayı başarır artık.

EVİN TEK GELİNİYSENİZ VE DUL BİR KAYNANANIZ VARSA YANDINIZ...
DAHA 15 GUNLUK GELINKEN. 'oğlum evlendikten sonra çok değişti bana çok bağırmaya basladı' demişti.
yine bir gün 'siz eve çerez falan aldıgnızda hemen yiyip bitirıyorsunuz acil bi mısafır geldıgınde onune koymaya bısey kalmıyor' demişti.
bi aksam 'istediğimi alırım nasıl olsa oğlum çalışıyo' demişti (oğlunun maasının kendi borçlarına bıle yetmedıgını biliyodu.para yetişmeyınce benım annemın bıze destek old. biliyodu)yuksek bir sesle.
bi gun temızlık yaparken 'yağ şişesının altına yağlı kağıt koyalım nasıl olsa sana silmek zor gelıyo' demişti. (1 sen geçti ama hepsi mıh gıbı aklımda)
davlumbazı neden silmiyosun misafır gelırse bananae sana manaa bulurlar ' demişti.
ayyy senın annen çok evhamlı demişti.
şimdilik aklıma gelmeyen bir sürü şey. ven ben bunların hıçbırısıne cvp vermemiştim.
sonuç noldu o pat pat konustu içine atmadı gamsız biri. benım aklımdan cıkmıyo kafamda kurup duruyorum hep.
kızlar tepkınızı ilk başta koyun.sonradan biriktirdiklerinizi kusarken çok ağır oluyo..

arkadaşa katılıyorum kayınvalidem dul ve ben evin tek geliniyim.. eşim abisiyle ortak çalışıyor abisi bekar..evlense benim için daha iyi olur gibi geliyor bu konuda tecrübesi olan arkadaşla beni aydınlatırsa sevinirim..

hep bir aradayız sıkıntı bastı artık kayınvalidemin iki lafından biri biz birlikteyiz ayrılmayız diyor..evlerimiz karşılıklı aramızda bir sokak var eşimin işi dolayısıyla evimizi satıyoruz. her sizde satacak mısınız diye soranlara biz beraberiz ayrı gayrı yok diyormuş.. bana kafayı yedirtecek sonunda.. belki biz ayrılacağız kardeşim.. haftanın 3-4 belki de 5 günü beraberiz.. daral geldi iyice ama akıllandım sanırım tavırlarım kesinleşmekle beraber sert olmaya başladı valla kusura bakmasınlar da bizde ana kuzusuyuz hala.. bizim de annemiz var..

iç güveysinden hallice dedim ama bende de baya sıkıntı varmış yahu..

Aynı şehirde oturuyoruz, biz çağırmadığımız zaman gelmezler, ben de onlar çağırdığında ya da eşim ısrar ettiğinde gidiyorum tabi bazen gitmediğim de oluyor.
En nefret ettiğim ben işten döndükten sonra eğer güzel bir yemek yapmışsam annemleri de çağıralım mı diyor? Ben de sadece sertçe bakıyorum eşim anlıyor. Yaklaşık 1 yıllık evliyim onları şimdiye kadar 5-6kez yemeğe çağırdım ve çok güzel hazırladım. Daha ne yapabilirim ki.

Bizimkilerin de arada laf sokmaları var bezen cevap veriyorum bazen veremiyorum. Versem de onlar kalabalık ben tek başımayım eşim de ya sessiz kalır ya da onlardan tarafa olur. Daha beni tuttuğunu görmedim.
Ben de fazla gitmemekle tepkimi koyuyorum.

bişey merak ettim.kayınvalidesiyle bayramdan bayrama görüşen arkadaşlar eşlerinizbu duruma ne diyor?kendileride mi bayramdan bayrama görüşüyorlar yoksa sizden daha sık mı? ve sizin annenize de eşiniz bayramdan bayrama mı gidiyor?

Bana mı bu soru? Malesef bizim görüşmelerimiz bayramdan bayrama değil, hafta da 1 ve ya 2, bazen de daha uzun sürüyor 10-15 gün gibi.
Açıkcası ben eşime diyorum gitmek istemediğimi açık açık, bazen anneme gidelim mi dediğinde sen git ben gelmicem diyorum. Bazen de gidiyorum, hep hayır denmiyor malesef yoksa aramızda bir tartışma vs yaşanmadı gitmek zorunda kalıyorum.

Bana mı bu soru? Malesef bizim görüşmelerimiz bayramdan bayrama değil, hafta da 1 ve ya 2, bazen de daha uzun sürüyor 10-15 gün gibi.
Açıkcası ben eşime diyorum gitmek istemediğimi açık açık, bazen anneme gidelim mi dediğinde sen git ben gelmicem diyorum. Bazen de gidiyorum, hep hayır denmiyor malesef yoksa aramızda bir tartışma vs yaşanmadı gitmek zorunda kalıyorum.

yok ben genel olarak sormuştm şuan ben nişanlıyım ve merak edıyorum.ortada bişey yokken ben gelmicem dersem çünkü büyük bi tartışma olur aramızda acaba sorun bizde mi annesini fazla mı onemsıyor die merk ettm.

Back
X