- 18 Ocak 2018
- 176
- 94
- 13
- 38
- Konu Sahibi Bitterseverkedi
-
Bu bence her kaynana yapar bunlarıdan bikaç level üstte. Yani olur böyle şeyler denilip devam edilebilir yanı yok.Cok gereksiz bir konuymus. Ust uste gelmis uzamis da uzamis.
Her gelin yasar boyle seyler. Kayinvalidelik kurumu kesintisiz calisir :)
Aranızda mesafe olsa cocugu aldirmayi dusundugunuzu soylemezsiniz. Yakin gormussunuz kendinizi. Esinizle konusmaniz gereken konuyu kayinvalideye tasirmissiniz. O da konusma hakki bulmus kendisinde. Yanlis yapmis o ayri tabi.
Surekli satasip desarj olamadigi icin annene gidip topluca salmis icindekileri pek ciddiye almamak lazim bu tarz insanlari.
Farkli ulkelerdesiniz, zaten yilda 1 ay ancak gorusuluyordur. Umursamayin.. Mecbur degilseniz gitmeyin bile.
Ben olsam arar hic bisey olmamis gibi hal hatir sorarim ayda bir. Hic bir konuya girmem. Iyi misiniz, kayinbabaya selamlar hoscakalin. Hoop ogluna veririm telefonu bitti. Esiniz de kusluk olmadigi icin rahat olur. Sizde.
Evde de internet kisitli ya da yok der internet gorusmesini bitiririm. Yuzunu gormemek de iyi gelir size.
Saygı saygıyı doğurur. O an annemden duyunca çok pardon ama çok olgun karşılayamadığını durumu. Kabak gibi art niyetli yapıldığı aşikarken. Ben saygımı kaybettim yani vardı ama yok ettiler. Ayrıca bana tavrı bambaşkaydı. Gördüğüm iki yüzlülük beni şoke etti.K.valideniz yanlış davranmış tabiki ama yanlışa yanlış şekilde cevap vermekte yanlıştır. Yazdığınız mesajdaki seçtiğiniz kelimeler hiç hoş değil, çocuk azarlar gibi. Ki huyunu bildiğiniz halde eline kozu siz vermişsiniz. Haklıyken haksız konuma düşmemek için konuşmalarınızda yazdıklarınızda kelimelerinizi seçseydiniz, size çok daha hak verebilirdim. En baştan belli mesafede yaklaşıp aldırabileceğinizi söylememeliydiniz bunları yaşamazdınız. Genel olarak üslubunuzdan sizinde eşinizin ailesine karşı her zaman saygılı ve sevgi dolu bir yaklaşımınız olmadığı kanaatine vardım. Bundan sonra daha temkinli olursanız bu tarz şeylerle uğraşıp üzülmek zorunda kalmazsınız
İlişki bitti zaten,Tipik kayinvalide. Bundan sonra birseylerinizi paylasmayin, mesafe koyun. O kadar icli disli olmamak lazim demek ki.
Bir sure de bu yolu deneyin o zaman yapacak birsey yok. Yuvanizda huzurluysaniz ucuncu sahislarin iliskinizi bozmamadi icin bu karari aldiysaniz esiniz de destekliyorsa devam edin.İlişki bitti zaten,
Gönül isterdi ki büyük bir aile olarak devam edelim. Ben sanmıyorum hiçbir kadın mutsuz olmak için evlensin. Hiç bir kadın eşinin ailesi ile bunları yaşamak istesin. Ama olmayınca olmuyor. Hep bana, hep bana zihniyeti beni çok yordu. Senden biat etmeni bekliyorlar. Biz herşeye burnumuzu sokalım, biz sadece akıl verelim. Bizi el üstünde tut, saygıda kusur etme. Tam olarak beklenti bu. Ben yapı olarak böyle bir şeyi yaşayabilecek bir insan değilim. Onlar da benim bu kafamı yaşatabilecek insanlar değil.Bir sure de bu yolu deneyin o zaman yapacak birsey yok. Yuvanizda huzurluysaniz ucuncu sahislarin iliskinizi bozmamadi icin bu karari aldiysaniz esiniz de destekliyorsa devam edin.
Hayat denilen sey bu. Kimsenin hayati dort dortluk degil. Kimi yuvasinda mutludur ama kayinvalideden yana problem yasar, kimi evladiyla sinanir, kimi esiyle, kimi de gecim sIkIntisi ceker... yuvanda mutlu isen huzurlu isen ucuncu kisileri dert ederek huzurunu bozma.Gönül isterdi ki büyük bir aile olarak devam edelim. Ben sanmıyorum hiçbir kadın mutsuz olmak için evlensin. Hiç bir kadın eşinin ailesi ile bunları yaşamak istesin. Ama olmayınca olmuyor. Hep bana, hep bana zihniyeti beni çok yordu. Senden biat etmeni bekliyorlar. Biz herşeye burnumuzu sokalım, biz sadece akıl verelim. Bizi el üstünde tut, saygıda kusur etme. Tam olarak beklenti bu. Ben yapı olarak böyle bir şeyi yaşayabilecek bir insan değilim. Onlar da benim bu kafamı yaşatabilecek insanlar değil.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim. O kadar doğru ki söylediklerin. Bugün ben de aynı şeyleri geçirdim aklımdan. Çok şükür eşimden, çocuklarımdan yana bir sıkıntım yok. Çok şükür sağlığımız yerinde. Biraz sıkıntılar zaman zaman zorluyor. Farklı bir ülkede olmamızın etkisi de var tabii. Her ne kadar yapılanlar aklıma geldikçe öfkelensemde yapacak bir şey yok. Zaten bu bu şekilde ortaya çıkmada başka bigün zaten çıkacakmış. Herşey ortada. Herkes birşeylerle sınanıyor işte.Hayat denilen sey bu. Kimsenin hayati dort dortluk degil. Kimi yuvasinda mutludur ama kayinvalideden yana problem yasar, kimi evladiyla sinanir, kimi esiyle, kimi de gecim sIkIntisi ceker... yuvanda mutlu isen huzurlu isen ucuncu kisileri dert ederek huzurunu bozma.
Kendi ile problemi olan insanlar huzuru baskalarinin huzurunu bozarak yasar. Boylelerinden uzak durmak lazim. Sana tavsiyem sana negatif enerji verenlerden uzak dur. Sevgiyle kal, mutluluklar dilerim.
Tek sinavin bu olsun bosver. Dusunme artik onlari.Güzel dileklerin için teşekkür ederim. O kadar doğru ki söylediklerin. Bugün ben de aynı şeyleri geçirdim aklımdan. Çok şükür eşimden, çocuklarımdan yana bir sıkıntım yok. Çok şükür sağlığımız yerinde. Biraz sıkıntılar zaman zaman zorluyor. Farklı bir ülkede olmamızın etkisi de var tabii. Her ne kadar yapılanlar aklıma geldikçe öfkelensemde yapacak bir şey yok. Zaten bu bu şekilde ortaya çıkmada başka bigün zaten çıkacakmış. Herşey ortada. Herkes birşeylerle sınanıyor işte.
Ya bişey sormak istiyorum naçizane.. ben mi fesatlık ettim acaba? Şimdi bu insanlar diyorum ya çok maddi yada manevi yanımızda olmadılar, ya da olAmadılar. Evimizi sattık, kredi çekip ev alıcaz borcumuz var dediler vermediler. Üzerinden çok zaman geçmedi kv ile bigün onlarda oturuyoruz; diğer oğluna istinaden bu arada eşimin bir erkek kardeşi var 4 yaş küçük, neyse ona istinaden kadın bana oğlumu Bilkent’te okutucam dedi. Ben de şaşırdım haliyle. Bunu hangi parayla yapcaksın dedim kredi çekerim dedi?? Bize sırtını döndü paramız yok diye, bahsettiği okul yıllığı 40 000 falan sanırım. Çok bozuldum, kırıldım o an.Tek sinavin bu olsun bosver. Dusunme artik onlari.
Bunlara bozulman normal. Artik bunlari dusunerek kendine bosyere negatif enerji yukleme. Kendini sorgulama. Onlar kendileti evleniyorlar kendileri halletsin diye dusunup ev aldik borcumuz var bahanesine siginmislar. Insan birsey yapmak istemezse bajaneye siginir. Sen artik kendi yasamina odaklan. Bosver bu insankarla gorusursen belli ki uzuleceksin. Yoluna devam et baskalarini bosver.Ya bişey sormak istiyorum naçizane.. ben mi fesatlık ettim acaba? Şimdi bu insanlar diyorum ya çok maddi yada manevi yanımızda olmadılar, ya da olAmadılar. Evimizi sattık, kredi çekip ev alıcaz borcumuz var dediler vermediler. Üzerinden çok zaman geçmedi kv ile bigün onlarda oturuyoruz; diğer oğluna istinaden bu arada eşimin bir erkek kardeşi var 4 yaş küçük, neyse ona istinaden kadın bana oğlumu Bilkent’te okutucam dedi. Ben de şaşırdım haliyle. Bunu hangi parayla yapcaksın dedim kredi çekerim dedi?? Bize sırtını döndü paramız yok diye, bahsettiği okul yıllığı 40 000 falan sanırım. Çok bozuldum, kırıldım o an.
Haklısın :)).. elimden gelenin en iyisini yapıcam. Yok sayıcam.Bunlara bozulman normal. Artik bunlari dusunerek kendine bosyere negatif enerji yukleme. Kendini sorgulama. Onlar kendileti evleniyorlar kendileri halletsin diye dusunup ev aldik borcumuz var bahanesine siginmislar. Insan birsey yapmak istemezse bajaneye siginir. Sen artik kendi yasamina odaklan. Bosver bu insankarla gorusursen belli ki uzuleceksin. Yoluna devam et baskalarini bosver.
İsteği kadar dairesi olsun komşun olsun seni rahatsız ediyorsa tepkini ver.Hadi kadın ruh hastası ok. Ya kocası? Kocasının yanında bu yeminleri etti!?? Kocası biz yalanmı söylüyoruz oyuna gelme diye mesajlar attılar. Bir adam dan söz ediyoruz. Onur, ahlak hani nerde????
Nassıyani? :))İsteği kadar dairesi olsun komşun olsun seni rahatsız ediyorsa tepkini ver.
Bir keresinde üst kat komşumuz köpek almış, hayvana da bakmiyorlardı.
Nasıl sesler hayvan hav da hav.
Neyse abim, annem ben söyledik yok.
Kavga ettik yok.
He öyle mi.
Gittim kaymakamlığa şikayet ettim.
Gece kaymakamlık birde polis gönderdi kapılarına.
Valla ondan sonra bi adam oldular kelime bulup anlatamam.
Uzağız zaten. Ama yaşatılanları unutturmuyor. Eskisi kadar yoğun değil tabii ama hala varbundan sonra en mantıklısı kvden uzak durmak
Kaymakamlığa gidip şikayet edebiliyorsun.Nassıyani? :))
Kvdeyi belediye ye şikayet edeyim ben karantinaya alsınlar ozaman:))Kaymakamlığa gidip şikayet edebiliyorsun.
Ben belediyeye gitmiştim komşumuz için, ordan kaymakamlığa gitmem gerektiğini söyledi.
Böyle haklarımız var yani.
Aman ben yanlış yere mi yazdımKvdeyi belediye ye şikayet edeyim ben karantinaya alsınlar ozaman:))
sende tuhafsin... niye hamile kalıyorsun bilerek?! ardındanda sevmedıgın kv aldırcam diyordun?? sacmaMerhaba hanımlar. Sizlerle uzun bir süredir uğraştığım bir problemi paylaşmak istiyorum. Bir kac senedir esimin isleri dolayisiyla yurtdisindayiz. Düşün ki aynı ülkede bile değilim, bu insanlar ordan buraya bizim hayatımızı karıştırıyor :).. Kısaca; Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Üniversite yıllarından beri arkadaşlığımız oldu. Annesi başından beri beni sevmediğini hissettirdi. Eşimle ailesinin ilişkisinin çok yakın olmamasına bilmeme rağmen bu durumu istismar etmedim. Aksine bana karşı tavrına rağmen saygıda kusur etmedim. Onlarda budurumdan çok hoşnutlardı. Sürekli arayıp soran, davet eden, özel günlerini atlamayan, Kısacası kendilerini fazlasıyla değerli hissettiren bir gelinleri vardı. Tabii evliliğimin ilk zamanlarında böyleydi.Evlenirken herseyi kendimiz yaptik. Daha cok benim ailemin destegi oldu. Onların çok az desteği oldu, borcumuz var diyip Bize destek olamayacaklarını söylediler. İlk çocuğumukucağıma aldıktan sonra bu insanların ne maddi ne manevi yanımızda olmamaları, yaşadığımız problemler karşısındaki duyarsızlıklarıyla onlardan ister istemez çok soğudum. Tavırları beni çok kırdı. Yanlış anlaşılmasın derdim para pul değil. Ama en azından gönül alınabilirdi. Uzerine vazife olmayan işlere sürekli burnunu sokan bir kaynanam ve lafini sözünü bilmez kocası. Sürekli akıl veren insanlar. Ben de maalesef artık tahammül sınırları kalmadı. Birkaç kez kendilerini uyardım. Haddini aşmaması konusunda. Bu yüzden birçok kez tartışma yaşadık. Dolayısıyla ben bu sürekli akıl verme modundan hoşlanmadığımı defalarca hem dolaylı hem en açık şekilde ikisine de söyledim. Eşimin ve çocuğumun hatrına tekrar barışttım. Herşey yoluna girdi zamanla, arıyoruz konuşuyoruz, mesafeli değil, eskisi gibi. Kadında benim yüzüme çok iyi. Problem; Eşimle yurtdşındayız birkaç senedir. İkinci çocuk planımız vardı ama ben cesaretedemiyordum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve ben ilk çocuğumu çok yalnız ve zorluklarla büyüttüm. Neyse hamile kaldım. Ama hamile olduğumu öğrenince paniğekapıldım. Maddi manevi kaygılar. Ülkemizin malum durumu. Kayınvalideme ve anneme de hamile olduğumu söylemiştim. Sonra kayınvalidem beni aradığında o an ki ruh halimle pişman olduğumu belki aldırabileceğimi söyledim. Ama sonra belki bunun hormonal bir durum olduğunu bu duygunun belki geçeceğini desöyledim. Paylaşmadaki amaç biraz rahatlatılmaya, cesaretlendirilmeye ihtiyacım vardı. Ve neticede karşımdakide bir anne ve kadındı. Bana bunu annen biliyor mu diye sordu. Ben de böyle bir karar alırsam söylemeyeceğimi. Çünkü benim annem yaşlı bir kadın ve hasta. Kayınvalide gibi genç değil. Üstelikte dindar. Yani birşey olsa Allah korusun burdan benim ülkeye dönmem çok zaman alır. Hal böyleyken, Böyle bir kararı anlamayacağını ve onu çok üzeceğini ve söylemeyeceğimi anlattım. Velhasıl gerekçelerimi kendisine söyledim kendisini de söylememesi konusunda uyardım.Olurmu canım ne münasebet dedi. Ve kendiside böyle bir karar karşısında üzüleceğini söyledi ama karar sizin dedi.Neyse ertesi gün bu duygu geçti. Buradaki Türk ve yabancı arkadaşlarım bunun çok normal olduğunun ikinci çocukta kendilerinin de böyle bir ikilem yaşadığınıanlatıp beni cesaretlendirdiler. Ki bu duygu gerçekten geçti. Ben de kayınvalideye üzülmesin diye mesaj attım. Bu duygunun geçtiğini zaten ben bebeğime kıyamam dedim. Bikaç zaman sonra Annem aradı. Başladı ağlamaya çocuğu aldıracakmışsın diye. Ben de her nekadar cevabını bilsem de bunu nereden duydun diye sordum. O da kayınvaliden söyledi dedi. Çok öfkelendim. Annem benisakinleştirmeye çalıştı. Kadını aradım ulaşamadım. Msj attım. Ne hakla benimseninle paylaştığım bu durumu söylememen gerektiğini bile bile anneme söylersin? Sen ne kadar empatiden yoksun bir insansın.Hep aynı densizlik pes! Diye. Sonra bu insanlar bize gidiyorlar. Bizimkiler el üstünde tutuyor. Sonra bukadın sizi internetten görüştüreyim diye güya tlfonınu açıyor. Annem saat farkı dolayısıyla onlar uyuyordur desede açıyor. Benim gönderdiğim msjı okuyor. Ve daha önce yine ona kızdığım ta bir sene önceki msjları saklamış onları da okuyor. Sonra başlıyor arkamdan benim evimde benim aileme benim hakkımda saydırmaya. Senin kızın şöyle saygısız böyle bilmem ne. Neyse bunlar bizden ayrılınca bizimkiler birbirine giriyor. Babam anneme kızıyor niye kadının söyledi şeyi bana söyledi diye. Hayır ben orda olsam yüz yüzeyken yapılsa o kadar kızmam. Sinsi sinsi yüzüme gülüp arkamdan msjları saklayıp bunları yapmanın planlarını kurmuş. Bu bi insana bel altı vurmaktır. Beni beğenmeyebilirsin, beğenmiyorsan mesafekoyarsın. Evine gidip kalbini bir gün kırmamış insanlara evladı hakkında bunları söylemek, o kadıncağızı kocasının yanında zor duruma düşürmek.. Ben bunlardıöğrenince benimle ne de çocuğumla bir ilişkiniz kalmadı dedim. Sonra bu kadına neden böyle bir çirkinlik yaptığını sordum. İlk önce eşim arayıp çok kızdı kız senle bişy paylaşmış niye gidip söylüyorsun, milletin evini niye karıştırıyorsunuz? Diye. O da ben annesine böyle bir şey söylemedim kulağı iyi duymadığı için yanlış anlamıştır demiş. Sonra ben aradım bana tlfonfa bana Benim oğlum mutsuz sen onu mutsuz ediyorsun ailesine böyle davranılmasından mutsuz diye bağırmaya başladı. Bütün bunlar kendi başının altından çıkmasına rağmen? Eşime bunu söyledim. O da annesine kimin kimle mutlu olduğuna siz mi karar veriyorsunuz dedi. Üzerinize vazife olmayan işlere kalkıştınız dedi. Siz o kızın sayesinde aile oldunuz ama o kız sizin sorumsuzluklarınızdan çok yara aldı dedi. Kadın Bana da anneme böyle bişey söylemediğini yanlış anladığını söyledi. Sonra Facebook tan annenizin içinin ısınmadığı insanlardan uzak durun anneler bilirler yada edepsiz insan vs gibi paylaşımlarını gördüm. Ve anladım ki. Bukadın çoktan başka hesaplara girmiş. Bilirsiniz sosyal medyada özlü söz paylaşıp kendini ulvi bir kişi gösterme çabasında ilginç bir güruh var. Bu kadının ne zaman bisıkıtısı olsa bunu yapıyordu ciddiye almıyordum, hatta gönlünü almaya çalışıyordum.Ama bu kez çok ileri gitmişti. Annemle tekrar tekrar konuştum. Böyle bir şeyin yanlış anlaşılmasınn mümkün olmamasına rağmen sordum. Annem de tlfonda aldırmayı düşündüğümü sonra vazgeçtiğimi söylediğini anlattı. Keşke elim kırılsaydı da aramasaydım dedi. Korktuğunu ve bir anne olarak aramasından dolayı bile kendinisuçlu hissetti. Kadına hamile bir insana bunları neden yaptığını anneme söylediğini bildiğimi ve sırf daha önceki çözemediği karın ağrılarından ve o denssiz lafınınaltında kalmamak İçin bunları yaptığını söyledim. Utanmadan yalan söylüyorsundedim. Artık karı koca geri adım atamayacak durumdalardı. Eşime msjlarattılar, annesiyle kızı tezgah kurdu. Ben öyle bişey söylemedim. Ben yalancı değilim onlar yalancı diye. Bizimkiler anne babadir uzmeyin diyorlar bu arada esime de banada. Kadin yapti bisey Ama donemedi iste diyorlar. Esime attiklari senaryo yaziyor tezgah kuruyor lflarini bilmiyorlar tabii.Kadin en son Eğer söylediysem ölmüş babamla zina edeyim dedi!! Ve kocası kadının yalanını destekledi!! Bunları duyanbizimkiler şok geçirdi. Ama herzaman annem, kizim kocanin anasiyla babasi biz dunyanin en kotu insani olsak sen bizden vazgecermisin dediler. Ilimli olmaya calistilar. Butun iliskimi kestim. Esim gorusuyor. Torunlariyla gorusmelerini icim almiyor ve izin vermiyorum. Esim kararima saygi duyuyor. Kadin arkamdan butunakrabalarina benim ne kadar kotu bir insan bir anne bir es oldugumu anlatiyor. KonuCok uzun oldu Ama durum bu. zaten hayatımız yeterince zor. Bir de bu anne baba sıfatındaki insanların bunları yapmaları bana çok ilginç geliyor. Çünkü benim yetiştiğim aile ortamında hiç böyle bişey görmedim. Annemin de gelinleri var. Anlaşamadıkları konular elbette oluyor. Ama hiç bir gün ne annemden ne babamdan gelinleri hakkında ne gelinlerine ne oğullarına bu kişi seni mutsuzediyor demediler. İnsanların mahremlerine girmediler. Bir dertleri olsa annemsabahlara kadar uyuyamaz kendine derteder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?