- 25 Haziran 2016
- 1.436
- 3.322
- 133
- Konu Sahibi Bitterseverkedi
-
Hayır böyle bir aileden öyle bir oğul nasıl çıkmış, hakikaten eşiniz söylediğiniz gibiyse helal olsunEvet aynen böyle söyledi. Üstelik bunu benim babama da söylemiş. Bizimkiler hala hatırladıkça konuyu kapat kızım diyorlar. Ne ben ne onlar hayatımızda böyle bir cümle duymadık. Kadın bu sözü edebilecek ahlaktan yoksun. Ama bunu kocasının yanında ediyor. Üstelik kocası tüm bu bizim evde geçen niye söyledin gibi konuşmalara tanık. Valla nerden tutsan elde kalıyor. Pembe dizi karakteri gibi insanlar gerçek olamayacak kadar yüzsüz.
Evet düşmanlığı varmış. Bahane arıyormuş karın ağrılarına. Keşke ben oradayken yüz yüzeyken yapsaydın madem böyle bir hesabın vardı kaç kere bir aradaydık ailemle dedim. Dedim ya nasılsa yokum ben. Saymış dökmüş kocasıda yanında. Kendince intikam almış işte. Bana diyor ki ben sana kızmıyorum oğluma kızıyorum baştan söyleyecekti benim anama babama saygı duyacaksın diye diyor :) saygı diyor ya. Ben de saygı istenmez saygı kazanılır, saygı hakedilir dedim. Hala saygı diyor. Bir insan en çok neyin fukarasıysa en çok ondan dem vururmuş hesabı.Kucucuk bir konu cok uzamis kadinin sana dusmanligi varmis zaten bunu bahane sunnus kendi kabahatini kapaymak icin de bunu kullanmis
Ben ona diyorum sen survivor sın diye. Bunların arasından nasıl böyle çıkabildin diye. İşte her zaman insan anasından babasından nasıl bir insan olması gerektiğini öğrenmiyor. Bazen nasıl bir insan olmaması gerektiğini öğreniyor. Eşim gerçekten adam gibi adamdır. Merhametli, esprili, fedakar, sahiplenici..Hayır böyle bir aileden öyle bir oğul nasıl çıkmış, hakikaten eşiniz söylediğiniz gibiyse helal olsun
Orası öyle canım, alimden zalim doğar hesabı... ama hani bazen bazı şeyler tepkisel oluyor ya, mesela ailesinin rezil hareketlerine tepkisel davranış gösterip bir zaman sonra hareketlerinin onlara benzemesi durumu... Umarım eşinizin hali bu noktada değildir, samimi ve içtendir her tepkisinde.Ben ona diyorum sen survivor sın diye. Bunların arasından nasıl böyle çıkabildin diye. İşte her zaman insan anasından babasından nasıl bir insan olması gerektiğini öğrenmiyor. Bazen nasıl bir insan olmaması gerektiğini öğreniyor. Eşim gerçekten adam gibi adamdır. Merhametli, esprili, fedakar, sahiplenici..
.Cok gereksiz bir konuymus. Ust uste gelmis uzamis da uzamis.
Her gelin yasar boyle seyler. Kayinvalidelik kurumu kesintisiz calisir :)
Aranızda mesafe olsa cocugu aldirmayi dusundugunuzu soylemezsiniz. Yakin gormussunuz kendinizi. Esinizle konusmaniz gereken konuyu kayinvalideye tasirmissiniz. O da konusma hakki bulmus kendisinde. Yanlis yapmis o ayri tabi.
Surekli satasip desarj olamadigi icin annene gidip topluca salmis icindekileri pek ciddiye almamak lazim bu tarz insanlari.
Farkli ulkelerdesiniz, zaten yilda 1 ay ancak gorusuluyordur. Umursamayin.. Mecbur degilseniz gitmeyin bile.
Ben olsam arar hic bisey olmamis gibi hal hatir sorarim ayda bir. Hic bir konuya girmem. Iyi misiniz, kayinbabaya selamlar hoscakalin. Hoop ogluna veririm telefonu bitti. Esiniz de kusluk olmadigi icin rahat olur. Sizde.
Evde de internet kisitli ya da yok der internet gorusmesini bitiririm. Yuzunu gormemek de iyi gelir size.
Ne alaka kurdunuz da beni tecavüzü meşrulaştırana benzettiniz. Siz sayfalarca yazmışsınız size yaptıklarını sonra dert anlattım nedir yani. Kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz hepimiz kaynananıza sövelim mi istiyorsunuz anlamadım hepimizde var kaynana hepsinde çene maasallah annelere kocalara fiştekleyip duruyorlar ben kaynanama bir derdim anlatmam huyunu biliyorum. En fazla bu aralar kilo mu aldım derim bekler kocam gelince kilomla ilgili milyar tane laf sokar ben de pişman olurum. Huyları böyle sonra neden anneme söyledi. Ne bekliyordunuz? Bi de ben iyi niyetliyim tribine giriyorsunuz beni haksız çıkarmak için, madem iyi niyetlisiniz neden yaşlı kadına öyle ağır mesajlar atiyorsunuz. Acaba siz laf etmeye kadınla kavga etmeye yer mi arıyorsunuz anlamadım. Oto niyetli insan bir haksızsınız yorumunu hemen tecavüz savunucularına mi benzetir? Siz mi saf ve iyi niyetlisiniz? Hiç öyle görünmüyor buradan.Kişi kendinden bilir işi demişler. Evet benim kafam çalışmadı. Benim yüzüme gülüp, daha önceki tartşmalardan pişman olduğunu hissettirdi. Biz bir aileyiz mesajını verdi. Yüzme güldü. Çok pardon ya inandığım için. Ve çok pardon bir anne bir kadın olarak anlayabilir diye derdimi paylaştığım için. Bu bakış açısı bizim ülkemize has ama. Heryerde karşımıza çıkıyor. Tecavüze uğramış kadına mini etek giydi madem haketmiştir mentalitesinden hiçbir farkı yok. Çalanın, vuranın, yalan söyleyenin, sinsilik yapanım bizim ülkemizde hiç suçu yok. Eşşeklik bizde.. haklısınız..
Bu kadar güzel tarif edilemez evet gerçekten kumpas üzerine kurulu kişilikler. Bu olay olduğundan beri düşünüyorum, anlam vermeye çalışıyorum ama anlayamıyorum. Netice de ben de bir anneyim. Yine anlayamıyorum?? Çok garip geliyor bana.
Ne alaka kurdunuz da beni tecavüzü meşrulaştırana benzettiniz. Siz sayfalarca yazmışsınız size yaptıklarını sonra dert anlattım nedir yani. Kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz hepimiz kaynananıza sövelim mi istiyorsunuz anlamadım hepimizde var kaynana hepsinde çene maasallah annelere kocalara fiştekleyip duruyorlar ben kaynanama bir derdim anlatmam huyunu biliyorum. En fazla bu aralar kilo mu aldım derim bekler kocam gelince kilomla ilgili milyar tane laf sokar ben de pişman olurum. Huyları böyle sonra neden anneme söyledi. Ne bekliyordunuz? Bi de ben iyi niyetliyim tribine giriyorsunuz beni haksız çıkarmak için, madem iyi niyetlisiniz neden yaşlı kadına öyle ağır mesajlar atiyorsunuz. Acaba siz laf etmeye kadınla kavga etmeye yer mi arıyorsunuz anlamadım. Oto niyetli insan bir haksızsınız yorumunu hemen tecavüz savunucularına mi benzetir? Siz mi saf ve iyi niyetlisiniz? Hiç öyle görünmüyor buradan.
Bu kadar yazmazdım ama konu sahibi ilk yorumuma böyle cevap verince ...Ben size hak veriyorum biraz abartılı bulsam da. Kv nin huyunu bile bile paylaşmak, mesaj atmak sonra da ben iyi niyetliyim demek pek inandırıcı olmuyor.
ztn evliliginde mutsuz oldugu için oglundan beklenti içine giriyorÇok değişik gerçekten. Ama böyle oğlunu kontrol etmek isteyen insanların evliliklerinde mutsuz olduklarını düşünüyorum. Ve örneğine de bizzat tanık oldum. Kadın çok mutsuz ve can yalnızlığı olan bir kadındı. Sürekli kocasının onu nasıl ezdiğinden ve mutsuzluğundan bahsederdi bir zamanlar bana. Nerden nereye..
Ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Bir kadın yaşlı değil, yaşlı olan benim annem. İki kadınla, sıfatı kim olursa olsun kendisine o an o ruh haliyle çok insani olan bir durum paylaşılmış ve özellikle kendisi sormuş annen biliyor mu diye. Bilinmemesi istendiği kendisine net bir şekilde söylenmiş. Üç konu zaten kapanmış. Dört gidip söylemesinden ziyade yüzüme çok başka olan bu insan bunca zaman benim yüzüme oynayıp arkadan bunları yapmanın planlarındaymış. Ve beş; benim bu insanlarla tartışmalarım oldu evet. Ama onlar bana pişman olduklarını hissettirdiler. Ayrıca mesafeli bir ilişkimiz de yoktu. O da benimle bir sürü şeyini paylaşırdı. Ben hiçbir gün kaç yaşında kadının yaptıklarına yaşadıklarına bak diye yargılamadım. Ve benim kendimi size iyi niyetli göstermek gibi bir çabam yok. Olay benim tarafımdan nasıl yaşandıysa o şekilde aktardım. Aklıma bunları yapacağı gelseydi değil bişey paylaşmak çok soğuk bir ilişkim olurdu. Kaldı ki böyle ikişki kurmak gibi bir mecburiyetim yoktu. Bakış açınızı eleştirdim çünkü sanki kayınvalide denilen insan modeli böyle şeyleri yapmakla mükellif gibi size göre. Bana göre çok ayıp yaptığı ve sonrasında ettiği yeminleri düşünürsek.Ne alaka kurdunuz da beni tecavüzü meşrulaştırana benzettiniz. Siz sayfalarca yazmışsınız size yaptıklarını sonra dert anlattım nedir yani. Kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz hepimiz kaynananıza sövelim mi istiyorsunuz anlamadım hepimizde var kaynana hepsinde çene maasallah annelere kocalara fiştekleyip duruyorlar ben kaynanama bir derdim anlatmam huyunu biliyorum. En fazla bu aralar kilo mu aldım derim bekler kocam gelince kilomla ilgili milyar tane laf sokar ben de pişman olurum. Huyları böyle sonra neden anneme söyledi. Ne bekliyordunuz? Bi de ben iyi niyetliyim tribine giriyorsunuz beni haksız çıkarmak için, madem iyi niyetlisiniz neden yaşlı kadına öyle ağır mesajlar atiyorsunuz. Acaba siz laf etmeye kadınla kavga etmeye yer mi arıyorsunuz anlamadım. Oto niyetli insan bir haksızsınız yorumunu hemen tecavüz savunucularına mi benzetir? Siz mi saf ve iyi niyetlisiniz? Hiç öyle görünmüyor buradan.
Söylediğim gibi baştan olumlu bakmasa da ben ilgi alaka sevgi gösterince herşey çok güzeldi ilk iki sene. Sonra onların umursamazlıklarını bencilliklerini gördükçe soğudum ve kendimi geri çektim. Bir de işin içine sürekli akıl verme girince tepki gösterdim. Tepki tepkiyi doğurdu galiba. İçtten içe bilenmişler. Derdiniz neyse benle halledin. Bu nasıl bir zihniyet anlamadım. Msj saklamalar, arkadan evimde saydırmalar. Bu ne ucuzluk?Bence böyle insanlarla görüşmemek en doğrusu. Oğlun evlenmiş barklanmış çoluğa çocuğa karışmış daha gelin istememek ne demek.birde yurt dışındasınız. Kv amacını da anlamadım. Sizi boşandırırlarsa daha mı mutlu olacakmış-lar! Eşiniz görüşürse görüşsün ,ama siz mesafe koyun demiyorum duvar örün geçemesinler o duvarı.keşke herkes haddini bilse dünya daha güzel bi yer olur.hayatınızın sonuna kadar da görüşmeyin. Ruhen sağlıklı olursunuz en azından.
Çok haklısınız. Resmen hadsizlik! Anne baba yada kv kp de olsalar bu kadar kontrol meraklısı olmamaları lazım. Sonuçta herkesin evi barkı ayrı. Kimse kimseye yük değil. Sizde sevgi ve saygıdan başka bişey beklemiyorsunuz. Resmen içten fesatlık koskoca insanlar. Uzak durun muhattap bile olmayın. Düşünüp düşünüpte kafanızı yormayın.Söylediğim gibi baştan olumlu bakmasa da ben ilgi alaka sevgi gösterince herşey çok güzeldi ilk iki sene. Sonra onların umursamazlıklarını bencilliklerini gördükçe soğudum ve kendimi geri çektim. Bir de işin içine sürekli akıl verme girince tepki gösterdim. Tepki tepkiyi doğurdu galiba. İçtten içe bilenmişler. Derdiniz neyse benle halledin. Bu nasıl bir zihniyet anlamadım. Msj saklamalar, arkadan evimde saydırmalar. Bu ne ucuzluk?
Kvdenin bu huyunu bilmiyordum. Kendisinin de benimle bir çok özel paylaşımı vardı. Hatta söylediğim gibi gizli saklı kocasından içen biriydi. Hiç bir gün bulunduğu yaşa pozisyona bakıp kendisini yargılamadım. Kimseyi yargılamak benim haddime değil çünkü. Ayrıca söylediğim gibi yurtdışındayım ailen uzak, hamilesiniz. Farklı duygu yoğunluğu ve kafadasınız. Aklım da sadece tekrar yapabilir miyim altından kalkabilir miyim korkusu var. Bir önceki loğusalığım yapayalnızdı. Annemin sağlık sorunları vardı. Eşim çok yoğun çalışıyor. Kayınvalide kendi çalışıyor. Vs.. ayrıca kadın benim yüzüme çok farklıydı. Aksi olsa paylaşırmıyım?Ben size hak veriyorum biraz abartılı bulsam da. Kv nin huyunu bile bile paylaşmak, mesaj atmak sonra da ben iyi niyetliyim demek pek inandırıcı olmuyor.
Anlaşılabilmek ne güzel! Benim de beklentim buydu işte. Şimdi bana benim arkamdan dedikleri şöyle saygısızsın böyle saygısızsın diyorlar ya. Ve biz senin aile büyüğünüz bize saygı da kusur etmeyeceksin gibi bir beklenti içine girmişler! İyi de güzel kardeşim ben de senden bunu bekliyorum. Bak ne güzel bir duygu paylaşılmış seninle, üzerinden üzülme bak o duygu geçti ben bebeğime kıyamam zaten diye msj atılmış sana. Ne zaman geleceksin gel. Bak torunun özledi sen buraları seversin ben seni gezdiririm demişim. Davet etmişim seni. Ne istiyorsun????!! Ne yapmalıydım acaba????Çok haklısınız. Resmen hadsizlik! Anne baba yada kv kp de olsalar bu kadar kontrol meraklısı olmamaları lazım. Sonuçta herkesin evi barkı ayrı. Kimse kimseye yük değil. Sizde sevgi ve saygıdan başka bişey beklemiyorsunuz. Resmen içten fesatlık koskoca insanlar. Uzak durun muhattap bile olmayın. Düşünüp düşünüpte kafanızı yormayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?