Birde şunu belirteyim eşimin ailesinin istekleri istedikçe ve ben yaptikça artıyor ornegin kaynanamin elini hergün öpmeyi kabul ettim görümcem kayinimin elini de öpmemi istedi benden bu arada kayinimin Esimle arasında Sadece bir yaş fark var gencecik adam... Yani onu kabul etsem haftaya kendi elinide optürur bana inanın bana
Sinirlerim zıpladı.. Kaynınızın elinden sizene, bunları yapmanızı söyleyen görümcenizin ne haddine !!
Aralarında kaç yaş fark olursa olsun kimse kaynının elini öpmez, hatta tokalaşmak zorunda bile değil.
Görümceniz kendini komutan ilan etmiş.
...
Hergün görüştüğünüz bir yaşlının elini öpmek hatırını sormak gibi birşey, pek farkı yok.
Fakat bunu bir görümcenin söylemesi, üstelik diretmesi çok sinir bozucu bir durum.
Bunu eşinizle konuşmalısınız..
Sizin zaten k.validenizin elini öptüğünüzü, hatrını keyifle sorduğunuzu fakat bunun başka biri tarafından dayatılmasının sizi üzdüğünü, bunu eşinizin onaylamasını daha fazla içinize dokunduğunu anlatın.
Bu konuşmadan sonra k.validenizin elini öpersiniz içtenlikle.
Anlıyorum elini çekmesi hoş değil ama bunu da bir anne kaprisi olarak görün ve elini çektiğinde kırıldığınızı söylemekten çekinmeyin.
Kendinize azıcık değer veriyorsanız, görümcenizi size yönlendirmemesi gerektiğini kibar-sert-net bir şekilde söylersiniz.Uymazsa buna bir daha söylersiniz.
O da sizin abinizin elini öpsün. Abiniz yoksa amcanızın, dayınızın.