Kaynananın eli her görüldüğünde öpülür mü?

ben yaşadıgım şehir adetlerinde gelin banyodan çıkınca bile el öpüyo valla bende öpüyorum el öpmeyle agız pis olmaz

Son düzenleme:
Ellerini optikten sonra ayaklarını opturmeyecekleri ne malum İnanın istekleri bitmiyor içimden gelmiyor opmek

zorluyorlar seni ya ondan soğumuşsun el öpmekten basit bişey gibi ama zorlayınca gıcık olur insan haklısın, öptürmek istemeseler her gördüğünde öpersin:)

gerçekten mi? ay ne ilginç bizde çocukken banyodan çıkınca yanaktan öperdik evde kim varsa:)

vallahi ve hala 8 yıllık gelinim ikinci bebişim olacak öperim
validemle aynı semte ve 2 günde bir gideriz her gittigimde öperim ama bana ısrar etmediler hiç ama beklediler tabiii:26:
aman geliniz nede olsa:26:

Son düzenleme:
ne kayın validem ne kayınpederim hiç ellerini öptürmezler daha 1 kere bile öpmedim ben.mesela bizde uzun zaman görüşlmediğinde öpülür.ama onlar bunun kendini büyük görmek olduğunu düşünüyorlar hiç kimseye el öptürmezler banada bu garip gelmişti :)

sana zor gelen öpmek değil seni zorlamaları hakikaten sıkıcı bir durum.çocukmuşsun gibi sna direktif vermeleri hoş değil.hadi kayın validenin elini öp nede olsa büyüğün ama kaynının falan elini öpme genceck adam neden öpeceksin ki o adetler eskidi artık eskiden aile büyükleri ve özellkle erkekler çok yüceltilirmiş o yüzden el öpülürmüş.gelinde el kızı hizmetçi işte oturmucak el etek öpcek falan bunların eskimiş adetler olduğunu uygun bir dille anlatın.ama gönlü olsun diye kayınvaldenizin elini öpüverin gitsin :)

Bu işler zorlamayla olmaz, bizim geleneklerimiz böyle öpmek zorundasınız da denilemez.
Biz ayrı şehirlerde oturuyoruz, buna rağmen ben istesemde onlar öptürmezler.
Bana saçma geldi istekleri, baskı yaparak bunu yaptırmaya çalışmaları çok saçma.
Saygısız bir insan değilsiniz heralde, saygıyıda onlardan öğrenecek değilsiniz.
Bu konuyu niye bu kadar büyütmüşler, konuşmama derecesine getirmişler anlayamadım.
Saygı el öpmeyle mi oluyor sadece.
İçinzden nasıl geliyorsa öyle davranın derim ben.

ben hergun gormuyorum ama opmesemmı bnde ıstemıorm hıc ama esım uzulurmu dıye dusunuyorum nıkahta elını opmemısım onu fark etmıs esım

ben karşı binada oturuyorum kaynanamla iki günde bir dört günde bir görüyorum napıyosun ne ediyosun der geçerim...daha işim gücüm yok onunlamı uğraşıcam bee gitsin kızlarına öptürsün

öp canım nolucakki mutlu olsunlarzorlamadan dolayı rahatsız oluyosunuz çok normal hoş bişi değil.takma kafana öp gitsin.bunun için huzursuzluk çıkmamış olur hemde

Zorlama olursa öpecegım varsada öpmem..!
Zaten cokta adetim degıldır. ama gonullerı hos olsun dıye öpmeye calısırım.
Allahtan oyle bir emri vakileri olmadı. haz etmıyorum el felan opmekten zaten.

ya opmek bizim adetlerimizde varda ben sevmiyorum ne opmeyi ne opturmeyi benim annemde hic sevmez bugune kadarda hic opturmemistir elini kaynanaya gelincede birlik oturuyorum zaten ozelbi gunse operim yoksa oyle hergun opmem dedimya zaten sevmiyorumda hele diretilse hic yapmam

Yarın yine el öpme merasimi olacak ve ben gerileceğim beni anlayan arkadaslar olmuş evet saygisiz biri değilim ama zoraki yaptıgım icin içimden gelmiyor vallahi gelmiyor onu kırmadan nasıl söylesem acaba?

ya allah askiniza kusura bakmayinda bi bumu kaldi dert yani?

yok öpmem yok hoslanmiyorum bilmem ne..

NE OLMUS YANI? öpsen ne olur öpmesen ne olur..

Insanlar Mutlu oluyorsa seviyorsa hoslaniyorsa öpü ver gitsin, 10 saatmi sürüyor sanki, sanki dudaginami yapisacak tövbe yarabbim yaa..

Büyüklerin herzaman eli öpülür benim bildigim, öpmeye egilirim kimisi geri ceker istemez kimisi öptürür öperim bukadar basit ya

artik insanlari anlamakta gercekten kuvet cekiyorum..

Yarın yine el öpme merasimi olacak ve ben gerileceğim beni anlayan arkadaslar olmuş evet saygisiz biri değilim ama zoraki yaptıgım icin içimden gelmiyor vallahi gelmiyor onu kırmadan nasıl söylesem acaba?

Saygı gereği öpülür ama anlıyorum bunaltmışlar sizi, direk söylemeyin konu uzamasın sarılıp arada kaynayıp gitsin.Görümcenize ne oluyor onu anlamadım, ona ne, hele 1 yaş büyük kaynınızın elinin öpülmesini hiç anlayamadım tokalaşırsınız oda istiyorsanız, hatta gerek bile yok. Zaten nezaket kuralıdır bayan elini uzatmazsa erkek uzatmamalıdır. Büyükler içinde öyle bazısı gözüne kakar gibi elini elini hazır eder sinir olurum.Zaten o kişi saygıyı öpülmeyi hakederse sizinde içinizden geliyorsa öpersiniz.Bunu kimsenin hatırlatmasına gerek yok. Elim öpülerek saygı göreceksen ben almayım.

Dayatma hiç hoş bişey değil, kayınvalideniz yüzünü öptürmeyip itmiş sizi bu da çok çirkin birşey. Ayrıca kaynınızın elini öpmek ne demek ya.. Amma velakin arkadaşlar bi el öpmeyi bu kadar abartmayın lütfen. Dinle, peygamberle neden ilişkillendiriyorsunuz? Bu geleneksel birşey. Bizlerde büyüklere saygı ve sevgi el öperek gösterilir. Ne var yani? Valla şapur şupur öperim sevdiğim büyüklerimin elini hiç de sorun etmem

Bende sevdiklerimi öpmeyi çok seviyorum..ama kaynanamı değil zaten ayda bir operdim anneler gunü bayramlar kandiller dogum gunü yilbasi vs.ama her seferinde optürup bunu bir güç simgesi haline getirmesi hiç hoş değil ayrıca beni itmesinin anlamı ya elime eğileceksin. yada hiç gelme öpme anlamindadir.

Son düzenleme:
el öpmenin dinimizle hiç bir alakası yok.osmanlıdan gelen br gelenek görenek.hatta çoğu ilmihalde pek doğru olmadığı yazar.el öpmek neysede başı anla koymak iman açısından braz sakat bir durum.çünkü isalm dini hiç br yaralatılanı bu denli yüceltmeyi tasvip etmez.bazı adetler dini bir vecibeymiş gibi hayatımıza girmiş.yukarıdada anlattım benim kayınvaldem kayınpederim hayatta öptürmez biri öpse bile asla alnını eline koydurmaz bunun secde etmek gibi birşey olduğunu söylüyor.ki çoğu islami kitaba bakın hepsi bunu onaylıyor.el öpmek sadece osmanlıdan gelen bir adettir.bende el öpüyorum çünkü hayatımızın br parçası. aydınlatma ihtiyacı duydum nedense :)

benim kocam da sürekli öper annemin elini anneme sıkıldı artık:))sanırım kültür farkı yetişme tarzı bunu saygı göstergesi sanıyorlar alakası yok bence.hele kaynanamın elini aslaaaaaaaaaaaaaaa öpmem öööööööööö

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…