Kaynananız çocuğunuza bakar mı?

Endişelerinizi anlıyorum ama en baştan bebeğinizin sorumluluğunu almanızı tavsiye ederim. Riskli gebelik ve sıkıntılı bir sezeryanla bebeğim oldu, eşimle baktık bugüne dek, ve hem bizim düzenimiz oldu hem bebek bize alıştı bağlandı. Hem de evevetnlik rollerimiz oturdu. Eğer araya anneanne babaanne alırsanız bu rollerün oturması zorlaşıyor bana kalorsa. İmkan olsa yanıma annem gelebilseydi de sadece yemek yapacaktı bebeğe müdahale etmeyecekti öyle anlaşmıştık. Herkes kendi bebeğine baksın diyorum şakayla karışık

Evet buradaki konuları okuyunca insan şimdiden korkuyor.
Kendi elimizde aslında her şey.
En başından tavrını ona göre koyarsın sende :)

Anneniz 72 yasinda mi, 64 yasinda mi? Iki rakam var. Dört aylik bebege kendiniz rahat bakarsiniz.
Babam 72 yaşında annem 64. Dört aylık bebeğe bakabilirim tabii ki ama işe de gitmem gerekiyor. İşteyken birine bırakmam lazım.

Faydasi yokmuş zaten akıl vermese iyiymis. Annem yok,kaynanam da bakmıyor çünkü gorumcemin cocuguna bakıyor...
Bebeğim 2 aylikken yarım gün yardımcı gelmeye başladı şu an 12 aylık, yardımcı abla bakıyor ben işteyken.

4 ay bakacak anneniz olduğu için şükredin bence.

Benim annem benimle aynı şehirde oturduğu halde tek gece bile kalmadı yanımda. Doğumdan sonraki gün hastaneden çıktığımda ise zoraki evime geldi, misafir gibi yemek yaptırdı, önüne sofra kurdurttu bana. Sonra da yedi içti, çekti evine gitti.

Kaynanam da aynı şehirde olmasına rağmen çocuk 15 günlük olunca görmeye geldi. Eşim arabayla getirmese hiç gelmeyeceklerdi. Toplu taşıma kullanmazmış. 1 saat çocuğu görüp gittiler.

İkisinin de tek bir gün bile çocuğumun üstünde emekleri yoktur anlayacağınız.

Şimdi yine bebek bekliyoruz. Allah hiç birine muhtaç etmesin. Hiç kimseyi istemem evimde. Konusu geçince söyliycem zaten gelmeyin diye. Lohusa halimle bir daha misafir ağırlamak istemem. Allah eşimle bana sağlık versin. Sağlığımız yerinde olduğu sürece biz altından kalkarız evelallah. Çocuklarımıza biz bakarız.

Keşke benimkide böyle bişey yapsada bizimkide derin dondurucu olsa ama yok hem yardım etmez hemde herşeye karışır
Aaaa ben derin dondurucu olmama rağmen feci karıstı. Ben de her seferin de merak etme sen ben annesi olarak ne yapacağımı iyi biliyorum dedim bir ara bıraktı sonra tekrar başladı ama ben hep aynı çizgide gittim. Artık yapamıyor.

Babam 72 yaşında annem 64. Dört aylık bebeğe bakabilirim tabii ki ama işe de gitmem gerekiyor. İşteyken birine bırakmam lazım.
Bakıcı? 4 ay çok fazla eşinin görevini başkalarına yüklüyorsunuz. Kayınvalideninde utanacağı bir şey yok bakmak istemiyordur. İsterse 40 yaşında olsun. Yani çocuk planı yaparken ilerde kimin bakıcağını , ekonomik durumu vs düşünüp planlanması gerekiyor.

4 ay ne yapacaksınız? Eşinizden uzak mı olacaksınız bu sürede, adam çocuğunu göremeyecek mi, sorumluluğunu almayacak mı bu sürede? Bana çok garip geldi. 1 ay 40 gün neyse de -o da bebeğinize rahat bakın emzirin yemek ev işi derdine düşmeyin diye- sonrasında eşinizden başka kimseye ihtiyacınız yok. Bebek bakmayı bilmiyorum demişsiniz, kimse kendi bebeği olana kadar bilmiyor zaten. İçgüdüsel olarak ne yapmanız gerektiğinizi bilirsiniz, korkmayın. 4 aydan sonra da kayınvalide baksın istiyorsunuz sanırım, ne zamana kadar başkasından yardım alacaksınız?

Ben benim çocuğuma baksın demiyorum zaten hanımefendi. Kendi bakmak zorunda değilse benim annem de değil. Bunu anlatmak istiyorum.

Eşim de bizimle kalacak. Ben kayınvalidem baksın istiyorum demedim. Ki kadın bakmak zorunda değil. Demek istediğim kendisinin bakmama hakkı varsa benim annemin de var. Annemden bakmasını beklemesine sinirlendim. Aslında gayet de açık yazdım ama...

Bence bir ay kalıp kendi evinize geçin. Tek büyütebilirsiniz. Ayrıca en tatlı zamanları bol bol vakit geçirin.

Ben benim çocuğuma baksın demiyorum zaten hanımefendi. Kendi bakmak zorunda değilse benim annem de değil. Bunu anlatmak istiyorum.
Cocuga sadece çocuğun annesi babasi bakmak zorundadir bence. Kaldi ki cocuk bakmak dünyanın en zor işi (bence).imkan varsa yarım gün yardımcı tutarsanız, sonra siz işe gidince de aynı kişi çocuğu devralsa güzel olur.
Benim kayinvalidem de iyi niyetlidir sizinki gibi aklına geleni de soylemez ama bir yerden sonra yaşlı insanlar bebeğin enerjisine yetemiyor maalesef. Arada uğrasa 1-2saat oyalasa sukredin yani. Kaldı ki anneniz de hayattaymis çok şanslısınız

Ciddi ciddi 4 ay boyunca bütün düzeninizi bozup annenizde mi kalacaksınız? Kusura bakmayın ama benim aklım almıyor böyle bir şeyi. Çocuk bakmayı bilmiyorum geçerli bir sebep değil kimse doğuştan öğrenmiyor ama kendi çocuğunuza bakabiliyor olmanız lazım. Zaten çocuğunuza annenizle bir bakacağınız için kayınvalide annen seninle gelsin önerisinde bulunmuştur. O kadar sinir olacak bir şey yok. Öneride bulunmuş sadece, daha insanlar size ne akıllar verecek bu kadar hassasanız işiniz zor.

Sorunuza cevap vereyim annem de kayınvalidem de bakmadılar, zaten benim öyle bir talebim olmadı. Ücretiz izine ayrıldım, eşimle birlikte baktık, sonrasında bakıcıyla anlaştık.

Aynen öyle valla baksa bir dert bakmasa bir dert sonra yarın öbür gün kendi torunu içinde olsa laf yapıyor ben ettim ben yaptım vs.
Şahsen benim kaynanam ben çalışırken o kadar sahiplenmisti ki giysi dolabı bile ordaydi düşün hafta sonları nadir alıyordum kızımı ve biz oraya gidip görüyorduk. Çünkü 12 saat çalışıyorduk biraz uzak kalıyordu evleri. Bende o sırada yeni ev almıştım. Neyse sonrası öyle böyle bı şekilde kopardım onlardan ama bana çok bağlı. İnsanın kendi fırsati olsa kendi çocuğuna kendisi bakmalı gerçekten. Çünkü yemeğine kadar alışmış benim yemekleri çok seçiyor. Aynı kaynanam gibi yapmaliymisim şuan 7 yaşına giriyor ama herşeyi yemiyor.

E onun cevabı da gayet açık bence, kendisinden beklentiye gireceğinizi düşünerek dönünce de annen kalsın demiş. İstemiyor demek ki bakmak. Elbette annenizin de bakmama hakkı var, gelmez olur biter. Yok yere sinirinizi bozmayın.

Azıcık haklı , azıcık haksızsınız . Çünkü dört ay anne yanında kalmak gerçekten çok mantıklı değil . Babası baba olmayı öğrenemeyecek, sonrasında da yok yardım etmiyor , yok ilgilenmiyor diye dertleneceksiniz . Sezaryenle bile doğsa 15 güne her şey normale dönecek.
Kayınvalidenizle aranızda ne var ne yok bilmiyorum ama emekli demişsiniz , ben mesela 60 yaşında emekli olacağım ve belki de kafam kaldırmayacak yeni doğan bakımını .... Belki o da öyle düşünüyordur , ben de bakarım diye güvendirmem . Ha bakıcı tutarlar ben de yanında dururum o ayrı . Onca yıl çalışmış belki gezmek tozmak istiyor. Hiç olmadı geç kalkmak , geç yatmak istiyordur .
Siz belki de annenize gideceksiniz diye kırılmıştır . Doğum yapmak evi aylarca terk etmek demek değil ki . Eğer anneniz bakamayacaksa aaaa yok annem de bakamaz deyin . Yani dertlenecek bir şey değil bu . Ben çocuğuma kendim bakarım deyin . İş arkadaşlarınız vardır mesela adı Ayşe olsun . Ayşe de hem çalıştı hem çocuğunu büyüttü dersiniz .
Bakmak zorunda değil akıl da vermesin diyorsanız büyükler akıl vermeyi sever . Size uyanı alın uymayanı sağolun deyip dinlemeyin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…