- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
- 333
- Konu Sahibi aycaelif1884
-
Takmamak mümkün mü bilmiyorum ki hamile değilim ama olursam daha şimdiden kırmadan iki tarafa da gelmeyin sakin demeyi düşünüyorum.
Konuyu bulandırmayayim kendi korkularımla
Konu sahibi sorunsuz geçer umarım herşey ...
Babam 72 yaşında annem 64. Dört aylık bebeğe bakabilirim tabii ki ama işe de gitmem gerekiyor. İşteyken birine bırakmam lazım.Anneniz 72 yasinda mi, 64 yasinda mi? Iki rakam var. Dört aylik bebege kendiniz rahat bakarsiniz.
Aaaa ben derin dondurucu olmama rağmen feci karıstı. Ben de her seferin de merak etme sen ben annesi olarak ne yapacağımı iyi biliyorum dedim bir ara bıraktı sonra tekrar başladı ama ben hep aynı çizgide gittim. Artık yapamıyor.Keşke benimkide böyle bişey yapsada bizimkide derin dondurucu olsa ama yok hem yardım etmez hemde herşeye karışır
Bakıcı? 4 ay çok fazla eşinin görevini başkalarına yüklüyorsunuz. Kayınvalideninde utanacağı bir şey yok bakmak istemiyordur. İsterse 40 yaşında olsun. Yani çocuk planı yaparken ilerde kimin bakıcağını , ekonomik durumu vs düşünüp planlanması gerekiyor.Babam 72 yaşında annem 64. Dört aylık bebeğe bakabilirim tabii ki ama işe de gitmem gerekiyor. İşteyken birine bırakmam lazım.
Ben benim çocuğuma baksın demiyorum zaten hanımefendi. Kendi bakmak zorunda değilse benim annem de değil. Bunu anlatmak istiyorum.Bakıcı? 4 ay çok fazla eşinin görevini başkalarına yüklüyorsunuz. Kayınvalideninde utanacağı bir şey yok bakmak istemiyordur. İsterse 40 yaşında olsun. Yani çocuk planı yaparken ilerde kimin bakıcağını , ekonomik durumu vs düşünüp planlanması gerekiyor.
E bunu diyoruz zorunda değiller ama siz yaşlı annenize eşinizin sorumluluğunu yüklemişsiniz 1 ayda değil 4 ayBen benim çocuğuma baksın demiyorum zaten hanımefendi. Kendi bakmak zorunda değilse benim annem de değil. Bunu anlatmak istiyorum.
Eşim de bizimle kalacak. Ben kayınvalidem baksın istiyorum demedim. Ki kadın bakmak zorunda değil. Demek istediğim kendisinin bakmama hakkı varsa benim annemin de var. Annemden bakmasını beklemesine sinirlendim. Aslında gayet de açık yazdım ama...4 ay ne yapacaksınız? Eşinizden uzak mı olacaksınız bu sürede, adam çocuğunu göremeyecek mi, sorumluluğunu almayacak mı bu sürede? Bana çok garip geldi. 1 ay 40 gün neyse de -o da bebeğinize rahat bakın emzirin yemek ev işi derdine düşmeyin diye- sonrasında eşinizden başka kimseye ihtiyacınız yok. Bebek bakmayı bilmiyorum demişsiniz, kimse kendi bebeği olana kadar bilmiyor zaten. İçgüdüsel olarak ne yapmanız gerektiğinizi bilirsiniz, korkmayın. 4 aydan sonra da kayınvalide baksın istiyorsunuz sanırım, ne zamana kadar başkasından yardım alacaksınız?
Benim annem beni davet etti. Gelmezsen hakkımı helal etmem dedi. Ben anne geliyorum evi hazırla demedim.E bunu diyoruz zorunda değiller ama siz yaşlı annenize eşinizin sorumluluğunu yğklemişsiniz 1 ayda değil 4 ay
Cocuga sadece çocuğun annesi babasi bakmak zorundadir bence. Kaldi ki cocuk bakmak dünyanın en zor işi (bence).imkan varsa yarım gün yardımcı tutarsanız, sonra siz işe gidince de aynı kişi çocuğu devralsa güzel olur.Ben benim çocuğuma baksın demiyorum zaten hanımefendi. Kendi bakmak zorunda değilse benim annem de değil. Bunu anlatmak istiyorum.
E onun cevabı da gayet açık bence, kendisinden beklentiye gireceğinizi düşünerek dönünce de annen kalsın demiş. İstemiyor demek ki bakmak. Elbette annenizin de bakmama hakkı var, gelmez olur biter.Eşim de bizimle kalacak. Ben kayınvalidem baksın istiyorum demedim. Ki kadın bakmak zorunda değil. Demek istediğim kendisinin bakmama hakkı varsa benim annemin de var. Annemden bakmasını beklemesine sinirlendim. Aslında gayet de açık yazdım ama...
Azıcık haklı , azıcık haksızsınız . Çünkü dört ay anne yanında kalmak gerçekten çok mantıklı değil . Babası baba olmayı öğrenemeyecek, sonrasında da yok yardım etmiyor , yok ilgilenmiyor diye dertleneceksiniz . Sezaryenle bile doğsa 15 güne her şey normale dönecek.Merhaba arkadaşlar. Yakında doğum yapacağım Allah izin verirse. Annemin yanında yani memlekette doğum yapacağım. Doğumdan sonra da dört ay annemin yanında kalacağım. Çünkü görev yaptığım yerde kimsemiz yok. Biraz büyütüp öyle gideceğim. Neyse geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Bana diyor ki annen seninle gelsin de orada da baksın. Dalga geçer gibi! Kendi emekli evde oturuyor. Bir işi gücü yok gelmiyor. Benim annemin kalp hastası (72 yaşında) babamı evde bırakıp gelmesini bekliyor. Yanlış anlamayın kayınvalidem benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama insan karşı tarafa bunu teklif ederken de utanır. Haksız mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?