Kaynananız çocuğunuza bakar mı?

Babam 72 yaşında annem 64. Dört aylık bebeğe bakabilirim tabii ki ama işe de gitmem gerekiyor. İşteyken birine bırakmam lazım.

Haa tamam..is konusunu görmemisim. benim tecrübe ettigim böyle: cogunluk devamli bakmak istemiyor. Yas da olunca heleki..insan yardim bekliyor tabi, ama yapmak istemiyorlarsa yapacak birsey de yok. Mecbur baska alternatiflere bakmak lazim

Benim ilk bebeğim. Bebek bakmayı bilmiyorum. Ayrıca erken doğum riskim var. Kaynanam 50 yaşında annem 64.
Kendinizi bebek bakmayı bilmiyorum tek başıma büyütemem diye neden sartlandırıyorsunuz ki?

Doğumda yanlarında yapacaksanız, bir ay kalıp dönün.
Eşinizle kendinize bir düzen kurarsınız sonrasında.

Kayınvalideniz de o kadar süre kalacaksınız diye annen gelsin demiş olabilir, gerek var mı muhabbete yok ama üzerinde çok durulacak birşey yok.

Benim ki istesem bakar gibi. Bende ilk çocuğuma hamileyim kv ve annemlerle aynı şehirdeyim. İlk aylar için yeni torun heveslerini alsınlar diye gelip gitme, kalmalarını yada yardımcı olmaya çalışmalarını isterim. ama açıkçası bir yandan da istemiyorum çünkü başımda öyle yap böyle tut denmesinden ne yapacağımın söylenmesinden hoşlanmam. Yapar öğrenirim her işi kafasında, Kimseye ihtiyaç duymayan tiplerdenim. Ama heves kırmamak adına olabilir gözüyle bakıyorum.

Ben neden alındınız anlayamadım

Yani işe dönünce kim bakacak diye herkes düşünüyor

4 ay kendi evinde bakan sizinle de gelip bakar diye düşünmüş

Belki de annem gelemez sen gel demenizi bekledi

Kv dem annesi gelemez ben bakarım diye düşündü hatta söyledi sonuçta aynı şehirde de olsak kv değil bakıcı baktı

Daha önce bebek bakmadım diyorsunuz da çoğumuz bakmadık

Kardeşim yeğenim vs de yoktu, hiç bebek bakımı görmedim uzaktan bile ama hiç ben bilemem, annem baksın demek aklıma gelmedi

İyide sen neden kendi evinde eşinle beraber bakmıyorsun çocuğa annene güvenip mi yaptınız çocuğu? Ay düşününce bile fenalık geldi yeni doğum yapıp 4 ay annemde kalıcam çok fena bir durum gerçekten. Kv yerinde olsam bende bu şekilde derdim kendi evinde kocanla beraber bakmak yerine annene gidip 4ay kalıyorsan eee gelsin annen baksın o zaman derdim haklı kv kusura bakma.

Çalışan bir annemisin?
4 ay annenin yanında kalman bile cok fazla. Annelik iç güdüsel zaten çok bilgili olmana gerek yok. Ee elimizin altında internet var herşeyıde ogrenebılıyoruz. Neden kayınvalidenden yardım bekliyorsun oda neden annen seninle gelsin diyor anlamadım yaşın çok mu küçük

Kötü bisey dememiş ki kv açıkça bakmam demiş, ki bakmak zorunda da değil, sizde bir daha teklif etmeyip başka alternatifler bulun, henüz çocuğum yok ve bende çalışan bir insanim kv bakmam derse zorlamam, zaten ilk tercihim anneler değil bakıcı, çocuk doğurcam diye kimseyi bunaltamam sonuçta...

Benim ilk bebeğim. Bebek bakmayı bilmiyorum. Ayrıca erken doğum riskim var. Kaynanam 50 yaşında annem 64.

kv ye siteminizde sadece anneniz üzerine iş atması hakkındaki lafı mevzusundan haklısınız..
lakin kimse yüz kere doğurmuyor veya kimse ilk doğumda deneyimli olmuyor.
anneniz dahil kimseden bir şey beklemeyin.
benim bir arkadaşım anne babasını 99 depreminde kaybetmiş. kv si de başka bir şehirde yaşıyordu, hasta eşine bakıyordu o sebeple gelemedi.. kızcağız annesiz kv siz, eşiyle elele çok güzel doğumunu da yaptı, işine de devam etti, çocuğunu da büyüttü..
herkesin anası babası bile olmayabiliyor..
kendinizden ve eşinizden başka kimseye güvenmeyin ve beklenti içine girmeyin..

Kayinvalideniz beklentiye girmemeniz için baştan uyarmak için söylemiş. Bakmak zorunda değil, zaten hamile kalırken kimin bakacagini hesaplamissinizdir. Annenizde kayinvalideniz baksın deyince bakacak değil zaten. Çocuga birtek annesi bakmak zorundadır kimsenin zorunluluğu yok. He benim kayınvalide bakmazdi ama keşke bakmadığı ile kalsaydı. Sürekli eleştirir ve karışirdi. Keşke sadece bakmasa.

16 gün önce doğum yaptım gelmesini beklemiyordum zaten virüs var ama insan bi arar hayırlı olsun kızim der nasılsın der. Aramadi ortada bir şey de yok. Ki sezaryen doğum yaptım ölümden döndüm desem yeridir. Sıkıntılı bir süreç yaşadım. İşte böyle yaptıkça bende soğuyorum bundan sonra bende aynı davranacağım bitti. Yeminle birine desem üstüme güler, yaptığından ben utanıyorum. Kirk yabancı aradı yaa. Siyasi partilerden bile arayıp tebrik ettiler yaa komedi gibi

Taaa memleketin öbür ucundan gelip bakar. Hatta benden daha iyi bakar. Buna rağmen ne anneme ne de kaynanama bu yükü yüklemem. Birazcık kendinize güvenin. Annelik iç güdüsü ile bence çok güzel de bakarsınız. Zaten döndüğünüzde 4 aylık olmuş olacak. Hamilesiniz. Erken doğma da riski var. Böyle şeyleri düşünmeyin. Ben altında eşim işe birlikte kalkabilirim deyin. Üzmeyin kendinizi.

Valla benimkinin hiç bir şeyden haberi olmadığı için bakamaz çocuk falan kendininkine nasıl baktıysa Nişanlıyken demişti çocuğun olursa annen bakar ben evde durmuyorum gibisinden bişey demişti. Sanki ona çocuk veren var. Yine aklıma geldi şu lanet kadın

Ben de 3 gün hastane de yattım ben de ölümden döndüm bir de korona yoktu o zaman. Sizin ki de benim k. Valideye benziyor sanırım. Napcan kendileri kaybetti. Bu ara da bebeğiniz sağlıkla büyüsün

Ya bence bunu kafanıza takıp kendinizi hiç sinir etmeyin..anneniz gelememiş siz gitmişsiniz bu kadar basit.. Evlendikten sonra sanki bu gelinleri evlatlıktan men ettiklerini falan sanıyorlar bazen.. Yardıma ihtiyacımız olunca, mutlu olduğumuzda her anlamda yani tabi ki önce kendi annemizi isteyeceğiz yanımızda.. Onların fikri "evlendi artık bizim gelinimiz oldu, evi de bizim ev, memleketi de bizim memleket" bu şekilde düşünüyorlar maalesef..

Yalnız sanki 4 ay çok uzun bir süre gibi geldi bana.. Bende doğum yaptım annemle bir ay kaldım eşim sürekli gidip geldi yanıma o bile eşime çok uzun geldi ama mecburen oldu.. Bir ay sonra zaten baya baya alışıyorsunuz 4 ay gerçekten çok uzun.. Eşinizide o kadar süre yalnız bırakmayın bence.. Doğumdan sonra hassas dönemler zaten.. Sıkışırsanız tekrar gidersiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…