- 14 Ekim 2016
- 7.232
- 49.024
- 548
- Konu Sahibi aycaelif1884
-
Endişelenmeyin öğrenirsiniz. :)Benim ilk bebeğim. Bebek bakmayı bilmiyorum. Ayrıca erken doğum riskim var. Kaynanam 50 yaşında annem 64.
Benimde anlamadigim dogum yapipda bebegini anneye teyzeye halaya ablaya baktiranlarMerhaba arkadaşlar. Yakında doğum yapacağım Allah izin verirse. Annemin yanında yani memlekette doğum yapacağım. Doğumdan sonra da dört ay annemin yanında kalacağım. Çünkü görev yaptığım yerde kimsemiz yok. Biraz büyütüp öyle gideceğim. Neyse geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Bana diyor ki annen seninle gelsin de orada da baksın. Dalga geçer gibi! Kendi emekli evde oturuyor. Bir işi gücü yok gelmiyor. Benim annemin kalp hastası (72 yaşında) babamı evde bırakıp gelmesini bekliyor. Yanlış anlamayın kayınvalidem benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama insan karşı tarafa bunu teklif ederken de utanır. Haksız mıyım?
Geçmiş olsun . Sağlıcakla büyütün bebeğinizi16 gün önce doğum yaptım gelmesini beklemiyordum zaten virüs var ama insan bi arar hayırlı olsun kızim der nasılsın der. Aramadi ortada bir şey de yok. Ki sezaryen doğum yaptım ölümden döndüm desem yeridir. Sıkıntılı bir süreç yaşadım. İşte böyle yaptıkça bende soğuyorum bundan sonra bende aynı davranacağım bitti. Yeminle birine desem üstüme güler, yaptığından ben utanıyorum. Kirk yabancı aradı yaa. Siyasi partilerden bile arayıp tebrik ettiler yaa komedi gibi
Cok teşekkür ederim sağolun.Geçmiş olsun . Sağlıcakla büyütün bebeğiniziEşin de aramadığının farkındaysa boşver . Bize kimse yardımcı olmadı . Çabucak büyüyor çocuklar zaten . Sonra büyüyünce de ben kimden ne gördüysem o deyin . Herkes ektiğini biçer , siz çocuk büyütürken benden uzak durdunuz şimdi de ben uzak duruyorum dersiniz . Aramayanı da aramazsınız olur biter .
Bakın beklentilerinizi düşürün lütfen. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama çocuğunuza çok rahat bakarsınız. Bunu bebeğine 2 sene tek başına bakmış biri olarak söylüyorum. Konuşun eşinizle; bakına birlikte. Emin ol emiyor mu; sütün var mı; yok şunu yap; bunu yapma...İnan çekilecek dert değil. Lohusalığı ne kadar az insanla geçirirsen o kadar iyi. Her şeyi kendiniz yapın; rahat edin.Benim ilk bebeğim. Bebek bakmayı bilmiyorum. Ayrıca erken doğum riskim var. Kaynanam 50 yaşında annem 64.
Eşe hiç bir zaman yazık değil benceKendiniz büyümeden anne olmasaydınız keşke. Sürekli birilerinden yardım bekliyorsunuz. 4 ay annenizin evinde kalmak ne demek? Eşinize yazık değil mi? Siz isteseniz annenizin kabul etmemesi lazım. Anneniz sizi kendine bağımlı ve özgüvensiz yetiştirmiş gibi görünüyor buradan. Anne olurken bu zinciri kırın bence yoksa çocuğunuzun güçlü bir anne modeli olamayacak.
Çocuk bakmayı kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Baka baka öğreniliyor. Benim annem 19unda doğurmuş beni. Kimse de gelip bakmamış. Misler gibi büyüttü, elinde çamaşır yıkayarak hem de. Ne kadınlar ne şartlarda bakıyor çocuklarına eminim siz de yapabilirsiniz.
Kayinvalideniz de bakmak zorunda değil elbette.
Sorunuza cevaben: bakmak istese bile baktırmam, hoş kendisi ben bakmam diye daha sevgiliyken söylemiş. Zerre umurumda değil, kendi psikolojime ve gücüme güveniyorsan doğururum. Tırnağın varsa kaşınırsın. Başkasına güvenip çocuk doğurulmaz.
Eşim de bizimle kalacak. Ben kayınvalidem baksın istiyorum demedim. Ki kadın bakmak zorunda değil. Demek istediğim kendisinin bakmama hakkı varsa benim annemin de var. Annemden bakmasını beklemesine sinirlendim. Aslında gayet de açık yazdım ama...
Eşin yanında olmak ona annelik etmek değil ki. O da çocuğunun eşinin yanında olmak ister, çocuğunun heyecanını birlikte yaşamak ister. Adam çocuğunun yanında olmak istese kayınvalidesinin evinde kalmak zorunda kalacak. Onun da çocuğu. Kendi evinde istemek en doğal hakkı.Eşe hiç bir zaman yazık değil bence
Sonuçta onun annesi degiliz kendi başına yaşayabilir kendi işini yapabilir dibinde olacak halim yok.
Ama diğer dedikleriniz çok yerinde olmus
İlk msjda annem 72 yaşında yazmadınız mı ?Benim ilk bebeğim. Bebek bakmayı bilmiyorum. Ayrıca erken doğum riskim var. Kaynanam 50 yaşında annem 64.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?