Kaynananız çocuğunuza bakar mı?

Kendisine sormadım ama bakmaz.

Kadın 64 yaşında kilosu var zaten. Kendi evinden de çıkmaz gelmez. Bakmaz.

Annem de cikmaz kendi evinden. Annem 60 yaşında daha genç ve zayıftır da ama. Bakmaz.

Eğer birgün çocuğum olsun diye karar verirsem eşimden baska güvence aramam kendime.

Her çocuğun en iyi bakıcısı annesidir çünkü .

Başkasının çocuğuna bakmak cok cok büyük sorumluluk.

Sahsen brn bakmak istemem kimsenin çocuğuna. Çocuk hapşırsa "acaba ben mi üşüttüm" çocuğu diye kötü hissederim

Benimde anlamadigim dogum yapipda bebegini anneye teyzeye halaya ablaya baktiranlar
Hic bizaman anlam veremicem
9ay once dogum yaptim
Evime geldim pasa pasa
Annem 2gune biryemek getirdi
Cocugu ben doguruyorum niye annem kaynanam baksin ya
Yardim ederler ok anlarim ama... Neyse

Geçmiş olsun . Sağlıcakla büyütün bebeğinizi Eşin de aramadığının farkındaysa boşver . Bize kimse yardımcı olmadı . Çabucak büyüyor çocuklar zaten . Sonra büyüyünce de ben kimden ne gördüysem o deyin . Herkes ektiğini biçer , siz çocuk büyütürken benden uzak durdunuz şimdi de ben uzak duruyorum dersiniz . Aramayanı da aramazsınız olur biter .

Benimki bakmaz, ki ben asla istemem bakmasını zaten. Üç beş saatligine bile bırakmak istemem. Çünkü kendisi ilk defa babaanne olacak, bir gram heyecanı yok. Haftaya doğumum var, doğuma gelelim mi bile demedi. Hamilelik surecimde bana bir kap yemek iki dilim tatlı yapıp yollamadi. Canınin istediği bişey var mı demedi. Bebeğime bir patik bir zıbın bile almadı. Bu kadar ilgisiz bir kadın babaanne olsa ne olur? Adı babaanne sadece.

Bence 4 ay evinizden eşinizden ayrı kalmak için uzun bir süre. Benim annemde beni doğum yapınca ilk çocuk annesiz babasız kardeşsiz bakmış hep, annesi çokk küçükken öldüğü için anneliği de pek bilmezdim ama çok da güzel atlattım der hep. O zamanlar telefon internette yok ki açıp neden ağlıyor diye baksın onlar yaptıysa bizde yaparız yalnız. bence yalnız bakmak daha iyi.

Cok teşekkür ederim sağolun.
Eşim farkında da yine de anne babası işte totosuna yediği tekmenin acısı geçince yine annem babam oluyor, hoş ben Allah'tan korkuyorum diyor da neyse. Ben zaten bir yardım beklemiyorum ondan sadece arayip bi geçmiş olsun diyebilirdi, lafla bir şeye ihtiyacıniz var mi napıyorsunuZ nasıl gidiyor diyebilirdi cok zor olmasa gerek. Artik herkesin cebinde telefon, telefonunda kullanmayla bitmeyecek kadar dakikasi var. Yani kirk yabancı bir seye ihtiyacın var mı diye aradı ya şaka gibi. Neyse ki anam babam bacılarım var yakınımda bi hevesle gelip yardımcı oluyorlar her şeye. Bi kızım var 2.5yasinda en azından onunla vakit geçiriyorlar.
Ne bilim nasıl insanlar.

Benimki bakmadı, annem de bakmadı, bakmasınlar da zaten. kendi çocuklarına bakmışlar. Yeter. Artık onlar için rahat etme zamanı. Herkes kendi çocuğuna kendi baksın. Ben öyle yaptım. Çok da rahat ettim. Çalıştığım için de bakıcı teyzemiz oldu bir tane. Çok da güzel oldu

4 ay çok uzun bir süre gibi geldi. Bakımlarını siz yapsanız bile yanınızda sürekli birinin olmasına alışıp sonradan çok daha fazla zorlanırsınız diye düşünüyorum

4 ay kalmak sizi de karşı tarafı da yorabilir. Başlığınıza istinaden kayınvalidem çalışıyor bizim bebek planımız onun emekliliğinden biraz önce olacak ve kendi annem yurtdışında dedeme bakıyor. Annemden gelip aylarca kalmasını rica edemem, dedem ortada. Karşı taraftan da emekliliği gelse bile rica edemem gibi geliyor bilmiyorum. İkiside ellerinden geldiğince koşacaklar eminim ama annem gelemiyorsa karşı taraftan talep etmek de bencillik gibi geliyor bana. Sağlıkla doğsun, güzelce büyüsün :)

Kendiniz büyümeden anne olmasaydınız keşke. Sürekli birilerinden yardım bekliyorsunuz. 4 ay annenizin evinde kalmak ne demek? Eşinize yazık değil mi? Siz isteseniz annenizin kabul etmemesi lazım. Anneniz sizi kendine bağımlı ve özgüvensiz yetiştirmiş gibi görünüyor buradan. Anne olurken bu zinciri kırın bence yoksa çocuğunuzun güçlü bir anne modeli olamayacak.
Çocuk bakmayı kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Baka baka öğreniliyor. Benim annem 19unda doğurmuş beni. Kimse de gelip bakmamış. Misler gibi büyüttü, elinde çamaşır yıkayarak hem de. Ne kadınlar ne şartlarda bakıyor çocuklarına eminim siz de yapabilirsiniz.
Kayinvalideniz de bakmak zorunda değil elbette.
Sorunuza cevaben: bakmak istese bile baktırmam, hoş kendisi ben bakmam diye daha sevgiliyken söylemiş. Zerre umurumda değil, kendi psikolojime ve gücüme güveniyorsan doğururum. Tırnağın varsa kaşınırsın. Başkasına güvenip çocuk doğurulmaz.

Benim ilk bebeğim. Bebek bakmayı bilmiyorum. Ayrıca erken doğum riskim var. Kaynanam 50 yaşında annem 64.
Bakın beklentilerinizi düşürün lütfen. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama çocuğunuza çok rahat bakarsınız. Bunu bebeğine 2 sene tek başına bakmış biri olarak söylüyorum. Konuşun eşinizle; bakına birlikte. Emin ol emiyor mu; sütün var mı; yok şunu yap; bunu yapma...İnan çekilecek dert değil. Lohusalığı ne kadar az insanla geçirirsen o kadar iyi. Her şeyi kendiniz yapın; rahat edin.

Kendi evinizde dogum yapin anneniz de gelsin. Biraz kalir sonra esinizle birlikte bakarsiniz. Cocuk buyutmek tecbure edinilerek ogrenilecek bir durum bence. Her cocuk ve anne baba kendine ozgudur yasayip goreceksiniz.
Bu arada ilk 4 ay degil. Cocuk buyutmede ilk 35 yil zormus sonrasi kolaymis oyle diyolaaa

Eşe hiç bir zaman yazık değil bence
Sonuçta onun annesi degiliz kendi başına yaşayabilir kendi işini yapabilir dibinde olacak halim yok.
Ama diğer dedikleriniz çok yerinde olmus

Siz kadını çağırmamışsınız ki doğumdan önce gidip 4 ay kalıp döneceksiniz,kayınvaliden ne zaman görecek torununu 4 aylıkken mi..siz 4 ay eşinizi bırakıp gidince o da gelip orada da baksın demiş tek kalmak istemiyorum bakamam dediyseniz bence 4 ay fazla bir süre kalp hastasıysa niye gidiyorsunuz hani 2 ay kalıp dönün benimde annem yanımda değil kendim baktım

4 ay annenizde kalıp tek başa çıkamam zorlanırım derseniz annenizi tercih ederseniz o da iyi eve gelince de senle gelsin baksın der yani annenizin madem rahatsız madem kaynanam gelmiyorsa anneminee gelme zorunluluğu yok diyorsunuz 4 ay kalmayın bir an önce düzen oturtun.. 4 ay annenizin bakmasını bekliyorsunuz ya sonuçta aman annrbden ayrılma demek istemiş ona bu lafı veren sizsiniz

40 çıkana kadar anneniz veya kayinvalideniz size destek olsun ama sonra ücretsiz izin alın veya bakıcı tütün yaşlı insanlar bakmasın cocugubuza yazık kadınlara .

Eşe hiç bir zaman yazık değil bence
Sonuçta onun annesi degiliz kendi başına yaşayabilir kendi işini yapabilir dibinde olacak halim yok.
Ama diğer dedikleriniz çok yerinde olmus
Eşin yanında olmak ona annelik etmek değil ki. O da çocuğunun eşinin yanında olmak ister, çocuğunun heyecanını birlikte yaşamak ister. Adam çocuğunun yanında olmak istese kayınvalidesinin evinde kalmak zorunda kalacak. Onun da çocuğu. Kendi evinde istemek en doğal hakkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…