Kaynananız çoçuk baskısı yaparsa

Ben 6 yıldır evdeyim canim, evden çalışmayı çalışmaktan saymadıkları için onların gözünde işsizim. Evliliğimizin 3. Yılında çiçek kiz heralde kısır söylemleri duydum eş ailesinden. Ama hiç takmıyorum. Bana bisey soyledikleri zaman tek basima yapmayacağım oglunuz istemiyor onunla konuşun deyip eşimin üstüne atıyorum olayı. Annesiyle kardeşiyle o uğrarsın banane
Aslında mantıklı eşimle anlaşıp suçu ona atayım kaynananın yanında 😆

Valla hiç ters falan da düşmemiştik. Her gece deneyip başaramadığımız benim de ağlamaktan uyuymadığım bir gecenin sabahında ablam aradı beni. Hal hatır sorma faslı geçti. "Ee ne yaptınız o iş olmadı mı daha" diye sordu. Ben de "abla deniyoruz ama olmuyor dedim" sesim titriyor resmen. Bana pat diye "ay valla isteseniz olur sen fazla rahatsın bence bak gözünü aç kocan yarın öbür gün aldatırsa haksız sayılmaz hiç ağlama o zaman" dedi. Kalakaldım.
ablanızın deyimiyle o iş olunca kimse aldatılmıyor çünkü, herkesin hayati güllük gülistanlık olu veriyor birden o iş olunca.
böyle konuşurken acaba hic vicdanları sızlamiyor mu çok merak ediyorum.
insanlıktan nasip mi alamamışlar bilemiyorum ki

Valla hiç ters falan da düşmemiştik. Her gece deneyip başaramadığımız benim de ağlamaktan uyuymadığım bir gecenin sabahında ablam aradı beni. Hal hatır sorma faslı geçti. "Ee ne yaptınız o iş olmadı mı daha" diye sordu. Ben de "abla deniyoruz ama olmuyor dedim" sesim titriyor resmen. Bana pat diye "ay valla isteseniz olur sen fazla rahatsın bence bak gözünü aç kocan yarın öbür gün aldatırsa haksız sayılmaz hiç ağlama o zaman" dedi. Kalakaldım.
Niye sorulur ki böyle bir şey. Benim de kuzenimi yollamışlar sorsun diye. Onlara ne yaa, demiştim.
Saçma sapan işler...
Düğün gecesi eşimin halası da şey demişti: eve gidince kocan abdest alsın, ayaklarını yıkadığı suyu dökme, evin her yerine serp, bereketli olur.
Aklıma geldikçe kusasim geliyor bu zihniyetlilerden

ablanızın deyimiyle o iş olunca kimse aldatılmıyor çünkü, herkesin hayati güllük gülistanlık olu veriyor birden o iş olunca.
böyle konuşurken acaba hic vicdanları sızlamiyor mu çok merak ediyorum.
insanlıktan nasip mi alamamışlar bilemiyorum ki
İşin trajik yanı ablam aktif cinsel yaşamı olmasına rağmen aldatılmış bir kadındır. Yanlış anlaşılmasın çok üzüldüm bu duruma tabi ama insanın aklına illaki geliyor

• Beğen
Reactions: JES
Yemin ederim beyin yük yapıyor bu insanlara
Adamların ellerinden gelen tek şey, uretebildikleri tek şey çocuk doğurmak, yemek ve temizlik yapmak. Ne bekliyorsun canım...
Ha sonra da gün yüzü görmeden dünyadan çekip giden kadınlar oluyor adı...

İşin trajik yanı ablam aktif cinsel yaşamı olmasına rağmen aldatılmış bir kadındır. Yanlış anlaşılmasın çok üzüldüm bu duruma tabi ama insanın aklına illaki geliyor
ben sizin durumunuz da olsam ve ablam bu olaya ragmen bana boyle bir kelime kullansa direk yuzune carpardim gerçekleri.

ben sizin durumunuz da olsam ve ablam bu olaya ragmen bana boyle bir kelime kullansa direk yuzune carpardim gerçekleri.
Hangi bir söylediğini çarpayım zaten o zaman kendi derdim bana yetiyor. Onun seviyesine mi ineyim ablam bile olsa. Ben bana yakışanı yapıp kardeş olarak yanında durup destek oldum o kadar.

Al işte niye kime derdimi anlatayım ki ben şu hayatta. Benim ablam 30 u geçersen zor olur düşünmeye başla diyor. Bende hiç durur muyum valla gelişine vurdum. Sen yapıyorsun kocasız büyütüyorsun başın göğe mi erdi. Erince söyle de bende yapayım dedim. Sustu. Böyle zihniyete acımak hiç. Siz de acımayın lafınızı sokun.
Bizim ki de o kadar yıldır kocadan ayrı gidiyor bırakıyor çalışma ayağına bekar hayatı yaşıyor. Ama hala sorsan karnımdaki erkek olsun diye dua edecek cehalette akıl veriyor bana.

Son düzenleme:
Dusmana ihtiyacın yok oydar, ablan var kapı gibi.
Pes.

Dusmana ihtiyacın yok oydar, ablan var kapı gibi.
Pes.
Aslında benim için çok şey de yapmıştır ikinci annem gibi. Hatta aramızda 10 yaş var neredeyse o bakmış her şeyimle ilgilenirmiş evlenirken de öyle hep yanımdaydı. Ama şöyleki asla dilinin kemiği yok herkese öyle. Karşımdaki kırılır mı üzülür mü demez. Bütün aile hatta annem bile bundan yakınır.

Ablaya bak ya tam falakalık

Adamların ellerinden gelen tek şey, uretebildikleri tek şey çocuk doğurmak, yemek ve temizlik yapmak. Ne bekliyorsun canım...
Ha sonra da gün yüzü görmeden dünyadan çekip giden kadınlar oluyor adı...
Hay ağzına sağlık. Çilekeş yok işte garip vs. Ben mi dedim akılsız olsunlar banane. Allah bile kendinize eziyet etmeyin diyor.

Aslında benim için çok şey de yapmıştır ikinci annem gibi. Hatta aramızda 10 yaş var neredeyse o bakmış her şeyimle ilgilenirmiş evlenirken de öyle hep yanımdaydı. Ama şöyleki asla dilinin kemiği yok herkese öyle. Karşımdaki kırılır mı üzülür mü demez. Bütün aile hatta annem bile bundan yakınır.
Bu kadar iyiliği dokunduysa hoş görürdüm sanırım ben ablamı.. Patavatsızlığına verirdim.

Bu kadar iyiliği dokunduysa hoş görürdüm sanırım ben ablamı.. Patavatsızlığına verirdim.
Var böyle ya benimde teyze patavatsız dışardan evlilik teklifi gelir mühendis işte niye kabul etmedin yok diş hekimi işte millete yiğenim doktorla evli diye hava atardım dıye saçma konuşmalar yapardı. Sanki o evlenecekte kocaya karar veriyor. Yok yaşın geldi yok mu biri yok yemek yapmayı öğren bilmiyorsun bende dayanamadım artık ki çok severım ama patavatsız direk teyze sen evlendin de başın göğe mi erdi ya da yemek yapmayı biliyorsunda sana kocan için me faydası var kocan odunun teki sabah akşam küfür ağzında size dıyınce sustu peşine tabi haklısın şimdi yemek yapmasan daha değerli oluyorsun dedı😑🙄

Hay ağzına sağlık. Çilekeş yok işte garip vs. Ben mi dedim akılsız olsunlar banane. Allah bile kendinize eziyet etmeyin diyor.
Öyle ama. Tamam çoğu okumamış, mesleği yok. Ama illa bir işe girmek değil mesele.
Birinin elinden tutup destek oldun mu, sıkıntısını hafiflettin mi, moral verdin mi, iyiliği doğruluğu tavsiye ettin mi, bir hayvanı besledin mi, kötülüğü onledin mi? Yoksa temizlik ve yemek yapıp kısır gunlerine katılıp milletin dedikodusunu mu yaptın? Dediğin gibi Allah akıl vermiş. Oku demiş, aklını kullan demiş, atalarınizin yaptığı cahillikleri yapmayın demis

Bana boyle bebek sorusu ile geldiklerinde, dusunmuyorsunuz dı mı seklinde geliyorlardı.
Olmuyor mu diyecek cesaretleri olmuyordu.
Dusunmuyorsunuz dı mı? Dediklerinde, yo dusunuyoruz ama ben kısırım dıyıp cayımdan bir yudum cekıyordum south park sessizliği oluyordu. Sjsjsjsjsjsjs
Harbi mi:KK48:

Var böyle ya benimde teyze patavatsız dışardan evlilik teklifi gelir mühendis işte niye kabul etmedin yok diş hekimi işte millete yiğenim doktorla evli diye hava atardım dıye saçma konuşmalar yapardı. Sanki o evlenecekte kocaya karar veriyor. Yok yaşın geldi yok mu biri yok yemek yapmayı öğren bilmiyorsun bende dayanamadım artık ki çok severım ama patavatsız direk teyze sen evlendin de başın göğe mi erdi ya da yemek yapmayı biliyorsunda sana kocan için me faydası var kocan odunun teki sabah akşam küfür ağzında size dıyınce sustu peşine tabi haklısın şimdi yemek yapmasan daha değerli oluyorsun dedı😑🙄
Ben de şuan o konuma geldim sormuyorlar en iyisi tadını çıkar biz yaptıkta ne oldu. Zamanı gelince sende yaparsına döndü cümleler. Getirdim hizaya asla da esirgemem lafımı. Uygun dille söylenen şeyi anlayacak kapasite de olmalarına şükrediyorum. Gerçekten bu konuda baskılar 1 oldu 2 ye soramadı aynı kişi.

Back
X