Kaynananızın yakınında oturmak istermisiniz ?? Eğer oturuyorsanız tecrübeleriniz ??

Kaynanıza yakın oturmak istiyormusunuz, istemiyormusunuz yada kararsızmısınız ??

• Ankete Katılan
    115
  • Anket Kapalı .

haklısınız daha yolun başındayız.aileler tanıştı ama askerden gelmesini bekliyoruz ondan daha nişan yok kendi aramızda sözümüz var onuda aileler biliyor da aile içi birşey yok.Okudum burdakileri kimi iyiliğinden bahsediyor kimi dert yanıyor.Bende çok korkuyorum oturmakta istemiyorum.Ben annemi küçükken kaybettim o yüzden kaynanam olacak insanın bana yaklaşımı önemli daha da çok.Ben anne diyemem yakın göremem anne nasıl olur görmedim çünkü o yüzden sorunlar olabilir çok.
Bide görümce işte...Dediklerinizi dikkate alıcam kesinlikle tecrübeler çok önemli benim için. Net olarak birşey olaxcağı zaman tavrımı koymam gerekicek herhalde..Ben açık,hareket olarak rahat bi insanım kısıtlamaya gelemiyorum onlar ise kapalı iialeye çok düşkün ve aile olarak bazı şeyleri bana ters olan daha insanlar daha öncede bi konu açmıştım bundan dolayı sorun olucak bazı şeyler biliyorum. Güç aldım sizlerden de kesinlikle kabul etmicem kim olursa olsun.. Teşükkür ederim çok. Burda tecrübelerinizi okumak daha dikkatli düşünmeyi sağlıyor insana tekrar teşekkürler Bu durumda olanlara da Allahım sabır kolaylık versin inşallah herkes evinde huzurlu olsun ..

kızlar bir tavsiye daha
size destek olmak istedikleri için yanımızda oturun diyecekler
yapacak olan uzaktaykende yapıyor çok istiyorlarsa o daireyi kiraya versinler parasınıda size
böylece destek olup köstek olmayacaklar akıllı olun

Bence de uzaktayken de yardım edilebilir ama yardım ettiklerinde daha çok hak sahibi olup daha fazla içli dışlı olunuyor. Benim için öyle en azından, mesela akşamları bazen onlardan yemek alıyoruz bu sefer gelip oturup biz yemek yerken huzur vermiyorlar, sen ye yemeğini diyor ve sen aş evinde gibi hissediyorsun. Tabi bu bir örnek kimseye inatla tavsiye etmiyorum

Bizde aynı apartmandayı.Ben alt katlarındayım.Bana bi zararları olmadı aksine faydaları var. Derslerime takıldığım yerlerde kaynım yardımcı olur, bi işim olduğunda görümcem veya kaynanam oğluma bakar, Kayınpederim her zaman eksiiğin var mı diye sorar.Her sabah erkekleri evden yolladıktan sonra kahvelerimizi içeriz.Genelde hep beraberizdir.Hiç sorunumuz olmadı mı tabi ki oldu ama Allah'a şükür hepsi geçti. Üstelik eşim 1 ay sonra askere gidicek .Çok üzülüyorum ama bi yandan yalnız olsaydım daha çok koyardı.Umarım günler çabuk geçer..

benimde kayınvalidemlerle aramda 2 sokak var yani çok yakınız.1 yıl 2 aylık evliyim,ilk zamanlar zırt pırt gelir giderlerdi,haftasonları da beraberdik hep,hiç yalnız kalamıyorduk valla..bu yüzden eşimle tartıştığım zamanlar çok oldu ama o hep ailesini savundu..sen onları istemiyorsun,ne zararları var bize falan diyordu ama tam tersi olsa benim ailem gelse oda rahatsız olurdu eminim.ya istiyorlarki hep onlarla beraber olalım,her akşam onlara gidelim.yatmadan yatmaya evimize gidelim istiyorlar.aslında eşime aldıkları ev uzakta imiş ama kayınvalidem orası uzak diye orayı satıp kendine yakın yerden ev almış.eşimin bir erkek kardeşi var onunda evi bizimle aynı sokakta.birde misafiri gelir beni çağırır yardım et diye.ameliyat oldu bir ay ben baktım ona geleni gideni ayrı,sabah öğle akşam yemeği temizlik hep bende bitiyodu.çok zor oldu benim için..yakınlarda eşimin babaannesi vefat etti kayınpederime başsağlığına bir sürü akrabası eş dostu geldi yine ben gidip yaptım hep,valla koşturmaktan kilo bile vermiştim.birde şuan için tek gelinim herşeyi benden bekliyorlar.kısacası yakın oturmak çok zor bence
hep senden beklentileri oluyor,yeni evleneceklere tavsiyem kesinlikle iki tarafada yakın olmasınlar eşit mesafede bir yerde olsunlar.yani kendi hayatını yaşayamıyorsun ben evlendim ama hiç eşimle başbaşa kalamadık.eşimin ailesi şimdi yazlık alacaklar istanbula 1 saat mesafede bir yerde..k.validem k.pederim hafta sonları gelirsiniz.içimden diyorum zaten c.tesi de dahil yarım gün çalışıyor olacağız ben kendi işimi yapamıycakmıyım bir pazar var zaten ondada tası tarağı bırakıp oraya gideceğiz her hafta sonu içimden diyorum desin dursunlar.

eşim ailesinin yaşadığı yerde iş açıp orda oturmak istediğini söylemişti
bende başımda uçuşan tozpembe hayallerle olur demiştim ama annem asla deyince olmadı
ve iyikide olmamış.kızım olsaydı bende aslaaa derdim
arada 2 saatlik mesafe olmasına rağmen 5 yıl bana haber vermeden kapımda bittiler.
4 ay önce kayınpederimle tartışınca ara verdiler
kendi ailemle aynı şehirdeyiz ve eşim rahatsızlık duymasın diye nadir gelirler
6 yıllık evliliğiminden çıkarttığım tecrübeler çok fazla
evlenicek arkadaşlara nacizane önerim;
aynı evi bırakın ,yakınlarında bile oturmasınlar
ve kesinlikle aradaki mesafeyi korusunlar
bir kere kendinize,evinize karışmalarına izin verirseniz devamı geliyor
eşiniz ailesini sevdiği için onlar hakkında kötü düşünemez
ama siz ailesi hakkında yorum yaparsanız kötü olursunuz
çoğu erkek böyledir ve bence başkalarıyla sorununuzu kendiniz çözün eşinizle aranızı bozmayın
şunuda yazmadan geçemicem eşinizin haberi olmadan 3-5 kenara birikim yapın
ev hanımıyım 2.5 yaşında oğlum var ve kendi hayatımızı garanti altına almak için kenara yaptığım birikimim var yarın ne olacağımız belli değil

ne kadar uzak o kadar iyi

aramızda 1000 km var ama bir o kadar dahada olabilir

kesinlikle ikinizede katılıyorum...yakın olunca yıpranıyorsun..gelin diye herşeyi senden bekliyorlar.yapsın etsin hizmet etsin,bide görümcede yok yani bende olsa belki yardımcı olurdu..

benim de kayınvalidemle aramda 10 dk var ama hiç sorunum yok tabi bunu sağlayan eşim ağzımı bile açmama gerek kalmıyor 10 dk mesafede olmamıza rağmen 2 haftada bir görüşürüz o kadar o da yemeğe yada çaya falan gideriz yada onlar bize gelir.iş erkek te bitiyor.benim hiç etkim olmadı eşimin üstünde ailesi ile ilgili ama Allah tan ki eşim ailesine cok düşkün değil onlarla yaşamaktan ve onların sorunları ile uğraşmaktan bıkmıs evlenip ayrıldığı için cok memnun onlardan.çok şükür ki yakın oturmamıza rağmen şanslıyım bu konuda. en yakın zaman da da taşınmayı düşünüyoruz zaten.bu ev alınmıs önceden bi kere o yuzden bizde oturmak durumunda kaldık evlenince.ailesi ile eşini dengede tutamayan adamla yaşamak cok zor babamdan biliyorum malesef aynı aileden amcam da cıkmıs ama gel gör ki oda babamın tam tersidir.oyuzden annem hep sıkıntı ceken taraf olurken yengem hep rahat eden olmustur.

uak yakın oturmak önemli değil anlayış önemli yakın hatta aynı apartmanda oturan kuzenim var çok iyi anlaşıyorlar anlayışsız insanlar için mesafa nedirki

bende onların memleketine gelin gidicem ve orada kimsem olmadığı için yakın oturmak istiyorum...
tabi sözlüm bu fikirde değil bakalım kim galip gelicek

ben yürüyüş mesafesi 10 dk oturuyorum arabayla2 dk filan sürüyor sanırım.. ama ben memnunum çünkü biz istediğimiz zaman gideriz biz çağırınca gelirler prosedürlere bağlı bi durumda yok isteyerek gider gelirim..önemli olan mesafe değil iyi niyet..

bence kaynanayla ayni evde oturmak yapilabilinecek en büyük hatalardan birisi, cevremden cok sikayetler duyuyorum...

yakin oturmak faydali olabilir, mesela benim icin cok faydali oldu: sehrin her yani benim icin yeniydi, kaynanamdan, görümcemden cok sey ögrendim, yalniz kalmadim, ilerde cocuk konusunda da faydali olabilecegini düsünüyorum...
ama yakin oturmak icin iki taraf da kesinlikle iyi niyetli ve anlayisli olmali, az cok kafa dengi olmali...

uzak oturmak duruma göre kaynana vs giciksa tabi daha iyi olabilecegini düsünüyorum...

Önyargılıyım bu konuda.
Asla demiyorum büyük konuşmuyorum ama kesinlikle istemem.
Samimi olupta sorun yaşamak, bana karışılsın istemiyorum.
Muhakkak bir konuda evde huzursuzluk olacaktır.
O yüzden resmiyet diyorum.

yok yahu.. nıçin yakın olalım.. bn evcilik oynamak ıstemem doğrusu..

uzak olurum,arar sorarım,gıder gelirim ama dıpdıbe oolamam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…