Kaynananızın yakınında oturmak istermisiniz ?? Eğer oturuyorsanız tecrübeleriniz ??

Kaynanıza yakın oturmak istiyormusunuz, istemiyormusunuz yada kararsızmısınız ??

• Ankete Katılan
    115
  • Anket Kapalı .
ay kızlar eşle hiçbir alakası yok
benim eşim çok adaletlidir bu konuda 7 yıllık evliliğimde hiçbi zaman
ana kuzusu olmadı kaynanam tek yaşıyor benim dul
her akşam bendedir abartısız her akşam bende tek diye fazla üstünde durmadım
ama kdın baktım postu serdi gece 1 de gidiyor utanmasa üstümüzü örtüp öyle gidicek
eşim tek çocuk fazlaca üstüne düşüyor 30 yaşında değilde
sanki 3 yaşında bebe deliticek beni eşime söyledim konuş annenle yeter artık diye
oda rahatsız oluyordu zaten kaç kere konuştu ama nafile bi hafta erken gidiyor sonra yine
aynı ve şöyle garip bir durum yatıcağımızdan emin olunca gidiyor mesela dün akşam
ev taşıdığımız için diğer evde saat 11:30 da döndük ben hadi yatalım filan derken kaynanam omzuna çantasını
almış gidiyordu eşim bne biraz haberlere bakıcam deyip tv yi açınca omzunda çantayla birlikte oturdu

beyaz bulut ben bunlari evlenmeden once hep cevremden gozlemledim. o yuzden hic istemedim tatile gidersin onlara haber vermeden gelirmisiniz demeden olmaz dersenizde gelirler zaten.evde dedigin gibi surekli giderl gelirler ozel hayatin olmaz.hepsi icin demiyorumda cogu bole malesef.yok aldigin kanepeye kadar karisinlari biliyorum.suan coook uzaklardayim esimle tatile gidiyoruz geziyoruz egleniyoruz cok sukur karisan eden yok haberleri bile olmuyor..evimi istersem temizliyorum istemezsen daginik birakiyorum.niye daginik diye soran yok biri gorcek yok.hep uzakta olunca tatilllerde hasret gidermekten olumsuzluk cikmasina firsat kalmiyor.ailemi ozluyorum ama burda cok mutluyum kafam cooook rahat.

yakın değilim ama yakın bir zamanda yakınlarında oturacağım. işime karışmalarına izin verirsem karışırlar. izin vermeyeceğim çoğu zaman :)

yakın değilim ama yakın bir zamanda yakınlarında oturacağım. işime karışmalarına izin verirsem karışırlar. izin vermeyeceğim çoğu zaman :)

o zaman kesinliklle bastan mesafeni koru kimsede darilmaz vede senin tutumunu anlayisla karsilarlar eger bastan mesafeyi korumazsan sonra koyarsan sen kotu olursun.sana tavsiyem hicbizaman kendi ailen gibi gormeye calisma cokta iyi niyetli olma derim saf yerine koyulabiliyorsun

10 dk uzaklıkta ama görüşmüyorum ne bayram ne seyran ne ölü ne diri selam dahi almam adam mı yok selam alcak...o yuzden gelemez gidemez soramaz
anca oğlunu arar, oğluda bana sööler annem aradı he ii derim bende ne diyim. onunda derdi değilim yani illede barışsın gelsin gitsin gibi biderdi yok
her anne gibi arıyor oğlunu k.pederim bile oyle bıkmış ki arada bana dert yanıo ee boşa sana imam nikahlı 2. alalım diyorum gülüyo k.valide de eğer adam ölürse maaşını alırım diye boşamıo kazık çakmış ya kendisi milletede beni sevdiğinden boşamıyo dio allahım yaaa

ilerde bizde kaynana olacaz kızlar.şahsen ben evladlarımı bir saat görmesem özlerim.birde onları düşünelim.bende cadı kaynana olurmuyumki acaba ilerde cocuklarımdan ayrı kalamadıgım için ilerde bizim gelinlerde bize kötü kaynana der.:18:düşünmesi bile korkunç:84:

seninki de iyiymiş Allah yardımcın olsun inş.

Aynı apartmanda oturuyoruz. Asla pişman değilim. O bana gelinim demez ben ona kayınvalidem demem. Herkesin hayatı ayrıdır. Asla ve asla çat kapı gelmez. Hiçbirşeyimize karışmaz. Gezmeye gidecek olsak çocukları bırakın isterseniz rahat rahat gezin der. Sende gel desek, siz gidin başbaşa der. Hiçbir konuda ısrar etmez. İnmek istedğimiz zaman ineriz o tabi çalışıyosun ben yemek yaparım sen uğraşma burda yiyin der ama uygun bi dille ayrı haya istediğimizi anlattığımızdan beri bu konuda da artık ısrar etmiyor. Saat kaç olursa olsun istediğim zaman çocuklarımı bırakır dinlenirim ya da evimin işini yaparım. Sürekli yapıcıdır asla yıkıcı değildir. Herkesin her işine koşar, kimsenin kalbini kırmaz. Hatta diğer eltim her fırsatta her geldiğinde kadıncağıza laf sokar ama o ağzını bile açmaz. Ona da hiçbir zaman gelin muamelesi yapmamıştır. Onun yanında rahat ettiğim kadar kendi annemin yanında rahat olamam. Çok severim, başkalarına tanıtırken kayınvalidem demem, annem derim, o da önceden iki oğlum vardı şimdi iki oğlum 5 kızım var der. ( 2 gelin, 3 kız torun). Yaklaşık 10 yıldır aynı şehirde, aynı mahallede, 5 yıldır da aynı apartmanda yaşıyoruz. Şimdiye kadar bir dorun yaşamadık Allah bundan sonra da yaşatmasın.

ben sözlüyüm evlilik için askerimi bekliyorum....ev alırlarken bana hep sordular ben yakın onlar uzak baktı sonunda benim dediğim oldu ve onlrla aynı sitede aldılar...

alışverişe çıkıp kapı kulbuna kadar bana seçtirdiler..yıllardırda içlerindeyim ve halimden çok mutluyum...

ilerde çocuğumuz olsa çalışan anne baba olduğumuz için yakın olmalarının avantajlarını görces...Allah herkese mutlu huzurlu yuva kurdursun..

ama tabi her kaynana bir olmuyo cehenneme cevirenlerde vardır eminim...

birkaç ay öncesine kadar aynı apartmanda oturcaz diye konuşuluyordu. 1. katta eltim, 2. katta biz, 3. katta kayınvalidemler. istemiyordum orda oturmayı. nişanlımla konuştum, bize ait olcak evleri kiraya verip biz kiraya çıkarız dedim. kendi evim varken neden çıkayım dedi, bende olcakları söyledim. evimde rahat olmak istediğimi, istediğim zaman yatıp istediğim zaman kalkmak, evimin içinde dilediğim gibi giyinmek istediğimi söyledim. sürekli gelip gitmelerden hoşlanmadığımı söyledim ( ki kendisi ev kuşu olduğumu bilir). istemediğim şeyler olursa neler olacağını söyledim tutturdu evimde evim. bende kayınvalidem ve kayınpederimle konuştum, tatlı dille ve nedenleriyle anlattım. ne size ne de kendi aileme yakın oturmak istemiyorum dedim bu konu hakkında sizde konuşun dedim. sağolsunlar hiçbir sorun çıkarmadılar, kötüde düşünmediler, lafta etmediler hatta kayınvalidem, ''aa tabi tabi bencede siz uzağa gidin'' dedi :) eltimle anlaşamıyoruz zannediyorum sorun cıkmasın diye onlarda bizi aynı apartmanda istemiyor. açıkçası benimde işime geliyor. yalnız kayınvalidemlerle konuşurken şunu anladım, nişanlımda aynı apartmanda oturmak istemiyor, bunu ailesine söylemiş, bnm tepkimi ölçmek için bana aynı apartmanda oturcaz demiş

BEN AYNI EVDE OTURDUUGM için altlı üstlüye bıle razıyım.kapım mutfagım ayrı olsun yeter. ama oylede olmaz bılıyorum karıısr gene herseye burbunu sokar.

tek dul kaynana oldugu için sanıırm fazla uzaga gıdemem.

kayınvalidem anadolu yakasında bizde avrupa yakasında oturuyoruz.2-3 ayda bir gelir kayınvalidem 1-2 gece kalır giderler...Kayınpederim evi uzaktan almış..Ne iyi etmiş diyorum..İstediğimiz gibi yaşıyoruz karışan yok hesap soran yok..Gerçi telefondada olsa söylüyor bazı şeyler ama geçiştiriyorum bildiğim şeyler neden olsa...
Ama aklıma takılan birşey var...seneye bebek düşünüyoruz ben 8 yıldır aynı şirkette çalışıyorum bebek olduğunda işimi bırakmayı istemiyorum çünkü eşimin aldığı maaş bizi geçindirmeye yetmez.Annem vefat etti..Mecbur kayınvalide bakacak..Evleride karşıda olduğu için bana gelecekler. Bende uzun süre kalmalarını istemiyorum. Bakıcı tutsam kime güvenelim bu zamanda ....bunu düşününce keşke diyorum aynı semtte otursak. En azından sabah bırakıp akşam alırdım...

Kayinvalidem ile kendi evimiz arasinda sadece 6-7 blok var! Ayni sitedeyiz ve hicbir sorunumuz yok..!
Yalan yok, kayinvalidem hicbir isime karismaz..Esimle ikimiz´de calisan insanlariz..gec saatte´de eve geldigimiz oluyor..düzenli olarak yanlarina gidemiyorum, evde oldugum günlerde kendi islerim oluyor..! Esim arayi kapatiyor ve ikimizde müsait oldugumuzda yanlarina gideriz yada onlari cagirirz! Allah´tan gönül koymuyorlar..Iyi anlasiyoruz, mesafeli ama saygili!!

Kolay sey degil bunlar tabi...ALLAH HAYIRLI insanlar ile karsilastirsin bizleri!!

değil aynı evde aynı şehirde bile yaşamam o derece elimden geleni yaptım olmadı şimdi artık herkes kendi halinde inceldiği yerden kopsun.. herkes biz büyüyüz diye her lafı söyleyip herşeyi yapamaz günahtır ayıptır.. küçükler herşeyi alttan alamaz böyle birşey kabul etmiyorum...
beni istemeyene dönüp bakmayı bırakın adını dahi zikretmem ki etmiyorumda bunada kimse karışamaz ne eşim ne bi başkası ..herkes büyük küçük haddini bilmelii ağırlını bilmelii bir kayınvalide gelini karşısına alıp yüzgöz olmamalı ..

Arkadaşlar eğer evlenmeden önce bu konuyu görseydim inanın eşimin ailesinin alt katında oturmak istemezdim. Biz müstakil bir evi alt üst olarak kullanıyoruz kapılarımız ayrı ama 5 aylık evli olmamıza rağmen 5 yıllık gibi davranıyoruz hiç habersiz gelip oturuyorlar ve akşam yemeği yerken kahvaltı yaparken yada duştayken farketmiyor, onlar yine rahatsız olmuyorlar, maddi durumum el verse bir dakika durmam ama oda yok şu an. Allah biliyor ya çok iyiler ama benim yaşadığım şey evlilik değil. Hepimize Allah kolaylık versin.

evet canım keşke baştan kabul etmeseydin sonra gerçekten zor oluyor çevremde gördüklerim üzere..

bende daha 4 aylık evliyim daha nişan yapamdan eşim bir gün dedi benimde bir eltim kayınvalidemle oturyor işte o eltimle k iraya çıksınlar onların yerine biz geçelim biraz kendimizi toparlayana kadar 2 yıl idare edelim dedi ben çok sert çıktım ve ne ben nede ailem böyle birşeyi kabul etmez öyle düşünüyorsanda hiç resmi işlere başlamayalım bitsin bu iş diye resti çektim tamam böyle birşeyi söylemedim farzet dedi konu kapandı nedemek aynı eve gelin gitmek annem 55 yaşında o bile hep ayrı oturmuş bu devirde kabul edibilceğim birşey değildi açıkcası birde bende çalışıyorum yani çok şükür durumumuzda vardı kabul etmedim hatta 1 saatlik mesafede oturyor kayınvalidem.. kendi annem ise 12 saatlik

ben yakın oturmak istemezdim yani ama gene de büyük konuşmamak lazım tabi kadar
yalnız seçme şansım olsa eğer uzak bir yerde oturmak isterim

İşin kötüsü orada oturma fikri benim akılsız başımdan çıktı bu durum bizi de etkiliyor ve bende çalışıyorum dinlenmek için vaktim kalmıyor ne zaman geleceklerini de bilmediğim için evimde pijama ile bile oturamıyorum. Ben aslında bunları ben yandım başkası yanmasın diye yazıyorum. Evlilik iki kişilik olmalı hele biz çalışan kadınlar öyle eskiden olan gelinler gibi olamayız zaten olmamız da lüzumsuz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…