Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

arkadaşlar bilmiyorum artık müdahale edemiyorum.nişanlımlada aram bozuldu evet nişanlım önceden arkamdaydı oda istemiyordu ama şimdi diyorki bıktım arada kalmaktan nolursa olsun yeter diyo

arkadaşlar bilmiyorum artık müdahale edemiyorum.nişanlımlada aram bozuldu evet nişanlım önceden arkamdaydı oda istemiyordu ama şimdi diyorki bıktım arada kalmaktan nolursa olsun yeter diyo

Nişanlımda anneci belliki o zaman işin biraz zor..
Eşimde nişanlıyken hiç benim arkamda durmadı hep annesini dinledi..bir türlü dinletemezdim kendimi üzülürdüm..
Ama işler değişti şimdi ben ne dersem o..
Adam herşeyi bana sorar oldu..sanırım terfi ettimbenim eşim evlendikten sonra değişenlerden ama iyi yönde şükür çok mutluyum..

valla canım bu insanların yetişme görme tarzına göre değişir. Ben kaynanamla çok uzaktayım haftasonları gider ziyaret ederiz eşimle . Benim bi sorunum olmadı şükür kaynanalığını görmedim arkadaş gibi ama ilerde ne olur bilemem tabii. her zaman için bize nasihat eder aman şöyle olun aman böyle olun kavga etmeyin tartışmayın guzularım der. Hep szi mutlu göreyim der oğullarına da gelinlerime kötü davranırsanız hakkımı helal etmem der. O yüzden severim ben kaynanamı =) inş. hep böyle gider

benim oyle belirgin bir sorunum yok sadece cok cahil oldugu icin yanima yakistirmiyorum.pek uzak oldugumuz surece sorun yok hoslanmadigim nokta icice olursak bir gun diye ki biraksak bizle yasamaya dunden razi:)esimin maddi yardimi yetsin istiyorum sadece benim ondan hic bir beklentim yok onun da olmasin mumkunse.anne bile diyemiyorum sadece telefonda.umarim dondugumuzde de soguk tavirlarimi iyice anlar da ona gore surekli gelmek istemez

anlıyorum canım seni nice insanlar var gene şükret sen haline inş. bu gacı eşine bişeyler abartarak anlatmaz kötü olmayın sonra =(

benim kv'de ilk zamanlar çok iyiydi kızımsın sen benim, siz mutlu olun yeter tabi uzun sürmedi bu halleri nişandan sonra özüne döndü
buz gibi tavırlar iğneleyici sözler eşimi doldurmalar oda annecidir zaten şimdide mesafeliyim mecburen öle yaşayıp gidiyoruz işte

vala arkadaşlar bende bi topic açtım ama eşi ve eşim,n ailesi kısmına değilde en başa genel konu kısmına yazmışım ordan kopyalayıp buraya atayım barı

Ben henüz evli değilim ama bu erkek annelerinin tavırlarını anlamıyorum kendileri de bi erkekle evlendiler ama neden böyleler tez konusu yapılsa sonuçsuz kalır ...

Sanki tek erkek anneleri düşkün kız çocukları çocuk değil gibi...Bir arkadaşmn kardeşi pipileri varya ondan böyleler demşti hakikaten öyle heralde...

Allah hepimizi iyi kaynanalarla karşılaştrsn huzurumuzu bozmasınlar evimize karışmasınlar ...

Son düzenleme:

dostlar başına bi kaynananız varmış:) kıymetini bilin valla...

keşke iyi olsalar, anne gibi yaklaşsalar KUMA gelmişiz gibi değilde bi evladım oldu diye bize yaklaşsalar... bi gelin daha ne isterki hangimiz mutsuz olmak için evleniyoruz sanki... anne babamıza göstermediğimiz ilgiyi kendileri hiç sevip saymadan beklerlerse durum vahim.
ben artık görüşmüyorum huzur buluyorum........
vallla laflarını iftiralarını kafama takmaya devam etseydim 3. ayımda boşanırdım....
kaç tane ayet hadis de okudum gidip gelmek, hizmet etmek zorunda değiliz arkadaşlar biz eşlerimize karşı sorumluyuz. bu lafım dayatmacı kayınvalidelere yanlış anlaşılmasın. yoksa insanlık adına sırf allah rızası için bişeyler yapcaz yamaya çalışcaz... valla ben bir yaptım iki kkyaptım baktım olmuyo Allaha havale ettim.

bu yaşam biçimi türkiyede çoktur..kaynanayla evler ya altlı üstlü olur yada yan yana komşu..gün içinde yemek vs herşey yapılır birlikte ..gece olunca evli evine köylü köyüne gider malum,gelin oğullarının koynuna girecek..böyle gelini evlerine yakın istemelerinin nedeni göz kulak olmak takip etmek amacı güder..nereye gitti,ne yaptı,kim geldi,kim gitti,ne aldı,ne verdi vs vs..eeeee nede olsa el kızısın ..yapacak birşey yok.ya katlanacaksın yada o diyarı terk edeceksin..zaten hep öyle derler geline karışmayız...öyle bir karışırlarkiiii.

ah ne güzel canım ya maşallah.peki nasıl yaptın bunu.nasıl senin sözünü dinler oldu birdenbire??kayınvalidenin tepkisi ne oluyor şimdi?

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.derdimin dermanını bulamadım.belki burda bulabilirm diye size yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim.7 ay önce kayınvaldemle sorun yaşadık.eşim sonuna kadar annesinin arkasında benim haklı olduğuöu bilsin bilmesin.7aydır bana hayatı zindan etti barış diye.bende alttan alarak çiçek yolladım bikaç kez özür diledim.cevap yok.barışmak istemiyormuş.o barışmadıkça benim boğazmıdaki ip dahada geriliyor.tartışmaklar bitmiyor.eşim annemle düzelmezsen bu evlilik biter seni silerim diyor.bi çocuğum var biri yolda.hayat zindan.bu aile meseleleri dışında mutluyuzda iş annesi olunca akan sular duruyor bana şiddet bile uyguluyor.bayramda gidicem şansımı denemeye.bu nasıl insanlık yaaaa.ne yapmalıyım kadın barışmıyor hemde suçlı.oğlu boğuyor beni annemde annem diye..yardım edin.

ah ne güzel canım ya maşallah.peki nasıl yaptın bunu.nasıl senin sözünü dinler oldu birdenbire??kayınvalidenin tepkisi ne oluyor şimdi?

benim eşim yakın olduğu kişilerden çok fazla etkileniyor..yani daha önce ailesiyle yaşadığı için annesinden etkileniyordu..bir de ona büyükler haklıdır onlar ne söylerse doğrudur mantığı yüklemişler..

ben bunun böyle olmadığını herkesin haklı olmayabileceğini mantıklı hareket etmesi gerektiğini söyledim hep..tabii ilk 1 sene bende zorlandım..sonuçta 30 sene ailesiyle yaşamıştı bu değişim kolay olmadı..

ailesine hiçbir zaman saygısızlığım olmadı eğer olsaydı beni dinlemezdi kendimi ona anlatamazdım..birde kv bana kötü davranışlarını kendi gözleriyle gördü duydu ve bana hakvermeye başladı..

tabi karakter meselesi kişiden kişiye değişir..benim eşim dışardan söylenenlere kulaklarını kapatan biri değil..ufacık bir çocuğu bile sabırla dinler..

kv için eşimin beni dinlemesi katlanılmaz bir durum...eşim politik davranmayı öğrendi..kv kırmaz onu dinler gibi yapar hiç yaptığını görmedim
neyse benim tiyolar bunlar arkadaşın konusunu daha meşkul etmeyelim..mutluluklar sana..

kaynanan biliyor oğlunun kendine olan zaafını..kaynananın maksadı,barışmayarak eşinle senin aranı bozacak ve böylelikle seni üzecek..sen sana düşeni yapmışsın,kocana söyle ben elimden geleni yaptım annen yanaşmıyor de..gerçi zaten kocanda durumu biliyor..kocan çocuklarınla seni tehdit ediyor..ben olsam vız gelir tırıs gider ..benim kocanın anneside bu kaynana ayağından mikrobun biridir..bende çok sıkıntılar yaşadım hemde ne sıkıntılar verem olmuştum 10 yıllık evliydim o zaman..eğer benim gibi kimsen yoksa sahipsizsen hep vurur bunlar..istedikleri gibi parmaklarında oynatırlar..allah yardımcın olsun diyeceğim ama allahın çok işi var bizim gibileri görmüyor..o daha üst sınıf kullarını ihya etmek birini bin yapmakla meşgul..

Kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır. Ne acı değil mi?
Erkeklerden beklediğimiz saygı ve hoşgörüyü kendimiz gösteremiyoruz ne yazık ki?
Nasıl bitecek bu şiddet ve geçimsizlik o zaman?
Kaynanan denen varlık, kız okumuştur beğenmez, okumamıştır yine yok olmaz, evlenmiş ayrılmıştır sanki cinayet işlemiş suçlu muamelesi görür, çalışır istemez, evde oturana "tembel" der.
Kadının kadına yaptığı eziyetten daha beteri yoktur, hep kendi kendimize zorlaştıruyoruz hayatı, göremiyor musunuz?
Sonra da neden erkeklerin gözünde değerimiz yok diye hayıflanırız. Kadınınkinde var mı ki?

Bende kaynvalidemle ayni evde yasiyorum bebegim olana kadar hersey yolundaydi ama suan cigrindan cikti neyse ki bayram bitiminde son hamlemi yapiyorum ve kiraya cikiyorum kendi evim olacak hayirlisiyla bu tatanalar bitecek

evet okudum beğenmedi..evlenirken çalışmıyordum beğenmedi.tayinim çıktı işe başladım onuda beğenmedi.çevresindeki herkes beni beğendi o burun büktü.hayatımı zindan ettiii.benimde anam kaynana yaa.3 gelini var ana gibi onlara..aşağıdan bişe alınacak olsa beni yollar.derim bikerede gelinin gitsin ,der o bize emanet bişe olur..bizimki oğul manyağı.kocası gibi görüyor oğlunu.ayrık otu gibi bitti aramızda..kimseye içimden kötülük geçmez.kötü insanlarla karşılaşa karşılaşa içim karardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…