arkadaşlar bilmiyorum artık müdahale edemiyorum.nişanlımlada aram bozuldu evet nişanlım önceden arkamdaydı oda istemiyordu ama şimdi diyorki bıktım arada kalmaktan nolursa olsun yeter diyo
benim oyle belirgin bir sorunum yok sadece cok cahil oldugu icin yanima yakistirmiyorum.pek uzak oldugumuz surece sorun yok hoslanmadigim nokta icice olursak bir gun diye ki biraksak bizle yasamaya dunden razi:)esimin maddi yardimi yetsin istiyorum sadece benim ondan hic bir beklentim yok onun da olmasin mumkunse.anne bile diyemiyorum sadece telefonda.umarim dondugumuzde de soguk tavirlarimi iyice anlar da ona gore surekli gelmek istemez
valla canım bu insanların yetişme görme tarzına göre değişir. Ben kaynanamla çok uzaktayım haftasonları gider ziyaret ederiz eşimle . Benim bi sorunum olmadı şükür kaynanalığını görmedim arkadaş gibi ama ilerde ne olur bilemem tabii. her zaman için bize nasihat eder aman şöyle olun aman böyle olun kavga etmeyin tartışmayın guzularım der. Hep szi mutlu göreyim der oğullarına da gelinlerime kötü davranırsanız hakkımı helal etmem der.O yüzden severim ben kaynanamı =) inş. hep böyle gider
ilk yazı benden gelsin
Ben evlenince kayınvalidemle yanyana dairelerde oturmak zorunda kaldım
ilk başlarda çok farkedemiyorsunuz
Sonra bi baktım sürekli kaynanamlardayız kahvaltıya çağırıyor ordayız
Akşam yemeğine ordayız taa ki gece yatana kadar evimize gidemiyoruz.
Eve sadece yatmadan yatmaya gidiyoruz.
Eşime dedim ya biz yeni evliyiz evimizde vakit geçirelim
Evliliğimizin ilk günlerinin tadına varalım o da tamam nasıl istersen dedi.
Ama rahat huzur veren yok zırt pırt kapı çalar
gitmesen küserler gece eve gidecek oluruz biraz daha oturun diye ısrar kıyamet
bizim kapı açılsa bizden önce kapıya çıkarlar kim geldi nereye gidiyorsunuz
daha neler neler anlatsam roman olur
evliliğimin 2,5 senesini burnumdan getirdiler.
Nişanlımda anneci belliki o zaman işin biraz zor..
Eşimde nişanlıyken hiç benim arkamda durmadı hep annesini dinledi..bir türlü dinletemezdim kendimi üzülürdüm..
Ama işler değişti şimdi ben ne dersem o..
Adam herşeyi bana sorar oldu..sanırım terfi ettimbenim eşim evlendikten sonra değişenlerden ama iyi yönde şükür çok mutluyum..
ah ne güzel canım ya maşallah.peki nasıl yaptın bunu.nasıl senin sözünü dinler oldu birdenbire??kayınvalidenin tepkisi ne oluyor şimdi?
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.derdimin dermanını bulamadım.belki burda bulabilirm diye size yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim.7 ay önce kayınvaldemle sorun yaşadık.eşim sonuna kadar annesinin arkasında benim haklı olduğuöu bilsin bilmesin.7aydır bana hayatı zindan etti barış diye.bende alttan alarak çiçek yolladım bikaç kez özür diledim.cevap yok.barışmak istemiyormuş.o barışmadıkça benim boğazmıdaki ip dahada geriliyor.tartışmaklar bitmiyor.eşim annemle düzelmezsen bu evlilik biter seni silerim diyor.bi çocuğum var biri yolda.hayat zindan.bu aile meseleleri dışında mutluyuzda iş annesi olunca akan sular duruyor bana şiddet bile uyguluyor.bayramda gidicem şansımı denemeye.bu nasıl insanlık yaaaa.ne yapmalıyım kadın barışmıyor hemde suçlı.oğlu boğuyor beni annemde annem diye..yardım edin.
kaynanan biliyor oğlunun kendine olan zaafını..kaynananın maksadı,barışmayarak eşinle senin aranı bozacak ve böylelikle seni üzecek..sen sana düşeni yapmışsın,kocana söyle ben elimden geleni yaptım annen yanaşmıyor de..gerçi zaten kocanda durumu biliyor..kocan çocuklarınla seni tehdit ediyor..ben olsam vız gelir tırıs gider ..benim kocanın anneside bu kaynana ayağından mikrobun biridir..bende çok sıkıntılar yaşadım hemde ne sıkıntılar verem olmuştum 10 yıllık evliydim o zaman..eğer benim gibi kimsen yoksa sahipsizsen hep vurur bunlar..istedikleri gibi parmaklarında oynatırlar..allah yardımcın olsun diyeceğim ama allahın çok işi var bizim gibileri görmüyor..o daha üst sınıf kullarını ihya etmek birini bin yapmakla meşgul..[/QUOTE
çok tecrübelisin hemen derdimi anlamışsın sağol.kimsem olsa ne olur.yuvam yıkılmasın diye herkes el pence divan durdu kocama.çocuğum yokken bukadar yapamıyordu.ikinci de gelicek iyce boğdu beni.dün bayağı tartıştık eşimle..sen hiç bişe yapmadın diyor hak diyor.gidip ayaklarına kapanacakmışım yoksa bu yuvayı yıkacakmış..aslında ben kendi başımada ayakta dururm da iş ki herşeyi denedim de olmadı diyim bu iş biterse. oyüzden katlanıyorum.başka bi ilde devlet memuruydum kalktım istanbula geldim ücretsiz izne ayrılıp..tayinimi alamadım.çalışamayacağımı bildiği içinde çok üstüme geliyor..kendi aileme yakınım diye seni cümle aleme rezil ederim diyorr.tehdidin binii bin para.herşeyle tehdit ediyor.bu adamla ben severek evlendim.içimden beddua etmek geliyorr..şu ramazan günü beni gine günah batağına soktular.bayramda gitmelimiyim onu bilemiyorumm.
Kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır. Ne acı değil mi?
Erkeklerden beklediğimiz saygı ve hoşgörüyü kendimiz gösteremiyoruz ne yazık ki?
Nasıl bitecek bu şiddet ve geçimsizlik o zaman?
Kaynanan denen varlık, kız okumuştur beğenmez, okumamıştır yine yok olmaz, evlenmiş ayrılmıştır sanki cinayet işlemiş suçlu muamelesi görür, çalışır istemez, evde oturana "tembel" der.
Kadının kadına yaptığı eziyetten daha beteri yoktur, hep kendi kendimize zorlaştıruyoruz hayatı, göremiyor musunuz?
Sonra da neden erkeklerin gözünde değerimiz yok diye hayıflanırız. Kadınınkinde var mı ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?