Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Hep anlayisli iyi hic biseye kardmayan biri gibi durdu zaten ayni sehirde degiliz fakat nisan sonrasi herseye alinlara badladi cevresindekiler de cok doldurmus belli.. telefonda gorusuyoruz ama surekli kendini ovuyor ailesini cocuklarini dunurunu bile anltr ovunmek icin ama en sonun da aramizda tartsma yasandi nisan sonrasi ve demedigini birakmadi her lafina karsilik vermeyecekmisim ewet diyecekmisim o konusacakmis.. ve surekli beni kiziyla kiyasli yok onun nisani bole olmus yok soyle cekmis banane ya eltim mi ki sanki o yasadi die bnde mi yasayim yok oglunu vermezmis gelin alrmis.. nisanlmla da arsmkotu bi suru sey oldu alttan alta laf sokuyor guler yyuzlw tatilkerde daha cok onlarin yanina gidilecekmis yok soyle yok boyle adteleriymis.. baska seye gelince adetler kalkti dr kendine gelince bizim orada ole bnde hic bsey demedim nisanlima da tam anlatmadim suan tatilde ailesini yaninda hala aramiz ii deil bixey desem gder annesine der daha cok buyur oraya gttiginden beri dwgisti zaten., bilmiorum belki o da korkuodur anlamaya calisiorum evlenince biz istanbulda yasayacagiz isimiz aileme cok yakin ikimiznde ondan mi diorum ama korku basladi simdi de ilerde cok sorin cikarirsa die

Bende de ayn problem vardı kayınvalidem evliliğimin ilk zamanları aman allahım çok köyü gunler uzaktık ama sureklı gelip gitmek istiyodu surekli arıyodu bı rahat bırakta bız bırbırımıze evlılığimize alışalım dımı sonra tarsışmalar oldu kuslukler ama allah razı olsun esım annesının haksız oldugunu bılıyodu ve benı bıgun bıle ezdırmedı hep yanımdaydı bu durumları beraber astık sımdı

Ne guzel ben bilmiorum bnm nisanlim ailesi konusunda sir kupuhic biseyi belli etmio bi kac seyde arkamdan bisey demisler ama nisanlim bana yanstmadi bazi sorunlar yasayana kadar da dile getirmedi ama aradz tartsma ooldugundan beri annesine kiz kardesine toz kondurmuyor bilmiorum bana karsi ole yapip ailesin de beni mi ole savunuo bilmiorum.. o benm aileme karsi hep saygili babam ne dese yapar gder dedigini ikiletmez ama aynisini ben yapamiorum.. senenin cogu kendi ailemin yaninda gececek ama yaz tatilinde bile gtmek istemiorum.. onlarin istediigibi tasamak istemiorum.. benciillik belki biliorum ama onceden bole dusunmuyordum taa ki gecen hafta bu olaylar cikana kadar ximdi anbesi oluna bn senin onu nasil sevdiini onun seni nasil sevdiini gordum falan diomus ama heosi sahteymis gibi gelio. Borek yerken seneye ona da yapacagim bilmem ne diomus bnde agizimi acmiorum sanki hrpsinde art niyet ariyrum.. bilmiorum.. nisanlimin beni ezdirip ezdirmeyecegini anlamak ustiyorum sadece is isten gecmeden

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum Allah sabır versin çekenlere ve bana da:/ benim kaynanamla aramda soğuk savaş var, yani iki kadının galip gelme mücadelesi.. ya bıktım artık bıktım! altlı üstlü oturuyoruz aptallık edip alt katı yaptırdık kredi çektik yüklüce.. evlenirkende hiç katkıları olmadı.. benim kaynana sürekli daha fazlasını isteyen bir tip, yani hep kendini başkalarıyla kıyaslar, evimde o da olsun bu da, altında güzel araba olsun.. durumları tamam çok kötü değil ama 2000 maas alıyor kayın pederim, ev kendinin ,sizce yetmez mi iki kişiye....yok kadın habire bizden bekler, laf carpıtır.. neymiş ikimizde öğretmenmisiz çift maaslıymışız..sırf 3 kredi var ödediğimiz, daha esyaların borcu bitmedi 2 yıllık evli olmamızı ragmen...daha benden bekliyor..
nereye gitsek gelmeye calışması, istediği zaman evime gelmesi ve gece yarılarına kadar gitmemesi, hep bana ters gitmesi, oğluna taraf olması, sürekli insanlar hakkında dedikodu yapması, bana milletin gelinlerini övmesi veya kötülemesi, bide 45 yasında sürekli siz bize bakmazsınız falan hani ayrı yiyip içiyoruz ya o hep birlik istiyor, ay bıktım artık.. inanın aramızda mesafe var güya ama kadın haftada birde görüşsek bir laf söylüyor zehir ediyor, soğutuyor.. ilk yıl kıyamazdım gelsinler bizle gezsinler falan derdim, ama o mutlaka canımı sıkacak bişey bulurdu.. şuan hamileyim, bebege bakmasını istemiyorum ama nasıl yapcaz bilmiyorum, o bayaa kaptırdı kendini...evden çıkma ihtimalim yok borçlardan dolayı, ya daha neler neler var yazdıkca sinirleniyorum şuan, Allah evlenecek kızlarımıza akıl versin mümkünse aynı şehire bile oturmayın.. bir söz var cok hoşuma gitmişti: gelinle kaynana melek olsa kanatlar carpışır, yok anam yok kimse anne gibi değil..

arkadaslar nerden başlıcam neleri yazıcam bilmiyorum şuan okadar kötüyümki anlatamam..eşimle 10 yıl görüştükten sonra evlendik..çok sevdim eşimi ben onsuz olamam onsuz yaşayamam başkasıyla evlenemem o başkasıyla evlenirse ölürüm diyordum..eşim yakışıklıydı kendine özgüveni çok fazlaydı..beraber olduğumuz dönemde eşime teklif yollayan kızlar olmuştu tabi oda günü birlik görüşürdü benden habersiz..ama ben kurnazımdır salak biri değilim hemen arastırır bulur anlardım oda bana onların gelip geçici bişey olduğunu kızların onu çok istediğini evleneceği insanın sadece ben olduğumu söylerdi hep..öylede oldu biz 10 yılın sonunda evlendik..ben üniversite mezunuyum eşim ise lise..biz lisede aynı sınıftaydık o şekilde tanıştık..eşime güvenim sevgiliyken sarsılmıştı ondan sonra ona hiç güvenemedim sanki beni sevmiyormuş beni hep aldatıyormuş giibi geldi bana ama buna ragmen evlendim çünkü çok seviyordum vazgecemezdim..eşim lise mezunu ama kendini geliştirmiş biri pasif bir insan değil şimdi ise turizm işiyle uğraşıyo..bu arada unutmadan arkadaslar ben çok kıskanç bir insanım ve bu kıskançlık haddi hududu aşacak sekilde olandan..evlenmeden önce annesiyle çok iyiydi aramız çok seviyodum annesini her oğluyla tartıştığımda annesini arardım oda bana yardımcı olurdu..ama evlendikten sonra hersey okadar değiştiki.evliliğimizin ilk yılında annesiyle sorunlar yaşamaya başladık..beraber oturuyorduk eşim annesine çok düşkün..annesine bir çift laf söyletmez..o zamanlar başladı kavgalarımız bundan 3 yıl önce..eşimle hep aramı bozmaya çalıştı görünürde bişey yapmıyordu ama ben biliyordum içten içe uğraşıyordu benimle..benim yaptıklarımı begenmez herseyin en iyisini kendi yapar..bana yemak yapyırmaz sen yapamıyorsun diye..eşime benim yanımda çok iyi davranır güya oğlunu çok seviyormuş gibi yapar ama lafta gercekte alakası yok bence..başkalarının gelinlerini över benim yanımda bana laf vurur..bu şekilde biz 2 yıl annesiyle oturduk..zaten kadını sevmediğim için kadının her yaptığı bana batmaya başlamıştı..eşimden evimizi ayırmasını istedim oda ayırdı..kaynanam hiç istemedi ama bana bişey diyemedi..çünkü lafını alacagını biliyordu..en son onla otururken eşimle beni kavga ettirdi onun yüzünden eşim vurdu bana o günden beri o kadından nefret ediyorum..şuan ayrı oturuyoruz eşimi seviyorum ama anlamadığım sorunlar var ne yaparsak yapalım mutlu olamıyorum..hergünümüz kavga gürültü..kavga etmediğimiz bir gün dahi yok..dedim ya ben aşırı kıskancım..doğum yaptım 3 aylık bir kızım var annesi sürekli torununu görmeyi bahane edip bize gelmeye başlamıştı..tabi kadını hoşlanmıyorum bu yüzden gelmesini istemiyordum..geldiği zamanda bana dolapta yağ var yoğurt var gördün dimi..bak bıçağın iyi kesiyo sahip ol kaybetme..sebzeleri dolaba iyi yerleştir şunu atma bunu dökme şunu şöyle yap bunu böyle yap..sanki benim evim değil bunun evi.o gittikten sonra hiçbirşeyimi yerinde buılamıyorum..en son geldiğindede koltukların yerini deiştirmiş bende anne olmamış böle dedim ve sesimi bile yükseltmeden..bana görgüsüz sen ne anlarsın ev döşemekten nerde gödün ki koltuk takımını dedi bende sensiz görgüsüz görgüsüz olmasan başkalarının evine müdahale etmezsin dedim..ve benim ailem gayet görgülüdür kendide biliyo bunu sonra benle kavga etti gitti..okadar uzunki aslında yazsam roman olur arkadaslar ama şuan içimden geçenleri yazıyorum..sonra oğlu geldi tabi herzamanki gibi ben haksızım ben fesatım ben yanlış düşünüyorum annesi haklı annesi öle demek istememiştir annesi şöyledir annesini savundu hep...herzaman böyle hep annesi haklı..doğum yaptım annesi torununa bir hediye dahi almadı..evlendim düğünümü eşim kendi yaptı bana altın taktı kaynanam aldı borçlarını ödedi borcum var diye ben 1 hafta dahi takmadım..bunları söylediğim zaman annem haklı borcu vardı şöyle böyle..herzaman anne kavgası etmekten bıktım usandım..ben bu arada dedimya arkadaslar çok kıskancım kendimi ifade edebiliyormuyum şuan bilmiyorum ama annesini arasa yanına gitse kızkardesi geldi yutdışından onun yanına gitse yani ailesinden biriyle beraber olsa kendimi yiyip bitiriyorum..sonrada çok büyük kavgalarımız oluyo..sanıyorumki ailesiyle olduğunda hep benim hakkımda konuşuyorlar hep beni eleştiriyorlar ailesi aklına giriyo öle düşünüyorum..eşim kesinlikle ailesiyle konuştuklarını annesi bana bişi desede gelip bana söylemez saklar..düzensiz arkadasları var onların yanına gitmiceksin diyorum o yüzden kavga ediyoruz o şuraya gidelim diyo ben gitmiyorum orda kızlar var kılara bakacak beni umursamıcak diye yine kavga ediyoruz..sanki hep başka birini bulacakmış beni sevmiyormuş gibi geliyo..bişeymi gördüm biliyorum hayır ama hep bu düşüncelerle yaşıyorum..hele hele ailesiyle beraber olunca ölüp bitiyorum..en son 1 hafta önce kavga ettik annesi gelmiş benle küs olduğu için dışarda görüşmüşler yani bi kafade kız kardeşi falan oturmulşlar eve geç geldi gece 12de..nerden geliyorsun dedim sana hesapmı vericem dedi evet dedim kalktı gidiyordu bende önüne durdum gidemezsin diye sonra bana vurdu gözüme..gözüm mosmor yeni iyileşmeye başladı..çok kötü oldum 5 gündür hastane hastane gezdiriyo çok korktu ama iş işten geçti..o dayağı ben nasıl unutucam ne yapıcam bilmiyorum..kaç gündür ağlamaktan gözlerim şişti..her günüm acı içinde geçiyo..lütfen arkadaslar yardımcı olun bana ne yapmalıyım

Ne olursa olsun size vurmasi hic hos degil boyle olaylari okuyunca evlilikten iyice soguyprum acaba gercekten gorucu usulu evlilikler mi daha saglikli.. demek kaynanalar hep ayni benim ki de guler yuzle ustumde baski kurmaya calisiyor benm nisanlimda aramizda bi suru sey gecti hic annm haksiz demedi bi kere bile.. ama ailesi hakkinda bisey demiyorum cunku savunma psikolojisine burunuyor bu sefer eskiden bana ailesinin kotu taraflarini ona yapilanlarini kiz kardesini falan anlatirdi bu tartismalardan sonra onlar benm ailem laf edemezsine dondu zaten ayrilmanin esigindeyiz... ama cogu erkek ayni demek ki aslinda bizi aileleriyle koti eden de onlar dur demeyi iyi bilseler hic sorun olmaycak.. ama sizde esinizin ustune cok gidiyorsunuz sevgiliyken bazi seylere goz yummussunuz kabul etmissiniz belki de ondan simdi bu kiskancliginiz. Ama szi ne kadar sevmesenizde onlar esinin ailesi gorusecek ben esim sevmio die vazgecmezdim. Bence cok yalniz biirakmasaydiniz ben su kisacik nisanlilik doneminde sunu anladim rol yapacaksin hep seviomus gibi ve denilenleri hic duymayacaksin butun silahlarini elinden alirsin o zaman kaynananin.. en son tartismada sustum sustm daha sonra nisanlim aradi beni ne kadar sevdigini herkse gordu annemde biliyor artik bennim seni ne kadar sevdigimi dedi.. sonra bi baktim mecburen annesi bu sefer beni ovmeye baslams yok kiyamam da yok senye buraya tatile gelince sunu yapacagim bunu yapacagim diye.. en iyisi onlara firsat vermemek kendi silahlariyla alttan alttan vurmak.. bu isler cok zormus yaa allah hepimize yardim etsin :'(

yok canım görücü usulü sağlıklı olur diye birşey yok..bende görücü usulünü tercih ettim evlenirken ama başıma ne işler getirdi kaynanamla oğlu anlatamam..bu kişilik kültür görgü meselesi..kültürlü ileri görüşlü mantıklı kayınvaliden olursa yıkılmazsın..

Bu isler gercekten kumar o zaman bazen diyorum annemi dinleyip gorucu usulu istemeye gelenlerle mi tanissaydim. Simdicogu sey benm omzumda ailem sunu de bbunu de onlar bisey doyeceklerinde annesi aciyo bana diyo arada hep biz kaliyoruz bilmem sonumuz nasil.. ban hala cozemedim bazen cok iyi niyetle acba o da hakli mi diyprum bazende oyle ii dusunemiyprum..

beraber yaşarken benim kaynana da böyleydi..gün boyu benle iyi olurdu ama eşim akşam eve gelince bir cansıkıntısı bir surat asma bir sanki birileri kötü birşey demiş gibi davranırdı..görümceler misafir geldiğinde aslında onlara misafirde denmezdi haftanın 5 günü bizdeydiler..onlarada bu tavrı takardı..yani vermek anlatmak istediği şikayet etmek istediği aslında sanki ben kendisine birşey demişim birşey yapmışım.. ben 10 yıllık evliydim üzüntü,içe atma,yorgunluk,tüberküloz oldum sonunda..ama iyi oldum ölmedim..tam 13 yıldır muhatap olmuyorum tek kelime konuşmuyorum..aynı evin içinde sayılırız arada bir kapı var kapalı sürekli..o kapı asla açılmayacak..ne bayramda gider eli kopasıcanın elini öperim ne suratına bakarım 13 yıldır..
sana bu garip gelebilir ama öyle şeyler gördüm öyle sıkıntılar yaşattılarki anlatamam bunları..
gidecek yerim yoktu .annem babam vardı o zamanlar ama sahip çıkmazlardı onlarda çoktan öldü zaten..2 çocuk kie bırakırdım kim bakardı..ben nereye giderdim bu çocukları yanımda götüresem kimse istemez yük olurlardı..her gün ağlardım hergün o zamanlarda çok duygusal herşeyi dert eden bir kadındım..şimdi o yumuşaklığım yok kalmadı.
çok sertim..yaşamak için acımasız arsız vurdumduymaz olmak gerekiyormuş eee hayat öğretiyor...kaynana şu an 78 yaşında domuz gibi..öyle yalancı öyle iftiracı fesat bir kadındırki bilemezsin..mahallede kimse konuşmaz bu kadınla..[/QUOTE]

yuhhh artık ya yuh.tüberkilozmu oldun????allah o kadının onun gibi zalimlik yapanların belasını versin kocan görmedimi hasta olduğunu .o da az domuz değilmiş.böylesini gebrtemisin sabaha mı bırakasın .geberemez o okadın sen gör de bak.hellalik ister son nefesinde.öbür tarafta görüşecez de sen ona.vay be benim gidişatım da bu yönde.içime ata ata ağarmayan saçlarım 7 ayda ağardı.sert olmayı hayat değil bunun gibi hayasız arsız kadınlıktan paye almamış dinsizler öğretir adama.allah yardımcın olsun.artık ezdirme kendini çocuklarında büyümüş artık.bizimki çocuk yokken yapamıyodu bu yaptıklarını.şimdi çocuklar büyüse de yapamaz.

bikere şu eşini kıskanıp boğma huyundan vazgeç..biri sana yapsa hoşuna gitmez.benim eşimde beni boğuyordu.yeni anne olduğumda bende yaşadım bunları hormonal bişey.bebeğin 1 yaşına bastığında çook rahatlayacaksın.babası sürekli kızıyla ilgilenecek.çünkü kız babasını peşinde emekleyip baba diyecek.ailesiyle görüşüyor ama sana bi sorun yansıtmıyorsa,onu bu şekilde sıkmaya hakkın yok..erkekler bebekleri 1 yaşına geldikten sora daha düzenli davranıyorlar.benim eşimde çok yakışıklı gittiği yerde parlar.ama ben bunu dert etmem edersem benim kendimle ilgili güven sorunum var demektir.haa ilk doğum yaptığım zamnlarda hatta bebeğim 1 yaşına basana kadar kendimi çirkin hissettim ama sora düzeldim.kendimi böyle hissetmem eşimi hırçınlık olarak yansıdı.geçen doktor tv de şöyle dedi"""çoğu baba çocukları 1 yaşına geldiğinde eşlerini anne gibi değil kadın gibi görür.bebek doğduğunda kadını kutsal anne kategorisine oturtur demişti

Arkadaşlar ben sıkıntımı en kısa yoldan anlatmak istiyorum ve fikirlerinize cidden ihtiyacım var.Ben yaklaşık 5 yıldır evliyim.evliliğimin 8.ci ayında ben 6 aylık hamileyken ,kayınvalidem yanıma geldi.yardım etmek için vs.bu süre içinde kayınpederim aniden rahatsızlanıp o bendeyken vefat etti.Eşimden tek oglu oldugundan mecburen kayınvalidem bende kalmak zorunda kaldı.Herşey okadar ani olduki bu sırada kayınpederimden kalan bir miktar para,benim düğünümde bilezikler ve birazda kredi çekerek bir ev aldık.ev eşimin ve kayınvalidemin üzerine oldu.eşimde krediyi ödemek için şehir dısında çalışmaya başladı.kayın validem bebeğim ve ben ücümüz yaşamaya başaldık.eşim sürekli görev yeri degiştiginden bizi götürmesi imkansızdı ve 2-3 ayda bir 10 gün görebilyoruz eşimi.neyse yaklasık 4 yıldır böyle.şimdi eşimin bizi yanında götürebilecegi bir iş imkanı var 2-3 yıl sürecek bir iş.ama kayınvalidemi götüremiyor.oda şimdi bana birşey demesede hergün telefonla eşimin burnundan getiriyormuş.hakkımı helal etmem,gidemezsin,götüremezsin.ben çalıştıgım için bebeğime o bakmıştı.şimdi beni kullanıp kenara atıyorsunuz,ben yalnız yaşayamam diye duygu sömürüsü yapıyor.bende vicdan azabı çekiyorum.ama eşimlede 4 yıl ayrı yaşadım,mutlu olmak beraber olmak hakkım değilmi.ne yapmalıyım acaba?

benimki de tutturmuş kendı komsularını bana mısafırlıge getırecek... hem de hıc deger vemedıgı, kendı evıne bıle kabul etmedgı komsularını, ılk once saka yapar gıbı soyledı ama sankı bıraz da cıddı, he desem yanı.. esım de dıyor kı gıt bugun anneme otur, hadı anne x lerı cagır da oturalım (o komsuları kast edıyor) :)) allah senı ne yapmasın dedım, benden de cın fıkırlı tabıı kv boyle bır durumda dumur olur cagıramaz, zaten eve sokmak ıstemıyor onları :)) ama esım de cok cakal haaa

Duydum ki kaynana sorunları yazılıyormuş:)

Çok konuşur bacım
O kadar ki kaçırıp kaçırıp dinliyomuş gibi he he yaparken (pc başındayım o da yanda oturmuş konuşuyor) 3.30 saat geçtiğini farketmiştim dilim uçukladıydı pc nin saate bakınca:) hamileydim o vakit

kayınvalidemin gözlerini oymak istiyorum...tövbe tövbeee!!!!!!duygularımın şiddetine engel olamıyorum.

O kadar yoruldumki en son 1.5 sene once yazmisim.. 1.5 senede degisen hic bisey olmadi aksine daha buyuk kavgalar ettik esimle simdi yine kustuk konusmuyoruz.. biktim usandim artik dayanamiyorum 11 aylik kizim var allah bagislasin.. o guzumun onene geliyo ayrilirsam buyuyunce bana sornicakmi anne neden katlanmadin beni babasiz buyuttun diye cok canim yaniyor.. canimi yakanlarin cani yansin.. bize bosanma yollari gozukuyor olmuyor olduramiyoruz.. allahim yardim et guc ver sabır ver kocama akil fikir ver..

bende kaynana elti aynı apartmanda yaşayanlardanım. eşim şuan dışarda kaç zamandır ilk defa eşofmanımı giyeyim rahat edeyim dedim rahat mıyım yok apartmanda ses gelir bende tedirginlik...şimdi kış rahatım yazın duramam evde kısa kolllu gezerim kapı çalar apar topar giyin, eşimle şöyle film keyfi yapalım kapı çalar kaç tane film böyle yarım kaldı, banyodan kaç defa fırlayarak çıktım, afedersiniz evde kişisel temizliğimi yapıyorum tak tak kapı vurulur iki saat açana kadar, hasta olursun kimse gelip bakmaz öldü mü kaldı mı ama internette oyun oynmaya hem küçük kaynım hem eltimin çocukları günde 30 kere gelir, eltim temizlik yapar çocukları kaynanama yada bana gönderir ben temizlik yaparım ki bilir yaptığımı çünkü süpürde sesini duyar ama çocuk yie bende, şimdi bide eltimin ablası bizim apartmandan ev almak istiyor bide onun çocukları gelir dur desen durmazlar girip mutfak dolaplarımda çukalata ararlar laftan anlamazlar diyorum canım benim ben olunca zaten veriyorum ama sen kurcalama yok anlamazlar, geçen kış ağır grip geçirdim kapı durmadı çocuklar hep bizde, görümceme niye bize gelmiyorsunuz diye sitem etti eşim çocuklar rahatsız eder diye gelmiyormuş güya eee sen kaynanama gelince senin çocğun bizden çıktığı yokki ,az kafamızı dinleyelim diye onlar aşağıda çay içerler sende gel diyen yok çocukları bana postalarlar, kaynanamım işi olunca gelini ben gezmeye gelince gelini diğer hanım, çok uzun oldu kusura bakmayın ama cidden iyi geldi rahatladım.

Ben yeni evliyim ve bu benim aklıma hiç gelmemişti, biz de eşimle çalışıyoruz ve haliyle kendimize ayıracak bir pazar günümüz kalıyor ve onu da aile ziyaretiyle geçirmek zor geliyor. her ne kadar yarım saat uğrayıp çıkarız denilse de o iş o kadar kolay olmuyor, gittiğinde öle hadi kalkıyoruz denilmiyor suratlar 5 karış oluyor. hoş gitmeyelim desende bu sefer eşinin surat katsayısı artıyor. yani olan her türlü haftada bir gün olan pazar gününe oluyor (rezil oluyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…