Kaynanaya 3 dk uzaklıkta oturmak

Evet yeni derdim hayırlı olsun.yeni ev tuttum,yeni evin kaynanaya yakın olduğunu biliyordum ama arka yoldan hem de park içinden geçen bir yolun 3 dak uzaklıkta olduğunu tahmin edemedim.şu an moralim sıfır Kadın zaten arsız,telefon açma haber verme vs bilmez,bilir de işine gelmez.Şimdi iki de bir gelecek eskiden de yakındım ama 10 dakika mesafedeydim şu an burnunun dibine gelmiş bulundum.harika bir durumdayım,gelecek gidecek gitmeyince küsecek,allahtan kiradayım ve en fazla 1 sene otururum bu evde.
kayınvalideleri böyle dışlamayın koynuna girdiğin erkeği o beğenmediğiniz kadınlar doğuruyor büyütüyor size eş diye veriyor..azıcık saygılı hürmetli olun..siz kızları anneleriniz nasıl yetiştiriyor böyle..nesil değişiyor eskiden büyüklere hele hele kaynana kayınbabaya karrşı saygı sevgi vardı..çok saygısızsınız.kocanın annesidir evlenirken yalnız eşinizle değil anne babası ile de evleniyorsunuz..çok kötülük görmedikçe saygılı olun..kötülük derken yuvanızı yıkacak düzeye getiren kaynanadan kayınbabadan bahsediyorum..yoksa ufak tefek tatsızlık olur siz küçüksünüz ama ondan büyük gibi davranın ufak sorunları es geçin..anne kız arasında da anlaşmazlık oluyor nerede kalmış kaynana..
kaynananız gelsin arkadaş olun..dışarıdaki kırk kat yabancıyla kanka olmasını iyi biliyorsunuz..ne kankalar var evine girdiği arkadasının kocasını alıp kaçan ama kaynanan kocanı kaçırmaz..kaynanan büyüktür birşeyler öğrenmek için fikir danış..bilsende danış hoşuna gider gelinime birşeyler öğretiyorum diye..bu kadar kibirli olmayın dünün sidiklileri..evime gelmesin gitmeyeyim uzak dursun.. bu ne ya..ayıp ayıp.belki bir gün sende kaynana olacaksın..

Derdim sık ve habersiz gelmesi,evde diken üstü oturmak kapı çalacak biri gelecek diye,yemeklerim zaten çok güzeldir ama yine de yorum yapar şöyle yapsaydın falan filan,eşyalara bakıp şunu şöyle koysaydın bunu böyle illaki karışır yani.
açıkçası bu söyledikleriniz dert edip huzursuz olunacak bir şey değil. yaptığı yorumlara hı hı tamam yaparım der geçiştirirsiniz. büyütecek bir şey yok ki kendi annelerimiz bile bazen karışabiliyor. benim kayınvalidem de torunu olmadan önce gelmezdi şimdi sık sık gelir karışır da şöyle böyle diye hiiiiç duymam inşallah anne olur tamam der geçerim yine kendi bildiğimi yaparım. Eşime de söylerim annen böyle diyor o da der sen kendi bildiğini yap diye annesi yüzünden aramızı bozmayız.. Eviniz pis veya dağınık mı ki sürekli biri gelecek diye sürekli diken üstündesiniz. Bir tek kayınvalideniz için mi bu tavrınız yoksa genel olarak misafir mi sevmiyor musunuz. çocuklu evlerin dağınık olması çok normal gelmişken anne ucundan tutta şurayı toplayalım edelim deyin belki gelmez :D

kayınvalideleri böyle dışlamayın koynuna girdiğin erkeği o beğenmediğiniz kadınlar doğuruyor büyütüyor size eş diye veriyor..azıcık saygılı hürmetli olun..siz kızları anneleriniz nasıl yetiştiriyor böyle..nesil değişiyor eskiden büyüklere hele hele kaynana kayınbabaya karrşı saygı sevgi vardı..çok saygısızsınız.kocanın annesidir evlenirken yalnız eşinizle değil anne babası ile de evleniyorsunuz..çok kötülük görmedikçe saygılı olun..kötülük derken yuvanızı yıkacak düzeye getiren kaynanadan kayınbabadan bahsediyorum..yoksa ufak tefek tatsızlık olur siz küçüksünüz ama ondan büyük gibi davranın ufak sorunları es geçin..anne kız arasında da anlaşmazlık oluyor nerede kalmış kaynana..
kaynananız gelsin arkadaş olun..dışarıdaki kırk kat yabancıyla kanka olmasını iyi biliyorsunuz..ne kankalar var evine girdiği arkadasının kocasını alıp kaçan ama kaynanan kocanı kaçırmaz..kaynanan büyüktür birşeyler öğrenmek için fikir danış..bilsende danış hoşuna gider gelinime birşeyler öğretiyorum diye..bu kadar kibirli olmayın dünün sidiklileri..evime gelmesin gitmeyeyim uzak dursun.. bu ne ya..ayıp ayıp.belki bir gün sende kaynana olacaksın..

davulun sesi uzaktan hos gelirmis siz yadsmadiginiz icin bilmiyorsunuz bu kadar yakin olmasi iyi degil

davulun sesi uzaktan hos gelirmis siz yadsmadiginiz icin bilmiyorsunuz bu kadar yakin olmasi iyi degil
ben anlatayım sana benim de yaşadıklarımı aklın dimağın durur..25 senemi....şahit olanlar sende peygamber sabrı varmış derdi..benimki hiç bir şeymiş dersin..
yinede zulumlerine karşı sabrettim saygı gösterdim ve onu öyle kabul ettim..geldiğinde yinede hürmette kusur etmedim sevmedim ama saydım anne dedim..geçti o günler artık rahatım..

o_O
Derdim sık ve habersiz gelmesi,evde diken üstü oturmak kapı çalacak biri gelecek diye,yemeklerim zaten çok güzeldir ama yine de yorum yapar şöyle yapsaydın falan filan,eşyalara bakıp şunu şöyle koysaydın bunu böyle illaki karışır yani.

Benimki sabahın 6 sinda gelirdi direk yattığını odaya çalardı kapıyı acmassan bir saat çalar merdivenden oturur da gitnezdi
İs var veya çocuk bakilcaj dedin mi de arkasına bakmadan kacardi:rolleyes:

Saygısızsınız lafını asla kabul etmiyorum,saygı duyduğum için saygı bekliyorum hepsi bu.

Back
X