arkdadşalr bir önce açtığım konuda kayınvalidemden dert yanmıştım ama işe görümclerimde girdi biri 40 yaşına geldiği halde evlenmemiş dieri kocasından her türlü hakareti yiyen bi görümcem yani insan bi yerde kayınvalidemi alttan alabilirm der ama görümceleri anlamıyorum ben kayınvalidemle tartıştım derdi görümcelere düştü eşimi sürekli arayıp annemiz yataklarda üzüntüsünden halbuki kayınpederim evime geldğinde yok öyle bi şey yatakta falan değil diyo,eşimn işyerine gidip doldurmalar annemi arayıp ağzına geleni söylemeler...görümcler o kadar kızdırıyor ki kayınvalidemin yaptıklarına kızacak zaman bulamıyorum...var mı sizde de böyle görümceler....daha çok şey var mama anlatmim yazdıkça sinirleniyorum...
pardon başkasıyla karıştırdınz galiba ne hamilesii.... ben takmadım her yazdığma cvp atılınca şuan olduğu gibi cvp yazmak zorunda kaldımm...lütfen bişey yazmayın bende düşündüğüm şeyi cvp şeklinde yazmak zorunda kalmayım.....bu olayda sadece gite takmadımm zaten 1 değil 1000 tane olay var.....
bilmiyorum belkide biz farklı gördük yetiştik diye ben burada büyük bir sorun göremiyorum..bekar oldugum için annemle babami düşünüyorum..annemin babaannemle iliskisini..yani bahsi gecen kisiler abi-kardes,anne-oğul,gorumce-gelin,kaynana-gelin..biz küçükken Pazar günleri babaanneye gidilirdi hatta mümkünse ctesiden gidilip kalinirdi,babaannem bize gelirdi,halamlar babamin etrafında fir donerdi,babaannem babama asla ama asla laf soyletmezdi,bize de gelirdi,anneme de teftişe geldim derdi..hala daha halamlar babamin etrafında fir doner hala daha babaannem babama laf söyletmez..ama bu kadar seyin icinde annem babaanneme asiktir babaannem de anneme..
sanırım bizlerin,yani geclerin,tahammül sınırları kalmadı..benim dedemin anneme evlenirken söylediği bir laf; eğer kaynanana saygısızlık yaparsan ilk Tokat'ı benden yersin,olmuş..kaynanam gorumcem benim namusuma benim aileme laf söylemediği sürece,teftişe mı gelmiş,kocamın etrafında fir mı donmuş..yani yapsınlar haklaridir biri annesi biri kardesi..abuk subuk tanımadığım insanlar degillerki,hem bugün evimdeler yarın gidecekler birliktede yaşamıyorsunuz..bu kadar niye büyüyüp kendinizi bu kadar sıkıyorsunuz inan anlamıyorum..Allah a şükür gerizekali da değilim,anlama problemimde yok..ama bu kadar buyutulcek bir şey görmüyorum..biraz saygı göstermek gerekiyor yeri geldi mı dişimi sıkarım ama yinede beni teftişe geldigini söyleyen kaynanama laf söylemem,söyleyemem ben veya gorumcelerim esimin yanına oturdu öptü vs diye yine ağzımı acmam açamam..bizde böyleydi,annemlerde yani belki de o yüzden bana bunlar normal geliyor..
bilmiyorum belkide biz farklı gördük yetiştik diye ben burada büyük bir sorun göremiyorum..bekar oldugum için annemle babami düşünüyorum..annemin babaannemle iliskisini..yani bahsi gecen kisiler abi-kardes,anne-oğul,gorumce-gelin,kaynana-gelin..biz küçükken Pazar günleri babaanneye gidilirdi hatta mümkünse ctesiden gidilip kalinirdi,babaannem bize gelirdi,halamlar babamin etrafında fir donerdi,babaannem babama asla ama asla laf soyletmezdi,bize de gelirdi,anneme de teftişe geldim derdi..hala daha halamlar babamin etrafında fir doner hala daha babaannem babama laf söyletmez..ama bu kadar seyin icinde annem babaanneme asiktir babaannem de anneme..
sanırım bizlerin,yani geclerin,tahammül sınırları kalmadı..benim dedemin anneme evlenirken söylediği bir laf; eğer kaynanana saygısızlık yaparsan ilk Tokat'ı benden yersin,olmuş..
kaynanam gorumcem benim namusuma benim aileme laf söylemediği sürece,teftişe mı gelmiş,kocamın etrafında fir mı donmuş..yani yapsınlar haklaridir biri annesi biri kardesi..abuk subuk tanımadığım insanlar degillerki,hem bugün evimdeler yarın gidecekler birliktede yaşamıyorsunuz..bu kadar niye büyüyüp kendinizi bu kadar sıkıyorsunuz inan anlamıyorum..Allah a şükür gerizekali da değilim,anlama problemimde yok..ama bu kadar buyutulcek bir şey görmüyorum..biraz saygı göstermek gerekiyor yeri geldi mı dişimi sıkarım ama yinede beni teftişe geldigini söyleyen kaynanama laf söylemem,söyleyemem ben veya gorumcelerim esimin yanına oturdu öptü vs diye yine ağzımı acmam açamam..bizde böyleydi,annemlerde yani belki de o yüzden bana bunlar normal geliyor..
Kırmızılı yer de Nasrettin Hoca fıkrası gibi olmuş çok güldüm:roflol:
Asıl trajikomik olan şey ise bunu doğru bişeymiş gibi buraya yazmanız.Dedenizin yaptığı çok yanlış anneniz susmuş da olabilir ama bu dedenizin yaptığını meşrulaştırmaz kusura bakmayın.:mymeka:
Ne demek ilk tokatı benden yersin yaaa :umursamaz:
bu durum aslında sadece sizin aileye ait bişe değil.
eskiden hep böyleymiş
annelerimiz neler çekmişler
neler yaşamışlar anlatıyorlar
ama ağzını açıp ta tek kelime etmemiş
15 yıl babaannemle yaşamış ki 1 saat bile yanında durulmayacak biri yani
annem anlattıkça nasıl sabrettin diyorum niye izin verdin
saygı dan.
.annemde şimdi hertürlü hastalık var
hepsi babannemin eseri...
eskilerde peygamber sabrı varmış şimdi o yok
işte bizlerde
olmadığı daha iyi aslında
anam beni kaynanam için mi doğurdu.
saygım sonsuz sabırlıyımdır da
ama herşey biyere kadar tabi kendimi ezdirmem
bence siz ne demek istediğimi anlamadınız...zira ben burada komik bir şey görmüyorum doğru bir şey görüyorum..bizler annemize babamıza nasıl saygı gösteriyorsak esimizin annesine de saygı göstermek durumundayiz..orada söylenen laf tabiikide kendini ezdir kaynana laf soyleme döverim seni seklinde bir tehtid değil..anlayamissiniz besbelli..
ben anneme kizabirim bagirabilirim defol git diyebilirim neticede annemdir..dönüp dolaşıp yine birbirimize sarılmayı biliriz,kavgayı unutabiliriz..ama kaynana öyle mı?hayır annemize davrandığımız gibi davranamayiz..anne babamıza saygı gösteriyorsak onlarada saygı göstermek zorundayız dedim ama aslında onlara anne babamızdan daha fazla saygı göstermek zorundayız daha çok sabretmemiz gerekir..o lafta söylenmeye çalışılan şey bu!!siz bunu fıkra gibi görüyorsunuz,bence sizin bu cevabınız fıkra gibi..
konu sahibi arkadasın abarttigini düşünüyorum..hem gorumcelerini hemde kaynanasını..
benim evim nasıl anneminde eviyse kapım anneme her zaman acıksa kaynanama da açık olmalı..annem evime geldiginde istediğini yapmakta özgürse ve yaptıkları bana batmiyosa aynı şey kaynanam için geçerli olmalı..evleniyoruz..senin annen benim annem yok artık..senin kardesin benim kardesim..vs
bunlar benim fikrim isteyen bunu da fıkra zanneder haddini asar!isteyen bekar ne bilir der yine haddini asar!isteyen yorum olarak alır..
ben bu arkadasın bu konusunda da diğer konularında da abartılacak bir şey görmüyorum..
QUOTE=yazdan;11126500]ben zaten burda bi cvp verirken dedimkii önemli olan İNSAN olsunnn herkeste hertürlüsü varrrdırrrrr.... dedimmm bide çok merak ettim acaba abileri red etcek kadar sizden neden nefret ediyorlarrrr keşke bunuda yazsaydınız bunuda bidaha unutmazdımmmm güzelimmm
senin ne demek istediğini anlıyorum,belden aşağı vurmak istiyosun,tarzın çok çirkin ve yanlış...
işte senin gibi olduğu için görümcemlerle anlaşamadım,eşim de sonunda beni koruduğu için onlarla arası açıldı ve benden nefret ettiler.
daha da detaylı öğrenmek istiyosan açtığım geçmiş topiclere bak,belki az da olsa yüzün kızarır:)))[/QUOTE
hangi msjımdan anladınız anlayamadımm belden aşağı vurduğumu??siz galiba herşeyi belden aşağı anlıyorsunz___yüzümün kızarmasına gelince kayınvalidesine bunları yapmayı onaylayan zihniyet kızarmıyosa benm hiç kızarmaz....
arkadaşım sen beni anlamamak için çok çaba sarfediyosun,sana dahada bişey yazmıycam...
benim bu düşünceyi savunduğuma dair ne bu topicte nede diğer topicde bişey yazdım...
sadece sen kardeşler daim kalır,hiç görmedim yarı yolda bırakanı deyince,bende başımda olanları yazdım,ilk olur öğrenirsin ve hiç kesin konuşmassın diye,hayatta herşey olabilir çünkü...
bunun üzerine sen ne yaptın ki abilerinden soğumuşlar senden nefret etmişler yazmışsın...
bende sana tek dediğim 5 dakikanı ayır,benim geçmiş iki topiğime bak dedim,çünkü onları okuyunca bu yazdıklarından utanacaksın...
halada arkasındayım ben büyükleri evden kovma fikriyle alakalı hiç onay vermedim.ama sen öle algılamak istedin.keyif senin ne diim???
HER SÖZE VERİLECEK CEVABIM VARDIR ELBET,BİR SÖZE BAKARIM SÖZMÜ DİYE,BİDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE??
hoşçakal:)
Siz beni anlayamamışsınız ve unuttuğunuz bir şey var saygısızlığa kızıyorum ben.Saygı sadece yaşa göre mi olur,dedenizin annenize söylediği laf da saygısızlıktır.Sizin söylediklerinizle uğraşıyorum çünkü kimse bana o cümleyi doğru gibi savunmamalı.Anneyle babayla,eşin annesi babası bir değil bu noktada hem fikiriz.Bu nedenle bir kayınpeder gelinine bu cümleyi sarfetmemelidir.Kaynanalara nasıl sabır ve saygı gerekiyorsa aynı şey gelinlere de gerekiyor.
canım o lafı annemin babası anneme soylemis..kayınpederi anneme söylememiş..sen beni yanlış anlamissin iste..kayinpederi niye anneme öyle bir laf söylesin olur mu hiç öyle şey..bir baba kızını evlendirirken kızına söylüyor yani bu lafı..
:roflol: :roflol:
o kadar boşuna kızmışımsana pardon canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?