Kaynanayı anlarım da Görümcelere ne oluyor? Dış kapının mandalı

Edebiyat yaptığımı düşünen arkadaşlar keşke sizde düşüncelerinizi karı gibi kaba tabirlerle süslemesenizde edebiyat yapsanız. Hayatın edebiyattan ve kelimelerden ibaret olmadığını bilecek kadar yaşadım bu hayatta. Kaynana, görümce vs vs yaşadığımız şeyler var elbette.

ışin en önemli tarafınında yaşamaktan geçtiğini biliyorum. O yüzdende her zaman diyorum ki YAŞAYAN BıLıR. Standart bir doğru olmayabilir, şartlar durumu değiştirebilir. Bir olayın içinde olmaktır önemli olan,dışardan yorum yapmak kolaydır. Helede bizim başımıza geldi mi nasıl değişir düşünceler ve tavırlar,kimbilir kovmaktan beter ederiz kayınvalideyi. Ben bu arkadaşın ne yaşadığını ancak sizin okuduğunuz kadar biliyorum ama benim gördüğüm kaynanalığın haklılığı değil, kaynananın kaynanalık yaptığıdır. (He siz öyle görebilirsiniz diyecek birşey yok)

Birde eşlere neden böyle bakılıyor bunu hala anlamış değilim gerçekten. Kardeş olmak başlı başına özel bir durumdur tamam. Ama o kardeşinizin evledikten sonra her türlü derdinide çeken o evdeki eştir. Her türlüde yanında olur, kaçmakta neyin nesi. En iyi siz bayanların bilmesi gerekir bir evliliğe kadının ne kadar emek verdiğini. ışin içine anne girince konu hassaslaşıyor sadece. Ama ben yine diyorum ki sıfatlardan önce haklılık yada haksızlık önemlidir.

Olaya objektif bakış açısı budur işte kaydirigubbakcemile5

doğru yazmışsınız ancak bazı yerleri kendi bakış açımca değiştirmek isterim. evet, kardeş ayrıdır, eş ayrıdır ama anne çok ayrıdır. o çocuğu doğurup, büyütüp bakandır.
şimdi bu olayda kendi gözümle bakarsam, evli kardeşim rahatsızlandığında annem (ister gözkulak olmak denilsin, ister oğlunun sağlığını merak etmek denilsin) kardeşimi görmek için evine gidebilir ve dahi kalabilir. annemin kalmasından rahatsız olan eşi annemin suratına kapıları çarpıp "git başımdan" tarzı bir ifade kullansa kimse kusura bakmasın dünyayı dar ederim. hiç öyle annemle olan olayı annemle halletsin demem. saygısızlık yapıldıysa her ortamda sorarım hesabını...
benim de anlayamadığım neden eşlerimiz evlendikten sonra annelerini-kardeşlerini hayatımızdan çıkartmak isteriz. onların da merak edebileceğini, üzüleceğini düşünmeyiz. "aaa eş başkadır, kahrını çekiyor" deriz de "bu güne kadar kim çekiyordu, şimdi mi el oldu?" diye sormayız bilemiyorum...

Madem gelinler el kızı o zaman görümceye dış kapının mandalı diyen birine de tepki vermeyeceksiniz, işine gelmeyince bozuluverip kocasına dert yanan gelinler olduğu gibi görümce yada k.valide de dert yanmaya başlarlar, hatta gelinler çekindikleri kırmamak adına kocası vasıtası ile rahatsızlıklarını dile getirirken, k.valide veya görümce direkt gelinin yüzüne dökebilir, anlayamıyorum kocayı dolduran gelinler var diyebiliyorsunuz ama oğlunu dolduran k.valide var diyemiyorsunuz bence her ikisi de var, koca burada iki tarafı dengede tutmaya çalışan terazi görevini üstlenecek, çok zor işler bunlar, en ufak sorunda kocaya dert yanılması da doğru değil, uygun bir dille kişiye anlatmak lazım, ama gelin bana laf dedi diye dünyayı ayağa kaldıran k.valideler var, bu yüzden bazı gelinler bu iş için kocayı kullanabiliyor

elbetteki pollyanna, çok çeşitli varyasyonları var. fakat arkadaşın konusu için yorum yaparsak ilk kapıyı kadının yüzüne çarpıp, git diyen kendisi. sonra araya görümcenin girmesinden dert yanmış. yoksa ben k.validesinden tekme tokat dayak giyen gelinleri de biliyorum. hatta kocasına şikayet etti diye bir defa da kocasından şiddet gören...

ancak dediğim gibi genellikle gelinler eşine anlatınca dertleşme, k.valideler oğluna anlatınca şikayet olur. ha tarafsız olacaksak gelinin de anlatmaması, olanağı varsa erkekleri hiçbirşekilde olaya dahil etmeyerek kadın-kadına çözülmesi taraftarıyım yerimseniben

burda kaynvalide hasta oğluna bakmaya değil bunları denetlemeye gitmiş arkadaşım

burda kaynvalide hasta oğluna bakmaya değil bunları denetlemeye gitmiş arkadaşım

hiç farketmez, öylesine kalmaya da gitmiş olabilirdi. iyi madem "sen beni nasıl denetlersin" diye dövseymiş. ne demek istediğimi anlayamadınız sanırım. arkadaşın daha önceki konularını da okudum. suratına kapıları çarpacağına tatlı dille "anne, tabi gel kal başımızın üstünde yerin var" diye espriyle karışık geçiştirseymiş bu kadar problem olmazmış, ne eşiyle ne de k.validesiyle-görümcesiyle...

ben hala neyi savunduğunuzu anlayamadım. o kapıyı çarparsa görümce de karşı çıkar. insan psikolojisi bu...

bu arada yaşamayan bilmez tarzı edebiyata girmemeniz için yazıyorum; benim de k.validem arada "ne yapıyorsunuz bakalım, denetlemeye geldim sizi" şeklinde gelir ve kalır. hatta bazen benim haberim bile olmaz, eşime telefon açıp gelir. sanmayın ki her daim mutlu, misafire hazır veya evim temizdir. ama bugüne kadar hiç ters birşey söyleme gereği duymadım. benim tersime giden arkadaşın k.validesine git demesinden sonra görümcelerin araya girmelerine bozulması...

yaşamayan bilmez edebiyatını yapamam çünkü gerçekten bi sorun yaşamadım eşimin ailesiyle.çünkü herkes yerini bilir ben de dahil.
benim savunduğum şudur arkadaşım
ben kayınvalideyim ben görümceyim burası benim oğlumun evi diye her yaptığı mübah değil.kayınvalideysen otur adam gibi davran ki saygı gör gelinden.ben burda gelini savunmuyorum o da hatalı evden kovmak ta noluyor.
ama şu duruma gelene kadar kimbilir aralarında neler geçti bilmiyoruz kiCOLOR]

Office cim zaten bende söyledim evden kovma meselesi yanlış diye, görümcenin tepkisini de anlarım tabi ki tepkisini gösterecek annemi iyi ettin kovdun demeyecek, ama k.valide gelinle epey kavga etmiş, üzerine gelmiş ve gelin de git demiş yanlış ama sinirle ağzından çıkan bir laf yoksa kimse kimseyi evinden hele hele eşinin annesini bıçak kemiğe dayanmadıkça kolay kolay kovabilir mi? görümcenin gelini paylaması da normal ama hiç bir şeyde haberi olmayan gelinin annesini arayıp hakaret etmek kadar ileri gitmeler, abisinin işyerini basıp ağzına geleni söylemek falan, çocuğuna terbiye ver der gibi siz burada sadece gelinin git demesine odaklanmışsınız görümcenin aşırı tepkilerini görmüyorsunuz gibi geliyor bana, sırf annesine git dedi diye vereceği her tepki haklı olabilir mi?

Objektif olmaya gelince gelinin k.valideyi kovması haksız, görümcenin geline tepki vermesi haklı, ama hızını alamayıp gelinin annesine hakaretleri haksız, çıkıpta bu hakaretlere sen onun annesine git dersen o da senin annene hakaret eder gibi bir bakış açısı ile yorumlamak mantık dışı hatta çirkefe çirkeflikle karşılık vermek gibi bir şey

elbette bilmiyoruz, o yüzden elimizdeki tek veri arkadaşın anlattıkları. diğer konularını da okuduğum için kendi adıma, kapıları çarpıp evimden git diyecek bir durum göremedim. aslında aynı yerde bilrleşiyoruz, bende herkesin haddini bilmesi taraftarıyım, ancak eğer k.valideye bu denli hakaret ediliyorsa görümcelerinin karışmasına sinirlenmeyecek arkadaş. dediğim gibi tatlılıkla halletmek varken tartışma yaratmak çok gereksiz...

1.)bende onun karısıyım lafını karısı anlamında demedim kendimi bi anneyle bir tutmam anlamında dedim siz yanlış anlamışsınz sanırım
2).2.gün kapıları çarpıp git diyen insanlara biz sabırlı demiyoruz arkadaşım
3).sessiz kalırsan ezilirsini gitde kocanı sinsi sinsi doldurucağına insanlarla otur konuş derdini anlat onlarıda anlaa kendinide ezdirme gitde başkasını ez anlamında demedimm onuda yanlış anlamışsız
4).bana bişey yaparlarsa görüşmemde demedim BENİM AİLE BİŞEY YAPILIRSA GÖRÜŞMEM DEDİMM
YÜZ KEREDE BANA YAPILANA SAYGISIZLIKLA CVP VERMEM AMA AİLEME YAPILANA TEPKİ VERİRİM DEDİM
5.)SESSİZ Mİİİİ KALMIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
KAPILARI ÇARPIP EVİNDEN KOVAN İNSANA SİZ SESSİZ KALMIŞ DİYORSANIZ SİZ NE YAPACAKSINZ MERAK ETTİMM
6)..İÇ KAPININ MANDALI OLMAK İÇİN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ANNEMİ DÖVDÜRMEM ABİMİN EVİNDEN KOVDURMAM GEREKİYOSAAAAA BEN GÖSTERİRİM KİM İÇ KAPININ MANDALI KİM DIŞ KAPININ MANDALI!!!!!!!!!!!!!!

bende 12 yıllık görümceyim...ve yengemle birgün olsun tartışmadık,birbirimizin arkasından konuşmadık,küsmedik...5 yıl aynı evde yaşadık,abim askere gidince aynı yatağı paylaştık...o benim ablam gibi...annemle yengem benim yanımda birgün olsun tartışıp,küsmediler,tavır takınıp,triplenmediler...ama yıllar geçtikten sonra muhabbet esnasında anlatırlar,ufak tefek sürtüşmeleri:))
halada olur yengem anneme darılsa (ki çok çok severler,sayarlar Allah hiç bozmasın birbirlerini) annem haklı dahi olsa yengemi savunurum...annemin kalbini her yola alırım ama yengemin içine işler...böle olucada ne yengem bni dış kapının madalı yapar,nede ben olmak isterim,çok seviyorum onuda,abimide:))

vede 4 senelik gelinim.2 görümcem var.düşman başına vermesin.yazdım burda daha önce,yapmadıkları kalmadı bize.iyi niyetli,sabırlı,haddinden fazla fedakar olmama rağmen.iftiralar,yalanlar,dolanlar,ikisi bir olup eşimi doldurmalar,yaz yaz bitmezz.ee biryere kadar sabır taşıp hadlerini bildiriyosun...bu saatten sonra böyle insanlar dış kapının mandalı olmak yaraşır...

VALLAA BU HAYATTA ÇOKKK EŞLERRRR GÖRDÜMMM EŞLERİ HASTA OLDUĞUNDA HASTAHANE ODASINDA BIRAKIP GİDENN ÇOKKK EŞLERR GÖRDÜMM İFLAS ETTİĞİ İÇİNN EŞİNİ BIRAKIP GİDENN..ÇOKK EŞLERRR GÖRDÜMMM KİMSE CAN ATMADIĞI HALDE GİTSİN DİYE HERKESE İFTİRA ATIPP GİDENNN AMMAAAAA HİÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ DUYMADIMMMMMMMMMM ANNESİİİİİ KARDEŞİİİİİİİİİİİİİ BIRAKIPPPPPPPPPPPP GİDENNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Duymadıysan ilk olsun güzelim sana,eşimin iki kızkardeşi ''karını boşamadan bu eve gelme deyip,nişanına rağmen abisini çağırmayan ve bir trafik kazasıyla ölümden dönen abisini hiçç mi hiç aramayan''sadece maddi konularda arkasını dayayıp,işi düştğü zaman yalakalık yapıp,diğer zaman üvey evlat muamelesi yapan............

şimdi duydun şekerim,ilkler unutulmaz,sende bunu unutmazsın:))

unutmaz umarım öyle laf atıp tutmak kolay yaşamadan anlaymaz allahta yaşatmasın kimseye neticede kötü şeyler ama öyle gözümüze sokrak yazmış artık senin yazdıklarnı okuduktan sonra bu kadar emin konuşmaz.....

ARKADAŞLAR ÖZELLKLE BEKAR ARKDAŞLARIM ÖYLE ŞEYLERYAZMIŞSINIZ Kı SANKı SıNıRLERıNıZ ALINMIŞ GURURUNUZ YOK VE OLAYLARA TEPKıSıZSıNıZ BAKIN BıR GÜN KALDI KAYINVALıDEM DENETLEMEK ıÇıN YANı ıKıNCı ÜÇNCÜ GÜN KALMAYA NE GEREK VAR ZATEN ÇOK SıNıRLENMıŞM DAHA BENı DELı ETMEK ıÇıN YAPIYO Bı GÜN ÖNCESıNDE DEDıM GEL EVıMDE HER ZAMAN KAL BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERıN VAR AMA BÖYLE DENETLEMK ıÇıN DEĞıL YANLIŞ ANLAMYIN BU KADIN OKUMA YAZMABıLE BıLıMıYOR BEN ÜNıVERSTE MEZUNYUM BU AŞAĞILAMAK ıÇıN SÖYLEMıYORUM YANLIŞ ANLAMYIN BAKIN BENıM KAYINVALıDEM BENı MECBUR ETTı NAMUSUMA BıLE LAF ETTı BEN OĞLUYLA ORDA BURDA KIRIŞTIRMIŞIM BÜTÜN AKRABALARI BENıM HAKKIMDA KONUŞUYOMUŞ ÖYLE BıRı OLSAM ZORUMA GıTMEZ BEN BıRAZ DAHA ONLARA GÖRE RAHAT YETıŞTıM ONLAR KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAZLAR YANı PATLADIM ŞıMDı BUNLARI YAZARKEN BıLE SıNıRLENıYORUM NE YAŞADIĞIMI BıLMEDEN ATIP TUTUYORSUNUZ SıZ BENıM YERıMDE OLSANIZ DIŞ KAPININ MANdalı DEĞıL KÜFÜR BıLE YAZARDINIZ.
HAYATTA EN ZOR CEHALETLE CAHıL ıNSANLARLA BıR ARADA YAŞAMAKMIŞ EVELNMEDEN ÖNCE ÇOK TANIMIYODUM EŞıMLE BAŞKA ŞEHıRDE ÇALIŞYODUK....
YANı BÜYÜK KONUŞMAYIN HıÇ Bı ZAMAN....
YıNE DE ıYı YADA KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEMıSıNZ SıZıN DÜŞÜNCENıZ SAYGI DUYARIM...

ben zaten burda bi cvp verirken dedimkii önemli olan ıNSAN olsunnn herkeste hertürlüsü varrrdırrrrr.... dedimmm bide çok merak ettim acaba abileri red etcek kadar sizden neden nefret ediyorlarrrr keşke bunuda yazsaydınız bunuda bidaha unutmazdımmmm güzelimm:roflol:

Son düzenleme:

canımmm sen benimmm y ne yaşadığımı biliomusunnnda konuşuosun burda olayını yazan sensin ben değilimmm :):):):)):):)
amin canımm Allah kimseye yaşatmasınnn....
gözünüze sokarakk yazdımm eşinizin annesini evden kovarakk hata yaptığıınzı belki anlarsınz diyeeeee ammaaa sizde umarım burda size yazılan cvpları unutmazda biraz ona göre davranırsınız....

Aaaa olur mu Feryalcan sen üniversite mezunusun kaynanan okuma yazma bile bilmeyen cahil biri ne diye laflarını kaale alıyorsun ki, takmayacaksın öyle insanı, böyle bir insanı kafaya takmakla yine hatanın büyüğü sende, ama yeri gelince de eşinin annesi olduğu için saygını sevgini eksik etmeyeceksin (hiç takmadığın insanı nasıl bu kefeye koyabileceksen)

Sana yazılabilecek cevap bu olur herhalde ya da buna benzer bir şey :umursamaz:

Son düzenleme:

seninle söz yarışına girmem sana sadece gülüyorum biraz büyümen lazım artık yazdığın şeylerde cvp vermicem laf yarışına girmiyorum burda bunlar çocukça dediğim gibi sadece gülüyorum:):):):)sevgiyle kal....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…