- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
Edebiyat yaptığımı düşünen arkadaşlar keşke sizde düşüncelerinizi karı gibi kaba tabirlerle süslemesenizde edebiyat yapsanız. Hayatın edebiyattan ve kelimelerden ibaret olmadığını bilecek kadar yaşadım bu hayatta. Kaynana, görümce vs vs yaşadığımız şeyler var elbette.
İşin en önemli tarafınında yaşamaktan geçtiğini biliyorum. O yüzdende her zaman diyorum ki YAŞAYAN BİLİR. Standart bir doğru olmayabilir, şartlar durumu değiştirebilir. Bir olayın içinde olmaktır önemli olan,dışardan yorum yapmak kolaydır. Helede bizim başımıza geldi mi nasıl değişir düşünceler ve tavırlar,kimbilir kovmaktan beter ederiz kayınvalideyi. Ben bu arkadaşın ne yaşadığını ancak sizin okuduğunuz kadar biliyorum ama benim gördüğüm kaynanalığın haklılığı değil, kaynananın kaynanalık yaptığıdır. (He siz öyle görebilirsiniz diyecek birşey yok)
Birde eşlere neden böyle bakılıyor bunu hala anlamış değilim gerçekten. Kardeş olmak başlı başına özel bir durumdur tamam. Ama o kardeşinizin evledikten sonra her türlü derdinide çeken o evdeki eştir. Her türlüde yanında olur, kaçmakta neyin nesi. En iyi siz bayanların bilmesi gerekir bir evliliğe kadının ne kadar emek verdiğini. İşin içine anne girince konu hassaslaşıyor sadece. Ama ben yine diyorum ki sıfatlardan önce haklılık yada haksızlık önemlidir.
Edebiyat yaptığımı düşünen arkadaşlar keşke sizde düşüncelerinizi karı gibi kaba tabirlerle süslemesenizde edebiyat yapsanız. Hayatın edebiyattan ve kelimelerden ibaret olmadığını bilecek kadar yaşadım bu hayatta. Kaynana, görümce vs vs yaşadığımız şeyler var elbette.
İşin en önemli tarafınında yaşamaktan geçtiğini biliyorum. O yüzdende her zaman diyorum ki YAŞAYAN BİLİR. Standart bir doğru olmayabilir, şartlar durumu değiştirebilir. Bir olayın içinde olmaktır önemli olan,dışardan yorum yapmak kolaydır. Helede bizim başımıza geldi mi nasıl değişir düşünceler ve tavırlar,kimbilir kovmaktan beter ederiz kayınvalideyi. Ben bu arkadaşın ne yaşadığını ancak sizin okuduğunuz kadar biliyorum ama benim gördüğüm kaynanalığın haklılığı değil, kaynananın kaynanalık yaptığıdır. (He siz öyle görebilirsiniz diyecek birşey yok)
Birde eşlere neden böyle bakılıyor bunu hala anlamış değilim gerçekten. Kardeş olmak başlı başına özel bir durumdur tamam. Ama o kardeşinizin evledikten sonra her türlü derdinide çeken o evdeki eştir. Her türlüde yanında olur, kaçmakta neyin nesi. En iyi siz bayanların bilmesi gerekir bir evliliğe kadının ne kadar emek verdiğini. İşin içine anne girince konu hassaslaşıyor sadece. Ama ben yine diyorum ki sıfatlardan önce haklılık yada haksızlık önemlidir.
Madem gelinler el kızı o zaman görümceye dış kapının mandalı diyen birine de tepki vermeyeceksiniz, işine gelmeyince bozuluverip kocasına dert yanan gelinler olduğu gibi görümce yada k.valide de dert yanmaya başlarlar, hatta gelinler çekindikleri kırmamak adına kocası vasıtası ile rahatsızlıklarını dile getirirken, k.valide veya görümce direkt gelinin yüzüne dökebilir, anlayamıyorum kocayı dolduran gelinler var diyebiliyorsunuz ama oğlunu dolduran k.valide var diyemiyorsunuz bence her ikisi de var, koca burada iki tarafı dengede tutmaya çalışan terazi görevini üstlenecek, çok zor işler bunlar, en ufak sorunda kocaya dert yanılması da doğru değil, uygun bir dille kişiye anlatmak lazım, ama gelin bana laf dedi diye dünyayı ayağa kaldıran k.valideler var, bu yüzden bazı gelinler bu iş için kocayı kullanabiliyor
doğru yazmışsınız ancak bazı yerleri kendi bakış açımca değiştirmek isterim. evet, kardeş ayrıdır, eş ayrıdır ama anne çok ayrıdır. o çocuğu doğurup, büyütüp bakandır.
şimdi bu olayda kendi gözümle bakarsam, evli kardeşim rahatsızlandığında annem (ister gözkulak olmak denilsin, ister oğlunun sağlığını merak etmek denilsin) kardeşimi görmek için evine gidebilir ve dahi kalabilir. annemin kalmasından rahatsız olan eşi annemin suratına kapıları çarpıp "git başımdan" tarzı bir ifade kullansa kimse kusura bakmasın dünyayı dar ederim. hiç öyle annemle olan olayı annemle halletsin demem. saygısızlık yapıldıysa her ortamda sorarım hesabını...
benim de anlayamadığım neden eşlerimiz evlendikten sonra annelerini-kardeşlerini hayatımızdan çıkartmak isteriz. onların da merak edebileceğini, üzüleceğini düşünmeyiz. "aaa eş başkadır, kahrını çekiyor" deriz de "bu güne kadar kim çekiyordu, şimdi mi el oldu?" diye sormayız bilemiyorum...
burda kaynvalide hasta oğluna bakmaya değil bunları denetlemeye gitmiş arkadaşım
bu arada yaşamayan bilmez tarzı edebiyata girmemeniz için yazıyorum; benim de k.validem arada "ne yapıyorsunuz bakalım, denetlemeye geldim sizi" şeklinde gelir ve kalır. hatta bazen benim haberim bile olmaz, eşime telefon açıp gelir. sanmayın ki her daim mutlu, misafire hazır veya evim temizdir. ama bugüne kadar hiç ters birşey söyleme gereği duymadım. benim tersime giden arkadaşın k.validesine git demesinden sonra görümcelerin araya girmelerine bozulması...
elbetteki pollyanna, çok çeşitli varyasyonları var. fakat arkadaşın konusu için yorum yaparsak ilk kapıyı kadının yüzüne çarpıp, git diyen kendisi. sonra araya görümcenin girmesinden dert yanmış. yoksa ben k.validesinden tekme tokat dayak giyen gelinleri de biliyorum. hatta kocasına şikayet etti diye bir defa da kocasından şiddet gören...
ancak dediğim gibi genellikle gelinler eşine anlatınca dertleşme, k.valideler oğluna anlatınca şikayet olur. ha tarafsız olacaksak gelinin de anlatmaması, olanağı varsa erkekleri hiçbirşekilde olaya dahil etmeyerek kadın-kadına çözülmesi taraftarıyım yerimseniben
yaşamayan bilmez edebiyatını yapamam çünkü gerçekten bi sorun yaşamadım eşimin ailesiyle.çünkü herkes yerini bilir ben de dahil.
benim savunduğum şudur arkadaşım
ben kayınvalideyim ben görümceyim burası benim oğlumun evi diye her yaptığı mübah değil.kayınvalideysen otur adam gibi davran ki saygı gör gelinden.ben burda gelini savunmuyorum o da hatalı evden kovmak ta noluyor.
ama şu duruma gelene kadar kimbilir aralarında neler geçti bilmiyoruz kiCOLOR]
karısıym lafı neden saçma olsun.neyiyiz peki ????
herkes yerini ve haddini bilecek
gelinde kayınvalidede görümcede
yerini ve haddini bilmeyen insana konu sahibi arkadaşım çok güzel bildirmiş.
sizinde yazdıklarınızı okudum.okadar eleştiriyosunuz ki acaba sizin başınıza gelse bu insan kadar sabredebilirmisiniz acaba.sessiz kalırsan ezilirsin sesini çıkaracan gibi şeyler yazmışsınız.bana bişe yapalarsa görüşmem bile demişiniz daha nişanlıyken.
ama o eleştirdiğiniz konusahibi arkadaş kayınvalidesi ezmesine rağmen görüşmüş.sizin tabirinizle sessiz kalmış sabretmiş uzun süre.ve kimbilir ne laflar ettii bu duruma getirmiş gelini sonunda.
gelin iyimi yapmış keşke yapmasaymış ama sabır da biryere kadar oyüzden gelinin üzerine çok gittiği için kayınvalide daha suçlu.
annemi kim üzecek olursa beni karşısında bulur.ama şu da var o annense ki onun yeri bambaşka zaten.diğeri de kardeşinin eşi şu karındaş olduğunuz kanınız canınız kardeşinizin eşi .onun da dinlenmesi gerekmez mi???
annem hatalıysa annemi uyarırım gelin hataliysa gelini
vay sen kimsin be 3 günlük gelin anneme nasıl laf edersin mi demek gerek
ben gelinim ayrıca görümceyim.bu lafı asla kabul etmem.ben kardeşsem o da eşi.abimin kahrını çeken kadın.ben eşim üzülecek diye gözüm gözünde kalır.ama bacısı abi yerine koymaz eee böle kardeşler de var.o yüzden kendini sevdirsin saydırsın iç kapının mandalı olsun.yoksa dış kapımın mandalı dahi olamaz böyle görümceler
vallaa bu hayatta çokkk eşlerrrr gördümmm eşleri hasta olduğunda hastahane odasında bırakıp gidenn çokkk eşlerr gördümm iflas ettiği içinn eşini bırakıp gidenn..çokk eşlerrr gördümmm kimse can atmadığı halde gitsin diye herkese iftira atıpp gidennn ammaaaaa hiççççççççççççççççç duymadımmmmmmmmmm annesiiiii kardeşiiiiiiiiiiiii bırakıpppppppppppp gidennnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duymadıysan ilk olsun güzelim sana,eşimin iki kızkardeşi ''karını boşamadan bu eve gelme deyip,nişanına rağmen abisini çağırmayan ve bir trafik kazasıyla ölümden dönen abisini hiçç mi hiç aramayan''sadece maddi konularda arkasını dayayıp,işi düştğü zaman yalakalık yapıp,diğer zaman üvey evlat muamelesi yapan............
şimdi duydun şekerim,ilkler unutulmaz,sende bunu unutmazsın:))
VALLAA BU HAYATTA ÇOKKK EŞLERRRR GÖRDÜMMM EŞLERı HASTA OLDUĞUNDA HASTAHANE ODASINDA BIRAKIP GıDENN ÇOKKK EŞLERR GÖRDÜMM ıFLAS ETTıĞı ıÇıNN EŞıNı BIRAKIP GıDENN..ÇOKK EŞLERRR GÖRDÜMMM KıMSE CAN ATMADIĞI HALDE GıTSıN DıYE HERKESE ıFTıRA ATIPP GıDENNN AMMAAAAA HıÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ DUYMADIMMMMMMMMMM ANNESııııı KARDEŞııııııııııııı BIRAKIPPPPPPPPPPPP GıDENNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duymadıysan ilk olsun güzelim sana,eşimin iki kızkardeşi ''karını boşamadan bu eve gelme deyip,nişanına rağmen abisini çağırmayan ve bir trafik kazasıyla ölümden dönen abisini hiçç mi hiç aramayan''sadece maddi konularda arkasını dayayıp,işi düştğü zaman yalakalık yapıp,diğer zaman üvey evlat muamelesi yapan............
şimdi duydun şekerim,ilkler unutulmaz,sende bunu unutmazsın:))
unutmaz umarım öyle laf atıp tutmak kolay yaşamadan anlaymaz allahta yaşatmasın kimseye neticede kötü şeyler ama öyle gözümüze sokrak yazmış artık senin yazdıklarnı okuduktan sonra bu kadar emin konuşmaz.....
ARKADAŞLAR ÖZELLKLE BEKAR ARKDAŞLARIM ÖYLE ŞEYLERYAZMIŞSINIZ Kİ SANKİ SİNİRLERİNİZ ALINMIŞ GURURUNUZ YOK VE OLAYLARA TEPKİSİZSİNİZ BAKIN BİR GÜN KALDI KAYINVALİDEM DENETLEMEK İÇİN YANİ İKİNCİ ÜÇNCÜ GÜN KALMAYA NE GEREK VAR ZATEN ÇOK SİNİRLENMİŞM DAHA BENİ DELİ ETMEK İÇİN YAPIYO Bİ GÜN ÖNCESİNDE DEDİM GEL EVİMDE HER ZAMAN KAL BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİN VAR AMA BÖYLE DENETLEMK İÇİN DEĞİL YANLIŞ ANLAMYIN BU KADIN OKUMA YAZMABİLE BİLİMİYOR BEN ÜNİVERSTE MEZUNYUM BU AŞAĞILAMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM YANLIŞ ANLAMYIN BAKIN BENİM KAYINVALİDEM BENİ MECBUR ETTİ NAMUSUMA BİLE LAF ETTİ BEN OĞLUYLA ORDA BURDA KIRIŞTIRMIŞIM BÜTÜN AKRABALARI BENİM HAKKIMDA KONUŞUYOMUŞ ÖYLE BİRİ OLSAM ZORUMA GİTMEZ BEN BİRAZ DAHA ONLARA GÖRE RAHAT YETİŞTİM ONLAR KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAZLAR YANİ PATLADIM ŞİMDİ BUNLARI YAZARKEN BİLE SİNİRLENİYORUM NE YAŞADIĞIMI BİLMEDEN ATIP TUTUYORSUNUZ SİZ BENİM YERİMDE OLSANIZ DIŞ KAPININ MANdalı DEĞİL KÜFÜR BİLE YAZARDINIZ.
HAYATTA EN ZOR CEHALETLE CAHİL İNSANLARLA BİR ARADA YAŞAMAKMIŞ EVELNMEDEN ÖNCE ÇOK TANIMIYODUM EŞİMLE BAŞKA ŞEHİRDE ÇALIŞYODUK....
YANİ BÜYÜK KONUŞMAYIN HİÇ Bİ ZAMAN....
YİNE DE İYİ YADA KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEMİSİNZ SİZİN DÜŞÜNCENİZ SAYGI DUYARIM...
canımmm sen benimmm y ne yaşadığımı biliomusunnnda konuşuosun burda olayını yazan sensin ben değilimmm :):):):)):):)
amin canımm Allah kimseye yaşatmasınnn....
gözünüze sokarakk yazdımm eşinizin annesini evden kovarakk hata yaptığıınzı belki anlarsınz diyeeeee ammaaa sizde umarım burda size yazılan cvpları unutmazda biraz ona göre davranırsınız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?