Kaynanayı anlarım da Görümcelere ne oluyor? Dış kapının mandalı

Arkadaslar nabizlar yine artmis..
Tabiki görümce yabanci degildir, arkadasta bunu biliyor ama sanirim ifade edememis kendisini, tepkileri üzerine aldi.
Arkadasin demek istedigi, ben esimle bir aile kurmussum, görümcelerim benim aileme neden karisir.
Dogru hakli, karisamaz, hic bir görümceninde buna hakki makki yoktur. Ama sanirim burda olay biraz farkli.
Simdi konu sahibi arkadasim, sen kaynananla tartismissin, aranizda ne yasandi ne bitti bilemiyorum. Kaynanana hakaret mi ettin? Bagirdin mi? Ne yaptin? Büyük konusmayayim ama, benimde bir erkek kardesim var, bende görümce olacagim, gelinimizin anneme kötü davranmasina bende susmam acikcasi, cünkü o benim annem.
Buda zaten ailenize karisiyorum anlamina gelmez.

Belki hakli olan sensindir ama bilemiyorum. Cok cadi kaynanalarda var. Sizi bu kadar sinirlendiren seyin ne oldugunu bilmek isterdim..

Boşuna görümcek yada görümce, görmeyim ömrümce gibi laflar çıkmamış :))) Sonuçta karı-kocanın arasına kimse girmmeli bence

kim olsa annesini korumak isteyeblir. canım. benim annemi üzecek gelin hanım kardeşimde görmezden gelecek. şahsen gözünü açarım.
ama burada mağdur olan siz oluyorsanız görümceleriniz kışkırtıyorsa ortalığı buna çözüm getirebiliriz. ama konuyu biraz daha açarak yazmalısın.

mrb yeni üye oldum ve sizden yardım bekliyorum kayınvalidem demek istemiyorum malum kadın evlendğimzden beri hiç yanımda olmadı giydklerime karışır onu bunu örnek gösterir eşime daha önce istedği kızlardan bahseder bunlar biyana en son öyle bi kavga yaşadık ki oğlunu korumak için iki gün bizde kalacağını söyledi biz göz kulak olucakmış bi gün kaldı ben dier gün patladım kapıları çarptım ve kavga başladı konuştu konuştu bende git başımdan git dedim oda burası benim oğlumun evi sen git eşylarını da götür dedi tabii eşimde ağzını açamadı ikimizde bi şey demedikötükedihüso....iki haftadır gitmiyorum evine kayınpderim geldi büyüğün gel özür dile barış dedi ama hiç gitmek istemiyorum eşimde cahilleğine verdi beni suçladı üni mezunu biri böyle davranmamalıymış....sanki ben insan değilim...yardım edin bana ve burda ailem yok yalnızım....:

--------------------------------------------------------------------------------

Muhtemelen olay burdan kaynaklaniyor, görümcelerin geline kizma sebebi bu....
Annelerini evden kovdu diye....

Feryalcan arkadasim, herkez kendi ailesi ile ilgilensin tabi, ama sunuda unutma anne baba kardesde ailelerimiz....ben evlendim diye veya kardesim evlendi diye neden dis kapinin dis mandali olalimki birbirimize....kardesim yine kardesimdir, bir derdi bir üzüntüsü oldugu vakit yine yaninda olucam tabikide..... esi istesede istemesede....

Ayrica burda olay kari koca arasina girmek degil, arkadasin kocasi ile problemi yok, kaynanasi ile var.. bu durumda tabikide bu kadinin kizlarida annelerinin yaninda olacak.....

Tabikide yapici bir sekilde annelerinin yaninda olmalari gerek, ne oldu ne bitti anlayarak dinleyerek hareket etmeleri gerek, burda hemfikirim, ama hic karsimasinlar düsüncesine katilmiyorum......:hulya:

arkadaşlar biraz insaflı olun ya burda malum kadın dediği koynunda yattığı kocasının anası yapmayın allahaşkına.eşimizin ailesini sevmek zorunda degiliz ama saygı göstermek zorundayız.

anneme babama kimseye laf ettirmem laf ettirmek bi yana yan gözle baktırmam gözlerini oyarım

bende görümceyim kardeşim benim ciğerim kanım canım kendimden fazla onu düşünürüm hep dış kapının mandalıda kim acaba

Kargalar kahvaltısını yapmadı ama ben buradayım :))))
Neyse, Gülsüm'cüm alıntı yapmışsın şimdi hatırladım konuyu. Her ne olursa olsun benim annemi oğlunun evinden kovacak ona bağıracak (annem haksızda olsa) birinin karşısına ben daha hışımlı çıkardım. Dış kapının mandalı falan da olmazdım. Gelin hanım anneme bunları yapacak ben susacam. Annem haksız olabilir ama anne olması sıfatıyla saygıyı hakediyordur. (her anne gibi) Tutup kimse anneme bağıran çağıran birine sessiz kalmadığım gibi kardeşimede bir iki laf söylerdim. Yani iki taraflı bombardıman yapardım. Eğer arkadaşın sorunu sırf eşiyle olsa tabiki görümce olarak karışmam, kendi aralarında hallederler diye beklerim ama baktım yardıma ihtiyaçları var o zaman karışırım, fakat olay hem kardeşimin hem de benim ortak paydam olan bir kişinin evden kovulması veya ona bağırılıp çağırılması ise işte o zaman cidden cadı bir kaynana olurum, bu durumda görümce asla dış kapının mandalı olamaz. Burada kim bu durumda olursa olsun aynen benim dediklerimi yapar. İş kendi ailelerimize geldimi keser misali hep bana diyerek düşünüyoruz.

Allahım yine bekarsın lafını okudum. offf.
bak konu sahibi arkadaş,senin yaşadığın olaylarla ilgili yorum yapmıyorum ben. başlığına kızgınlığım. o başlık çok yanlış. ben görümceyim. ve dışkapının mandalı değilim. önce o yazdığın başlığı değiştirmelisin. ben ölene kadar ağabeyimin kardeşiyim. ailem o benim. evlendi diye kardeşliğim bitmiyor. el olmuyorum
sen görümcelere böyle bakarsan ,kim bunlar, el diye,onlarda , gardını alırlar... bu düşünceyle hareket etmişsin demekki.şakkıdı .

arkadaşlar iyi güzelde nerdeyse çoğunuz dış kapıya takmışsınız kızın derdi başka ya
canım senin kaynananla derdin ne ve eşin bunun farkında değil mi o zaman aranıza mesafe koyun sıksık gelip gitmeyin

Benim de abim var canım o benim. 9 yıllık evlilik hayatı boyunca- boşandı- bir kere bile ne annemle aralarındaki sorunları ne de abimle aralarındaki sorunları öğrendim. Annem varsa da anlatmadı. Ben de ikili ilişkilere hiç kimsenin iyiniyetle dahi olsa karışmaması gerektiğini düşünüyorum açıkcası. Çünkü her iki taraf da kendisini haklı gösterecek sebepleri ön plana çıkarıp kendi hatasını yumuşatarak anlatır. Abim üzülünce dünya başıma yıkılır benim ama asla ve asla evliliğine, ilişkisine , karısının annemle ilişkisine karışmam ki annem kendisini zaten savunur.

onlarınn karı koca arasına karışması yanlışş.snnde onlara yaklaşımınn cnmm.bi alttan al bakimm.sana karşı herzman her durumda bölemi yaklaşımları

ben takarım merwee. önce o başlık değişmeli. beni rahatsız etti.
en hassas noktalarımdan biridir bu konular...

ben takarım merwee. önce o başlık değişmeli. beni rahatsız etti.
en hassas noktalarımdan biridir bu konular...

tamam haklısın canım ama belki bir anlık sinirle yazdı diye düşünnüyorum ve ne yaşadığını bilmiyoruz ne gelinler var fettan ne görümceler var abisine kardeşine başka eş arayan
kusura bakmayın ama benim yuvamı yıkmak istiyorsa benim içinde dış kapıda kalır ama tabiki sorunlar olur ve bu sorunlar burda abattıldığı gibi olması şart değil sonuçta kendi kardeşinlede insan kavga etmiyormu
dediği laf yanlış belki ama birde onun ruh halinden düşünün

ay ne güldün ne güldün ay bende görümceyim vede görümcemde var demeki diş mangalım iç mangalımda ay kafam kaırştııııkafamçokkarıştı anlamıyorummmmm :kedi:
:umursamaz:neyse konu sahibi takma kafana zaten sen görümçeleri diş kapının mangalı yapmışınnnbilmiyorumkismile

Ben de görümceyim 10 yıldır.
Gelinimizle annem arasında tartışma da oldu, sorun da çıktı.
Hiçbirinde ağzımı açıp tek kelime etmedim, kendileri hallettiler.
Bu onların arasındaki bir sorun, yaşanırken orada değildim, yorum yapmam doğru olmaz.
Bu yüzden de kendimi hiçbir zaman dış kapının mandalı gibi hissettmedim açıkçası.

niye bu kadar taktınız ki başlığa , haklısın valla arkadaşım
bencede dış kapının mandalları olabiliyor görümceler
canları isterse ortalığı çok güzel karıştırıyolar.
burda yok ben öyle görümceyim falanda demeyin gidin gelininize sorun.
herşeye burun sokmaya gerek yok, ha gerçekten sokulmuyosa o lafta size değildir.
Çok üzerine alınanları sanıyorumki fena görümcelerden :)
Benimde bir görümcem vardı, şuanda yurtdışına gitti
varlığıyla yokluğu arasında dünyalarca fark var
Geçektende onların saçma sapan davranışları insanının siniri bozmaya bile yetiyo (tabi kendilerini bilenler için değil lafım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın lafının istediğiniz gibi çekmişisiniz
öncelikle abiki karddeşimizi dünyadaki en önemli varlığımız
ama herkes kendi hayatından sorumludur. siz istermisiniz kıskançlıklarıyla
saçmalıklarıyla hayatınızı mahveden abiniz olsun ?
yada abiniz kayınpederinizi arayıp huzurunuzu kaçırsın istermisiniz ?
öncelikle o ev için dışındaki herkes gerçektende bir yerde dışarda kalır
arkadaşın deyimiyle mandal misali
o evde karıkocanın iletişimi önemli, kardeşin kaynananın değil
onların ailesinden kimsenin yaşama müdahalesi olmadığı gibi bizim ailelerimizinde yaşamımıza müdahalesi asla olmamalıdır !
insan kardeşinin mutluluğu için uğraşır, dünürünü arayıp iyice ortalığı bulandırmaz.
ben buna kardeşlik demem.Kimseye kalmamış şikayet etmek.

Arkadaşım asıl konuya gelince; eşinin tavrı nedir bu konuda ?
hadi seni aramalarında anlarımda anneni aramalarını mantığım almıyo ?
çok affedersşnz ortalıkta adam ararsınızda ailenize derler anlarım
ortada kaynanyla sorunlar varken bu saçma bişey.
Ama bence çözüm şu şekilde olabilir ; sadece huzu açısından
açmayın telefonlarını, müsade etmeyin kavgaya.

Buna benzer birşeyi bende yaşamıştım.Kayınvalidemle sorun yaşamıştık
eşimde, kayınpederimde bana hak vermişti.
Görümcem arayıp neden böyle, niye böyle sorup durdu
annene sr dedim, adaletsizliği yapan o, ona sor, bu konuyada karışmaki sana patlamasın diye.
Birddaha arayamadı ama laf sokmalarıyla rahatsızlığını verdi.
Benim çözümümse mümkün olduğunca uzak durmak, tek başıma değil eşimle beraberken görüşmek oldu.
çünkü o varken melekler, yokken değişikler ...

arkadaşım onu evlenmeden düşünecektin nasıl bir aileye gelin gidiyorum diye
bu tür şeyleri görümcen sana yapabiliyorsa bilki suçların en büyüğü eşindedir, demekki seni koruyamiyor ailesine karşı
sen görümceni felan boşverde önce eşini düşün derim
ayrıca benim annemi kimse arayıp ağzına geleni söyleyemez, gider o ağzı cart diye yırtarım ben
neyse ya benim zaten görümcem yokki ben niye sinirleniyorum kafamçokkarıştı

işte arkadaşım önyargılı olmamak gerek değilmi?
başımıza gelebilme ihtimali bile sabrımızı taşırıyorki gelse neler olur
kaldıki suç eşinizde demişsiniz
bence tam olarak değil
bilmezmisiniz kadın elinden şeytan bile kaçar ki erkek nasıl başetsin
siz kendinizden feyzalın, aklınıza taktığınız yapmanıza abiniz, babanız, eşiniz engel olabilir mi ?
maalesef kadınkadının en büyük düşmanı.en büyük zarar yine biz kadınlardan geliyor.

üstlerine vazife olmayan konularda evet dış kapının mandalılar.anası bilmem nesi önemli değil.. kardeş evine karışırlırlarsa aynn öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…