Başlık bana da çok ağır gelmedi. Bazen aileler özellikle erkek çocuklarını öyle sahipleniyorlar ki ,malları gibi görüyorlar. Herşeye karışmaya hakları var. Bana kalırsa kaynanada dış kapının mandalı, benim annemde dış kapının mandalı. Çünkü ben şunu sevmiyorum. Eğer bir sıkıntımız var ise ilk önce bunu biz çözmeliyiz, eğer çözemiyorsak işin içinden çıkamıyorsak ve yardım bekliyorsak o zaman müdahale edilmeli. Bazı şeyler boşuna söylenmemiş karı-koca arasına girilmez diye. Gelin , görümce, kaynana sıfatı ne olursa artık objektif bakabilmeli olaya, bu oğlum her zaman haklıdır, gelin bu her zaman haksızdır, benim kardeşim her zaman haklıdır diye birşey yok ki.
Eğer herkes kendinden emin ise ne yaptığıyla ilgili kaynana yada görümce kimse bu başlığı üstüne alınmamalı.
arkdadşalr bir önce açtığım konuda kayınvalidemden dert yanmıştım ama işe görümclerimde girdi biri 40 yaşına geldiği halde evlenmemiş dieri kocasından her türlü hakareti yiyen bi görümcem yani insan bi yerde kayınvalidemi alttan alabilirm der ama görümceleri anlamıyorum ben kayınvalidemle tartıştım derdi görümcelere düştü eşimi sürekli arayıp annemiz yataklarda üzüntüsünden halbuki kayınpederim evime geldğinde yok öyle bi şey yatakta falan değil diyo,eşimn işyerine gidip doldurmalar annemi arayıp ağzına geleni söylemeler...görümcler o kadar kızdırıyor ki kayınvalidemin yaptıklarına kızacak zaman bulamıyorum...var mı sizde de böyle görümceler....daha çok şey var mama anlatmim yazdıkça sinirleniyorum...
Eger esler arasinda herhangi bir olay gecse ve buna bir ücüncü sahis yada sahislar dahil olsa dediginiz dogru derdim ...
Ama olay ( asagidaki alintiya dikkat edersek ) kayinvalide ile geciyor ve görümcelerde buna sahit oluyorlar, bu durumda susup oturacaklarini sanmiyorum ...
Sizin annenizle , gelininiz arasinda bir tartisma gecse nasil davranirdiniz ?
Tabiki demek istedigim görümceler haklidir degill ..
Bazi arkadaslar okuyup yine yanlis yorumlar cikarabilirr ..
Demek istedigim kimin önünde bir olay cereyan ediyor olsa kayitsiz kalamaz heraldee ..
dış kapının dış mandalı olsa olsa (sizin gibi) gelinler olur
bence önce herkes yerini bilmeli
o aileye sonradan giren szsinizn, görümceniz değil
İyi hoş da annesini arayıp ağzına geleni sayıyolarmış görümceleri.Orayı kaçırdınız mı?O halde gelin hanım ne yapmalı?Bu durumda görümce dış kapının mandalı bile olamaz ,çünkü o mandal dahi evime dahildir.Görümceler kim oluyor da gelinin annesini arayıp ağzına geleni söylüyor?lmaz:
Kaynanasıyla tartışması bile onların üzerine vazife değil,elbetteki haksıza haksızsın denir ama haddini aşmadan.Aksi takdirde 3. kişilere başka birşey düşer..:mymeka:
Bu da onlarin ayibi ...
Bize yapilan kötülüge ayni sekilde tepki verirsek bizim onlardan ne farkimiz kalir ki ?
kocanızın 40 senelik kardeşi o be ! dış kapının mandalı mı olur insanın kardeşi? bence sizde sorun var. yazı analizinizden bu çıkıyo valla sorun sizsiniz...:hulya:
İşte anlayana tepki vermemek lazım ancak emin olun ben dediğinizi denedim uzun süre.tepkiyi vermemekten anlamayan anlamıyor işte.onların ayıbı bizde sinir yapıp birikip de patladı mı daha kötü oluyor.
Bir de herşey bir yana ben görümce olsam gelinimle sorunum olsa annesini arayıp da ağzıma geleni saymam.Bu dediğimi yaparsam da gelin bana dış kapının mandalı demekte haklıdır.:hulya:
arkdadşalr bir önce açtığım konuda kayınvalidemden dert yanmıştım ama işe görümclerimde girdi biri 40 yaşına geldiği halde evlenmemiş dieri kocasından her türlü hakareti yiyen bi görümcem yani insan bi yerde kayınvalidemi alttan alabilirm der ama görümceleri anlamıyorum ben kayınvalidemle tartıştım derdi görümcelere düştü eşimi sürekli arayıp annemiz yataklarda üzüntüsünden halbuki kayınpederim evime geldğinde yok öyle bi şey yatakta falan değil diyo,eşimn işyerine gidip doldurmalar annemi arayıp ağzına geleni söylemeler...görümcler o kadar kızdırıyor ki kayınvalidemin yaptıklarına kızacak zaman bulamıyorum...var mı sizde de böyle görümceler....daha çok şey var mama anlatmim yazdıkça sinirleniyorum...
ben şu 3 günlük gelin 5 günlük gelin mevzusunu anlayamıyorum ya .o 3 günlük gelin dediğiniz abinizin eşi oluyor canım.siz onun bilmemnekadarlık kardeşiyseniz gelin de bilmem nekadarlık koynuna aldığı kadın yani.aile meselelerimize burnunu sokacak çok yanlış bir söz gerçekten.gelin de o ailenin bir ferdidir o aileye dahil olduysa soruna da dahildir.
burda sadece gelin hatalı değil.herkes hatalı kayınvalide çenesini tutamadığı için hatalı
gelin fazla fevri davrandığı için hatalı
eş bu duruma susukun kaldığı için hatalı
görümceler ise zıvanadan çıkmışlar.annelerine sahip çıkmak değil bunların amacı gelini daha da yıpratmak.iş bu duruma gelene kadar annelerini susturabilirlerdi anne karışma geline bırak deselerdi olay bukadar büyümez onlarada malzeme çıkmazdı
valla ben onu bunu bilmem...
gelin gelipte benim anneme çemkiremez.
doğduğuna doğacağına pişman ederim.
istemesse görüşmez amenna,sevmek gelip gitmek zorunda değil.
ama benim anneme laf söyleyip,kavga edemez.
herkes haddini bilecek.
gelinin karşısındaki eşinin annesi.
eşi değerliyse kayınvalidesine saygısızlık edemez gelin.(buna bende dahil.)
gelmez gitmez çokta tın...
keyfi bilir.
ama kapıları çarpacak,bağırıp çağıracak,sesini yükseltecek...
keserim o sesi.
bende eşimin annesine yaparsam görümcemde benim sesimi kessin.
anneler kutsaldır.
ne benim eşimin annesine nede onun benimkine laf etmeye hakkı yok.
dedimya herkes haddini bilecek.
adamın koynuna giriyor olmam onun için en değerli varlık olabilmem için yeterli kriter değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?