- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
- Konu Sahibi Balkaymakbebegim
-
Allah kimseyi evladıyla sınamasın sizi bile yaniYani ?
Ben esimi tanidigim icin iyi biliyorum o an ki piskolojisini ki esim insulin vuran bi seker hastasi ve ani sinirlenmeler oluyor. Kiskanc bir anne kiskanc bir gorumce yani adam ortada kaldi artik ztn ne kaynanam nede gorumcemle bi muhatabim olmicak evimdede onlarin adi dahi gecmiceke iyi öğrenmiş oldunuz susmanız gerektiğini.
bundan sonra susun.
yarın öbür gün eşiniz başka bir şey öğretmek isterse, yine aynı yola başvurur.
he bu arada eşinize sürekli annesini şikayet etmemeliydiniz. evlilik evcilik değil. insan ilişkilerini yönetmektir.
Bu şiddet gören kadınların çoğunda gözlemlediğimiz bir savunma mekanizması.tam dövme değil.
boğarak yerde sürükleme.
anlamıyorum. kayınvalide yüzünden nasıl olmuş şimdi?
ortada anasının lafı ile karışına şiddet uygulayan bir koca var.
ya her şeyi geçtim. bir insan insana nasıl şiddet uygular? bu nasıl meşrulaşır da olay kayınvalideye patlar?
Şöyle ki ; benim anlattığım kişiyle , konu sahibinin bu konusundaki tutumu hemen hemen aynı .Bu onun sorunu.
Olayı kv'sine mal etmesi size yanlış ve mantıksız geliyor olabilir, bunu anlarım.
Bununla birlikte itirazınızı yaparken,
'senin gibiler' gibi her anlama gelebilecek bir tamlama kullanmanızı şık bulmadım.
Uğradığınız iftira için üzgünüm ama bunun sorumlusu da konu sahibi değil.
O anki duygularınızı tekrar yaşamanın zor olduğunu da biliyorum ama deşarj olmak için sizi üzenlerle konu sahibini özdeşleştirmek doğru değil.
Belki bu konu üzerinde biraz düşünmek istersiniz.
Sallamak sözcüğünü siz seviyesizce görmüyorsunuz ben de varoş kelimesini görmüyorum.Türkçede mecaz anlam diye bir tür var biliyorsunuzdur umarım, sallamak sözcüğü bir çok anlama gelir ve ben ortaya laf bırakmak anlamında kullandım bunda bi seviyesizlik görmüyorum. Gelin demek bir bir sülaleye dışardan gelmiş olan kadındır benim bildiğim. Dayımın eşi de bizim gelinimizdir, abimin eşi de, amcamın eşi de gelin olarak gelmiştir neticede. Bu Beni kaynana ya da görümce yapmaz. Kötü biri ya da lafını geçirme derdinde biri de yapmaz. Yani size görümcesiniz demek istemedim.
Bilemedim onu iste cok kafama taktim en ufak seyi bile taktim kafama dert ettim esime anlattim
Amin .Allah kimseyi evladıyla sınamasın sizi bile yani
Bakın şimdi kendinizi daha iyi ifade ettiniz,Şöyle ki ; benim anlattığım kişiyle , konu sahibinin bu konusundaki tutumu hemen hemen aynı .
Neden düşük yaptı diye hemen kayinvalideye bağlıyor ki ?
Sizin gibiler derken bunu anlatmaya çalıştım.
Mesela benim konumda yengemin degeri 2 çıkmıştı tıbben gebelik yok (tüp bebek transferi)
Ama oyle bir lanse etti ki benim soyledigim bir laf yüzünden düşük yapmış gibi.
Ben de bunu anlamıyorum iste ...
Konu sahibine gelirsek zaten bebegin gelişimi durmuş öncesinden ve düşmüş bebegi kayinvalideye mal etmek ne kadar dogru ?
Haklısınız ifade edemedim kendimi bir çok üye alıntılayınca hızlı ve pek seçmemeden yazdim..Bakın şimdi kendinizi daha iyi ifade ettiniz,
ben de sizi daha iyi anladım.
Bazen hızlı düşünüp, kestirme yorumlar yapıyoruz bu da yanlış anlaşılmalara yol açıyor.
Ben de konu sahibinin,yaptığı düşükten kvsini sorumlu tutmasını doğru bulmuyorum ama bunu daha uygun bir üslupla ve her anlama çekilebilecek kelimeler kullanmadan yapabiliriz diyorum.
Sizin de kendinizi daha güzel ifade edebilecek kapasitede biri olduğunuzu düşünüyorum.
Yengesiz ve sevgi dolu günler diliyorum size...
Allah kimseyi evladıyla sınamasın sizi bile yani
Yok estagfirullah niye kızayım bende düşük yaptım ve evet bicok insan yaşıyor ama o an size öyle gelmiyorkızmayın bana ama bu kadar duygusala bağlayacak durum yok ortada.
erken dönemde düşük evlatla sınanmak değildir.
konu sahibi hamile olduğunu bile bilmiyormuş.
hani yıllardır bebek sahibi olmaya çalışan bir kadının çocugu, ilerleyen gebelikte kayıp yada birden fazla düşüğü olmuş bir kadının gebeliği olur anlarım. o zaman trajik..
bu kadar gözünüzde büyütmeyin, neredeyse 5 kadından biri düşük yapıyor zaten...
Yok estagfirullah niye kızayım bende düşük yaptım ve evet bicok insan yaşıyor ama o an size öyle gelmiyor
Ne kadarlık olursa olsun bi can kaybı diyorsun konuya yada konu sahibine yorum yapılırken hani en azından kaybı konusunda yaralı olan bi kadına kaybıyla ilgili en azından sert yorumda bulunmak bana dogru gelmiyor
Diğer dedikleri eski konusu eşinin siddeti vs hicbir bilgim yok benim takıldıgım nokta sadece oydu
Kendileri sonra sasiriyor dayisinin karisi "yuzunden" kus olduklarina.. bu kalp onlarda varken kimse konusmaz onlarla
Aynı binada oturcak kadar mantıksız biri olsaydım belki aynı fesatlık bende de olurdu.Sen ne kadar akillisin ya canim uzerine alindin bakiyomda demek ki ayni fesatlik sendede var emin ol doktora gittim en az 6 7 kere 1 haftada yani senin gibi arkamdan uydurma laflarla gelmiyorum.
Sen kimin 'yüzünden 'dayak yedin güzelim ?Kendileri sonra sasiriyor dayisinin karisi "yuzunden" kus olduklarina.. bu kalp onlarda varken kimse konusmaz onlarla
Stres,herşeyin başı.hastalıkların çoğu stresten kaynaklanıyor. Stres vücuda,ruha,beyne,kalbe herşeye zarar veriyor. Bebeğe de veriyor.Bebeğin düşeceği varsa düşer kimseye baglamayin. Yolunda gitmeyen birseyler olur ve bebek tutunamaz.
Sizin gibi biri yüzünden dayimla uzun yıllardır konusmuyoruz.
Siz neden insanları konularından vuruyorsunuz? Kadın bize bunu mu sormuş? Bu iyi kalplilik mi allah aşkına? İnsanların hayatından sizene,bizene? İnsanları zayıf noktalarından,yaşadıklarından,hayatlarından vurmak çok itici ve incitici.Sen kimin 'yüzünden 'dayak yedin güzelim ?
O da mi kayinvalide yüzünden ?
Eşin sana zerre deger verip sevmiyor seni yerlerde sürüklüyor sen insülin direnci diyorsun saka gibi.
Kalbim o kadar güzel ki kimseye iftira atmıyorum ama bunu senin anlaman imkansız....
Arkandan atıyorsun demek cok mu etik ?Siz neden insanları konularından vuruyorsunuz? Kadın bize bunu mu sormuş? Bu iyi kalplilik mi allah aşkına? İnsanların hayatından sizene,bizene? İnsanları zayıf noktalarından,yaşadıklarından,hayatlarından vurmak çok itici ve incitici.
İlk ve son yorumunuzu okudum. Araları okumadım.Arkandan atıyorsun demek cok mu etik ?
Bana böyle bir üslupla geleni affetmem net.
Mesajlarına bakın görürsünüz.
Aksi halde sizinle düşüncem aynı olurdu çünkü zayıf noktadan vurmak (çok damarıma başlamadıkça ) bana göre değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?