• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanayla aynı evde yaşamak

PINARCIGIM

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
16
-50
1
28
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin

Şöyle ki o eve girdikten sonra bu evden de olmamak için çünkü gideceğimiz başka bir yer kalmaz bazı şeylere susmak gerekiyor bende hep anneme söylerdim anne bunca şey yaşadın nasıl sustun şu an neden sustuğunu anladığım noktadayım uzaktan davulun sesi hoş gelir ya eşimin bana dediği bir kaç hafta burada yaşayacağız bir kaş hafta çekilir diye düşündüm ama umduğum gibi olmadı

Esin napiyor tum bu olanlar yasanirken?

Ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen ☺️ ayrı eve geçene kadar idare edebilirsin, sonra görüşmesende olur
madem ortam gergin kına yapmaya geeek varmı? düğün yeterli değilmi belki maddi açıdan şuan hazır değiller 2 dil biliyorum yazmışssın bu zamanda insanlar uzun süre evlenmeden birbirlerini tanıma süresi yaşıyabiliyorlar keşke kaçmasaydın ne bileyim çok saçma kaçmak beraber yaşasaydınız daha iyi çalışıp para kazanıp birbirinizi tanıdıkdan sonra evlenirdiniz ..

Peki gori donmek varken intihari dusunmek ne kadar saglikli? Geç sayilmaz hata yapmişsin anlamişsin ve pişmansin. Ya bu yola devam edip hayatini burnundan ketireceksin ya da ailene hata yaptim affedin diyerek gençlik pişmanligini yaşadigini diyeceksin. Sirf bir adamla nikah bagladiniz yatagina girdiniz diye ayaklariniza pranga takilmiş gibi davranmayin. Bazi şeyler yaşanmadan bilinmiyor. Aslinda ailesini dinlemeyip kaçanlarin hemen hemen sonu boyle oluyor ama gurur yapacak bir durum yok. Şu an bebegin de yok. Vazgeçmek en iyisi. Eşin iyi olsa ailesi duzenini bozar. Akil bizlere bu yuzden verildi. Hata yapmayalim diye degil yaptikda hatanin peşinden gitmeyelim diye

Keşke geri dönme imkanım olsa ailem affetmişte olsa boşanmama izin vermez ki bizde boşanma diye bir şey yok ailem de uzun yıllar çekmiş evet ama boşanamamış birde ben kaçarak evlendim boşanmama izin vermezler hadi boşandım diyelim yüzüme bir daha bakmazlar

Görmedim duymadım bilmiyorum şeklinde geziyor annesine tek kelime edemiyor bu yüzden sürekli onunlada kavga ediyoruz ki kaynanam zaten o geldiğinde bana iyi davranıyor ne oluyorsa eşim yokken oluyor

Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Söyle ailene evine dön ayrıl. Kaynanan da iyi yapmış kaçan evine gelen etkenlere müstehak. Kral yaa açmazsan kına yakılmaz demiş geçmiş oh mis. Hamileliğinize ben burdan üzüldüm kafın niye sevinsin..siz niye sevindiniznoni bile anlamadım. Ailen iyi insanlar belli dön yanlarına

günü gelecek gerçekten benim sıramda gelecek yüzlerine bile bakmiycam bir gün gelinlik yapmiycam onlara
hala sacma sapan düşünüyorsun
eşin kayinbabanla ortak calisiyor, evin kaynana evin, eşin bebegin dusunce bile annesine "ne yaptin sen" dememis.
simdi de diyorsun ki "yuzlerine bakmayacagim"
hıhı bakmadin .
ekmeginizi catinizi onlar veriyor, sıkar biraz bakmamak. sizin onlara artistlik yapacak durumunuz yok. "ya karinı hizaya cek gelsin kaynanasinin evine bayram temizligi yapsin / yüzümüze gülsün elimizi öpsün. ya da sxxtirgit ne is yapiyorsan yap, evi de bosalt kiraya vereceğim" deseler mesela eşine eşin ne diyecek?
döve döve gönderecek belki seni kv elini öptürmeye.
en iyisi evlenmemek ama sende nerede o akil, hala sacma sapan isler peşindesin

Keşke geri dönme imkanım olsa ailem affetmişte olsa boşanmama izin vermez ki bizde boşanma diye bir şey yok ailem de uzun yıllar çekmiş evet ama boşanamamış birde ben kaçarak evlendim boşanmama izin vermezler hadi boşandım diyelim yüzüme bir daha bakmazlar
İki dil biliyorum işim gücüm var dediniz
Ailenize sığınmak zorunda değilsiniz ki
Haa destek olsalar güzel olur ama evlenirken fikir sormamışsınız ayrılırken niye önemsiyorsunuz

Ayrıca eşiniz dediğiniz adam böyle devam ederse bu son kaçınılmaz ama yanınızda o zaman çocuk da olur

Her şey daha zor olacak sizin için

Ama konunuzdan anladığım siz ayrılmak istemiyorsunuz siz size eşya yapılsın altın takılsın derdindesiniz

Bakmadınlar. İntihar edicem diyorsunuz kalsanız daha kötü olur. En azından aile evinizde bir süre küserler o kadra yani

e kacarken izinlerini almadin , asla istemeyecekleri bir sey yaptin.
bosanirken neden izinlerine ihtiyac duyuyorsun?
sizin sülalede kacmak cok mu fazla da bosanmak yok diyorsun. kacmak yokken kaçıyorsun, bosanmak yokken bir anda geleneklerine tutunasin tutuyor.
ayrica kizlarini kacinca kabul eden aile bosaninca da kabul eder. kendini kandirma.
yüzüne bakmayacak olsalar istemedikleri mezhepten adamla evlenip siginti gibi kv evine yerlesip bir de ilk aydan mi önceden mi oldugu belli olmayan bebek peydah oldugunda bakmazlardi
onu yutan bosanmayi da yutar

Görmedim duymadım bilmiyorum şeklinde geziyor annesine tek kelime edemiyor bu yüzden sürekli onunlada kavga ediyoruz ki kaynanam zaten o geldiğinde bana iyi davranıyor ne oluyorsa eşim yokken oluyor

Peki o evden cikmak gibi bi dusunce neden yok? İki kisi calisip ayri evde oturamiyomusunuz yani neden aile evi?

Görmedim duymadım bilmiyorum şeklinde geziyor annesine tek kelime edemiyor bu yüzden sürekli onunlada kavga ediyoruz ki kaynanam zaten o geldiğinde bana iyi davranıyor ne oluyorsa eşim yokken
e kacarken izinlerini almadin , asla istemeyecekleri bir sey yaptin.
bosanirken neden izinlerine ihtiyac duyuyorsun?
sizin sülalede kacmak cok mu fazla da bosanmak yok diyorsun. kacmak yokken kaçıyorsun, bosanmak yokken bir anda geleneklerine tutunasin tutuyor.
ayrica kizlarini kacinca kabul eden aile bosaninca da kabul eder. kendini kandirma.
yüzüne bakmayacak olsalar istemedikleri mezhepten adamla evlenip siginti gibi kv evine yerlesip bir de ilk aydan mi önceden mi oldugu belli olmayan bebek peydah oldugunda bakmazlardi
onu yutan bosanmayi da yutar

Evlenmişsiniz, hamilesiniz niye düğün yapıp yorsunlar ki kendilerini. Aileniz arkanızda durmamış eşinizin ailesi mi dert edinsin. Aileniz şu an bir şey yapmaya çalışıyorsa da samimi görünmüyorlar kaçan kızın adı çıkmasın. Ailenizi yok saymışsınız bir karar almışsınız sonucu da bu oluyor maalesef. Eşiniz düzgün olsaydı kaçmak yerine ailenizi ikna etmeye çalışırdı.

Eşim babasıyla çalışıyor dükkanları var ben anneme diyorum alma yapma biz alırız olmaz size bizde yardım etmezsek kim edecek evlenmeden hamile kalmadım bu arada evlendikten sonra hamile kaldım 1 aylıkken bebeğim düştü zaten toparlanamama sebebim de bu ya bebeğimi düşürdüm geçmiş olsun demedi ki günü gelecek gerçekten benim sıramda gelecek yüzlerine bile bakmiycam bir gün gelinlik yapmiycam onlara
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de 2 düşük yaptım çok çok zor. O yüzden söylüyorum ki bunları yaşasam bırakın aynı evde kalmayı, bi daha ne eşimin ne de diğerlerinin yüzüne bile bakmazdım.

Sıram gelecek diyorsunuz ya; devam ederseniz eğer sıranız hiç gelmeyecek. Hadi diyelim geldi, neden senelerce bu kötü insanları çekip hayatınızı mahvedesiniz ki?
En kötüsünü yaptınız zaten, yani kaçtınız. Bunu affeden onu da affeder merak etmeyin.
Hadi biraz bağırıp çağırdılar diyelim. Hadi yüzünüze de bikaç hafta bakmadılar diyelim. Eee? Ömür boyu kaynana derdi çekmekten; pısırık ve sizi gram düşünmeyen koca kahrı çekmekten daha iyi değil mi?
Çektiklerinizi anlatın. Hiçbir anne baba dayanamaz bunlara emin olun. Hem resmi nikahınız da yok değil mi? Mahkemeyle de uğraşmayacaksınız.
Sizin gözünüzü kör eden aşk onda yok. Hatta merhameti ve saygısı bile yok. Bunları düşünmek karar vermenizi kolaylaştırır.

Düğün ailem istediği için yapılıyor sanırım hepiniz Anadolu irfanını içinde yaşayıp her şeyi gördünüz kadın kadının düşmanıdır bunu bir kere daha anladım teşekkür ederim

bu arada insanın kendine ettiğini bir köy toplansa edemezmiş, kadın niye kadının düşmanı olsun
hoşunuza gitmeyen bir şey duyduğunuz an bu cümleyi kuruyorsunuz da ne garezi var buradaki kadınların size,
hiç birinin umurunda bile değilsiniz, belki gözünüz açılır diye yorum yapılıyor, istiyorsunuz ki her haltı yiyeyim
herkes alkış tutsun benimle ağlayıp sızlasın :) hayatın gerçekleri bunlar değil işte, 21. yüzyılın 2025. senesinde
çocuk gibi seviyorum diye kaçtınız hadi, ev yok bark yok, aileden bağımsız bir iş yok bir de niye koşa koşa ürediniz?
iki dil bilen insanın doğum kontrol yöntemlerinden haberinin olmaması da ne kadar inandırıcı tartışılır tabii, ama bir dk kesin
kondom yırtıldı, ya da sadece bir gün hap almayı unuttunuz. aynen.

Düşük yaptığını şimdi okudum çok geçmiş olsun
Dediğim gibi idare et sen onlara gelmişssin ilerde mesafeli olursun eşini çok seviyorsan bazen gözardı etmek daha iyi oluyor
mezhep ayrımcılığından dolayı seni istemiyor olabilirler evine geçince ona göre yolunu çizersin mesafeli olursun olur biter zamanla herşey düzelir..

Back
X