Kaynanayla kavga

seamoms

Deniz koydum adını..🎈
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
1.754
6.288
158
Biraz uzun olabilir ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.Önce kısa bir özet geçeyim.
Eşimle ben özel bir kurumda çalışırken tanışmıştık.Ailem benim o şehirde bu arada.Üniverite falan da hem eşim hem ben orada okuduk.Bunu neden söylüyorum çünkü bütün çevremiz orada arkadaşlarımız falan.Neyse sonra evlendik aynı Zaman'da eşimin devlete atandı.Atandığı yer de kayınvalidelere çok yakın bir şehirde ama kendi ailemin bulunduğu şehire çok uzak.Sene başında evlendik buraya geldik tabi ben işsizdim.Evdeydim hiç bilmediğim bir yerde.Kayınvalidemle aram hep iyiydi hatta oğlundan daha çok biz iyi anlaşırdık.Ben bu sene KPSS ye hazırlandım.O yüzden pek bir yere gitmedik zaten hiç bir arkadaşımız da yok.
Gel gelelim probleme.Ramazan Bayram'ından önce eşimle annesi çok kötü tartıştı.Bayramda yanlarına bile gitmeyecekti.Ben dedim ayıp olur 2 gün de olsa gidelim diye sınava çalıştığım için çok fazla vahiy ayıramadık neyse bunlar barıştı iki gün de olsa gittik yanlarına.Gayet iyi vakit geçirdik ama eşim de ben de sıkılıyoruz orada çünkü zaten evde oturuyoruz orada da kimse olmadığından aynı şekilde vakit geçiyor.Bu arada yaz tatili için plan yaptık bir otelde yer ayırttık falan.Sonra ben bi yerle anlaştım ama baya yoğun bi şekilde haftanın 6 günü yani uzun bir süre kendi ailemin yanına gidemicem.Sınava hazırlanırken bu darbe girişimi yüzünden sınav 1 ay sonraya ertelendi eşim de ben de zaten çok sıkılmışız gecesine ailemin bulunduğu şehre gittik.Bu planı Bayram'da kayınvalideme de anlatmıştım haklısın gidin tabi dedi bu arada eşim öğretmen.Neyse gittik 1 aya yakın kaldık oradayken kayınvalidem eşimi arıyor gizli gizli tartışıyorlar işte sen onların oğlu oldun bize gelmiyorsun işte yolunuzun üstü ana uğramıyorsun Bile ama şunu da biliyorlar ailemden sonra tatile otele gittik ordan döndüğümüzde zaten sınavım vardı yani vakit yoktu falan filan.Ama benim niyetim ben 1 sene ailemi göremicem onlar bize yakın istedikleri Zaman gelebilirler ki kurban Bayram'ında da Oray'a gideriz diye planlamıştık tabi ben bunları eşim bana surat yapınca öğrendim yok haklı yanları falan varmış dedim ne alaka annen zaten biliyordu deyince şaşırdı annesi tekrar aradı bu sefer ben konuştum niye gizli gizli dolduruyorsun diye bu bana yok efendim zaten ben Oray'a gitmek istemiyormuşum yok efendim surat asıyormuşum deyince ben de bağırdım babamlar falan duydu hatta.Sonra eşimle annesi baya tartıştı niye yalan söylüyorsun falan sonra annesi buna baya saydırdı eşim benim duymamı istemedi artık neler saydıysa.O Arada asker uğurlamamız vardı Oray'a gittik orada sürekli aradı eşim sonra ara asker uğurluyoruz dedi buna karşılık ne dese beğenirsiniz inşallah gittiği yerden geri dönemez dedi!Eşim de beni evlatlıktan reddedin falan deyip kapattı aramaya devam etti sonra ikimiz de onu engelledik.
O günden beri konuşmuyoruz kendisiyle.Benim anlamadığım bayram değil seyran değil niye gelelim zaten Ramazan Bayram'ında gelmişiz kurbanda gelicez bırak tatil yapalım ki ailem orada diye değil sadece bütün çevremiz orada bir aya yakın sürede anca bir kaç akşam evde kalabildik öyle diyim.Eşimde hatta ben demiştim ki istersen sen ailenin yanına git ben ailemin yanına otele tatile gideceğimiz Zaman yanıma gelirsin dedim kabul etmedi oğlunu uzaklaştıran ben oldum.şimdi kurban geliyor ben çok soğudum hayatta gitmem falan dedim şimdi bunlar barışırsa Nasıl davranmalıyım?bu arada ekimde evlendik yeni evliyiz yani.Çok uzun ve karmaşık oldu lütfen kusura bakmayın anlamadığınız yeri sorun açıklamaya çalışırım şimdiden teşekkürler...

Asker icin mi dedi gittigi yerden gelemez diye?

Kesin barışırlar zaten. O kadar büyük sorunlar da yok ortada. Sizde mesafenizi koruyun. Bayramda da gidin.

Asker hem de evli çocuklu ailesini bırakıp Doğu görevine gidiyor ona dedi zaten beni o lafı çok irite etti

gittgi yerden donemez ins mi dedi gercekten? yuh ne bicim lafmis o, sorunlu kadin.
mesafeni koru, belliki snele iyi anlasiyor gorunmasi laf sokmak icinmis, sorun cikarmak icinmis. ogluda bayilmiyormus zaten gitmeye. hicde gitmeyin ozur dileyene kadar.

Onlar barışırlar da sen kayınvalidenle iyi olduğun günleri unut. Aralarındaki tartışmaya girmeyecektin.

Kesin barışırlar zaten. O kadar büyük sorunlar da yok ortada. Sizde mesafenizi koruyun. Bayramda da gidin.

Nasıl büyük sorun yok ki? Konu sahibinin akrabasının askerde hayatını kaybetmesi için beddua okumuş. Kötü niyeti yok diyelim, bu, en iyi ihtimalle ciddi öfke kontrolü sorunu olduğunu gösterir ve sadece bu tek başına bile büyük bir problem.

Aralarına girmek zorunda kaldım gizli gizli dolduruyor ve eşim bu yüzden surat astı

Bayramda küsler barışırmış bence barışırsınız gibime geliyor ama size tavsiyem yüz göz olmayın samimi olmayın çünkü samimi oldukça ben kavga yaptım elimden geleni yaptım döndüler dolaştılar yine bana geldiler ben nasıl kırıp üzersem üzeyim yine affedip gelirler düşünceleri olmasın gülümse mutluluğunu hissettir ama aşırıya kaçma canim

O söylediği söz onun patavatsızlığı, terbiyesizliği yada boş konuşması olabilir. Ben gelin kv arasında büyük problem göremedim. Gelip gitme mevzusu dışında. Ömür boyu küs kalamayacağına göre tepkisini koyar, sınırları belirler konu sahibi. Nacizane fikrim bu benim.

Bi de eşime sen benim malımsın gibi laflar etti daha ağır laflar da etti küfürlü burda yazılamayacak kadar

Konuşmalarınızdan.
Eşinizin annesine kendi ailenizin evinde telde bağırmanızdan

Tersini düşünün kvdesiniz eşiniz teli alıyo ve annenize bağırıyo ?

Konuşmayı beceremiyosanız konuşmayın
Hanımefendi öncelikle üslubunuza dikkat edin bilmeden konuşmayın.Balkonda bağırdım ama sonrasında tartıştığımızı anladılar

Gelme gitme konusu derken şunlar var:

1) Önceden planı programı bildiği ve bir şey demediği, sorun yok gibi davrandığı halde sonradan oğlunu doldurması ve oğluyla gelinin arasını bozması

2) Niyet okuyup iftira atması: Oğluyla barışmasına sebep olan ve oğluna "istersen sen annenlere git" diyen kişi gelini olduğu halde onu "oğlunu bizden uzaklaştırmaya çalışıyorsun" diye suçlaması

3) O sırada oğluna bağırıp çağırması asker uğurlaması yüzünden yarıda kesildi diye, oğluna tam o sırada tam o an istediği gibi bağıramadı diye uğurlanan askerin hayatını kaybetmesini dilemesi

Yani ara bozuyor, iftira atıyor, beddua ediyor ve sınav öncesi dinlenip rahatlamaları gerekirken herkesin sinirlerini gerip tatillerini burunlarından getiriyor.

Ben olsam o özür dilemeden evine gitmezdim. Özür diledikten sonra bile hiçbir şey eskisi gibi olmazdı.

Esinizin ailesi o yuzden barismasindan normal bi durum olamaz fakat siz saygida kusur etmeyip araniza mesafenizi koyun, bayrama gittiginizde de oyle davranin. Haksiz yere beni suclayan birisine ben oyle yapardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…