Kaynanayla yaşamaktan bıktım!

mutluaskyoktur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
203
3
26
Balıkesir
Merhaba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum sorunumu anlatacak kimsem yok etrafımda..En son çareyi buraya yazmakta buldum yoksa patlıycammmm..Eşimle 1 buçuk senedir evliyiz eşimi o kadar çok seviyordum ki kaynanayla yaşamayı bile kabul ettim onun için..Ozamanlar eşim bir söz vermişti birkaç ay içinde para biriktirip çıkarız evimize demişti ama iş sorunu oldu vs..Yani anlıycanız 1 buçuk senedir kaynanamlayım ve bu bikaç yıl daha böle sürecek gibi duruyor..
KAynanamla yaşamak çok zor geliyor her şeyime karışıyor eşime yaptığım yemekten eşime karşı olan davranışlarıma kadar...Her şeyde akıl vermeye çalışıyor yok onu böle yapma şöle yap diye.Bir de yaptığım işi beğenmiyor söylenip tekrardan kendisi yapmaya kalkıyor.Eşime çocuk gibi bakmamı bekliyor sanki onun annesi benmişim gibi ilacını bile bana verdiriyor sanki eşimin eli ayağı tutmuyor..Kazağını üstünü başını bile bana "giydir" diyor.Sanki o bebek kendi analığını yapamıyor bana yüklüyor..Üstüne üstlük istediğim zaman dışarı çıkamıyorum gezemiyorum mutlaka yanımda gelmek istiyor o çıkarsa çıkabiliyorum o çıkmazsa bende çıkamıyorum..Kayınpederim desen o da her işe karışır sürekli iğneler laf sokar..
O kadar bunaldım ki kızlar o kadar pişmanım ki şimdiki aklım olsaydı eşimin aşkından ölsem de böyle bir şeyi kabul etmezdim ama olan oldu bir kere...:( Eşime hiçbir konuda bişey diyemiyorum ailesine laf söyletmez en ufak bişeyde kavga çıkar..En ufak kavgamızda da kaynanam gelir karışır..Artık ne yapacağımı bilmiyorum bu evden nefret ediyorum eşime olan duygularımı da kaybetmek üzereyim evliliğim boyunca hiç mutlu olamadım..Sizinle paylaşmak istedim sizce ne yapmalıyım evliliğimin bitmesi söz konusu lütfen yardım edin arkadaşlar.Okuduğunuz için teşekkürler

anlaşılan o ki işin çok zor canım ama bu durumda eşinle konuşup bi çıkar yok bulmaktan başka seçeneğin yok güzelce konuş o sesini yükseltse bile bize burda derdini nasıl anlattıysan ona da söyle.....

bu konular o kadar çoğaldı ki aklım almıyor 2012 deyiz hala körü körüne kayınvalideyle oturmayı kabul ediyorlar

akıl var mantık var zaten birkaç ayda para biriktirip ayrı eve çıkacağını düşünen insan düğünü o zaman yapar o kadar kısa sürede para mı biriktirilir

ayrı ev için direteceksiniz bu kadar basit

ne kadar iyi olursa olsun aynı evde huzurlu mutlu yuvaya sahip olamazsınız

neden ayrı eve çıkmıyorsunuz 1,5 sene de hala birikememiş mi o para

Anlatıyorum eşime ama beni anlamıyor her dediğimi gidip kaynanama yetiştiriyor bak böyle diyo sana şöyle diyor vs..Halbuki ben sorunu çözmemiz için çabalıyorum eşim daha da büyütüyor sorunu bu yüzden artık hiçbişeyimi onunla konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor ona sıkıntımı anlatmak..Bide işe başlayınca ilk bikaç ay benden bişey bekleme diyo anne babasına vercekmiş sanki onların paraya ihtiyacı var bizim evimiz yok barkımız yok hala onları düşünüyor onlar da hayır demezler zaten söz konusu para olunca hemen atlıyolar yok kızım siz biriktirin de kendi evinize çıkın düzeninizi kurun diye düşünen yok..:(

Allah yardımcın olsun arkadaşım benimkide 2 hafta oldu geldi bu hafta gidiyor sayesinde 10 gündür eşimle konuşmuyoruz aynı evde yaşamayı bile hayal edemiyorum

ah canım ya bende k.valideyle oturuyorum ama 1 ay sonra falan keni evime geçicem.seni o kadar iyi anlıyorum ki.eşinle konuşmaktan başka çaren yokal eşini dışarda bi yerde konuşun.sakin sakin anlat derdini.ben şanslıyım benim kocam herşeyi görür anlardı benim anlatmama gerek kalmazdı.ama eğer anlamıyosa sen anlatıcaksın sakince.annesini şikayet etmek yerine kendi rahatsızlıklarını anlatıcaksın.belki böyle seni anlayabilir.sıkıntını taaa içimde hissettim :( umarım en kısa zamanda kendi evine geçersin.

bu konular o kadar çoğaldı ki aklım almıyor 2012 deyiz hala körü körüne kayınvalideyle oturmayı kabul ediyorlar

akıl var mantık var zaten birkaç ayda para biriktirip ayrı eve çıkacağını düşünen insan düğünü o zaman yapar o kadar kısa sürede para mı biriktirilir

ayrı ev için direteceksiniz bu kadar basit

ne kadar iyi olursa olsun aynı evde huzurlu mutlu yuvaya sahip olamazsınız

neden ayrı eve çıkmıyorsunuz 1,5 sene de hala birikememiş mi o para

Haklısınız fakat ben bunları düşünemedim işte olan oldu diyorum ya şimdiki aklım olsa asla yapmazdım..Eşim iş konusunda çok sıkıntı yaşadı 1 buçuk sene boyunca..Bu yüzden evdeki hesap çarşıya uymadı anlıycanız..

Anlatıyorum eşime ama beni anlamıyor her dediğimi gidip kaynanama yetiştiriyor bak böyle diyo sana şöyle diyor vs..Halbuki ben sorunu çözmemiz için çabalıyorum eşim daha da büyütüyor sorunu bu yüzden artık hiçbişeyimi onunla konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor ona sıkıntımı anlatmak..Bide işe başlayınca ilk bikaç ay benden bişey bekleme diyo anne babasına vercekmiş sanki onların paraya ihtiyacı var bizim evimiz yok barkımız yok hala onları düşünüyor onlar da hayır demezler zaten söz konusu para olunca hemen atlıyolar yok kızım siz biriktirin de kendi evinize çıkın düzeninizi kurun diye düşünen yok..:(

eşiniz çalışmıyor mu ?

Ben yeriniz de olsam yapabiliyorsam kenara para atardım en azından iler de maddi durumları öne sürüp ayrı eve çıkmanızı engelleyemez.Birde imkanınız varsa işe girin bu dönem de daha çabuk toparlar çıkarsınız.
Kardeşim 4yıl belki çok aman aman uzun bir süre değil ama şu evlilik hayatım da öğrendiğim şeylerden biri eşe annenin şikayet edilmemesi.
Bazı şeyleri dolaylı yoldan anlatın bırakın kendisi görsün.

Off okadar bunaldım ki geçen gün en yakın arkadaşımla görüşeyim dedim dertleşeyim dedim kaynanam sürekli aradı sürekli rahatsız etti nerdesin hadi gel eve falan diye..Özgürlğüm bile yok sürekli onlara bağımlı yaşıyorum kaynanam izin verirse çıkıyorum dışarı..İzin verdiğinde de sürekli arıyor rahatsız ediyor burnumdan geliyor.

kaynanaı bırak senin eşin de problem bır kere

nıye laf tasıyor..hanı anasıyla oturup dedıkodu yapan erkek tıplerı vardır bu tıpler her zaman evlılıklerınde kaybeder zaten ya evlılıklerını kaybeder yada aılelerını..cunku ıdare etmeyı beceremez ben yenı bır aıle kurdum demeyı beceremez ısınız cok zor..muhtemelen kaynanız esınızı cok hanımevladı buyutmus..anasının kuzusu modundan cıkamamıs..ben de bır oğlan annesıyım ve en buyuk korkum bu...oğlumu kendıne guvenen ana kuzusu olmayan esıne deger veren aılesıne deger veren bır es olması ıcın elımden gelenı yapacagım derım herzaman...allah omur verırsede bende esımle saglıkla afıyetle yaslanmak ıstıyorum ..gelın de damatta canları ısterse gelırler hıc de sıkmam ben hayatımı o zaman yasamaya baslayacagım zaten bu ulkede bole..bırde gelın dırdırı cekemem vallahı..allah herkesı mutlu mesut etsın..sana gelınce canım işin çok zor dediğim gibi..yapabılecegın tek sey esını ıkna etmek..zaafları varsa onları kullan ne dıyeyım..ama ınsan esıne guvenmelı bır kere annesıne yetıstırmemesı lazım....

Off okadar bunaldım ki geçen gün en yakın arkadaşımla görüşeyim dedim dertleşeyim dedim kaynanam sürekli aradı sürekli rahatsız etti nerdesin hadi gel eve falan diye..Özgürlğüm bile yok sürekli onlara bağımlı yaşıyorum kaynanam izin verirse çıkıyorum dışarı..İzin verdiğinde de sürekli arıyor rahatsız ediyor burnumdan geliyor.
O değil de kayınvalidenden neden izin istiyorsun eşine sorar çıkarsın .Biraz fazla karışılmasına müsade etmişsin gibi geldi.

Arkadaşım direkt annesini şikayet ettiğinde hemen sinirleniyorlar geçen sene k.validem lohusalığımı burnumdan getirdi bir ay eşime anlatıyordum anlamıyordu k.valideme cevap vermiyordum terbiyesizlik olmasın diye daha sonra eşime yaptıklarını ispat ettim eşimde birşey diyemedi şimdi 2 haftadır yine bizde ve yine birbirimize düşürdü bizi ama artık eşime birşey ispat etmeye çalışmıyorum k.valideme veriyorum cevabımı eşimede dedim gırtlağıma getirdme evden giderim

Ben yeriniz de olsam yapabiliyorsam kenara para atardım en azından iler de maddi durumları öne sürüp ayrı eve çıkmanızı engelleyemez.Birde imkanınız varsa işe girin bu dönem de daha çabuk toparlar çıkarsınız.
Kardeşim 4yıl belki çok aman aman uzun bir süre değil ama şu evlilik hayatım da öğrendiğim şeylerden biri eşe annenin şikayet edilmemesi.
Bazı şeyleri dolaylı yoldan anlatın bırakın kendisi görsün.

Eşime şikayet tarzında anlatmıyorum ama rahatsız olduğum şeyleri gayet iyi biliyor eşim ve bunlar bazen gözünün önünde yaşanıyor..Eşim de çoğu erkeğin yaptığı gibi 3 maymunu oynuyor "duymadım,görmedim,bilmiyorum"..Ben patlayıp bişey dediğimde ise gidip onlara benim yanımda söylüyor böyle böyle olmuş böyle diyor falan diyor yani eşim sorunu benle konuşarak çözmek yerine annesine gidip anlatmayı tercih ediyor.:(

O değil de kayınvalidenden neden izin istiyorsun eşine sorar çıkarsın .Biraz fazla karışılmasına müsade etmişsin gibi geldi.

Eşim izin veriyor fakat kaynanam diyor sen bize emanetsin falan diyor yani bi şekilde ondan da izin almak zorunda kalıyorum..Halbuki arkadaşlarımı bile tanıyor nasıl insanlar olduklarını biliyorlar..Arkadaşım öyle çok uzak biyerde de değil hemen yan sitede.

Eşime şikayet tarzında anlatmıyorum ama rahatsız olduğum şeyleri gayet iyi biliyor eşim ve bunlar bazen gözünün önünde yaşanıyor..Eşim de çoğu erkeğin yaptığı gibi 3 maymunu oynuyor "duymadım,görmedim,bilmiyorum"..Ben patlayıp bişey dediğimde ise gidip onlara benim yanımda söylüyor böyle böyle olmuş böyle diyor falan diyor yani eşim sorunu benle konuşarak çözmek yerine annesine gidip anlatmayı tercih ediyor.:(
İyi de canım eğri oturup doğru konuşmak gerek o an için eşinin yerine koy kendini adam ne yapsın ? Sen söyle gidip annesiyle kavgamı etsin veyahut ne desin konuya girebilmesi için bile sizin kayınvalidenizle olan diyoloğunuzu söylemesi gerek. Şunun için yazıyorum bunu eşinin az çok bu zamanlar da nasıl tepki verdiğini gördün yöntem değişmen gerek bence.
Eşinin ne yapmasını istediğini açık açık söyle bu işin en başın da o evden bir an önce taşınmanız yatıyor.Yoksa her üst üste kurulmuş evde bu sorunlar yaşanıyor.

ya bu kayınvalideler hep böylemirdir yaa bizdede aynı yaptığın hiç birşeyi beyenmez kendi evime birşey alırım aa nasıl olucak güzel olur mu bilmem diyerek burun kıvırıyor gülümseyip bıyık altından laf sokmalar evet erkeğe anlatınca malesef yazık hep beni koruyor ama adamda arada kalıyor ama bunlarla nasıl baş edilir ya terbiyesizlik olmasın diye bir şey sölemiyorum ama bi patlarsam tam patlıycam artık kendine göre kapalı bi gelin olmadığım için her seferinde aldığım elbiselerde dekolte varmı diye süzer ama bende her seferinde dahada dekolteli alırım gıcık olsun diye

anladığım kadarıyla eşin çalışmıyor onlara muhtaçsınız ve kayınvvaliden de bu durumu kullanıyor biliyor çünkü ayrı eve çıkamayacağınızı

zamanında çok taviz vermişsiniz şimdi bunun sıkıntılarını çekiyorsunuz

kocanız izin vermiş ne demek kayınvaliden izin almak diyemiyormusunuz anne eşim biliyor onun haberi var

öyle oturarak dertlenerek bunun üstesinden gelemezsiniz

ilk eşiniz işe başlasın daha sonra da siz çalışın(lisans mezunu ev hanımı yazdığınız için diyorum) tabi eşin izin verirse

sonra da ayrı eve çıkın eşine bu şekilde evli gibi hissetmediğini mutlu olmadığını ayrı evde daha huzurlu olacağınızı maddi konuda da bende çalışınca maddi sıkıntı da çekmeyeceğinizi güzellikle anlatın

ayrıca burda kayınvalide suçlanacak en son kişi ona geleseye konu sahibi ve eşi var herşeyde de başkalarına suç atmayın biraz da oturup kendimize eşimize bakmayı öğrenelim

ya bu kayınvalideler hep böylemirdir yaa bizdede aynı yaptığın hiç birşeyi beyenmez kendi evime birşey alırım aa nasıl olucak güzel olur mu bilmem diyerek burun kıvırıyor gülümseyip bıyık altından laf sokmalar evet erkeğe anlatınca malesef yazık hep beni koruyor ama adamda arada kalıyor ama bunlarla nasıl baş edilir ya terbiyesizlik olmasın diye bir şey sölemiyorum ama bi patlarsam tam patlıycam artık kendine göre kapalı bi gelin olmadığım için her seferinde aldığım elbiselerde dekolte varmı diye süzer ama bende her seferinde dahada dekolteli alırım gıcık olsun diye

Arkadaşım sizi tenzih ederim.. ben kapalıyım evde eşofmanla başım açık gezdiğim için laf yiyorum eltim (kardeşinin kızı k.validemin) k.valideyi köyden geldiğinde göstermelik kapanıyor ona birşey demiyor tezatlığa bakarmısınız

Back
X