- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi yaralikelebekk
-
Haklısınız ama benim yapım bu. Galiba insanlar insan kullanmayı iyi biliyor.peki neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz.
anladım gelmesinler diyemiyorsunuz.
peki yoruldum da mı diyemiyorsunuz.
söyleyin yani, kv nize söyleyin, anne ben çok yoruldum akşam yemeğini sen yapar mısın deyin. yapmazsa da eşiniz gelince yapamadım, bu akşam dışarıdan söylesek nasıl olur deyin.
eşinize kahvaltıyı yıkın sonra.
temizlik yapıcam deyin, diğer gün öğle yemeğini yıkın kv nize.
bazı günleri makarna ile geçiştirin.
ya yoruldum öldüm bittim bugün de diyin, abartın yani. bişey diyen olursa da ay ben annemin evinde bu kadar işi hiç yapmadım ki, daha alışamadım bu düzene deyin, yine bildiğinizi yapmaya devam edin.
her ailenin dinamiği farklı, ben olsam eşime derim bu kadar uzun süre misafir kabul etmek istemediğimi.
ama sizde sorun olacaksa, bir de çalışmadığınız için pek bahaneniz de kalmıyor sanırım, en azından kendinizi çok yormadan bu süreci atlatabilirsiniz.
Bence konu şuki, gerek iyi niyet gerekse ilk hevesten dolayı gelinler mükemmel hizmetin peşine düşüyor. Süreklilik isteyince de doğal olarak bu duruma geliyor.peki neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz.
anladım gelmesinler diyemiyorsunuz.
peki yoruldum da mı diyemiyorsunuz.
söyleyin yani, kv nize söyleyin, anne ben çok yoruldum akşam yemeğini sen yapar mısın deyin. yapmazsa da eşiniz gelince yapamadım, bu akşam dışarıdan söylesek nasıl olur deyin.
eşinize kahvaltıyı yıkın sonra.
temizlik yapıcam deyin, diğer gün öğle yemeğini yıkın kv nize.
bazı günleri makarna ile geçiştirin.
ya yoruldum öldüm bittim bugün de diyin, abartın yani. bişey diyen olursa da ay ben annemin evinde bu kadar işi hiç yapmadım ki, daha alışamadım bu düzene deyin, yine bildiğinizi yapmaya devam edin.
her ailenin dinamiği farklı, ben olsam eşime derim bu kadar uzun süre misafir kabul etmek istemediğimi.
ama sizde sorun olacaksa, bir de çalışmadığınız için pek bahaneniz de kalmıyor sanırım, en azından kendinizi çok yormadan bu süreci atlatabilirsiniz.
Haklısınız ama benim yapım bu. Galiba insanlar insan kullanmayı iyi biliyor.
Bence konu şuki, gerek iyi niyet gerekse ilk hevesten dolayı gelinler mükemmel hizmetin peşine düşüyor. Süreklilik isteyince de doğal olarak bu duruma geliyor.
En iyisi baştan alıştırmamak.
İşe girersen hem maddi yönden rahatlarsiniz hem kendine güvenin gelir hem de muhtaçlığınız biter, onlar evde yapan var diye geliyo çalışan kadın sadece akşam evde onda da yeri gelir makarna yapar ona da yaşlılar gelemez
Surat astı desinler ne olacak as sıratını onlarda anlasınlar hoşlanmadığını misafirliğinde bir adabı var istenmediğin evde kalıyor bide surat astığında laf ediyorsun kv ve kp hepsi bu kadar anlayışsız olmak zorunda mımeraba. daha öncede bu konu hakkında konu açtım. Fakat yanlış anlaşıldm konu başka yerlere gitti. Kışın kv ve kp sırf evinde kombi yakmamak harcama yapmamak için gelip kalıyor. 10 gün bende 10 eltide falan.. Bugün eltiye geçtiler ve ben bitik durumdayım. İnanın kolumu kaldıracak halim yok. 3 öğün yemek 3 öğün bulaşık akşam çaydı kahveydi. Temizlikti.Birde surat asarsam hemen lafı geliyor yok surat astı falan diye. Yani zorlada olsa içimden gelmese de sinirden ölsem de pişmiş kelle gibi güleryüzlü olmak zorundayım. Durumları gayet iyi... olmasa anlarım da varken neden böyle oluyor. Şu an oturup hüngür hüngür ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Ve kış boyunca bu böyle sürüp gidecek psikolojim bozuldu çok kötüyüm yaaa
Surat astı desinler ne olacak as sıratını onlarda anlasınlar hoşlanmadığını misafirliğinde bir adabı var istenmediğin evde kalıyor bide surat astığında laf ediyorsun kv ve kp hepsi bu kadar anlayışsız olmak zorunda mı
Siz, eşiniz, eşinizin kardeşi, eltiniz oturup konuşun. Yaşlı insanlar kombiyi lüks olarak görüyor, yazık, siz iki kardeş bu duruma bir el atın deyin. Onların doğalgaz faturalarını 2 kardeş ortak ödesin. Veya 1 ay biri, diğer ay öteki ödesin. Onlar gelince masraflarınız da artıyordur zaten. En azından yorgunluk olmamış olur.
Ödeyecek durumları olsa maddi destek almazlar, oyüzden gir bir işe çalış diyorum ama....
Ödeyecek durumları olsa maddi destek almazlar, oyüzden gir bir işe çalış diyorum ama....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?