Kaynanın bitmeyen misafirliği

peki neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz.
anladım gelmesinler diyemiyorsunuz.
peki yoruldum da mı diyemiyorsunuz.
söyleyin yani, kv nize söyleyin, anne ben çok yoruldum akşam yemeğini sen yapar mısın deyin. yapmazsa da eşiniz gelince yapamadım, bu akşam dışarıdan söylesek nasıl olur deyin.
eşinize kahvaltıyı yıkın sonra.
temizlik yapıcam deyin, diğer gün öğle yemeğini yıkın kv nize.
bazı günleri makarna ile geçiştirin.
ya yoruldum öldüm bittim bugün de diyin, abartın yani. bişey diyen olursa da ay ben annemin evinde bu kadar işi hiç yapmadım ki, daha alışamadım bu düzene deyin, yine bildiğinizi yapmaya devam edin.

her ailenin dinamiği farklı, ben olsam eşime derim bu kadar uzun süre misafir kabul etmek istemediğimi.
ama sizde sorun olacaksa, bir de çalışmadığınız için pek bahaneniz de kalmıyor sanırım, en azından kendinizi çok yormadan bu süreci atlatabilirsiniz.

Haklısınız ama benim yapım bu. Galiba insanlar insan kullanmayı iyi biliyor.

Bence konu şuki, gerek iyi niyet gerekse ilk hevesten dolayı gelinler mükemmel hizmetin peşine düşüyor. Süreklilik isteyince de doğal olarak bu duruma geliyor.
En iyisi baştan alıştırmamak.

Haklısınız ama benim yapım bu. Galiba insanlar insan kullanmayı iyi biliyor.

bak herkes bunu yaşayarak öğreniyor, bence çok yaşamadan bizi dinleyerek öğren.
asla asla asla birine yaranamazsın.
ne kadar iyilik yaparsan yap, gün gelir yapmasaydın denir.ve bir şey daha söyleyeyim, o "yapmasaydın" dedikleri gün, onları haklı bulurum. çünkü kişi kendi değerini kendi bilmeli, sonra başkalarından bu değeri beklemeli.

Bence konu şuki, gerek iyi niyet gerekse ilk hevesten dolayı gelinler mükemmel hizmetin peşine düşüyor. Süreklilik isteyince de doğal olarak bu duruma geliyor.
En iyisi baştan alıştırmamak.

kesinlikle.
eşle ilgili bir çok sorunun da sebebi bu yazdığınız.
yok yardım etmiyorlar, yok çok geziyorlar, yok...
ilk seferinde tepki vermeyince alışkanlık oluyor haliyle.

İşe girersen hem maddi yönden rahatlarsiniz hem kendine güvenin gelir hem de muhtaçlığınız biter, onlar evde yapan var diye geliyo çalışan kadın sadece akşam evde onda da yeri gelir makarna yapar ona da yaşlılar gelemez

valla bir de eşi annesinden yemek isterse o zaman hiç gelmezler.
hani anne sen şşu yemeği çok güzel yapıyordun gibisinden. benim eşim kv den sarma yapmasını ister mesela, ben hiç yapmam çünkü, kv de yapar ama gidene kadar hergün azıcık çıkarır yaptığı sarmadan, bir daha istemeyelim diye mi artık başka sebepten mi bilemicem :)

Surat astı desinler ne olacak as sıratını onlarda anlasınlar hoşlanmadığını misafirliğinde bir adabı var istenmediğin evde kalıyor bide surat astığında laf ediyorsun kv ve kp hepsi bu kadar anlayışsız olmak zorunda mı

aslında döngü şöyle oluyor :)
kız surat asıyor, kv - kp eşine şikayet ediyor, azıcık da duygu sömürüsü, bizi istemiyorsunuz gibisinden. eş giidyor kısa, ben senin ailene böyle mi yapıyorum diyor, ayrı bir duygu sömürüsü katıyor. ama kızın ailesi zaten kırk yılda bir geliyor da bunnu kimse hesaba katmıyor.

Siz, eşiniz, eşinizin kardeşi, eltiniz oturup konuşun. Yaşlı insanlar kombiyi lüks olarak görüyor, siz iki kardeş bu duruma bir el atın deyin. Onların doğalgaz faturalarını 2 kardeş ortak ödesin. Veya 1 ay biri, diğer ay öteki ödesin. Onlar gelince masraflarınız da artıyordur zaten. En azından yorgunluk olmamış olur.

Cimrinin böylesi de ne görüldü ne duyuldu
Kul hakkı bilmezler mi bunlar
Yazık günah değil mi sana
Allah yardımcın olsun
Sana yapılanlardan ailenin haberi var mı annen baban ne diyor
Bi ayar versinler şunlara da bi silkelenip kendilerine gelseler

Konuyu hemen aç sizinkilere ve ilk fırsatta gelsinler

Ödeyecek durumları olsa maddi destek almazlar, oyüzden gir bir işe çalış diyorum ama....

Iyi de laf vur eviniz gibi rahat değil

Zor başkasının evinde kalmak vs vs diye

Hatta arkasından konuş hem ev sahibi hem misafir rahatsız olur diye

En ileri boyutu da niye bize geliyorsunuz diye konuş yani neden adet diye mi kombi çok geliyor diye mi yemek yapmak zor geliyor diye mi

Şaka ile ben para veririm size vs de

Hep cici gelin olmayın yani ne gerek var

Ben yazınca konu sahibi kızıyo ama çözüm istiyorsan çözüm çalışmak, onlara muhtaç oldugunuz müddetçe hak iddia edecekler, sen çalışırsan desteğe ihtiyacınız olmaz onlar da o parayi doğalgaza verir, en azından senin bunu demeye yüzün olur

kimse kimseye karşılıksız para vermez konu sahibi, kv niz de verdiği yardıma böyle bedel biçmiş.
ben ailelerin maddi yardım yapma zorunlulukları olmadığını düşünüyorum, maddi yardım yapılıyorsa da karşılığını beklemenin hakları olduğunu düşünüyorum.
bu durumda siz eğer istemiyorsanız bu maddi yardımdan kurtulmanın da bir çaresini düşünmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…