Kaynım benimle konuşmuyor

conal222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
413
5
96
Eskişehir
kızlar okadar moralim bozukki anlatamam yani..kaynım benimle konuşmuyor ve ben sebebini bilmiyorum..akşam kayınvalidemlere gittik bekar kaynım 27 yaşında kayınpederimde olmadığı için kayınvalidemle ikisi yaşıyolar..surat beş karış.ne hoşgeldin abla dedi ne yüzüme baktı..ortada bişeyde yok..yani zaten çalışıyorum sık görüşemiyoruz.
ne olabilirki..sinirden gece uyuyamadım..eşime söyledim gelince.oda anlam veremedi..
Biz kayınvalidem kaynım ben eşim birlikte yaşıyoduk.geçen yaz ayırdık evi..sık gider gelirdik..ben işe başlayınca tabi eskisi gibi ilgilenemedim.ama fırsat buldukça gelir giderdim.geçenlerde kayınvalidem ameliyat oldu.ankarada..yine izin alıp gittim..işten çıktıktan sonra her akşam giderdim.1 hafta gittim geldim..şimdi çok iyi.o yüzden sık gidip gelmiyorum ondanmı acaba diyorum..biz iki eltiyiz..eltim bunları sildi.ne bayramda gelir gider ne hastalıkta ne sağlıkta..kayınvalidemle tartışmış.gidip gelmez.bi ben varım.ama gittiğimde böyle beş karış surat görünce benimde gidesim gelmiyor artık..manyakmı bu ya..kardeşim derdin neyse..geç karşıma söyle dimi..kayınvalidem ameliyat olduğu sırada bana telefon açmıştı.hepberaber yaşayalım yine eskisi gibi dedi..ben annemi yalnız bırakıp dışarı bile çıkamıyorum dedi..bende kızdım .bu kesinlikle olmaz.bu evlilik çocuk oyuncağı değil dedim.önce evimiz ayrıydı sonra anne yalnız kalmasın diye beraber yaşadık..sen geldin keza yine beraber yaşadık.olmadı evi ayırdık..şimdi buda olmadı hadi yine beraber yaşayalım.yok böyle bişey yapboz oyunumu bu dedim..kabul etmedim..acaba onunmu kırgınlığı var diyorum..ama sonra gelip gittiğimizde konuşuyoduk yine.son bi kaç görüşmemizde böyle..ve inanın bunların dışında bişey yok..zaten hepimiz çalışıyoruz sık görüşmüyoruz..bu ne şimdi ya..üzülüyorum tabi..ama açıp derdin ne diye sorsam afedersiniz bitarafını kaldırıcam..ben yengesiyim onun..çok ayıp bu yaptığı.kırıldım.ve şu an inanın nasıl davranacağımı bilmiyorum..geceden beri çok bozuk moralim..napıyım kızlar nasıl davranıyım.ne diyim..açayım sorayımmı..

hayır canım arayıp sorma bakalım bir dahaki karşılaşmanızda ne diyecek ne konuşacak
hem annemi yalnız bırakamam gelin diyo iide bu adaam kendi evlenmiycekmi evlenince o oturur o zaman annesiyle :umursamaz:
kim bilir kafasında ne kurdu
ya da size öyle gelmiş olabilirmi acaba bilmiyorumkismile

yok yok.kendi kuruntum değil bu..akşam bakmadı bile yüzüme..hoşgeldin bile demedi..normalde şakalaşırdı hep..anlamadımki derdi ne..hayır sürekli beraber olsak istemeden kırmışımdır belki dicem..ama görüşemiyoruz bile doğru düzgün..ben iyiyken herkes iyi vallaa..sinir ukala..dediğin gibi arkadaşım bigün oda evlenicek..ama ben haksızmıyım..kaynım istiyo diye rahat dışarı çıkamıyor diye ben neden hepberaber yaşıyımki..yokmu benim düzenim.hayallerim..evim..yuvan yokmu..sırf o daha özgür olsun diye niye bu fedekarlığı yapayım.gerçi onuda yaptım zamanında..tek kayınvalidem olsa neyse..hepberaber nereye kadar.ama biz o olaydan sonra yine konuşuyoduk.yani ara ara..acaba sık gidip gelmiyorum diyemiki...ne olursa olsun..ben onun yengesiyim be.ayıp bişey.varsa sorunun söylersin..bilsem derdini bukadar üzülmücem.işte şimdi eltime hak veriyorum..hiç gidesim gelmiyor onlara..

arayıp sorma ne oldu diye.annesine bekçi arıyor başka bir sıkıntısı yok onun bence.
valla konuşmazsa konuşmasın hiç dert değil bana göre.insanlar hep kendilerini düşünüyorlar
gerisi ne olursa olsun umurlarında değil.

O an sorabilirdin.. hayırdır kardeşim bir sıkıntın mı var? diye..

Ya da eşine söyleseydin o an (nesi var bunun sor bakalım diye), eşin sorsaydı?

Bellli ki trip yapıyor.

Birlikte yaşama fikri de; sizin kara kaşınıza kara gözünüze hasret olduğu için değil, annesine destek(!) amacıyla öne sürülen birşey, senin de dediğin gibi.

Annesini bırakıp biryere çıkamaması, annesiyle onun sorunu malesef.
Kayınvaliden de eli ayağı tutan bir insan şimdilik.Neden annesine bu kadar bağımlı kki*??

Haklısın kendi düzenini sakın bozma.
Surat asma meselesine gelince, bu saatten sonra ben olsam hiç oralı olmam, varsa bir derdi gelsin paylaşsın.

böyle tahmin yürütmekle olmaz, ben daha slm vermediginde direk sorardim noldu diye
belkide senle ilgisi olmayan bi derdi var morali bozuk

Öncelikle şunu demek istiyorum, "ben yengesiyim onun,açıp sorsam bir tarafını kaldırcam" düşüncesi hiç hoş değil.

Bence aksine böyle bir konuşmayı yapmak, sizin kendinize ve ona- daha doğrusu eşinizin ailesine olan saygınızı gösterir.

ıki medeni insanın konuşarak bir problemi halletmesi kadar doğal birşey yok.

Ayrıca ne demek,ben ararsam bir tarafını kaldırırım... Ben yengeyim... Ne bağnaz bir düşünce!

Farzedelim ki öyle gerçektende,o zaman bu konuyu eşinizin kardeşiyle konuşması daha uygun olur.

Ha bu arada, biz olayları bilmediğimizden- ki sizde bilmiyorsunuz zaten- acaba neden böyle yapıyor sorusuna

bizim yorum yapmamız gereksiz. Gelgelelim eşinizin kardeşine, evet dediğiniz doğru...Sorunu olan gelip

söylemeli. Madem söylemiyor,ne o öyle trip atar gibi bir hoşgeldin dememek,hal hatır sormamak evet bunlar

ayıp ve sinir bozucu şeyler.

Bu işi ya siz konuşmalısınız,ya da eşiniz... Bence eşinizin konuşması daha mantıklı olur. Siz ararsanızda

yengesi olarak, korkmayın bir tarafı kalkmaz :) Bence yaptığınada utanacaktır sizin bu gösterdiğiniz olgunluk

karşısında.

Nasıl bir tahmin yürütelim ki bilemedim vallabenneyaptımki

Kendisine sormaktan başka çareniz yok

daha öncede o ameliyat sırasında böyle trip yapmıştı.neoldu diye sorsaydım hayırdır neyin var diye yok bişey abla diyeceğinden adım gibi eminim.geçiştirecekti..ama telefonla arasam neydi akşamki tavrın desem belki konuşmak zorunda kalcak telefonuda suratıma kapatamaz ya..ama bi tarafı kalkar.kararsızımbilmiyorumkismile
eltime hak veriyorum şimdi.bunların afrasını tafrasını çekmedi valla sildi gitti..yarın kaynım evlensin bakalım gelen kadın nazlı annesini isticekmi.hadi istedi nereye kadar beraber yaşıcak..yeter artık tek gelin benmiyim gitsin ötekine birazda demicek mi??? akşam yaptığı terbiyesizlikti.trip yaptığı belli..kırgın olan insan yinede en azından bi hoşgeldin der.kırgınlığını belli etmemeye çalışırdı.abisinin hatrına..ama bununki düpedüz terbiyesizlik..işyerindeyim şu anda ve çok moralim bozuk.takmıyım diyorum elimde değil..

kaynın için endişelenme senin hep verici olmanı istiyor artık evde olmayıncada surat asıyor hep çıkar ilişkileri ne kadar verirsen ver hepsi boş onun için çok fekakar olma

hepsi nankör istedikleri olmayı verince bunuda hesaba kat

üzülmeye değmez sen yeterki eşinle aranı bozma
:kızgın:

Valla canım karşı tarafın yapısını bilmediğimizden ne dersek diyelim her söylediğimiz yuvarlak kalacaktır :)

Ama biraz kendisine saygısı olan insanın, arayıp uygun bir dille ne olduğunu sorduğunda utanır yaptığından.

Tabi nasıl söylediğinde önemlide,muhtemelen sen arayıp sorduğunda sana "yok birşey...sana öyle gelmiştir" falan diyecektir...Tipiktir bu :)

Normalde samimiysen önceden,evet arayıp uygun şekilde sormalısın. Ama zaten aranızda mesafe varsa, sana olan mevzuyuda söylemeyecektir.

bence de arayın ama aramadan önce eşinizle konuşun bu konunun çok kafanıza takıldığını ve kardeşini arayıp konuşacağınızı söyleyin sonra benden habersiz neden kardeşimi aradın demesin. ben de merak ettim derdi neymiş

Niye bi tarafı kalksın ki siz sorunca... Gayet normal.. Biri bana bi trip yaparsa ya o an yada daha sonra konuşurum, sorun ne neden böyle tavırlısın, ya da geçen gün bana karşı tavırlıydın kafama takıldı bir sorun mu var... Varsa bnu tavır yaarak çözemezsin, sorun neyse söyle konuşalım tartışalım çözüme kavuşturalım derim... Kimsenin de şimdiye kadar bitarafı kalkmadı...

tamam ara ama bir insanın canı sıkkın olsa bile bu hoşgeldin güle güle demesine engelmi.
sonuçta küçük biri değil koca adam.

evet arkadaşlar haklısınız..az evvel eşimi aradım..çok canım sıkkın ayıp etti kardeşin bana.işte böyle yapıncada içimden gitmek gelmiyo dedim..derdi neymiş onun dedim.arıcam sorcam neymiş derdi dedim.boşver arama şimdi yoğun mal indiriyolar dedi.ayıp onun yaptığı ama dedim.acaba beraber yaşamayı kabul etmedin ona mı içerledi dedi.nedemek içerledi iyi ozaman istedikleri olunca yüzüme gülünsün olmayınca trip yapılsın..ayıp değilmi dedim..oda hayır o yüzdendir demiyorum tahmin ettim sadece dedi.biz ondan sonrada konuşuyoduk..bi hoşgeldin bile diyemezmiydi dedim.krırıldım.içimden hiç gitmek gelmiyo..dedim :(( oda boşver takma kafana ben konuşurum onunla derdi neymiş dedi.bende konuşcaksan adam gibi konuş..dedim.yaptığının yanlış olduğunu söyle.yanlışını bilsin bidaha yapmasın.yaparsa kırılırım sen bile düzeltemezsin dedim.öyle oldu işte.saygı duyup gidiyoruz tripleri çekip çekip geliyoruz..niye gideyimki ben ozaman..ya kimseye yumuşak olmıcaksın haaa..verip verip vermeyince sennden kötüsü yok..nekadar aşağılık hissettim kendimi..sen kimsin der gibi ya.bi hoşgeldin bile yok..kızlar size tavsiyem görümce elti kayınvalide kayın ne olursa olsun hep bi mesafe olucak..eğer karşınızdaki bi de densizse benim kaynım gibi işte iyiliğiniz suistimal edilir..seni benmi doğurdum nazını tribini çekeyim.git annene yap..evlen karına yap..terbiyesiz

Bence biraz fazla abartıyorsunuz...
Kaynınız size hoşgeldin demediyse o onun saygısızlığı bu kadar da büyütüp kendinizi bilemeyin...
Sonuçta siz ona gitmiyorsunuz kaynananıza gidiyorsunuz.. Yani saygı duyup gidiyoruz trip çekiyoruz dediğiniz gibi bir durum yok...
Haa siz gidip kaynananız size trip yapmış olsaydı tamam ama zaten siz kaynınızın kara kaşına kara gözüne gitmiyorsunuz, kaynannızı ziyarete gidiyorsunuz...
Eşinize de bu şekilde konuşmanız bence pek hoş olmamış....
Kendi kendinize halletmeliydiniz...
Kaynınız size tavır yaptığında bi sorun mu var niye konuşmuyorsun demeliydiniz, yada bir dahaki görüşünüzde sorabilirdiniz.. Eşinize söyleyip konuş kardeşinle bir dah gitmem ona göre falan bence hoş olmamış...

konuş kardeşinle yoksa bidaha o eve gitmem .kardeşini arıcam ve bunu sorucam dedim.haberi olsun diye..oda sen değil ben konuşurum dedi.ok.olay bu...üstelik benim kardeşlerime ve aileme gidilip gelinmiyosa eşim tarafından ve zamanında ufacık birşey büyütülmüş bayramda bile aileme yalnız gitmek zorunda kalıyosam ..kusura bakmasınlar......neyse arkadaşlar zaten canım sıkkın..kaynımın olayıda tuz biber oldu..hepinize yorumlarınız için ve bana zaman ayırdığınız için teşekkürederim.opuyorumnanaktan

amannn üstüne düşme bu kadar konuşmazsa konuşmasın onun ayıbı..

konuş kardeşinle yoksa bidaha o eve gitmem .kardeşini arıcam ve bunu sorucam dedim.haberi olsun diye..oda sen değil ben konuşurum dedi.ok.olay bu...üstelik benim kardeşlerime ve aileme gidilip gelinmiyosa eşim tarafından ve zamanında ufacık birşey büyütülmüş bayramda bile aileme yalnız gitmek zorunda kalıyosam ..kusura bakmasınlar......neyse arkadaşlar zaten canım sıkkın..kaynımın olayıda tuz biber oldu..hepinize yorumlarınız için ve bana zaman ayırdığınız için teşekkürederim.opuyorumnanaktan

O zaman sizin tek sorununuz geçen gün gittiğinizde kaynınızın size tavır yapması değil.. Başka sorunlar da var... Senin ailene gidilip gelineesi bayramda ailene yanlız gitmek zorunda bırakılman falan gibi....

Sen de büyütebildiğin kadar büyüt bu konuyu ve nasıl senin ailene gidilip gelinmiyorsa onun ailesine de gidilip gelinmesin....

Her ne kadar böyle bişeyi tasvip etmesem de eğer böyle mutlu olacaksanız böyle yapn....

Back
X