Kaynım, eltim, kayınpederim en çok da eşim!!!

Tam köylü bunlar gerikafalı. Tarlaları arsaları var ama durumum kötü deyip para isteme imasında bulunuyor. Tüm gün köyde iş yapalım istiyor tatilde bile. Oğlunu eğitmiş de ben alışık değilim işte kendi evimde annem her şeyi hazır eder ben geldiğimde iş yaptırmaz. Köyde daha kurulu sofra görmedim ben kuruyom kaldırıyorum bana koyuyor.
Ya şu yazdığınızdan sonra eşinize hak verdim..
Siz de olgunluk yok neyi soracak size daha evlilik bilincinde değildiniz.
Yok köylü bunlar yok geri kafalılar, yok annem bana iş yaptırmaz. .Eşiniz acaba sizin bu kibrinizi bilseydi ne düşünürdü ?

Eşiniz şu düşüncenizden sonra daha masum,daha iyi niyetli geldi.

Canım ama biliyo musun başından hiç dert eksik olmuyor. Bize patlıyo maalesef ama adam karısına kızına evine gereksiz bi dünya şey alıyor asgari ücretle ucuz şeyi beğenmezler zaten otellerde yemeğe gidiyorlar. Ama aile işi olunca onların parası yok onlar asgari ücret alıyo zaten derler ortak bi iş bile yapmaz millet yapar o üstüne konar. Alışmış yani. Alıştırmışlar. Kayınvalidem de bunlara almaya yapmaya alışmış. Bize gelince siz çift maaşlısınız diyorlar. Kirayı da alıyoruz diye demekki akılları kalıyor. Kayınpederim de kira alıyor aynı binadan. Bi de pazarcı ordan da para kazanıyorlar. Ama hala kayınpederim eşime çok borcum var bilmem ne demiş eşim de 1-2 ay kirayı al demiş. Abisi ayrı dert. Çocuğuna 200 liraya ayakkabı alcakmış 100 ünü eşimden almış. Alma kardeşim 100 liran varsa 100 liralık al. Ben nasıl başa çıkıcam kızlar bi yardım edin çok bunaldım
Valla esin pasifse artik sen devreye girebilirsin.
Ben olsam kendim konusurum, calisiyorsun didiniyorsun daha iyi standartlarda yasamak icin. Asalak bir aileyi beslemek icin degil

400 lıraya pasta dıktırdı kafasına heralde yingen.

Bakin siz buraya eşinizi çekiştirmek için konu açmış gibisiniz. Zorla ve tamadan mi evlendirdiler sizi?

O düğünden önce ki harcamalariniz da şu geleneksel bohça olayı mi?
Genelde iki tarafın bohcasina kıyafette alıp koyarlar.
Onun yeğenine alındı sizin kardeşinize almadı mı?

Kuaför olayında da gelinle birlikte kız ve erkek tarafından 1-2 kişi de gelinle saçını yaptırır ve bunu damatla gelin karşılar evet olmasa iyi olur ama bazı aileler de oluyor böyle şeyler.

Siz çok detaycı geldiniz bana düğünden önce iki tarafta çok fazla masraf yapar.

Belli ki düğün masraflarini aileler dışında birlikte yapmışsınız.

Geçmişi bırakıp şimdi böyle harcamalar yapıyorsa ona müdahale etmelisiniz .Yok siz de kendi ailenize birşeyler yapıyor ve eşiniz buna karışmıyorsa sizde karışmayın.
Yada ikinizde oturup bu konuyu konuşup kendinizi toparlayın.
Bohça olayı değil canım. Yani bana böyle bi adet de varmış fln dedi ben de öğrenci diye yeğeniyle kardeşime alalım dedim. Abisine söylemiş araba kiralanıp başka şehirden elbise alınıyor 10 yaş için 450 liralık. Kuaför olayında da gelinle beraber tnaıdık kuaföre gidilmiyor lüks bi kuaföre gidiliyor ve 1-2 ay sonra parası isteniyor. Üstelik abisi benim kuzenlerim de gelir 10 kişi fln olur dediğimde ilk etapta abisi eşime o kadar kalabalık niye geliyolar sizi de düşünsünler filan diye akıl vermiş. Ben kuzenlerinkinde gittiğim için onların da gelmesini istemiştim. Zaten gelemediler de. Ama onlar en lüks yere gidip bu parayı vermişler bizden istiyorlar. Herhangi bir takı da yok düğünde. Diyorum ki onca masraf yerine bi çeyrek almaz mı insan kardeşinin düğününde

Ya şu yazdığınızdan sonra eşinize hak verdim..
Siz de olgunluk yok neyi soracak size daha evlilik bilincinde değildiniz.
Yok köylü bunlar yok geri kafalılar, yok annem bana iş yaptırmaz. .Eşiniz acaba sizin bu kibrinizi bilseydi ne düşünürdü ?

Eşiniz şu düşüncenizden sonra daha masum,daha iyi niyetli geldi.
Bunun nesi kibir? Derdimi anlatmaya çalışıyorum. Evlerimiz arsalarımız var diyip duruyolar ama bizden para isteniyor. Peki biz kirada kötü bi yerde oturuyoruz. Tek derdim bi ev almak. Kendi paramızla geçinebilmek. Kibir mi bu

Hayatınızdan ve isteklerinizden asla kismayin.

Onlardan da his söz etmeyin.
Eşim diyor ki 1 sene para biriktirelim sen maaşını benim hesabıma yolla ben yatırım yapiim seneye ev alırız diyor kiralar yüksek diye. Ama ailesine yardımı kesmicek biliyorum. Kredi çeksek onun ödemesi filan derken belki bişey yapamaz. Hem de bu derdi 1 yıl daha çekmek istemiyorum.

Bunun nesi kibir? Derdimi anlatmaya çalışıyorum. Evlerimiz arsalarımız var diyip duruyolar ama bizden para isteniyor. Peki biz kirada kötü bi yerde oturuyoruz. Tek derdim bi ev almak. Kendi paramızla geçinebilmek. Kibir mi bu

peki yazılan fikirlerden aklınıza yatan ya da uygulamaya başlamayı düşündüğünüz bir kaç şey var mı?

Bohça olayı değil canım. Yani bana böyle bi adet de varmış fln dedi ben de öğrenci diye yeğeniyle kardeşime alalım dedim. Abisine söylemiş araba kiralanıp başka şehirden elbise alınıyor 10 yaş için 450 liralık. Kuaför olayında da gelinle beraber tnaıdık kuaföre gidilmiyor lüks bi kuaföre gidiliyor ve 1-2 ay sonra parası isteniyor. Üstelik abisi benim kuzenlerim de gelir 10 kişi fln olur dediğimde ilk etapta abisi eşime o kadar kalabalık niye geliyolar sizi de düşünsünler filan diye akıl vermiş. Ben kuzenlerinkinde gittiğim için onların da gelmesini istemiştim. Zaten gelemediler de. Ama onlar en lüks yere gidip bu parayı vermişler bizden istiyorlar. Herhangi bir takı da yok düğünde. Diyorum ki onca masraf yerine bi çeyrek almaz mı insan kardeşinin düğününde
Böyleyse Eşinizi karşınıza alıp konuşmalisiniz. .Nereye kadar böyle olacak ? Eşinize ilerde çocuğunuz olursa artık onun için yatırım yapmak istediğinizi söyleyin.
Tabi kırmadan, eleştirmeden o da mutlaka size uyum sağlayacaktır.

Size nacizane önerim dikkate alırsınız almazsınız bilemem. .Lütfen Eşinizin anne babasını, köy yaşamlarını hor görmeyin. .Böyle durumlara daha olgun bakarsanız eşinizin size sevgisi ve güveni kat kat artar ..

O zaman sözünüz daha dinlenir olur ;)

Yok maalesef çaresiz hissediyorum.

bu forumun sıkıntısı bu
insanlar çözüm bulmak için değil sızlanmak ve hak verilmek için konu açıyorlar
çok haklısın ah yazık sana denince mutlu oluyorlar
zaten hiçbirini yapmayacaksınız burada verilen güzel fikirlerin bence.
o yüzden geçmiş olsun şimdiden

Eşim diyor ki 1 sene para biriktirelim sen maaşını benim hesabıma yolla ben yatırım yapiim seneye ev alırız diyor kiralar yüksek diye. Ama ailesine yardımı kesmicek biliyorum. Kredi çeksek onun ödemesi filan derken belki bişey yapamaz. Hem de bu derdi 1 yıl daha çekmek istemiyorum.
Sizin maaşıda yedirecek muhtemelen yollamayın sakın.. araba falan alın maaşınızı bir yere bağlayın baksın size de..

Harcamandan kısma deniliyor ama
Böyleyse Eşinizi karşınıza alıp konuşmalisiniz. .Nereye kadar böyle olacak ? Eşinize ilerde çocuğunuz olursa artık onun için yatırım yapmak istediğinizi söyleyin.

Size nacizane önerim dikkate alırsınız almazsınız bilemem. .Lütfen Eşinizin anne babasını, köy yaşamlarını hor görmeyin. .Böyle durumlara daha olgun bakarsanız eşinizin size sevgisi ve güveni kat kat artar ..

O zaman sözünüz daha dinlenir olur :KK66:
konuştum çözdük sanıyordum ellerine para verme çocuğa hediyeyse götürelim beraber alalım dedim tamam dedi yine gitmiş 200 liralık ayakkabı beğenmişler öyle demişler 100 lirasını vermiş. Asgari ücretle yaşıyorsan ona göre ayakkabı al mesela her seferinde böyle kendilerini aşıp eşime dert yanıyorlar. Zor durumda olsalar cidden ben de kıyamam da otellerde yemeğe gittiklerini filan biliyorum. Ya da saçma gelcek ama benim babamın ya da eşimin kol düğmesi yok adamın çeşit çeşit 10 kadar var dğün zamanı eşim dedi de çok pahalı diye o zaman gösterdler şok oldum adam asgari ücret alıyo ama hak görüyor çevresinden geçinmeyi benim de içime sinmiyor.

bu forumun sıkıntısı bu
insanlar çözüm bulmak için değil sızlanmak ve hak verilmek için konu açıyorlar
çok haklısın ah yazık sana denince mutlu oluyorlar
zaten hiçbirini yapmayacaksınız burada verilen güzel fikirlerin bence.
o yüzden geçmiş olsun şimdiden
Ne için konu açtığımı nerden biliyorsun ki hem dertleşiyoruz hem çözüm arıyoruz burda beraber. Haklı olmakla mutlu olunmuyor. Sizce hangi fikirleri uygulamalıyım ?

O zaman sözünüz daha dinlenir olur :KK66:
Ev için yatırım yapmak istediğimi söyledim zaten ama onlar dışındakilerden yatırım gibi görüyor yani onlara hayır diyemiyor. Kendimizden kısmamız gerekiyor eğer böyle bşey dersem de. Kalan parasından yatırım düşünüyor. O da mümkün mü bu devirde? Kredi çekmeyi de istemiyor. Aslında istiyodu o da fikir değiştirmiş. Ben de heveslendiğimle kaldım.sürekli fikir değiştiriyor bir de. Birileriyle mi konuşupdeğiştiriyo bu kadar çok bilmiyormu

ortak harcamalarınızdan kısmıyor ve sizin paranıza da dokunmuyorsa yapacak bir şey yok. ben kendi paramdan aileme gönderdiğime eşim ses etse büyük arıza çıkarırım.
Benim maaşım diye bişey yok işte onlara çok kızıyor ama kendi gönderebiliyor.

Ne için konu açtığımı nerden biliyorsun ki hem dertleşiyoruz hem çözüm arıyoruz burda beraber. Haklı olmakla mutlu olunmuyor. Sizce hangi fikirleri uygulamalıyım ?

yani sizi üzmek için söylemedim, haksız ya da kötü bir insan olduğunuzdan da değil zaten sırf bu yüzden çok kızıyorum size, haksızlığa gelemiyorum hakkınızı savunamamanıza da üzülüyorum.

çalışıyorsanız bütçenizi ayırın. ben gücü kuvveti yerinde adama emeğimi kemirtmem deyin harcamaları ikiye bölün kalanını kendi hesabınızda saklayın. çalışmıyorsanız da resti çekin, kendi harcamalarınızı en üst limite çıkarın hala abisine verecek parası kalıyorsa versin. ama bunu şimdiki an için yapın. geçmişte şöyle yaptılar böyle dediler diye eski defterleri açmayın. kindarlıktan karşı çıkıyorsunuz sanır iyice inatlaşır. geleceğe dair eşinizin de hoşuna gidecek planlar yapın ne bileyim tatil planlayın parasını oraya harcamaya teşvik edin. ama dediğim gibi asla düğün zamanı nişan zamanı diye eski defter açmayın. olmuş bitmiş

bu yorum bence oldukça doğru.
eşim kredi kullanmak istemiyor demişsiniz doğru, çünkü kredi faizleri çok yüksek artık finansın F sinden anlamayan kişiler bile bunu pompalayıp duruyor. Faiz yüksek diye...
o nedenle yapılacak tek şey eşinizden gizli para biriktirmek yapacak bir şey yok.
sürekli kenara çeyrek tam ne varsa altın alın ya da bankaya sizin hesabınıza yatırın
bu ay çok açıldık deyin.
hakkınızı yedirmeyin, çocuk olacak para lazım diyin. b ir doğum nereden baksan 10 20 bin vs...

Back
X