Kaynım için kredi çekmemi istediler..

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
benim eşimin abisi ile bir altın konum vardı..belki hatırlarsınız..alamıyorduk.ve eşimin kızkardeşinede 3000 civarında bir borcu var..anlaşmışlardı biz ne zaman altınların parasını alırsak o zaman verecektik..ama görümcemin kocası illa o para gelecek yoksa boşarım seni,çocuğu bırak git ananaın evine diye görümcemi barındırmıyormuş..eşimde abim vermeyince vermem dedi kesti..çünkü kızkardeşine kıyamayacaklarını biliyor belki o bahaneye bizde paramızı alırız demişti..:44::44:
dün kaynım eşime gelmiş babam zeynep kredi çeksin sen öde,ödeyemediğin yerde ben öderim dedi demiş..eşimde ben senin lafınla zeynebe kredi çektiremem babamın söylemesi lazım demiş..bana sordu çekmem dedim..çekersem de 15 çekeceksem 20 milyarlık senet isterim babandan dedim..çünkü bileziklerimi kumar için vermm dediğim zaman vaktiyle kaynanam borç resmiyette kocanın üzerine..mecbur vereceksin demişti..en azından ödemezlerse benimde elimde garantim olsun dedim..ama yapamam dedi..ben babama güveniyorum annemin ağzı gevşektir lafını bilmez ama babamın ağzından laf bir kere çıkar dedi..çek derse öder dedi..bilmiyorum düşüneyim ddim..
bu mevzuları ben annemle hiç paylaşmadım yani bilmiyor..ona akıl danışamayınca size geldim çekeyim mi krediyi...biliyorum kayınbabam hayatta olduğu sürece o kredi ödenir ama karar veremeim işte...

sözler hep verilir zaten gerçekleşme garantisi varmı niye senin üstüne çekiyolar kendi kızları kendi üstlerine çeksinler yada eşinin üstüne çeksinler ya ödemezlerse nolcak kimsenin yarına çıkmaya senedi yok

sakın böyle bir hata yapma asla o krediyi çekme. O kadar borç yaparken sana mı danışmışlar da şimdi senden yardım bekliyorlar. Sen bir tek kendi ailenden sorumlusun eşinin ailesinden değil.

madem borç kaynınızın borcu ve kayınpederiniz de bir şekilde bu borcu kabullenmiş o halde kaynınız yada kayınpederiniz çeksin krediyi.
bence siz borcun altına girmeyin.sorun onların sorunu çözsünler nasıl çözüyorlarsa

bende eşime aynı şeyi söyledim...resmen bana olan borcunu bana kredi çektirerek ödemeyi teklif ediyorlar..eşim çekemez çünkü zaten bir kredi ödüyoruz..kayınpederim de kaynımın başka bir kredisini ödüyor..benim de içimden hiç çekmek gelmiyor..eşim de hiç karışmıyor ama bilezikte bilezik demeyeceksin o zaman..müsait oldukları zaman verecekler diyor..sadece görümcem çekebilecek durumda..ama onada kaynanam çektirmez..

eğer eşinin erkek kardeşinin size borcu bilezik üzerindense hatırlat arada ama bence sorun olmaz. Çünkü bilezik hiç değer kaybetmiyor. Zaten bir krediniz varmış siz sakın kredi çekmeye yanaşmayın. Çok istiyorsa sizin eşinizin kardeşine yardımcı olduğunuz kadar kayınvalidenizini kayınpederinii kardeşleri onlar yardımcı olsun...

eşime kalırsa zaten abisinin eline bu kadar toplu para geçmesine imkan yok..hani bu gidişle geri gelmez havalarında..nasıl olsa çektiğin krediyi başkasına vermeyeceğiz senin bileğinde duracak o para.. ödemezlerse de(ki babama güveniyorum öder diye diretiyor)kaybımız olmayacak diyor..risk almazsak altınları belki beş belki on seneye ancak alırız diyor..:44::44:

olaya bakın ;görümce kredi cekebilecek durumda ama kaynana cektşrmez
oh ne ala kendi kızını borcun altına sokmuyor ama gelini sokuyorlar
burdan pay bicin ve asla cekmeyin
bilezik diye de tutturun ne demek yaa hem borc alacaklar hem de bin türlü sart surt yapacaklar öderken

sakın çekme kredi felan gitsin kendileri kredi çeksinelr neden senden çekmeni istiyorlar. çok garip bir durum. valla benim eşimin ailesi sırf borç ödememek için düğünden önce kavga çıkarttılar tüm borçlar bizim üzerimize kaldı düğünden sonrada aynısı kavga edip durdular sırf borç ödememek için. biz ise soğan ekmek yedik ödedik.şimdide kaynım evlenecek diye bir sürü lafları sıralamış kaynanam eşime ilk nişanında para harcamışalrmışda onu istiyormuş. bende bizim düğünümüzde 5 kuruş harcamadı bizene kardeşinden oda kendi düğününü yapsında görelim bakalım dedim. asla vermemde verdirmemde. sakın son sözünü söyle ve bitir asla düşüneyim deme çekmem de bitir .

cekme kardesım,
aynı sey olmasa da benzerı basımıza geldı,
eşim babası ıcın kredı cektı,
gerı odemedıler ıcralık oldu 25 mılyarlık kredı borcunu odemek zorundayız sımdı,
kayınpederım de hastalandı kansere yakalandı,
artık odeme ımkanı yok,
bogazımızdan bır kurusu gecmeyen borcu essek gıbı odeyecegız.
aman ha!
annenın haberı olmadan hele sakın gırısme boyle ıslere,
sen mısın aılenın kahramanı,
bırak ne hallerı varsa gorsunler

Dertsiz başına dert alma bence, ne gerek var öder mi ödemez mi stresine.

O krediyi çekmemeniz için nedenler:
- Kaynınızın borçları yüzünden herkesin çektiği ve ödediği krediler var. Sizin çektiğiniz krediyi nasıl ödeyecekler.
- Görümcenizin kocası borç yüzünden baskı yapıyor. 300 liralık bir borç ayrıca. Peki aynı şey neden size yapılıyor. Yani kendi kızlarının borcunu bitirmek isterlerken neden sizi borçlandırıyorlar?
- Size olan altın borçlarını sizin çekeceğiniz krediyle size ödemeleri kadar mantıksız birşey olabilir mi? Madem taksitler halinde ödemeyi vaadediyorlar kredi çekmek için. O taksitleri ödüyormuş gibi size ödesinler ve görümcenizin 3000 lirasını da biryerden buluversinler.

eşinin ailesini şurda 2 satırlık anlatmanda anlaşılıyor asla ödemeyecekleri..

o kadar açıkki..

eğer kredı çekersen bile bile lades demiş olursun

size olan borclarini size borc cektirerek ödetmeye calistiklarinin farkindasinizdir umarim... üstelik bir de bankanin faizi var... en iyi ihtimalle altin borcu kadarini ödeyip, kalan anapara borcu ve faizi size birakirlar ki bence tüm borc size kalacak....

madem taksitle ödeme imkanlari var size öyle ödesinler.

eger esiniz sizi altinlarinizi geri alamamakla tehdit ediyorsa, ona söyle bir fikir sunun,

ailecek oturun ve suan altin fiyati düsünülerek toplam borcu hesaplayin ve onu taksitle ödesinler. sizin zarariniz altinin sürekli artmasiyla olusan kayip olacak ama en azindan paraniza kavusursunuz.

ama kesinlikle size olan borclari icin siz yeniden borca girmeyin....

Bence de çekmeyin. Şöyle bir önderi sunabilirsiniz. Diyelim 10 bilezik borcu var. Gramlarını biliyorsunuzdur mutlaka. Atıyorum 10 bin lira değerinde. Onu bir çeyrek altın yada yarım altın fiyatına bölün. Atıyorum 20 tane yarım altın ediyor. 20 ayda bankaya taksit ödeyeceklerine size yarım altın alsınlar bitirsinler borcu. Ama iyi niyet olmadığı için size kredi çektirmek istiyorlar. Sakın kanmayın.

hadi kayınpederimden eminim diyorsun da allah gecinden versin kayınpederin ölse o borcu da sen ödersin bilezikleri de rüyanda görürsün. muhtemelen senin çektiğinle görümcene borcunu da ödeyeceksin.başka bir konuda bir bayana görümcesi"sen mal gibi çalış, ben yiyorum" tarzı birşey söylemiş,seninki de o hesap olmasın iyi düşün.Altınların için de pazarlık yaptırtma onlar senin altınların kocanın bile hakkı yok onlarda bu hem hukuken hem dinen böyle, ne demek altın diye tutturmayacaksın.Mahkemeye bile versen alırsın altınlarını.Olmadı arkadaşların dediği gibi krediye ödeyeceklerine sana taksit taksit ödesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…