Kaynım oğluma p.. kurusu demiş

sadecemutsuz

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
50
1
286
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, 4 yaşındaki oğlum bugün okulu yarım gün olduğu için gitmedi babaannesinde kızımda okuldan oraya gidiyor. Oğlum biraz hareketli bir çocuk. Az önce kızım aradı beni (çok tuhafına gitmiş onunda belli ki çok canı sıkılmış beni aradı) "anne kardeşim az önce karamazlık yaptı laptop'un üstüne mi yanına mı ne oturmaya çalıştı amcamda kızdı (kaynım fiziksel engelli bu arada) kardeşime piç kurusu dedi" dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım tamam kızım ben amcanla konuşurum dedim kapattım telefonu. Ama çok sinirim bozuldu açıkçası bu nasıl bir laf tamam yaramaz olabilir ama bir çocuğa kullanılacak laf mı bu? Şimdi ben akşam gittiğimde konuşsam mı kaynımla (tabii o zaman kızıma hemen sen yetiştirdin değil mi diyecek) yoksa eve gittiğimizde kızım ya da oğlum mutlaka babalarının yanında da söyleyecekler bunu eşim öğrendikten sonra eşim mi konuşsa. Siz olsanız bu durumda hangisini yapardınız. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

eşiniz çocuklarınızdan duymalı eşiniz konuşmalı ben olsam bu yolu seçerdim..

çocuklar eşine söylesin
sen karışma
eşinde kardeşiyle konuşsun

Eşiniz söylesin bence siz kötü olursunuz. Sadece fiziksel değil zihinsel engeli de var anlaşılan, çocuğa o söz sarfedilir mi? Eşiniz sert ve kısa bir konuşma yapsın.

Son düzenleme:
Eşiniz söylesin bence siz kötü olursunuz. Sadece fiziksel değil zihinsel engeli de var anlaşılan, çocuğa o söz sarfedilir mi? Eşiniz sert ve kısa bir konuşma yapsın.

Haklısınız bu en doğrusu olacak sanırım. Ama bundan sonra tavrım nasıl olur bilemiyorum kızgınlığım bir süre geçmez gibi geliyor.

Haklısınız bu en doğrusu olacak sanırım. Ama bundan sonra tavrım nasıl olur bilemiyorum kızgınlığım bir süre geçmez gibi geliyor.

Tamamen kesip atmazsınız elbette, akrabalık var sonuçta. Fakat merhaba merhabadan öte olmaz. Birşey sorarsa da kısa cevaplar verirsiniz. Kvdeniz sorarsa da dertleşiyormuş gibi-şikayet etmeyin sakın muhtemelen engeli olduğundan çok hassastır annesi- ne kadar üzüldüğünüzden, çocukların amcalarını ne kadar sevdiğinden bahsedin. Onlar utansın, kavga ederek siz utanılacak duruma düşmeyin.

Özellikle dediğini düşünmüyorum yani anlamını kastederek
Ama tabiki de çok çirkin ve söylenmemesi gereken bir cümle sarfetmiş
Ağzı bozuk anlaşılan kendisine hakim olamıyor
Kesinlikle sen karışma,eşin halletsin abisi olarak

Fiziksel engelli genç bir insanın ruh sağlığının düzgün olmasını beklemek herhalde biraz hayal kurmak olur.

Evet çocuğa söylenmeyecek bir laf ama söyleyeyin de ciddi mazereti var.

Büyütmeye hiç gerek yok bence.

bencede.........

Bu söz,sanıldığı gibi çocuğun p... olduğu manasında kullanılmıyor.
Fırlama,kerata,sıpa gibi bir manada,hatta bazılarınca severken bile kullanılır.
Yani bu saydıklarımın da aslında p..kurusundan aşağı kalır yanı yok :)
Çocuğuna p.. dedi manasında alınma ama çocuğa kötü sözler öğretmek açısından elbette kötü olmuş.

Fiziksel engelli olmasi kufur etme hakkini vermez

hos gorulecek seyler vardir ama bunu agiz aliskanligi yaparsa

iyi olmaz

bence bir daha oyle bir durum yasanirsa guzelce uyarilir

isitme engelleyim diye onume gelene kufur edemem ben mesela :)

En doğru yorum budur bana göre.

Aman canım ya adam kızgınlıkla öyle ağzından kaçırmıştır.

Sürekli tekrarlanmayan birşeyse üzerinde durma ama illede birşey demem lazım diyorsan "Amcası sen bugün oğluma böyle böyle demişsin oda çok üzülmüş" de, sonrada ver amcasının kucağına "Hadi gönlünü al bakalım yeğenin" de.

Amcada anlar herhalde...

Bir bardak suda fırtına kopartmamak lazım.

Bence pek kötüye yoracak bir şey yok. Bir çok defalar gerçek anlamının dışında söylenir bu söz.

zihinsel engelli değil ki, fiziksel engelli. bir çocuğa yaptığı kötü davranışları sırf hasta diye mazur göremeyiz. birisi onunla düzgünce konuşsun sonra da dikkat eder

bencede uzatılmasına gerek yok...
gerçek anlamında kullanmamıştır o lafı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…