- Konu Sahibi sadecemutsuz
-
Merhaba arkadaşlar, 4 yaşındaki oğlum bugün okulu yarım gün olduğu için gitmedi babaannesinde kızımda okuldan oraya gidiyor. Oğlum biraz hareketli bir çocuk. Az önce kızım aradı beni (çok tuhafına gitmiş onunda belli ki çok canı sıkılmış beni aradı) "anne kardeşim az önce karamazlık yaptı laptop'un üstüne mi yanına mı ne oturmaya çalıştı amcamda kızdı (kaynım fiziksel engelli bu arada) kardeşime piç kurusu dedi" dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım tamam kızım ben amcanla konuşurum dedim kapattım telefonu. Ama çok sinirim bozuldu açıkçası bu nasıl bir laf tamam yaramaz olabilir ama bir çocuğa kullanılacak laf mı bu? Şimdi ben akşam gittiğimde konuşsam mı kaynımla (tabii o zaman kızıma hemen sen yetiştirdin değil mi diyecek) yoksa eve gittiğimizde kızım ya da oğlum mutlaka babalarının yanında da söyleyecekler bunu eşim öğrendikten sonra eşim mi konuşsa. Siz olsanız bu durumda hangisini yapardınız. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, 4 yaşındaki oğlum bugün okulu yarım gün olduğu için gitmedi babaannesinde kızımda okuldan oraya gidiyor. Oğlum biraz hareketli bir çocuk. Az önce kızım aradı beni (çok tuhafına gitmiş onunda belli ki çok canı sıkılmış beni aradı) "anne kardeşim az önce karamazlık yaptı laptop'un üstüne mi yanına mı ne oturmaya çalıştı amcamda kızdı (kaynım fiziksel engelli bu arada) kardeşime piç kurusu dedi" dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım tamam kızım ben amcanla konuşurum dedim kapattım telefonu. Ama çok sinirim bozuldu açıkçası bu nasıl bir laf tamam yaramaz olabilir ama bir çocuğa kullanılacak laf mı bu? Şimdi ben akşam gittiğimde konuşsam mı kaynımla (tabii o zaman kızıma hemen sen yetiştirdin değil mi diyecek) yoksa eve gittiğimizde kızım ya da oğlum mutlaka babalarının yanında da söyleyecekler bunu eşim öğrendikten sonra eşim mi konuşsa. Siz olsanız bu durumda hangisini yapardınız. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Eşiniz söylesin bence siz kötü olursunuz. Sadece fiziksel değil zihinsel engeli de var anlaşılan, çocuğa o söz sarfedilir mi?Eşiniz sert ve kısa bir konuşma yapsın.
Haklısınız bu en doğrusu olacak sanırım. Ama bundan sonra tavrım nasıl olur bilemiyorum kızgınlığım bir süre geçmez gibi geliyor.
bencede.........Fiziksel engelli genç bir insanın ruh sağlığının düzgün olmasını beklemek herhalde biraz hayal kurmak olur.
Evet çocuğa söylenmeyecek bir laf ama söyleyeyin de ciddi mazereti var.
Büyütmeye hiç gerek yok bence.
Fiziksel engelli genç bir insanın ruh sağlığının düzgün olmasını beklemek herhalde biraz hayal kurmak olur.
Evet çocuğa söylenmeyecek bir laf ama söyleyeyin de ciddi mazereti var.
Büyütmeye hiç gerek yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?