- 10 Nisan 2014
- 42.611
- 114.041
- 798
Ev arkadaşı olsun birine. Kredi çeksin bir şekilde bulsun. Ailesi düşünmeli anne babası siz değil. Burada çok haklısınız işte.Sinirimden bugün ağladım.Çünkü param yok demiş.E eşim bulsa evi parası ne olacak?Tazminat almıştı.Onu babasına vermiş.Babası bedellisini ödemişti bunun.Gerçekten farklı bakış açılarına,akla ihtiyacım var.
Babası ile annesi siizn başınıza mi attı bunu bu ne böyle ya tövbe yarabbimSinirimden bugün ağladım.Çünkü param yok demiş.E eşim bulsa evi parası ne olacak?Tazminat almıştı.Onu babasına vermiş.Babası bedellisini ödemişti bunun.Gerçekten farklı bakış açılarına,akla ihtiyacım var.
Babası 2 ayda illallâh etti,atmış olabilir üstümüze…Otele gönderin parasını ben veririm geeekşrse diyen adam 6 bin gönderecekmiş !Babası ile annesi siizn başınıza mi attı bunu bu ne böyle ya tövbe yarabbim
Yok bu işin rengi belli oldu resmen başımıza attılar. Saha fazla uğraşmadan otele gönderin, yapamayacaksa da başlamasın işe dönsün baba evine. Bu kesinlikle ev tutmayacak sizin başınıza kalacak. Kendisinin de babasının da niyeti bu. Babasının niyeti burnunu sürttürmekte yaptığı sadece size eziyet. Ağlamayın üzülmeyin, yarın akşam eşinizle beraber karşınıza alıp konuşun. Yapamayacaksa oyalanmadan dönsün evineBabası 2 ayda illallâh etti,atmış olabilir üstümüze…Otele gönderin parasını ben veririm geeekşrse diyen adam 6 bin gönderecekmiş !
Eşinize yollasın madem babası parayı salı günü eşiniz versin emlakciyaBabası 2 ayda illallâh etti,atmış olabilir üstümüze…Otele gönderin parasını ben veririm geeekşrse diyen adam 6 bin gönderecekmiş !
yanina cagir eline is ver, cocugu alsin parka gotursun, market alisverisi yapsin, tamirat islerini gordur. direk is yaptiracaksin o zaman.Bir kayın sorunu da benden gelsin.Burda yazıp kafa dağıtmaya,haksızsam duymaya,haklıysam iyice gaza gelmeye ihtiyacım var.
Eşimin erkek kardeşi yeni mühendis.Mezun olduğu yerde işe girmişti.İyi de kazanıyordu.Rahatı yerindeydi.Kv lere de çok yakın bir şehirdeydi.1 sene çalıştıktan sonra işten çıkarıldı.Ailesinin yanına döndü.2 aydır iş arıyordu.Bizim bulunduğumuz şehir onlara oldukça uzak.Burda bir firmanın üst düzey yöneticilerinden biri aile dostumuz.Eşim ona anlattı durumu.Gelsin görüşelim dendi.Perşembe geldi.Dün görüştüler.Sonuç olumlu.Pzt sözleşmeye kaldı iş.
Şimdi sıkıntı şu.Burda ev tutacak.Büyük ihtimal eşyalı tutacak.Güya Kvde de gelecekti.Hem kalan eşyalarını getirmek için hem de yardım etmek için.Ama bir salça yapma mevzusu yüzünden şimdi gelemem diyor.E tamam.Ama benim 1 yaşında yerinde durmayan oğlum var.Her gün 2 şer özel dersim var ki bunlar eve geliyor.Eşim de aynı şekilde okul artı dersler şeklinde yoğun çalışıyor.Ben çoğu zaman yemek yapmaya fırsat bulamadığımdan annemde giderim.Annem çok yakın.Ya da eşimle bir şeyler atıştırıp geçeriz.Önceliim oğlum.Onun yemeği varsa tamam diyorum.E şimdi evde eşşek kadar bi adam.Asla elini bir şeye sürmüyor.Sabah evi süpürüyorum.Yatmış koltuğa elinde telefon.Çocuk bir yandan bacağıma yapışıyor.Eşim duştan çıktı,azarladı.Napıyorsun sen yardım etsene diye.Ama adamın umrunda değil.Yediği tabağı kaldırmaz.Bi eline sağlık demez.Sanki otel.Akşam eşim ev bakıyor buna.Bunun umrunda değil.E tabi otel konforu var burda.Bırakmak ister mi?Hayır misafir tabi.Ama biraz saygılı biraz olsa ev bulana kadar idare ederiz.Ama zaten çocuk ve dersler yeterince yoruyor.Eşim yoğun olduğundan onun da pek yardımı olamıyor.En son ona annene söyle gelsin dedim.Yoksa ben arayıp patlayacam dedim.Ama bu sefer de bi çocuğu misafir edemeyen kötü gelin olurum.Valla şiştim.Ay nolur bi akıl verin.
Her şeyi yazamadım.Aklıma geldikçe yazdıkça konu uzadı.Kendisi akşam 7 de çıkacam zaten evi otel gibi kullanacam ne gerek var dedi mesela abisi ev bakarken.Güya şaka yaptı ama abisi gülmeyince şaka yaptım ya falan dedi.Daha bunun gibi şeyler.son mesajlarımda daha detaylı yazdım.Lütfen onlara göre yorum yapın.
Lütfen bu kadar kaptırmayın kendinizi. Eşiniz de sizin gibi istemediğine göre gidecek sonunda. Kayınpeder ve kayınvalide de zaten istemiyorlar kalmasını, gelecek haftaya kadar bekleyin elbet bir yolu bulunacaktır.Sinirimden bugün ağladım.Çünkü param yok demiş.E eşim bulsa evi parası ne olacak?Tazminat almıştı.Onu babasına vermiş.Babası bedellisini ödemişti bunun.Gerçekten farklı bakış açılarına,akla ihtiyacım var.
O kalırsa sizin evliliğinizin biteceğini kayınvalide kayınpedere söylersin gerekirse. Eşinize de şu kadar süre içinde gitmezse sizin gideceğinizi söylersiniz. Mesleğiniz geliriniz var çekip oturacak değilsiniz, rest çekecek gücünüz var ağlamayın. Her türlü gönderirsiniz. Dilerim kolay olurSinirimden bugün ağladım.Çünkü param yok demiş.E eşim bulsa evi parası ne olacak?Tazminat almıştı.Onu babasına vermiş.Babası bedellisini ödemişti bunun.Gerçekten farklı bakış açılarına,akla ihtiyacım var.
Yazdıklarınızı okuyunca 25 yaşında meslek sahibi bu gencin yaptıklarına inanamadım.Kimse kusura bakmasın hiç biri de hoş görülecek şeyler değil.Şimdiden önlem alınmaz ise yarın aynısını eşine de yapacak ve eşini bezdirecek hayatından.(burada kızlarımız yazmıyor mu eşim her şeyini atıyor hiç iş yapmıyor diye)Bu yaptıkları akıl alır şeyler değil.Öncelikle yengenin evindesin yengenin yanında gaz çıkarmak nedir.Bu yaşa kadar duymadım ve cahil bir genç bile yapmaz bunu.Bu saygısızlık değil direk terbiyesizlik.Nasıl yapabiliyor bunu.Yarın müh olarak çalıştığı yerde de yapacak mı.Savunmaya da bakın.İğrenç tek kelime ile.Bir kayın sorunu da benden gelsin.Burda yazıp kafa dağıtmaya,haksızsam duymaya,haklıysam iyice gaza gelmeye ihtiyacım var.
Eşimin erkek kardeşi yeni mühendis.Mezun olduğu yerde işe girmişti.İyi de kazanıyordu.Rahatı yerindeydi.Kv lere de çok yakın bir şehirdeydi.1 sene çalıştıktan sonra işten çıkarıldı.Ailesinin yanına döndü.2 aydır iş arıyordu.Bizim bulunduğumuz şehir onlara oldukça uzak.Burda bir firmanın üst düzey yöneticilerinden biri aile dostumuz.Eşim ona anlattı durumu.Gelsin görüşelim dendi.Perşembe geldi.Dün görüştüler.Sonuç olumlu.Pzt sözleşmeye kaldı iş.
Şimdi sıkıntı şu.Burda ev tutacak.Büyük ihtimal eşyalı tutacak.Güya Kvde de gelecekti.Hem kalan eşyalarını getirmek için hem de yardım etmek için.Ama bir salça yapma mevzusu yüzünden şimdi gelemem diyor.E tamam.Ama benim 1 yaşında yerinde durmayan oğlum var.Her gün 2 şer özel dersim var ki bunlar eve geliyor.Eşim de aynı şekilde okul artı dersler şeklinde yoğun çalışıyor.Ben çoğu zaman yemek yapmaya fırsat bulamadığımdan annemde giderim.Annem çok yakın.Ya da eşimle bir şeyler atıştırıp geçeriz.Önceliim oğlum.Onun yemeği varsa tamam diyorum.E şimdi evde eşşek kadar bi adam.Asla elini bir şeye sürmüyor.Sabah evi süpürüyorum.Yatmış koltuğa elinde telefon.Çocuk bir yandan bacağıma yapışıyor.Eşim duştan çıktı,azarladı.Napıyorsun sen yardım etsene diye.Ama adamın umrunda değil.Yediği tabağı kaldırmaz.Bi eline sağlık demez.Sanki otel.Akşam eşim ev bakıyor buna.Bunun umrunda değil.E tabi otel konforu var burda.Bırakmak ister mi?Hayır misafir tabi.Ama biraz saygılı biraz olsa ev bulana kadar idare ederiz.Ama zaten çocuk ve dersler yeterince yoruyor.Eşim yoğun olduğundan onun da pek yardımı olamıyor.En son ona annene söyle gelsin dedim.Yoksa ben arayıp patlayacam dedim.Ama bu sefer de bi çocuğu misafir edemeyen kötü gelin olurum.Valla şiştim.Ay nolur bi akıl verin.
Her şeyi yazamadım.Aklıma geldikçe yazdıkça konu uzadı.Kendisi akşam 7 de çıkacam zaten evi otel gibi kullanacam ne gerek var dedi mesela abisi ev bakarken.Güya şaka yaptı ama abisi gülmeyince şaka yaptım ya falan dedi.Daha bunun gibi şeyler.son mesajlarımda daha detaylı yazdım.Lütfen onlara göre yorum yapın.
Boyle seyler okudukca halime sükrediyorum. Eşim copsuz uzum ne kaynana ne elti ne gorumce ne kayın hic bisey yokBir kayın sorunu da benden gelsin.Burda yazıp kafa dağıtmaya,haksızsam duymaya,haklıysam iyice gaza gelmeye ihtiyacım var.
işte bak o kadarına sen karışmayacaksın, bu senin sorunun değil. bırak otele gitsin, masrafını da ana babası karşılasın. 6 bin mi göndercek 60 bin mi gönderecek, kayın senden çıktıktan sonra önemi yok. önemli olan onu evden sepetlemek. burada en büyük şansın, eşinin seni desteklemesi. yani eşin de kardeşini evinde istemiyor. ya tam tersi olsaydı? ya eşin sana "ne var canım sabah gidecek akşam gelecek, maaşını alana kadar kalsın parası yok cebinde çocuğun" gibi bi laf etse veya "ayrı eve gerek yok, kardeşimi atamam satamam bundan sonra bizimle oturacak" dese daha büyük olay çıkardı.Babası 2 ayda illallâh etti,atmış olabilir üstümüze…Otele gönderin parasını ben veririm geeekşrse diyen adam 6 bin gönderecekmiş !
Babam 6 bin gönderecek.o da kiraya depozitoya yeter.Emlakçıya verecek param yok.Maaş alana kadar da geçinecek param yok dediği için konuya dahil oldum malesef.sonra baya bi bir şeyler oldu.Ama dehhşet bi baş ağrısıyla uyandım.Kendime gelirsem yazmak istiyorum.Bir de evet Allah eşimden razı olsun.Hakkı hukuku görüyorişte bak o kadarına sen karışmayacaksın, bu senin sorunun değil. bırak otele gitsin, masrafını da ana babası karşılasın. 6 bin mi göndercek 60 bin mi gönderecek, kayın senden çıktıktan sonra önemi yok. önemli olan onu evden sepetlemek. burada en büyük şansın, eşinin seni desteklemesi. yani eşin de kardeşini evinde istemiyor. ya tam tersi olsaydı? ya eşin sana "ne var canım sabah gidecek akşam gelecek, maaşını alana kadar kalsın parası yok cebinde çocuğun" gibi bi laf etse veya "ayrı eve gerek yok, kardeşimi atamam satamam bundan sonra bizimle oturacak" dese daha büyük olay çıkardı.
İyi de bu tavır eşe yapılmış olmazmi. Adamın ne suçu var. Tüm yükü eşinin üstüne atıp annesine mi gitsinKendi ailen yakındaymış, al çocuğu oraya git kalmaya. Kardeşini göndermeden gelmiyorum de.
Evet, göndersin kardeşini. Kadın uyarmış kocasını işe yaramamış. Çözmüyor adam sorunu. He konu sahibinin yerinde ben olsam ben kökünden çözerim o sorunu zaten o kadar kibar kalmam.İyi de bu tavır eşe yapılmış olmazmi. Adamın ne suçu var. Tüm yükü eşinin üstüne atıp annesine mi gitsin
Eşiniz kardeşinin bütçesine uygun eşyalı bir ev bulup,hadi sözleşmeye gidiyoruz diyip götürecek başka yolu yok. Sonra sizdeki eşyalarını da alıp gider evine.Sıkıntı zaten orda.Adamın umrunda değil.Yaaa hallederiz diyor.Eşim oğlum şunlara bir bak diyor.Göz ucuyla banıp geçiyor.
Bakın zaten zaten evin düzenine köstek olacağı yerde destek olsaydı konu sahibi bence biraz daha idare edebilirdi. Koskoca insanın hizmetini etmek zorunda değil. Yediği artığı toplamak zorunda değil hadi topladı diyelim karşıda mahcubiyet duyacak bir kişilikte yoksa konu sahibi tepkisinde gayette haklı.Bence çok tepki veriyorsunuz geçici bir durum için.Sizin çocuğunuzun kardeşi olsa,abisinin ablasının evinde kalmayacak mi?Evet yardım etmeli size ama sizin de çok gözünüze batmış...Çocuğa bakması ,oynamasi için rica edin ya da temizlik için birini alın.Bu kadar stres olmaya gerek var mı .Misafir sonuçta...Sizin kardeşimiz iş bulsa gelse düzen kurana kadar kalamaz mi sizde...Bilemedim bu durumlarda ben daha anlayışlı olmayı seçiyorum.Kendimize ne yapıyorsam o yenir,yapamadiysam dışardan söylenir.Ama düşmanmis gibi de tavır almam sonuçta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?