- 2 Kasım 2023
- 3.203
- 6.022
- 78
- 31
Lafı istediğiniz yerden anlıyorsunuz. Kalkın siz bakın o zaman. Benim akrabam on sene kayınvalidesi ne baktı şimdi ruh sağlığı bozuldu bir ara akıl hastanesinde bile yattı. Hiç kolay değil yaşlı bakmak kayınvalide ile yaşamak. Oradan ahkam kesene kadar arada yanınıza alın ya da oraya tasının madem. Yoksa da oradan boş boş atıp tutmayınYahu her sene ne yapmış bilip bilmeden neyi konuşuyorsunuz. Biz yapıyoruz zaten kaç senedir kurban yaza denk geliyor
Olur hanım efendi siz öyle istiyorsunuz madem öyle yaparizLafı istediğiniz yerden anlıyorsunuz. Kalkın siz bakın o zaman. Benim akrabam on sene kayınvalidesi ne baktı şimdi ruh sağlığı bozuldu bir ara akıl hastanesinde bile yattı. Hiç kolay değil yaşlı bakmak kayınvalide ile yaşamak. Oradan ahkam kesene kadar arada yanınıza alın ya da oraya tasının madem. Yoksa da oradan boş boş atıp tutmayın
Gorumceler kendini kurtarmis, kayinvalide eltinin basina kalmis. Ama ilginc tarafi kadin her isini kendi yapıyor, yani eltiye de gerek yok.Elti de kocasıyla normal iletişim kuramadigi için boşanma tehdidiyle gidebilmiş ailesinin yanına. Çok sıkıntılı bir aile. Erkek ne derse o olur diyen tipler, kadınlar da köle. Konu sahibi hala eltiyi suçluyor.
Eşinizin yanında bu konuyu dillendirirseniz ciddiyim kışları kayınvalide size gelir.Yahu her sene ne yapmış bilip bilmeden neyi konuşuyorsunuz. Biz yapıyoruz zaten kaç senedir kurban yaza denk geliyor
Siz istiyorsunuz diye eltiniz ailesine gitmesin okey. Haklı değilsiniz. Eşiniz saçmalamış. Sizin o da bakıyor ona elinden geleni yapıyor kolay iş değil vs demeniz gerekirdi. Gaz vermişsiniz . Benil değil de bencil yazsaydınız nickname nize olurmuşOlur hanım efendi siz öyle istiyorsunuz madem öyle yapariz
Aman kocasi da anasini o kadar dusunuyorsa bayramda 4 gun tek basina gitseymis madem.Eşinizin yanında bu konuyu dillendirirseniz ciddiyim kışları kayınvalide size gelir.
Kendi ayağınıza sıkarsınız, eşiniz kaynınıza karşı dolar, hırslanır. Sonra size getirir işin sonunda annesini.
O zaman da kayınvalideyle yaşamanın zorluklarıyla ilgili konular açarsınız buraya.
Kışın eltide kalıyormuş işte ses etmeyin, yazın 2 ay gidip idare ediyorsunuz. Bu konuyu uzatırsanız, daha da deşerseniz 12 ay kayınvalide ile yaşarsınız demedi demeyin. :)
Senin suçun neymiş peki de sana bileniyormuş kocan olacak adam? Gitsin kardeşiyle konuşsun. Ayrıca kadın bi bayramda annesini babasını göremeyecek mi? Hizmetçi diye mi girmiş aileye? Ne ayıp. Öf can sıkıcı dertler yarabbim ya, elti, kayın, görümce, köy bilmem neSelamlar,
3 eltiyiz 2 de görümce. Kayinvalide bu bayram tek kaldı ve eşim kıyameti kopardı. Kvalide normalde köyde yaşıyor, kışları ise ona yakın olan küçük eltimde kalıyor. Tabii maaş kartı olsun köydeki gelirler olsun onlar da küçük eltimle kaynimda. O kisimlara biz hiç müdahil olmuyoruz.
Kaynim bayram için eşiyle eşinin memleketine gitmiş ve kvalideyi köyde yalnız bırakmışlar. Bu durumu duyunca eşim köpurdu. Biz gidemedik çünkü hem çok uzak otobüsle yaklaşık 20 saat hem de haftaya cocuk sınava girecek karne falan alsın yazın gider 1 1.5 ay kalırız diye düşündük.
Bayram da annesi yanliz kaldı diye bana diş biliyor ne yapabilirim?
Büyük elti ya hani, küçük kayınvalide gibi davranmak istiyor, üstünlük hissediyor sanırım. Ama işin sonunda eltisini istediği kıvama getirmek yerine kendisi kayınvalide ile yaşayacak hale gelecek gibi görünüyor.Aman kocasi da anasini o kadar dusunuyorsa bayramda 4 gun tek basina gitseymis madem.
Amac uzum yemek degil, bagciyi dovmek.
O zaman da "eltim kayınvalideme bakmiyor, başından atti" olur.Büyük elti ya hani, küçük kayınvalide gibi davranmak istiyor, üstünlük hissediyor sanırım. Ama işin sonunda eltisini istediği kıvama getirmek yerine kendisi kayınvalide ile yaşayacak hale gelecek gibi görünüyor.
Ben olsam eşimi sakinleştiririm, kaynıma karşı dolsun istemem. Mevcut düzene laf ediyor da eltisi alın annenizi, maaşını istemiyorum derse o zaman görürler.
Konu sahibi istiyor ki kışın kayınvalideyle kalmaya devam etsin eltisi, yazın da etraflarında pervane olsun. 2 ay boyunca tüm hizmeti görsün. Neden? Çünkü maaşı o alıyor.O zaman da "eltim kayınvalideme bakmiyor, başından atti" olur.
Hayir benim ısrarla anlamadigim ve yanit alamadigim sey, iki elti didisirken bu kadinin kizlarinin zerre ortalikta olmamasi niye bu kadar normal karsilaniyor?
Size ne ayol? Bu bayram anasını göresi gelmiş gitmiş, size mi soracak kadın memleketine giderken?Yazın zaten biz gidiyoruz sorun kurban daki işleri bahane edip bana kalmasın diye geçen kurbanda her işini bize yaptıran birinin ortadan toz olmas
Belki de kadın erkek çocuklarını kayırdı.O zaman da "eltim kayınvalideme bakmiyor, başından atti" olur.
Hayir benim ısrarla anlamadigim ve yanit alamadigim sey, iki elti didisirken bu kadinin kizlarinin zerre ortalikta olmamasi niye bu kadar normal karsilaniyor?
Yeteri kadar sorumluluk almis ztn. Sizin keyfiniz kacmasin diye kole olmamis tabi ki gidecek hadsizlige bakDemiyoruz, işler varken sorumluluk almayıp kaçmaktan bahsediyoruz. Gecen kurban bayramında memleketime gideceğim diye tutturmayan her işini bize yaptıran gelin hanım bu bayram kurban işi ona kaldı diye vinnnn ladi olay buuuu
Böyle ailelerde kızlardan birşey beklenmez. Herşeyi gelinler yapar. Kayınvalide de kendini düşünüyor. Konu sahibi zaten kendini feda etmiş, o yüzden diğer geline yatırım yapıyor.Gorumceler kendini kurtarmis, kayinvalide eltinin basina kalmis. Ama ilginc tarafi kadin her isini kendi yapıyor, yani eltiye de gerek yok.
Hahaha pes tam eltisiniz cidden. Bunları kocanıza deyin ne anlatıyorsunuz.Allah Allah turkce mi bilmiyorsunuz konuyu mu okumadan yorum yapıyorsunuz anlayamadim doğrusu. Kvalidem hasta ve düşkün biri degil eli ayağı tutan senin benim yapamayacağımız köy islerini bağ bahçe inek herseyi yapan biridir. Maaşı da bugünün asgari ücretinden fazla aylık. Bakıma muhtaç biri degil. Kadin zaten sürekli ana babasinda kışları koy evi sobalı o kaloriferli evde diye soba moba uğraşmasın diye onunla kalıyor. Yük değil destek oluyor maddi manevi anlamda.
Görsün anasını tabii de 3 hafta daha dayansa ölmezdi herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?