Kaynim ve eltimin bayramda kayinvalidemi yalniz birakmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu her sene ne yapmış bilip bilmeden neyi konuşuyorsunuz. Biz yapıyoruz zaten kaç senedir kurban yaza denk geliyor
Lafı istediğiniz yerden anlıyorsunuz. Kalkın siz bakın o zaman. Benim akrabam on sene kayınvalidesi ne baktı şimdi ruh sağlığı bozuldu bir ara akıl hastanesinde bile yattı. Hiç kolay değil yaşlı bakmak kayınvalide ile yaşamak. Oradan ahkam kesene kadar arada yanınıza alın ya da oraya tasının madem. Yoksa da oradan boş boş atıp tutmayın

Olur hanım efendi siz öyle istiyorsunuz madem öyle yapariz

Gorumceler kendini kurtarmis, kayinvalide eltinin basina kalmis. Ama ilginc tarafi kadin her isini kendi yapıyor, yani eltiye de gerek yok.

Yahu her sene ne yapmış bilip bilmeden neyi konuşuyorsunuz. Biz yapıyoruz zaten kaç senedir kurban yaza denk geliyor
Eşinizin yanında bu konuyu dillendirirseniz ciddiyim kışları kayınvalide size gelir.
Kendi ayağınıza sıkarsınız, eşiniz kaynınıza karşı dolar, hırslanır. Sonra size getirir işin sonunda annesini.
O zaman da kayınvalideyle yaşamanın zorluklarıyla ilgili konular açarsınız buraya.
Kışın eltide kalıyormuş işte ses etmeyin, yazın 2 ay gidip idare ediyorsunuz. Bu konuyu uzatırsanız, daha da deşerseniz 12 ay kayınvalide ile yaşarsınız demedi demeyin. :)

Olur hanım efendi siz öyle istiyorsunuz madem öyle yapariz
Siz istiyorsunuz diye eltiniz ailesine gitmesin okey. Haklı değilsiniz. Eşiniz saçmalamış. Sizin o da bakıyor ona elinden geleni yapıyor kolay iş değil vs demeniz gerekirdi. Gaz vermişsiniz . Benil değil de bencil yazsaydınız nickname nize olurmuş

Aman kocasi da anasini o kadar dusunuyorsa bayramda 4 gun tek basina gitseymis madem.
Amac uzum yemek degil, bagciyi dovmek.

Senin suçun neymiş peki de sana bileniyormuş kocan olacak adam? Gitsin kardeşiyle konuşsun. Ayrıca kadın bi bayramda annesini babasını göremeyecek mi? Hizmetçi diye mi girmiş aileye? Ne ayıp. Öf can sıkıcı dertler yarabbim ya, elti, kayın, görümce, köy bilmem ne

Aman kocasi da anasini o kadar dusunuyorsa bayramda 4 gun tek basina gitseymis madem.
Amac uzum yemek degil, bagciyi dovmek.
Büyük elti ya hani, küçük kayınvalide gibi davranmak istiyor, üstünlük hissediyor sanırım. Ama işin sonunda eltisini istediği kıvama getirmek yerine kendisi kayınvalide ile yaşayacak hale gelecek gibi görünüyor.
Ben olsam eşimi sakinleştiririm, kaynıma karşı dolsun istemem. Mevcut düzene laf ediyor da eltisi alın annenizi, maaşını istemiyorum derse o zaman görürler.

O zaman da "eltim kayınvalideme bakmiyor, başından atti" olur.
Hayir benim ısrarla anlamadigim ve yanit alamadigim sey, iki elti didisirken bu kadinin kizlarinin zerre ortalikta olmamasi niye bu kadar normal karsilaniyor?

Hayir benim ısrarla anlamadigim ve yanit alamadigim sey, iki elti didisirken bu kadinin kizlarinin zerre ortalikta olmamasi niye bu kadar normal karsilaniyor?
Konu sahibi istiyor ki kışın kayınvalideyle kalmaya devam etsin eltisi, yazın da etraflarında pervane olsun. 2 ay boyunca tüm hizmeti görsün. Neden? Çünkü maaşı o alıyor.
Maaşı almasının sebebi kadının evinde kalması halbuki. +1 nüfus olarak onlarda kalıyorsa masraflara destek olması gayet normal. Ama bu yetmiyor tabi ki konu sahibi ve eşine. İlla o gelin hizmetçi olacak, yoksa o maaşı hak etmez.

Belki de kadın erkek çocuklarını kayırdı.
Çünkü konu sahibinin yazdıklarından anladığım kadarı ile öyle.
Küçük erkek çocuğu ile kalmak istiyor gibi bir şey yazmış ve daha önceki konularında da eşinin erkeğe itaat edeceksin gibi bir cümle yazmış. Kafa yapıları az çok anlaşılıyor.
O yüzden kız çocukları da geri durmuştur.

Yeteri kadar sorumluluk almis ztn. Sizin keyfiniz kacmasin diye kole olmamis tabi ki gidecek hadsizlige bak
Bide basiniza postalasa da gorseniz dunya kac bucak

Gorumceler kendini kurtarmis, kayinvalide eltinin basina kalmis. Ama ilginc tarafi kadin her isini kendi yapıyor, yani eltiye de gerek yok.
Böyle ailelerde kızlardan birşey beklenmez. Herşeyi gelinler yapar. Kayınvalide de kendini düşünüyor. Konu sahibi zaten kendini feda etmiş, o yüzden diğer geline yatırım yapıyor.

Hahaha pes tam eltisiniz cidden. Bunları kocanıza deyin ne anlatıyorsunuz.
Eli ayağı tutuyorsa niye nöbet tutsun kadının başında eltiniz. Çağırsaydınız siz de kayinvalidenizi yanınıza. 3 gün de siz baksanız ölmezsiniz herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…