Kaynim ve eltimin bayramda kayinvalidemi yalniz birakmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar,
3 eltiyiz 2 de görümce. Kayinvalide bu bayram tek kaldı ve eşim kıyameti kopardı. Kvalide normalde köyde yaşıyor, kışları ise ona yakın olan küçük eltimde kalıyor. Tabii maaş kartı olsun köydeki gelirler olsun onlar da küçük eltimle kaynimda. O kisimlara biz hiç müdahil olmuyoruz.
Kaynim bayram için eşiyle eşinin memleketine gitmiş ve kvalideyi köyde yalnız bırakmışlar. Bu durumu duyunca eşim köpurdu. Biz gidemedik çünkü hem çok uzak otobüsle yaklaşık 20 saat hem de haftaya cocuk sınava girecek karne falan alsın yazın gider 1 1.5 ay kalırız diye düşündük.
Bayram da annesi yanliz kaldı diye bana diş biliyor ne yapabilirim?
Ne yapabilirsiniz kısmına yorum yapamadım çünkü eşinizin sorunu gibi bu durum. Sizin yaptığınız ya da müdahil olduğunuz birşey yok gibi geldi bana. Eşiniz kardeşi ile konuşsaymış ve annesi eğer yalnız kalmaması gerekiyorsa ona göre bir plan yapıp annesini yanına alabilirmiş bayramda. Ya da bayramda yanına gidebilirmiş o veya diğer kardeşleri . Bir sürü seçenek var sizinle ilgili bir kısım yok bence. Eşinizin 1.5 ay izni var mı orda kalacak kadar? Yoksa kendi annesi ile ilgilenmek yerine sizin mi ilgilenmeniz istiyor eşinizden uzakta.

kadin yilin 6 ayi kaynana cekiyor yatagini hazirliyor, yemegini yapiyor, kvnin istedigi programları izliyor .
elin sonradan gelen anasina tüm kis baksin (ki su an hazirandayiz kadin hala ondaymis. demek ki sonbahar kis ilkbahar eltide. sadece kis degil)
ama kendi annesine 4 gün gidince sorun olsun
ne ala memleket
esin de ne bos beles bir insan. sıkıyorsa annesi gelsin kisin sizde kalsin. maas kartini da siz alin. sinava calisan oglunuzun odasinda kalir. mutlu mutlu yasarsiniz.
bos adam
hem kendi bir sey yapmıyor, hem de yapana mani oluyor

Emin olun o gelinde kayinvalideyle bu kadar haşır neşir olmak istemez.tabiki bayramda annesine gitmek onunda hakkı.5 çocuk varken sorumlukluk sadece birinin ustune kalırsa böyle olur.Esiniz neden kopuruyor onu anlamadım?Ayrıca size neden diş biliyor siz ne yaptınız?

eeee? Nolmuş yalnız kaldıysa? Ben böyle şeylerin çok abartıldığını düşünüyorum. Eltiniz kendi ailesini görmesin mi kv başı mı beklesin sürekli? Olay size patlayınca maaşı alıyorlar madem o zaman niye gidiyorlar diye düşünüyorsunuz gibime geldi.

Selamlar,
3 eltiyiz 2 de görümce. Kayinvalide bu bayram tek kaldı ve eşim kıyameti kopardı. Kvalide normalde köyde yaşıyor, kışları ise ona yakın olan küçük eltimde kalıyor. Tabii maaş kartı olsun köydeki gelirler olsun onlar da küçük eltimle kaynimda. O kisimlara biz hiç müdahil olmuyoruz.
Kaynim bayram için eşiyle eşinin memleketine gitmiş ve kvalideyi köyde yalnız bırakmışlar. Bu durumu duyunca eşim köpurdu. Biz gidemedik çünkü hem çok uzak otobüsle yaklaşık 20 saat hem de haftaya cocuk sınava girecek karne falan alsın yazın gider 1 1.5 ay kalırız diye düşündük.
Anasını yanına alsaydı madem. Sizin bahaneleriniz varken küçük eltinin neden olmasın ?

Selamlar,
Tabiki gelirine giderine karışmazsınız atmışsınız onların üstüne 3 kuruş eksik olsun dimi ama.
O kadınında bir ailesi yok sandınız ne kadar ayıp. Çor derdinizse eşiniz bir zahmet gitseydide yalnız bırakmasaydı ailesini.

Önceki yorumlara katılmanın yanında bi şey soracağım, 3. Oğluyla hanımı ve 2 görümce nerede ?

Sunu bilir söylerim ki, uzaktaki evlat olmak kolaydır. Zor olan yakında olmak. Hem herseyi çekip çevirirsin, herseye koşarsın. Olan-olacak herseyden sorumlu olursun. Hem de her hareketin işte böyle eleştirilir. :KK12:Kadın bi bayram ailesine gidecek, benim bile haberim oldu burada. Öyle büyük kusur işlemiş.:olamaz:

Uzakta yaşıyoruz. İşimiz gücümüz var. Ha deyince gidemeyiz demek kolay. Bayramda annesinin yalnız olmasından rahatsız olacak adam, durumu önceden takip eder elinden geleni yapar. Hem bi seye el tutma, hem eleştir. Ama eşi olarak seni de hiç masum görmedim.:işsiz:

Anneyle ilgilenen o oğlu ve gelini diye tüm sorumluluğu yıkmışsınız onların üstüne, diğer evlatlar da. Sonra da yorum yapıyorsunuz maaşı alıyormuş da bilmem neymiş.. En Büyük KK

Buyrun, siz alın çatır çatır yiyin 10 bin emekli maaşını da, (bu düşüncede olan evlatlar için diyorum) ilgilenin bu anneyle..

Bir bayram yalnız kaldı diye kimseye bi şey olmaz ayrıca. Konu komşusu vardır, yeğeni kuzeni gelir. Bayram, yine bayram olur.

Sabah sabah ben elektriklendim ya ! :KK12:

Son düzenleme:
Diğer kardeşin evlatlığı, emeği üstünden vicdan rahatlatıyorsunuz. O, istemli-istemsiz üstüne verilen sorumluluğu tam yapınca herkes rahat olacak. Gözünüzde kusurlu olursa vay ne büyük hata. Bunca zaman yapılan unutulur, bu anlatılıp durulur.

Bu konu sahibinin şahsında değil, önce kendi nefsim ortaya söylediğim bi söz. Benim geniş ailemde de birebir aynı şey yaşandı.

Bazılarının bu bencilliği ve gözü açıklığına katlanamıyorum. Kim anne babasına nasıl davranıyorsa, evladı da kendine öyle davransın.

Son düzenleme:
Selamlar,
Rahat bırakın insanları be öfffff

Annem de tek kaldı çalışıyoruz gidemedik abim tatilde kaçtı eee annem de kafasını dinliyor

Size ne çok meraklıysanız alın evinize

Selamlar,
Uçakla gitseydimiz türkiyenin bir ucundan bir ucu uçakla iki saat sürer en fazla. Siz maaş kartını alın da siz bakın kayınvalidenize. İnsanlar çok arsız yahu.

5 evladı olan bir annenin bakılmasının sadece bir evladın üzerine bırakılması neden? Her ailede bir tane günah keçisi seçilip üzerine bırakılıyor vay uzaktı vay çalışıyoruz vay çocukların okulu dershanesi... Vb nedenlerle sonrada alınan dul yetim maaşının üzerine maaşınıda ellemedik bakana bırakıyoruz onlar maaşını yiyor parasıyla bakıyorlar deniliyor . Eşiniz öfkeleneceğine poposunu kaldırıp harekete geçseydi keşke Siz de bir Bayram tatilinde rahatlığınızla feragat etseydiniz

Selamlar,
Eltinin de bayramda ailesini görmeye hakkı yok mu? Kayınvalide sizin yanınıza gelseydi

Böyle uzakta oturup ailesinin hiçbir işine el atmayanlar güya annelerini en çok düşenenler oluyor yersen. Nasılsa bahane hazır “biz uzaktayız ahh yakın olsaydık….”
Yakın olsaydınız o zmn kalkıp gelseydiniz bayram için, sizin bahaneleriniz var işiniz gücünüz var da o insanların yok mu, onlar sürekli kvyi mi eğleyecekler? Eşiniz boş konuşmasın bi daha ki kış annesini yanına alsın böyle sorunlara üzülmek zorunda kalmaz

Babamın bir akrabası var kız evlenmemişti bizlerden çok büyük. 6 kardeşler yanlış bilmiyorsam. Annesine bakıyordu kadın. Annesinin aylığı vardı ve kadın alıyordu ama yine eve harcanıyordu.

Kadın bırakıpta 3 gün bir yere gidemezdi sosyal hayatı sıfır. Hani 3 gün biz idare edelim sen kafanı dinle demezlerdi. Tek dedikleri annemin maaşını alıyor yani her şeyi reva görürlerdi kadına.

Gelinleri mecbur değildi ama oğulları hiç ilgili değildi. Kadının bakması değilde aldığı maaş göze batardı. Gidip dısarda çalışsa tatili olurdu hiç olmazsa. Kadının onca ay baktığına şükretsin eşiniz hatta maaş vs. Lafı bile olmasın. Ben kızı olarak anneme bakarım ama gelinimiz neden sürekli baksın evinde? Hadi ben uzaktayım bir durum oldu onlarda kaldı diyelim. (Annem asla gitmez) Bırak aldığı maaşı o gelini başımda taşırım.

Annem hasta olunca 2 tas yemek götürüyor annemin evine diye minnet duyuyorum ben ona. Kardeşim eşek gibi yapmaya mecbur ama gelin değil. Buna rağmen yapıyorsa biz başımızda taşıyoruz onu.

Kayınvalidenin 5 çocuğu var değil mi?
Hiç mi aralarında bayram öncesi konuşma olmadı?
Küçük erkek kardeş biz hanımın memleketine gideceğiz biriniz bayramda gelebilir misiniz demedi mi?
eşin bayram günü soracağına bayramdan 10 gün önce sorsaydı annesine bayram planını.
5 kardeşin arasında iletişim yok sonra size diş biliyor siz de eltiye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X