Kaynim ve eltimin bayramda kayinvalidemi yalniz birakmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar,
3 eltiyiz 2 de görümce. Kayinvalide bu bayram tek kaldı ve eşim kıyameti kopardı. Kvalide normalde köyde yaşıyor, kışları ise ona yakın olan küçük eltimde kalıyor. Tabii maaş kartı olsun köydeki gelirler olsun onlar da küçük eltimle kaynimda. O kisimlara biz hiç müdahil olmuyoruz.
Kaynim bayram için eşiyle eşinin memleketine gitmiş ve kvalideyi köyde yalnız bırakmışlar. Bu durumu duyunca eşim köpurdu. Biz gidemedik çünkü hem çok uzak otobüsle yaklaşık 20 saat hem de haftaya cocuk sınava girecek karne falan alsın yazın gider 1 1.5 ay kalırız diye düşündük.
Bayram da annesi yanliz kaldı diye bana diş biliyor ne yapabilirim?
Kaynınlara atmışsınız sorumluluğu,adamlar bir defa kendilerini düşününce mi suçlu oldular.Anlaşılan her bayram kayınvalide ile ömrünü geçiren gelin bir kez ailesiyle bayram yapmış ,acıdım kadına.

Siz de arada bir de olsa kışları hiç davet ettiniz mi?

Selamlar,
3 eltiyiz 2 de görümce. Kayinvalide bu bayram tek kaldı ve eşim kıyameti kopardı. Kvalide normalde köyde yaşıyor, kışları ise ona yakın olan küçük eltimde kalıyor. Tabii maaş kartı olsun köydeki gelirler olsun onlar da küçük eltimle kaynimda. O kisimlara biz hiç müdahil olmuyoruz.
Kaynim bayram için eşiyle eşinin memleketine gitmiş ve kvalideyi köyde yalnız bırakmışlar. Bu durumu duyunca eşim köpurdu. Biz gidemedik çünkü hem çok uzak otobüsle yaklaşık 20 saat hem de haftaya cocuk sınava girecek karne falan alsın yazın gider 1 1.5 ay kalırız diye düşündük.
Su konudaki kayinvalide en fazla 50 yaşında değilse ben de bir şey bilmiyorum.
Su bayram muhabbetini Hac ziyareti gibi algılamayı ne zaman kesersiniz muhtemelen?
Geçen bayram hersey dahil otele gidip hamamda keyif yaptım.
Bu bayram evimdeyim. Kimseye hizmetçilik etmeye koşa koşa gidemem. 20 kişi eve dolacak gelin is yapsın diye beklenecek. Erkekler keyifle çay sigara yapacak ohhh.
Yok valla ben almayayım.

Selamlar,
Kocanız çok düşünüyosa atlasın gitsin arabaya, o gelin de ağaç kovuğundan çıkmadı onun da anası babası var onlar da gidecek tabi. Kardeşine gık diyememiş size yetiyo gücü anca. Bi bayram da yalnız kalıversin anası, yiycek mi var?

Kayınvalideyi küçük eltinin başına atmışsınız, maaşını da alıyor diye yazıyorsunuz. Dokundu size herhalde? Eşiniz niye size diş biliyor? Kayınvalideyi istemediniz mi? Kalan 4 çocuk aralarında konuşup bu bayram birimiz ilgilenelim deseydi ya? Bayram günü mü akıllarına gelmiş kadının yalnız kaldığı? Elti de iyi yapmış kendi ailesine giderek. Gidecek tabi kadın. Sizden izin alacak değil.

Oldu, kadın bütün sene boyunca bakıyor, yıkıyor, paklıyor ama maaşı da size kalsın bari. Bayramda tabi ki ailesine gidecek, ağaç kavuğundan çıkmadı ya bu kadın, uzaktan konuşup çekiştirmek ne kadar kolay değil mi? Çok meraklıysanız siz bakın ve maaşını alın kadının, buram buram hasetlik kokuyor konu.

Ulen şu maaşını alıyorlar olayına da ayar oluyorum. Alt tarafı dul ve yetim maaşıdır. Sanki çok bir para.
İnsan yükü ağırdır kadın o kadar bakıyormuş ediyormuş bırakın onu da alsınlar. Bir de lafını ediyorsunuz. Kolaysa getirin kadını siz bakın.
O kadin hiç mi anasını babasını görmesin nöbetçi gibi dikmişsiniz başına.

Tövbeler olsun gelin hanım eşiyle memleketine gitmiş ne haddine derhal kellesi vurula siz hangi kafayı yaşıyorsunuz siz fena bir kaynana kaynata olursunuz he

Selamlar,
Ne diye size yukleniyormus paşam. Afedersiniz s.kıyorsa erkek kardesine yuklensin.
Ozur dilerim ama gerçekten burada bu tarz konuları okudukça erkeklerden daha da nefret etmeye başlıyor insan...bu nedir ya küçücük oğlan çocukları gibiler kendi başarısızlıklarını hep eşlerine yüklüyorlar, gitsin kendi kardeşinden hesap sorsun. Bu kadar basit!

Üstelik de yani belli ki aralarında anlaşmışlar kadını yalnız kalırım demiş. Kadın yalniz kalamayacak olsa zaten birakmazlardi herhalde. Anlamıyorum yani bu kadar da abartmaya gerek var mı

Küçük eltinizde yaşıyormuş zaten kadin annesine ailesine de mi gitmesin niye size gelip kalmiyor niye yük sadece onlarda
Güzel bir yorum. Eltiniz 40 yılın başında ben de ailemi ziyaret etmek istiyorum bu sefer de siz ilgilenin bile dememişler. Demek ki anne yalnız kalabilecek bir durumda.

Kaynim bayram için eşiyle eşinin memleketine gitmiş ve kvalideyi köyde yalnız bırakmışlar. Bu durumu duyunca eşim köpurdu.
5 kardeşten sadece bir tanesi annesiyle ilgileniyor, sizi saymazsak 2 görümceyle diğer erkek kardeş ne yapıyor?
Eşiniz küçük kardeşine köpüreceğine kızkardeşleriyle diğer erkek kardeşine köpürsün.
Bayramda 5 çocuktan sadece 1 tanesi hariç hiçbiri annesine gitmeyecekmiş demek ki, bakan kardeş 1 bayram eşi soluk alsın, hep anama bakıyor bir de kendi anasını dünya gözüyle görsün deyip memleketine götürünce hiç kimsenin köpürmeye hakkı yok.

Selamlar,
kaynin biraktigina gore annesini demekki yalniz kalabiliyormus kayinvalide.ayrica onlarinda nefes alma hakki var sakın eltinizi felan suclamayin kadincagiza o bakiyor maas kartinida one surme 3 5 kurus zaten ne maasi .tabiki o kadininda nefes almaya hakki var.eger kocan sinirleniyosa bosver kendi kendine kopursun yuz verme canim.senin yuzunden de degil sakın suclulukta hissetme birak onlarin sorunu.sen tavir yapma hicbirsey yokmus gibi keyifli dur .birakir sana bilenmeyi

Kaynınlara atmışsınız sorumluluğu,adamlar bir defa kendilerini düşününce mi suçlu oldular.Anlaşılan her bayram kayınvalide ile ömrünü geçiren gelin bir kez ailesiyle bayram yapmış ,acıdım kadına.

Siz de arada bir de olsa kışları hiç davet ettiniz mi?
Biraz art niyetli gördüm sizi. Kayinvalidem her işini kendi yapar elden ayaktan düşmüş biri degil. Ayrıca bizde en küçük erkek veya en yakında olan çocuk ile kalır büyükler yöresel olarak bu durum böyle. Kimsenin kimseye birsey attığı yok. Ayrıca kayinvalidem Köyde inek bakar, bağ bahçe yapar. Bütün bu imkanlardan ve maaşında da küçük kaynim yararlanır.
Bizler uzaktayız iş sebebiyle. Yolumuz karayolu ile yaklaşık 20 saat. Bayram için 2 -3 günlük gidilecek bir mesafe değil okula giden sınavlara girecek çocuklarımız var. O yüzden okul tatil olduğunda yazları gidip zaten 2 aya yakın kalıyoruz her masrafi da yapıyoruz. Okullar yaz tatiline girmeden gidemeyeceğimizi biliyorlar. Bir iki hafta daha durup okullar kapanınca da gidebilirdi eltim ve kaynim gelinin memleketine. Her ne hikmetse ayağını köye atmayan küçük eltim biz oraya gidince hep orda, yemekleri yapan evi çekip çeviren de ben. Kendi ne köy işine bakar ne işe güce yardım eder.

kaynin biraktigina gore annesini demekki yalniz kalabiliyormus kayinvalide.ayrica onlarinda nefes alma hakki var sakın eltinizi felan suclamayin kadincagiza o bakiyor maas kartinida one surme 3 5 kurus zaten ne maasi .tabiki o kadininda nefes almaya hakki var.eger kocan sinirleniyosa bosver kendi kendine kopursun yuz verme canim.senin yuzunden de degil sakın suclulukta hissetme birak onlarin sorunu.sen tavir yapma hicbirsey yokmus gibi keyifli dur .birakir sana bilenmeyi
Durum sanirim farkli anlasilmis. Kayınvalidem genelde bakar gelin hanıma. Maddi manevi destek olur yanına gittiğinde ev temizliğinden yemeğine kadar kvalide yapar. Hasta veya kendine bakamayacak bir durumda değil. Yaza doğru koye geçer ekim dikim ve inek vs isleri bile yapar. Eltimi suçlama nedenim bizlerin okul kapanmadan önce gelemecegini biliyor birkaç hafta daha bekleyip tatilde gidebilirdi ama o tam tersini yapar ihtiyaç varsa ortada olmaz biz gidince gelir köye odasına geçer hic bi işin ucundan da tutmaz

5 kardeşten sadece bir tanesi annesiyle ilgileniyor, sizi saymazsak 2 görümceyle diğer erkek kardeş ne yapıyor?
Eşiniz küçük kardeşine köpüreceğine kızkardeşleriyle diğer erkek kardeşine köpürsün.
Bayramda 5 çocuktan sadece 1 tanesi hariç hiçbiri annesine gitmeyecekmiş demek ki, bakan kardeş 1 bayram eşi soluk alsın, hep anama bakıyor bir de kendi anasını dünya gözüyle görsün deyip memleketine götürünce hiç kimsenin köpürmeye hakkı yok.
Yalnız konu tam okunmuyor sanirim, Bizler uzaktayız ve kayinvalidem hasta düşkün biri degil bakımlık bir durumu yok zaten. Okul kapanınca yanına gidip 2 aya yakın kalıp ilgileniyoruz biz zaten sorun şu ki 2 3 hafta daha sabredemeyip kendi tarafına giden eltim biz oradayken de nasılsa yemekti temizlikti bahce isleri idi her işi yapan var deyip gelir ve hiç bi işin ucundan tutmaz

Güzel bir yorum. Eltiniz 40 yılın başında ben de ailemi ziyaret etmek istiyorum bu sefer de siz ilgilenin bile dememişler. Demek ki anne yalnız kalabilecek bir durumda.
Kadin kimseye yük değil hasta veya yatalak da degil. Suan ki asgari ucretten fazla aylik maasi ve koyde sebzesinden hayvanciligina kadar her isi yapan biri. Bizler uzaktayız otobüsle 20 saate yakın. O yüzden kısa tatillerde gidemiyoruz maalesef

Ne diye size yukleniyormus paşam. Afedersiniz s.kıyorsa erkek kardesine yuklensin.
Ozur dilerim ama gerçekten burada bu tarz konuları okudukça erkeklerden daha da nefret etmeye başlıyor insan...bu nedir ya küçücük oğlan çocukları gibiler kendi başarısızlıklarını hep eşlerine yüklüyorlar, gitsin kendi kardeşinden hesap sorsun. Bu kadar basit!

Üstelik de yani belli ki aralarında anlaşmışlar kadını yalnız kalırım demiş. Kadın yalniz kalamayacak olsa zaten birakmazlardi herhalde. Anlamıyorum yani bu kadar da abartmaya gerek var mı
Kardeşine okullar kapandıktan sonra gelip köye 2 aya yakın kalırız demişti zaten ona rağmen kardeşi eltimi ikna edememiş illa şimdi gideceğiz diye tutturmuş. Bu da sinirini benden çıkarmaya çalışıyor ama benlik bir durumda yok ortada. Zaten okullar kapanıp sınav vs isleri bitince gidiyoruz biz her yaz.

Tövbeler olsun gelin hanım eşiyle memleketine gitmiş ne haddine derhal kellesi vurula siz hangi kafayı yaşıyorsunuz siz fena bir kaynana kaynata olursunuz he
Ne garip bir yorum, bekleyip 2 3 hafta sonra gitse incileri dökülmezdi herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X