• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynim ve eltimin bayramda kayinvalidemi yalniz birakmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok zorlamaz benim içimden gelmez zaten kvalidem orda tekken mecbur bir sebep yokken kendi aileme gidicem diye tutturmak. Öncelik ya da kimin yanında daha çok ihtiyaç var onu düşünürüm ona göre hareket ederim. Yapamam yani orda yalnız bırakıp da ben gidicem demeyi. Eşimin de kızdığı nokta geçen kurban bayrami mesela yaz tatile gelmişti hiç demedi ki memleketime gidicem herkes köyde kalabalık zaten valizini kaptı geldi kurbanını pay ettirdi doğratti kaldı etti. Bütün evi işi gücü biz çekip çevirdik bu bayram izin yok gidemedik tatil de olmadı tutturmuş memlekete gidicem diye
Eltinin bile işini yapacak kadar dinc ve sağlıklı kayınvalide yalnız kalmasın diye tüm yazı orada geçirmeniz çok sacma. Bunu kendi iradenizle istediğinizi de kimseye inandıramazsınız.
Elti kayınvalidesi ile kışı geçiriyor zaten yahu sonrasında istediğini yapmaya hakkı var. Geçen yaz öyle istemiş canı bu yaz böyle istiyor. Kocası da kabul etmiş. Sizin kocanız annesi yalnız kaldı diye evinizdeki huzuru bozuyorsa bunun suçlusu elti değil.

Yok zorlamaz benim içimden gelmez zaten kvalidem orda tekken mecbur bir sebep yokken kendi aileme gidicem diye tutturmak. Öncelik ya da kimin yanında daha çok ihtiyaç var onu düşünürüm ona göre hareket ederim. Yapamam yani orda yalnız bırakıp da ben gidicem demeyi. Eşimin de kızdığı nokta geçen kurban bayrami mesela yaz tatile gelmişti hiç demedi ki memleketime gidicem herkes köyde kalabalık zaten valizini kaptı geldi kurbanını pay ettirdi doğratti kaldı etti. Bütün evi işi gücü biz çekip çevirdik bu bayram izin yok gidemedik tatil de olmadı tutturmuş memlekete gidicem diye
Once "neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım" deyip sonra kendi isteğiniz olarak mi lanse ediyorsunuz?
Zorunda degilmissiniz iste, kendiniz oyle istiyormussunuz.

Neden elti tek başına karar almış uygulamış gibi ona kızıyorsun ? Kadın kocasına söylemiş. Kocası uygun görmüş. Bayramdır, kalkıp gitmişler. (Ne zaman gideceklerini yahut 2-3 hafta sonra gitmeyi kimseye soracak değiller, sormamışlar da)

Bence biraz da kaynına saydır. Ben biraz esi, hanımının gönlünü yapıyor diye kıskanma seziyorum. Olur insanlık hali ama buralara konu açıp böyle insanlarla kavga etmek senin hayrına değil. Kendi kendini yiyorsun. Birazdan kendin de ban yiyeceksin. Konun da kapanacak.
Kimseyle kavga etmedim, haddini aşan kelimeler kullananları konuma yorum yapmamaları konusunda uyardım kibar bir dille. Buralarda Kavga edecek kadar seviyesizlesen kişilerle bir olacak kadar eğitimsiz biri değilim cok şükür.

Eltinin bile işini yapacak kadar dinc ve sağlıklı kayınvalide yalnız kalmasın diye tüm yazı orada geçirmeniz çok sacma. Bunu kendi iradenizle istediğinizi de kimseye inandıramazsınız.
Elti kayınvalidesi ile kışı geçiriyor zaten yahu sonrasında istediğini yapmaya hakkı var. Geçen yaz öyle istemiş canı bu yaz böyle istiyor. Kocası da kabul etmiş. Sizin kocanız annesi yalnız kaldı diye evinizdeki huzuru bozuyorsa bunun suçlusu elti değil.
Ve bayramda yalnız kaldı diye huzursuzluk çıkaran koca konu sahibinin yazın gideceğiz diye zorlamıyor ve konu sahibi gönül rızası ile gidiyor.

Once "neden her yaz iznimin ilk gününden son gününe dek orda olmak zorundayım" deyip sonra kendi isteğiniz olarak mi lanse ediyorsunuz?
Vicdanlı biriyim gidip başka yerlerde tatillere falan gidersem içimden gelmez kadin orda tek gözü yolda torunları bekler diye düşünür keyif alamam.

İş buldun sıvış yemek buldun giriş diyen tiplerden demekki. Bosverin ne yaparsa yapsın o zaman. Kayınvalide ağzını açıp birşey demiyorsa bayramı tek başına geçirsin yapacak birşey yok.

Tam olarak eli ayağı tutan ,bağ bahçe işlerini yapabilen kayınvalidenizin size nasıl bir ihtiyacı var?
Yapmayın Allah aşkına ya madem öyle eltinize çok içerlediyseniz gitmeyiverin bu yaz bakalım evinizde neler oluyor?
Ay eltisi gitti diye konu sahibine çatan kocasi, koye gitmemesine musaade eder mi hic?

Vicdanlı biriyim gidip başka yerlerde tatillere falan gidersem içimden gelmez kadin orda tek gözü yolda torunları bekler diye düşünür keyif alamam. Aynı hassasiyeti gostermediklerinde de keyfiyetle davranilinca da olmuyor haliyle

Vicdanlı biriyim gidip başka yerlerde tatillere falan gidersem içimden gelmez kadin orda tek gözü yolda torunları bekler diye düşünür keyif alamam.
Ya yapmayın hanımefendi bayram da anam yalnız kaldı diye sizin burnunuzdan getiren koca size yazın köye gitmiyorum dediğinizde hiç birşey demeyecek öyle mi?
Ve her yaz koşa koşa kıyamayıp bakmaya gittiğiniz kadının oğlunu artık sevmediğinizi çocuklar için katlandığınızı felan yazmışsınız başka konuda hadi biz inandıkta vicdanınıza siz kandırmayın kendiniz

E tamam bu sizin hur iradenizle verdiginiz karar. Zorunluluk degil.
Siz boyle karar verdiniz diye herkesin buna uymasini bekleyemezsiniz.
Kendi verdiginiz karar icin de baskasini suclayamazsiniz.
Ki sizin kocanizin muhtemelen kayniniz gibi "tamam bu yaz annemin yaninda olmayalim" demeyeceğini bildiginiz icin boyle bir seyi teklif bile edemezsiniz.
Bence sizin bozulduğunuz konu da bu.

İş buldun sıvış yemek buldun giriş diyen tiplerden demekki. Bosverin ne yaparsa yapsın o zaman. Kayınvalide ağzını açıp birşey demiyorsa bayramı tek başına geçirsin yapacak birşey.
Tam dediğiniz gibi biri işte. Adım gibi eminim.ki 2 hafta sonra gittiğimizde valinizi kapıp gelir gün boyu bir tabak bile kaldırmadan oturur.
Kvalidem sormuş kaynima, tek gidersem bir daha gelmem demiş eltim o yüzden de aman oğlum sende git demiş kadın ne yapsın. Kötü biri değildir kvalidem

Tam dediğiniz gibi biri işte. Adım gibi eminim.ki 2 hafta sonra gittiğimizde valinizi kapıp gelir gün boyu bir tabak bile kaldırmadan oturur.
Kvalidem sormuş kaynima, tek gidersem bir daha gelmem demiş eltim o yüzden de aman oğlum sende git demiş kadın ne yapsın. Kötü biri değildir kvalidem
Bu kadar vicdan sahibiyseniz alın yanınıza kadını yaz kış sizinle dursun

Vicdanlı biriyim gidip başka yerlerde tatillere falan gidersem içimden gelmez kadin orda tek gözü yolda torunları bekler diye düşünür keyif alamam. Aynı hassasiyeti gostermediklerinde de keyfiyetle davranilinca da olmuyor haliyle
Eşinizle ilgili açtığınız konular duruyor yav gitmeme gibi bir lüksünüz yok, gidip ziyaret etmek başka, tüm yazı hatta hayatınızı kayinvalideye bağlı yaşamak başka şeyler. Bunun vicdan değil huysuz, geçimsiz bir insanla evli olmakla alakası var.
Madem çok vicdanlısınız, kışı da iş yapmayan eltinin yanında geçirmesine müsade etmeyin, yanınıza alın kayınvalideyi.

E tamam bu sizin hur iradenizle verdiginiz karar. Zorunluluk degil.
Siz boyle karar verdiniz diye herkesin buna uymasini bekleyemezsiniz.
Kendi verdiginiz karar icin de baskasini suclayamazsiniz.
Ki sizin kocanizin muhtemelen kayniniz gibi "tamam bu yaz annemin yaninda olmayalim" demeyeceğini bildiginiz icin boyle bir seyi teklif bile edemezsiniz.
Bence sizin bozulduğunuz konu da bu.
İstemezsem gitmem, 40 yaşını aşmış çoluk çocuk sahibi ekonomik özgürlüğü olan biriyim kimse kimseye zorla birsey yaptıramaz. Benim de içim rahat etmez gitmeyip yalniz birakirsam yarın bi gun bizde yaslanicaz bekleriz tatil de izinde çoluk çocuk torun gelsin diye. Keyfiyetle davranmam mecburiyet zorunluluk olur anlar anlayış gösteririm.

Eşinizle ilgili açtığınız konular duruyor yav gitmeme gibi bir lüksünüz yok, gidip ziyaret etmek başka, tüm yazı hatta hayatınızı kayinvalideye bağlı yaşamak başka şeyler. Bunun vicdan değil huysuz, geçimsiz bir insanla evli olmakla alakası var.
Madem çok vicdanlısınız, kışı da iş yapmayan eltinin yanında geçirmesine müsade etmeyin, yanınıza alın kayınvalideyi.
Gelirse basımızin üstünde yeri var kadını atacak değiliz lakin gelmez, eskiler de kültürel kodlar bizlerden farklı küçük oğlu ile kalmak evinden yurdundan kopmak istemez

İstemezsem gitmem, 40 yaşını aşmış çoluk çocuk sahibi ekonomik özgürlüğü olan biriyim kimse kimseye zorla birsey yaptıramaz. Benim de içim rahat etmez gitmeyip yalniz birakirsam yarın bi gun bizde yaslanicaz bekleriz tatil de izinde çoluk çocuk torun gelsin diye. Keyfiyetle davranmam mecburiyet zorunluluk olur anlar anlayış gösteririm.
E tamam bu sizsiniz. Gidip vicdanınızı rahatlatiyorsunuz.
Siz boyle yapiyorsunuz diye kimse ayni seyi yapmak zorunda degil.
Eltiniz boyle uygun gormus. Siz kendi iradenizle yaptiginiz seyi baskalarinin da yapmasini bekliyorsunuz.
Ayrica eltiye verdiginiz tepkiyi gorumcelerinize veriyor musunuz? Biri gelin, digerleri öz evlatlari sonucta.

Gelirse basımızin üstünde yeri var kadını atacak değiliz lakin gelmez, eskiler de kültürel kodlar bizlerden farklı küçük oğlu ile kalmak evinden yurdundan kopmak istemez
O zaman eltinin yazın ne yaptığına da karışmayın. Kışın yeterince kayınvalideye maruz kalıyor. Yazın işten de kaçar, istediğini de yapar. Kışın beraber yaşasın, yazın sizin istediğiniz zamanlarda kalsın. Var mı başka arzunuz?
Resmen kocanızın etkisiyle eltiye bileniyorsun haksız yere.

Kayınvalide kötü biri olmayabilir ama eşin biraz zorba bir adam sanırım .Her bayram seni anasının evine sürüklüyor, anası tek kaldı diye de seni zorbalıyor. Bence sen biraz ağırlığını koy. Dünyadaki tek ana senin kocanın anası değil. Eltin tembel biri olabilir buna senin yapabileceğin birşey yok. Sadece onun işlerini yapmayi bırakırsın o kadar. Kayınvalideye hizmet eder, etmez onun bileceği iş. Ama sen kendini ezdirme kocana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X