Evliliğinin dinamiklerini ve ailenin sosyo-kültürel durumunu bilmiyorum ancak verdiğin bazı doneler, seni baştan itibaren ezme eğiliminde olduklarını ve/veya senin de birtakım karakter vb. Sebeplerden bu ezilmeyi kabul etmiş olduğunu gösteriyor. Bu durumun değişmesi için muhataplarının değişmesini bekliyor isen, bu mümkün değil. Ömür boyu beklesen değişmeyecekler. Bu durum seni mutsuz ediyor ise sen değişeceksin. Bu da nasıl olur? Evliliğin bozulması , boşanma gibi bir fikir senin hislerin ya da koşulların için geçerli değil ise , geriye kalan yapabileceğin tek şey var, başka da yok. Ama bunu belirlemek için eşin yanında mı değil mi, bunun cevabını bilmeliyiz ki metinden anladığıma göre eşin yanında değil. Yine bu durumda yapabileceğin tek şey, her ne olursa olsun üzerinde durmadan geçmek, takılmamak, düşünmemek. İşte bu, kendini değiştirmenin bir yöntemi. Üzülmemeyi öğrenmek. Diğer değişim Yolu ise, artık kendi doğrularını, koşullarını, tercihlerini ortaya koymaya başlayarak değiştiğini, artık ezilen kişi olmayacağını göstermekti ki bu mümkün değil zira eşin yanında değil.
Daha başka neler yapılabilir, eşin yanında olmasa da seni onların istek ve kurallarının piyonu olmadan yaşamaya ulaştırabilecek diye düşündüğümde, geriye kalan iki yol var. Birincisi çalışmak ama mümkün değil çünkü iki küçük çocuk ve bir bebeğin var. Bir yol daha var o da aileden uzakta bir yerde yaşamaya başlamak. Ancak eşinin işi konusunda bilgi sahibi değilim. Başka bir şehire nakledebileceği iyi gelirli bir kendi işi yok ise ve halen oturmakta olduğunuz eve de kira ödemiyor iseniz tek maaşla başka bir şehirde üç çocukla , sen çalışmaksızın mümkün değil.
Sonuç olarak benim gördüğüm senin önünde tek yol var. En başta söylediğim yol: Kendini değiştirme yöntemi olarak, üzülmemeyi öğrenmek..
Alternatiflerin ve koşullarının hepsini masaya koyup, realist olmak en mantıklısı. Sanırım sana bunu gösterebilmek için bu kadar uzun yazdım. Ve sen şimdi ya bir karar vereceksin ve ona uyacaksın ya da herşey yine eskiden olageldiği gibi , alıştığın ve alıştırıldığın gibi devam ediyor olacak.