kaynım ve eltimin kötülükleri bitmiyor

EN GÜZEL YANITI SEN VERDİN ARKADASIM BEN DE SENİN GİBİ KENDİMDEN ÖDÜN VERDİM AMA BU HASTALIK GÖZÜMÜ ACTI DEGMEZMİŞ DEDİM BENİM HAYATIM KAYIP GİDRRKEN YANIMDA ESİM VE COCUKLAR VARDI KAYNANA DA İYİDİR BANA BAYAA YARDIM ETTİ AMA İŞTE ONLARA DA SİZ HAKSIZSINIZ DEMEDİ …..ALLAH GÖRÜYOR...
Bakin olumlu şeyler de varmış ...ne güzel yardim etmiş kayinvalideniz eşiniz yaninizdaymis zor zamaninizda.annelerin kaderidir herşeyi gorurler ama bazen susmak tepkisiz kalmayı tercih ederler.o yüzden başkasından sizin için kırgın olduğunuz insanlara tepki göstermesini beklemeyin diyorum.kalbinizi kirginliklarla da karartmayin.hic yaşanmamış gibi de yapmayin.yazin bir kenara günü geldiğinde siz de onlar gibi davranirsiniz

Büyük harflerden kör oldum.
Büyük harf bağırma anlamına geliyor ve yasak. Bilginiz olsun, durduk yerde banlanmayın.

Sizin takıldığınız nokta eltinizin rahatlığından ziyade ona bir yaptırım uygulanmıyor olması sanırım. Eşinin zoruyla arasa ne değişecek sizin için?
Kadın sizi aramıyorsa ne eşinizin kardeşine bir şey söylemeye hakkı var ne de kayınbiraderinizin eşini zorlamaya.
Biri bana "şunu ara geçmiş olsun de, bunu ara şunu söyle" vs şeklinde direktif verse inadına aramam.
Eşiniz sizi bir şeylere zorluyorsa bunu eşinizle çözün. "Ama o da eşini zorlasın, zorla aratsın, yönlendirsin" demenin anlamı yok.

Eşinizi kafası dağılsın diye siz yolladıysanız iyiydiniz demek ki. Kardeşi arayıp sormaya gerek duymamıştır.
Eşinize "hadi git kafa dinle" deyip kardeşine kapı çalmadı diye bozulmanız çok anlamsız.

İnsanları bu kadar önemsemezseniz ve sorunların çözümünü doğru yerde ararsanız kafanıza takacak bir şey kalmaz.
İYİ OLMA TAMAMEN SAFLIKTAN BEDENİM ZORLANIYOR AMA İYİ NİYETTEN YEMİN EDERİM ESİM KARDESİNE bişey diyemiyor sinirli öfke patlaması yasıyo işi stresli ben 2gün git dedim kaynana cok yardım etti ben de sen de git 3 gün ona git yardım et dedim yemin ederim kasıklarım desiliyo ağrıdan ben kendimi aşırı sıkıyorum her sey de..o yüzden cok kırılıyorum cok ince düşünüyorum doğum yapınca hep beni kaynım arar eltimi tlf na verir sunu anlamıyorum eltim hiç erkek tarafını evine sokmaz kaynım hep rezil olur annesini bacısını bizi hiç eve almaz kendi her fırsatta gelir ilişkilerinde kadın cok hükmedici eltim kaynımı hep azarlar nasıl oluyo ki yaa bunun orta yolu ne ki yaa ne benimki ne onun ki normal …...ona rağmen görümceler aa yengemiz gelmiş diye cosuyolar yine mutsuzları oynuyorum ne yazık ki... insan fedekarlık yapıp da göremeyince fena oluyo insanları hiç anlamıyorum davranışlarını cokb tutarsız buluyorum

Evliliğinin dinamiklerini ve ailenin sosyo-kültürel durumunu bilmiyorum ancak verdiğin bazı doneler, seni baştan itibaren ezme eğiliminde olduklarını ve/veya senin de birtakım karakter vb. Sebeplerden bu ezilmeyi kabul etmiş olduğunu gösteriyor. Bu durumun değişmesi için muhataplarının değişmesini bekliyor isen, bu mümkün değil. Ömür boyu beklesen değişmeyecekler. Bu durum seni mutsuz ediyor ise sen değişeceksin. Bu da nasıl olur? Evliliğin bozulması , boşanma gibi bir fikir senin hislerin ya da koşulların için geçerli değil ise , geriye kalan yapabileceğin tek şey var, başka da yok. Ama bunu belirlemek için eşin yanında mı değil mi, bunun cevabını bilmeliyiz ki metinden anladığıma göre eşin yanında değil. Yine bu durumda yapabileceğin tek şey, her ne olursa olsun üzerinde durmadan geçmek, takılmamak, düşünmemek. İşte bu, kendini değiştirmenin bir yöntemi. Üzülmemeyi öğrenmek. Diğer değişim Yolu ise, artık kendi doğrularını, koşullarını, tercihlerini ortaya koymaya başlayarak değiştiğini, artık ezilen kişi olmayacağını göstermekti ki bu mümkün değil zira eşin yanında değil.

Daha başka neler yapılabilir, eşin yanında olmasa da seni onların istek ve kurallarının piyonu olmadan yaşamaya ulaştırabilecek diye düşündüğümde, geriye kalan iki yol var. Birincisi çalışmak ama mümkün değil çünkü iki küçük çocuk ve bir bebeğin var. Bir yol daha var o da aileden uzakta bir yerde yaşamaya başlamak. Ancak eşinin işi konusunda bilgi sahibi değilim. Başka bir şehire nakledebileceği iyi gelirli bir kendi işi yok ise ve halen oturmakta olduğunuz eve de kira ödemiyor iseniz tek maaşla başka bir şehirde üç çocukla , sen çalışmaksızın mümkün değil.

Sonuç olarak benim gördüğüm senin önünde tek yol var. En başta söylediğim yol: Kendini değiştirme yöntemi olarak, üzülmemeyi öğrenmek..

Alternatiflerin ve koşullarının hepsini masaya koyup, realist olmak en mantıklısı. Sanırım sana bunu gösterebilmek için bu kadar uzun yazdım. Ve sen şimdi ya bir karar vereceksin ve ona uyacaksın ya da herşey yine eskiden olageldiği gibi , alıştığın ve alıştırıldığın gibi devam ediyor olacak.
Allah razı olsun arkadaşım bazı hesaplar ahirete kaldı ne yapalım iş te calısıyo olsam yine bana gelirler esim öyle alıştırmış iş keşke olsaydı ama yok tecrübemde yok üniversite mezunuyum ama hiç bi iş tecrübem yok bu konuda cok kısmetsizim olana şükretmeliyim

İkisi 12 bin alıyor dediğinize göre ikisi de çalışıyorlar. Ne ara fırsat bulup komşularınız gibi zırt pırt gelecekler ki?
Kayınvalideniz bebeğinizi oyuncak bebek gibi verirken lafınızı söylemeliydiniz.
Kayınbiraderiniz ve eltinizin yaptığı bir kötülük göremedim ben.
tlf diye bişey var haftada 3 günleri boş ayrıca...hiç mi vakitleri yoktu yapmayın......

Allah razı olsun arkadaşım bazı hesaplar ahirete kaldı ne yapalım iş te calısıyo olsam yine bana gelirler esim öyle alıştırmış iş keşke olsaydı ama yok tecrübemde yok üniversite mezunuyum ama hiç bi iş tecrübem yok bu konuda cok kısmetsizim olana şükretmeliyim
benim hasta kardeşim var istanbulda .bi kac hafta oraya gittim o arada esimi sen napıyon yenge de yok bi gün yemeğe gel abi demiyor ben istanbuldan dönüşte yemeğe geliyor kaynımla eltim evde hiç bi şey yok yiyecek yemeğe geleceklerini de memleketten kaynana arıyo o söylüyor onlar yemeğe gelecekler siz de yemek hazırlayın der gibi ….hersey emri vaki kim küçük kim büyük belli degil

İYİ OLMA TAMAMEN SAFLIKTAN BEDENİM ZORLANIYOR AMA İYİ NİYETTEN YEMİN EDERİM ESİM KARDESİNE bişey diyemiyor sinirli öfke patlaması yasıyo işi stresli ben 2gün git dedim kaynana cok yardım etti ben de sen de git 3 gün ona git yardım et dedim yemin ederim kasıklarım desiliyo ağrıdan ben kendimi aşırı sıkıyorum her sey de..o yüzden cok kırılıyorum cok ince düşünüyorum doğum yapınca hep beni kaynım arar eltimi tlf na verir sunu anlamıyorum eltim hiç erkek tarafını evine sokmaz kaynım hep rezil olur annesini bacısını bizi hiç eve almaz kendi her fırsatta gelir ilişkilerinde kadın cok hükmedici eltim kaynımı hep azarlar nasıl oluyo ki yaa bunun orta yolu ne ki yaa ne benimki ne onun ki normal …...ona rağmen görümceler aa yengemiz gelmiş diye cosuyolar yine mutsuzları oynuyorum ne yazık ki... insan fedekarlık yapıp da göremeyince fena oluyo insanları hiç anlamıyorum davranışlarını cokb tutarsız buluyorum
tlf diye bişey var haftada 3 günleri boş ayrıca...hiç mi vakitleri yoktu yapmayın......

Zamanları varsa bile size harcamak istememişler demek ki. Siz de onlara zaman harcamayın.
Onların ilişki dinamikleri de sizi ya da bizi ilgilendirmez. Eltiniz kendini ezdiren bir kadın olsaydı, kocası zorla siz aratsaydı çok mu mutlu olacaktınız?
Kim ne yaparsa yapsın, size iyilik yapmamışlar, kötülük de yapmamışlar. Şu an onları takıp düşünerek bile zaman harcamış oluyorsunuz. Eltiniz mışıl mışıl uyuyor.

kızlar zor bir doğum yaptım hastanede 15gün yattım bu arada kaynım ve eltim aramadı beni ve eltim hiç g.olsun diye tlf açmadı komsularım ziyarete geldi arkadaşlarım günlük aradı bunlar da ses yok. eltim doğum yaptı 3 gün hastaneye yemek yaptım götürdüm drken hastaneden çıktık 25 gün sonra çıkıp geldiler eltim küçük bi seyde tatlı yapmış onu da getirip kaynımla yemişler adından eli boş gelmemiş oluyo ben hala yatıyorum evdeyim yemek yemeden de bunlar asla gitmezler kaynanaya da akıl dagıtıyo eltim sanki doktordan daha iyi bilecek …kaynanada bebeğimi aldı içeriye götürdü eltimin küçük kızına verdi ya anlamıyorum sanki oyuncak bebek veriyo bu hareketlerine cok bozuldum böylece gittiler … o kadar soğudum ki güya cift dikiş akrabayız eltimle..bütün aileye halka geçirmiş oynatıyor..iyilik ve iyi niyet bu kadar ucuz olmammalı...kaynım sanki hiç bi sey olmamış gibi eve gelmeye devam ediyo ben doğum esnasında ölümden döndün doktor ağlayarak geldi kimse kimseyi umursamıyor kimseye değmiyor ama hala benden samimiyet bekliyolar bunları sırtımda taşısam ne olacakki kötü günümde yanımda olmayan iki insan..esim de hala mesafe koymuyor sana dargınım demiyo esime cok kızıyorum ve 3.yegeni oldu insan bi atlet getirir hiç olsun..sen benim komsularım tepsi tepsi tatlılar yemekler getiren oldu kimse de getirdiğini yemedi bu kadar mı olur anlam veremiyorum ..esim lohusayken memlekete gitti ordayken kaynım bizim eski kanepeleri bi kamyona yükletti memlekete gönderdi esim evde değil memlekette ben de lohusayım hastayım takatim yok kaynım bi zile basıp da bi ihtiyacın var mı diye sormadı..ya sanki sorsa biz onu markete mi yollayacaz bu hareketleriyle daha da kücğldü gözümde..komsum her gün eve geldi sen lohusasın bişey canın isterse esim alır sen hastasın çıkamazsın dışarıya diyor elin insanı..kaynım da bi zile basmıyor.. 3 tane cocugum oldu Allaha şükür bi tane iğne almadı bunu bırakın maddeci değilim ya bi kere kucağına al öp anlamıyorum ya nasıl bi insan ...soğuk buzdolabı gibi bi şey...kaynana yı da büyülemişler sanki hep memleketten bişeyler gönderiyo onların ikisi 12000tl maas alıyo biz tek maas bize bisey hayatta yollamaz ya ben ne yapayım bana yol gösterin esim de annsinin kölesi usandım bıktım...
İnsanlar size bişey yapmak zorunda değil.Ben mesela yapana yaparım.HER şey karşılıklı degıldır derler aılem ıcın gecerlı bu sadece dualarını nefeslerını uzerımden cekmesınler yeter.Siz biraz eltinizi kıskanıyormuşunuz gibime geldi.Bu şekılde hayat yuk olur size.

Zamanları varsa bile size harcamak istememişler demek ki. Siz de onlara zaman harcamayın.
Onların ilişki dinamikleri de sizi ya da bizi ilgilendirmez. Eltiniz kendini ezdiren bir kadın olsaydı, kocası zorla siz aratsaydı çok mu mutlu olacaktınız?
Kim ne yaparsa yapsın, size iyilik yapmamışlar, kötülük de yapmamışlar. Şu an onları takıp düşünerek bile zaman harcamış oluyorsunuz. Eltiniz mışıl mışıl uyuyor.
zorla yapılan bişeyler de sırıtıyor eve gelip geçmiş olsun demeyen insanlar bunlar ben de hayatıma yön vericem kendi çocuklarımı ezdirmiycem bana ettiklerini edemesinler diye dua ediyorum kimse umrumda değil benim aslında ama yapılanlar koyuyo be arkadsım her seyi sineye cek bize boyun eg diyolar bunu da yapmamalıyım tabi eltimin umrunda hiçbi sey değil kocası ölse onu da umursamaz merak etme beni mi umursayacak fikir almak istedim maalesef yasadıklarım bu ...bi arkadsım dedi ki en cok bize eslerimiz zarar veriyo arkamızda durmayarak bilmiyorum artık hiçbi sey….

İnsanlar size bişey yapmak zorunda değil.Ben mesela yapana yaparım.HER şey karşılıklı degıldır derler aılem ıcın gecerlı bu sadece dualarını nefeslerını uzerımden cekmesınler yeter.Siz biraz eltinizi kıskanıyormuşunuz gibime geldi.Bu şekılde hayat yuk olur size.
inan ki kıskanmıyorum çünkü kıskanılacak bi hayatı yok sade olana kızıyorum eltimi kıskanmıyorum dua ediyorum Allah hidayet versin diye...o tersine bana bağırıyor çocuklarıma bağırıyor memlekette …..sabrediyorum sadece.....kaynımla ayrılmasın diye hep alttan aldım aralarını yaptım ….değmezmiş Allaha havale ediyorum..nerden çıkardın kıskanmayı

kızlar zor bir doğum yaptım hastanede 15gün yattım bu arada kaynım ve eltim aramadı beni ve eltim hiç g.olsun diye tlf açmadı komsularım ziyarete geldi arkadaşlarım günlük aradı bunlar da ses yok. eltim doğum yaptı 3 gün hastaneye yemek yaptım götürdüm drken hastaneden çıktık 25 gün sonra çıkıp geldiler eltim küçük bi seyde tatlı yapmış onu da getirip kaynımla yemişler adından eli boş gelmemiş oluyo ben hala yatıyorum evdeyim yemek yemeden de bunlar asla gitmezler kaynanaya da akıl dagıtıyo eltim sanki doktordan daha iyi bilecek …kaynanada bebeğimi aldı içeriye götürdü eltimin küçük kızına verdi ya anlamıyorum sanki oyuncak bebek veriyo bu hareketlerine cok bozuldum böylece gittiler … o kadar soğudum ki güya cift dikiş akrabayız eltimle..bütün aileye halka geçirmiş oynatıyor..iyilik ve iyi niyet bu kadar ucuz olmammalı...kaynım sanki hiç bi sey olmamış gibi eve gelmeye devam ediyo ben doğum esnasında ölümden döndün doktor ağlayarak geldi kimse kimseyi umursamıyor kimseye değmiyor ama hala benden samimiyet bekliyolar bunları sırtımda taşısam ne olacakki kötü günümde yanımda olmayan iki insan..esim de hala mesafe koymuyor sana dargınım demiyo esime cok kızıyorum ve 3.yegeni oldu insan bi atlet getirir hiç olsun..sen benim komsularım tepsi tepsi tatlılar yemekler getiren oldu kimse de getirdiğini yemedi bu kadar mı olur anlam veremiyorum ..esim lohusayken memlekete gitti ordayken kaynım bizim eski kanepeleri bi kamyona yükletti memlekete gönderdi esim evde değil memlekette ben de lohusayım hastayım takatim yok kaynım bi zile basıp da bi ihtiyacın var mı diye sormadı..ya sanki sorsa biz onu markete mi yollayacaz bu hareketleriyle daha da kücğldü gözümde..komsum her gün eve geldi sen lohusasın bişey canın isterse esim alır sen hastasın çıkamazsın dışarıya diyor elin insanı..kaynım da bi zile basmıyor.. 3 tane cocugum oldu Allaha şükür bi tane iğne almadı bunu bırakın maddeci değilim ya bi kere kucağına al öp anlamıyorum ya nasıl bi insan ...soğuk buzdolabı gibi bi şey...kaynana yı da büyülemişler sanki hep memleketten bişeyler gönderiyo onların ikisi 12000tl maas alıyo biz tek maas bize bisey hayatta yollamaz ya ben ne yapayım bana yol gösterin esim de annsinin kölesi usandım bıktım...

Tatlı, baklava, atlet beklentin seni mutlu edecek mi???? Bırakın şu bez çaput düşkünlüğünü kimseye beklentiye girmeyin, ama ben yapıyorum onlar yapmıyor dersen de sende yapma. Karşılık bekleyerek yaptığın şey iyiliğe girmiyor....
Eşini de uyar, birey olduğunu, yuvası olduğunu öğrensin.

inan ki kıskanmıyorum çünkü kıskanılacak bi hayatı yok sade olana kızıyorum eltimi kıskanmıyorum dua ediyorum Allah hidayet versin diye...o tersine bana bağırıyor çocuklarıma bağırıyor memlekette …..sabrediyorum sadece.....kaynımla ayrılmasın diye hep alttan aldım aralarını yaptım ….değmezmiş Allaha havale ediyorum..nerden çıkardın kıskanmayı
Ne demek sana veçocuklarına bağırması .SEnse ona bağır.Baksana hayatına oyle nı almışsınki .Eltimde eltim eltimde eltim.Öncelikle çocuklarına ve sana bağıramaz.Kendının degerını bil.Hep eltim kaynım demısın.Boşver gormezden gel.Bır dahada asla kendıne ve cocuklarına bagırmasına ızın verme.

hersey karşılıklı degıl diyosunuz yapana yaparım da tamamen karsılıklı

Ne demek sana veçocuklarına bağırması .SEnse ona bağır.Baksana hayatına oyle nı almışsınki .Eltimde eltim eltimde eltim.Öncelikle çocuklarına ve sana bağıramaz.Kendının degerını bil.Hep eltim kaynım demısın.Boşver gormezden gel.Bır dahada asla kendıne ve cocuklarına bagırmasına ızın verme.
para bende güç bende diye düşünüyolar işte tabi ki de artık bağıramaz bunu memlekette yaptı cok zoruma gitti seslenmedim ama daha izin vermem kendime çeki düzen verdim herkesi korkutmuş ...

hersey karşılıklı degıl diyosunuz yapana yaparım da tamamen karsılıklı
para bende güç bende diye düşünüyolar işte tabi ki de artık bağıramaz bunu memlekette yaptı cok zoruma gitti seslenmedim ama daha izin vermem kendime çeki düzen verdim herkesi korkutmuş ...
Karnını mı doyuruyor?Sakın ızın verme

Üç çocukla hayat zaten zor birde bunları takma iyilik bekleme zaten onlardan iyilik görürsen minnet edersin hiç gereği yok ben bu durumlarda ne kadar geliyorlar bana Bende o kadar gidiyorum ararlarsa ararım alırlarsa alırım altta kalmamak için tek çözüm bu bence

Back
X