kaynım ve eltimin kötülükleri bitmiyor

kızlar zor bir doğum yaptım hastanede 15gün yattım bu arada kaynım ve eltim aramadı beni ve eltim hiç g.olsun diye tlf açmadı komsularım ziyarete geldi arkadaşlarım günlük aradı bunlar da ses yok. eltim doğum yaptı 3 gün hastaneye yemek yaptım götürdüm drken hastaneden çıktık 25 gün sonra çıkıp geldiler eltim küçük bi seyde tatlı yapmış onu da getirip kaynımla yemişler adından eli boş gelmemiş oluyo ben hala yatıyorum evdeyim yemek yemeden de bunlar asla gitmezler kaynanaya da akıl dagıtıyo eltim sanki doktordan daha iyi bilecek …kaynanada bebeğimi aldı içeriye götürdü eltimin küçük kızına verdi ya anlamıyorum sanki oyuncak bebek veriyo bu hareketlerine cok bozuldum böylece gittiler … o kadar soğudum ki güya cift dikiş akrabayız eltimle..bütün aileye halka geçirmiş oynatıyor..iyilik ve iyi niyet bu kadar ucuz olmammalı...kaynım sanki hiç bi sey olmamış gibi eve gelmeye devam ediyo ben doğum esnasında ölümden döndün doktor ağlayarak geldi kimse kimseyi umursamıyor kimseye değmiyor ama hala benden samimiyet bekliyolar bunları sırtımda taşısam ne olacakki kötü günümde yanımda olmayan iki insan..esim de hala mesafe koymuyor sana dargınım demiyo esime cok kızıyorum ve 3.yegeni oldu insan bi atlet getirir hiç olsun..sen benim komsularım tepsi tepsi tatlılar yemekler getiren oldu kimse de getirdiğini yemedi bu kadar mı olur anlam veremiyorum ..esim lohusayken memlekete gitti ordayken kaynım bizim eski kanepeleri bi kamyona yükletti memlekete gönderdi esim evde değil memlekette ben de lohusayım hastayım takatim yok kaynım bi zile basıp da bi ihtiyacın var mı diye sormadı..ya sanki sorsa biz onu markete mi yollayacaz bu hareketleriyle daha da kücğldü gözümde..komsum her gün eve geldi sen lohusasın bişey canın isterse esim alır sen hastasın çıkamazsın dışarıya diyor elin insanı..kaynım da bi zile basmıyor.. 3 tane cocugum oldu Allaha şükür bi tane iğne almadı bunu bırakın maddeci değilim ya bi kere kucağına al öp anlamıyorum ya nasıl bi insan ...soğuk buzdolabı gibi bi şey...kaynana yı da büyülemişler sanki hep memleketten bişeyler gönderiyo onların ikisi 12000tl maas alıyo biz tek maas bize bisey hayatta yollamaz ya ben ne yapayım bana yol gösterin esim de annsinin kölesi usandım bıktım...
Maaslarina maddiyatlarina çok takilmayin derim gelir neyse gider de ona gore oluyor hele ki buyuk sehirlerde.. kimsenin cuzdani kimseyi ilgilendirmez.. Cok kazaniyor gibi gozukebilirler ama meslekleri de agir zor isler olabilir vs.. Beklenti insani yorar uzer.. Kimseden beklenti icinde olmamak en guzeli. Kimseyi de kendinizden beklentiye sokmayin.

böyle bi ilişki nasıl sürer onu söyleyin
sız esınızle olan ılıskınıze bakın
dıgerlerı akraba bır aradayken normal konusursunuz kapınızı kapattıgınız an herkes dısarda kalıyor

tatlı yapmıs getırmıs oturmus yemıs ama guya elı bos gelmemıs sozde demıssınız bır yerde
mesela ne var kı bunda dusunmus yapmıs sagolsun yesın tabıkı nıye yemesın kı ?
sız bır tk daha fazla kendınızı yordunuz dıye karsınızdakınden bırebır aynısını bekleyemezsınız karsılık ıcın yapılmaz bazı seyler sız ustunuze dusenı yaparsınız karsınızdakı yapmazsa sızde bırde kendınızı bukadar yıpratmadan yaparsınız herkes kendı aılesınden gordugu terbıyeyı yansıtır sızın aılenız sızı daha fedakar yetıstırmıs hepsı bu

bu yazdıklarınızın hıcbırı sorun degıl aslında kendı kendınızı doldurmayın bos yere

Maaslarina maddiyatlarina çok takilmayin derim gelir neyse gider de ona gore oluyor hele ki buyuk sehirlerde.. kimsenin cuzdani kimseyi ilgilendirmez.. Cok kazaniyor gibi gozukebilirler ama meslekleri de agir zor isler olabilir vs.. Beklenti insani yorar uzer.. Kimseden beklenti icinde olmamak en guzeli. Kimseyi de kendinizden beklentiye sokmayin.
siz beklentilere ve paraya takılmışsınız yani yaptıkları cok normal insanlık değil midir hastaya gecmş olsun demek tlf açmak .bu çok sıradan bişey siz ölümden döneceksiniz ve hiçbisey olmamış gibi herkes rahatına bakacak dünya nereye gidiyor arkadasım

siz beklentilere ve paraya takılmışsınız yani yaptıkları cok normal insanlık değil midir hastaya gecmş olsun demek tlf açmak .bu çok sıradan bişey siz ölümden döneceksiniz ve hiçbisey olmamış gibi herkes rahatına bakacak dünya nereye gidiyor arkadasım
Ya aslında konu sahibi arkadaşım haklısın ama bu durum karşısında yapmanız gereken şey bunu dert edinmek değil hak edene hak ettiği gibi davranmaktır.

abarttınız yaa esimi seviyorum ben çocuklarımı seviyorum..kaynana onların çocuklarına baktı 3 yıl çocuk insan görmedi nden bağırdı durdu. orda kaynananın psikolojısı bozuldu kızı görünce aklı duruyo ne yapcanı sasırıyo
İyi de size ne tüm bunlardan.Eltiniz çalışıp para kazanan bir kadın siz de onu kıskanıyorsunuz bence.Çalışan kadının çocuğuna kayınvalidesi isterse bakabilir bu sizi ilgilendirmez ki.

yüz yüze bakıyon nasıl sürecek bu ilişki sen onu söyle bana verdşkleri msj su sen hasta olsan bizene biz geliriz seni kullanırız yer içer keyfimize bakarız davranışları bu.. yoksa benim için de bi yabancı kaynım bundan sonra....hiç hayatımda değillerdi hep böylelerdi ama insan bi tlf açmaz mı.. bu kadar mı olur...
Kız bende ne eltimin ne kaynımın telefonu var hatta görümcelerimin bile telefonu yok bende . Bizde yüzyüze bakıyoruz , ben en başından mesafeli davrandım , sık olmasada gelir gideriz , misafir gibi oturur kalkarız yani birbirimizde . İstemiyorsan şaka yollu söyle bari , ezdirme kendini bu kadar .

sız esınızle olan ılıskınıze bakın
dıgerlerı akraba bır aradayken normal konusursunuz kapınızı kapattıgınız an herkes dısarda kalıyor

tatlı yapmıs getırmıs oturmus yemıs ama guya elı bos gelmemıs sozde demıssınız bır yerde
mesela ne var kı bunda dusunmus yapmıs sagolsun yesın tabıkı nıye yemesın kı ?
sız bır tk daha fazla kendınızı yordunuz dıye karsınızdakınden bırebır aynısını bekleyemezsınız karsılık ıcın yapılmaz bazı seyler sız ustunuze dusenı yaparsınız karsınızdakı yapmazsa sızde bırde kendınızı bukadar yıpratmadan yaparsınız herkes kendı aılesınden gordugu terbıyeyı yansıtır sızın aılenız sızı daha fedakar yetıstırmıs hepsı bu

bu yazdıklarınızın hıcbırı sorun degıl aslında kendı kendınızı doldurmayın bos yere
ne sorun arkadaşım ben ölümden döndüm diyorum siz ne diyorsunuz bu ne rahatlık ben getirdiği seyi koyup yemesine kızdım adı benim kendi mutfağımdan cıkmıyo her kösesinde o. ne var ne yok kontrol ediyo. hastayım yatıyorum ben.. hiç anlamadım seni sen de beni...

ne sorun arkadaşım ben ölümden döndüm diyorum siz ne diyorsunuz bu ne rahatlık ben getirdiği seyi koyup yemesine kızdım adı benim kendi mutfağımdan cıkmıyo her kösesinde o. ne var ne yok kontrol ediyo. hastayım yatıyorum ben.. hiç anlamadım seni sen de beni...
evet sızın anlamadıgınız bellı
ıyı forumlar sıze.

İyi de size ne tüm bunlardan.Eltiniz çalışıp para kazanan bir kadın siz de onu kıskanıyorsunuz bence.Çalışan kadının çocuğuna kayınvalidesi isterse bakabilir bu sizi ilgilendirmez ki.
hayır bakması beni ilgilendirmiyor. kaynana o kızı ayrı tutuyo çocukların yanında ordu misafirin yanında bu bizim maviş d eline bizim bebeği veriyo. esim normal karsılıyo ne var diyo. eltime cocugun olsun kaynana bakar çocuğuna diye destek cıkıym ben

Onemsendiginizi bir deger gordugunuzu hissetmek istiyorsunuz ok fakat aramamislar iste gecmis olsun dememisler gorunen o ki bu tarz insanlik anlayisi yok onlarda.. Karsiniza alip, bu bu davranisiniza kirildim ya da bir aramanizi bekledim üzüldüm diyemeyecekseniz bu tavirlari da boyle kabul etmelisiniz. Yoksa uzulmeye devam..

Duymak istediklerini ve hissettiklerini yazayım.ikisi de insanlıktan nasibini almamış bencil düşüncesiz ve iyi insan kullanan işleri rast giden ballilar ki bunlar toplumda ohoooo çok var. Salla gitsin eden ettiğini elbet bulur.
Isin senle ilgili kısmına gelirsek hissettiklerini icinde tutma. En azından açık açık söyle onlara size çok kırıldım yabancı miydiniz ölümden döndüm insan bir arar sorar bi telefon eder bu kadar mı kıymetsizdim ben de. Çok net ol. Icinde büyütme konuşmayı öğren. Evinde insanların kalması mevzusuna gelince onları kim getiryorsa usturuplu bir şekilde musait olmadığını isterlerse kaynina goturebileceklerini söyleyebilirsin ya da başka yere. Istemwdigin seyleri yapmayi birakip beklentini azaltip icindekileri buralara yazmak yerine uygun bir dille muhataplarinla konuşmayi öğretirsen kendini cok daha huzurlu ve mutlu abilursin arkadaşım 😊

İncir çekirdeğini doldurmayan sebepler.Okurken yoruldum.Şimdi düşündüm de benim eltimde aynı şehirde olduğumuz halde bebeğimi ziyarete 15 gün sonra gelmişti.Hiç kırılmak aklıma gelmedi.Sadece kayınvalidemin buna takıldığını hatırliyorum.Bazen 6 ay bazen daha uzun zaman eltimi hiç görmüyorum.Görünce de sohbet muhabbet o kadar.Eltidir eldir sonuçta.
Yukarida yazan arkadaşlara katıliyorum ben de bir kötülük görmedim.Sadece iyilik yapmamişlar.Eğer sonradan dert olacaksa bana böyle davranan eltiye 3 gün yemek yapıp hastaneye götürmem.Hiç bir beklentiye de girmem.Ne eşimin kardeşi ile ilişkisine, ne de çocuğumun amcası ile olan ilişkisine karışmam.Öylede yapiyorum.Bazen bu kadınlar kulübünü okuyunca ben mi çok gamsızım diyorum.

Onemsendiginizi bir deger gordugunuzu hissetmek istiyorsunuz ok fakat aramamislar iste gecmis olsun dememisler gorunen o ki bu tarz insanlik anlayisi yok onlarda.. Karsiniza alip, bu bu davranisiniza kirildim ya da bir aramanizi bekledim üzüldüm diyemeyecekseniz bu tavirlari da boyle kabul etmelisiniz. Yoksa uzulmeye devam..
evt doğru dediniz.. tavırlarına karsı konuşmak istemedim içtem içe de dolmuşum ama.. herkese bi kırgınlığım var o da yuz ustune çıktı sanırım siz olsaydınız ne yapardınız aramadım ölmeni bekledim olmadı başka zamana diyecek biri ...siz onu tanımıyorsunuz herseyi kaynıma anlatır sen haklı iken haksız çıkarsın dedi esim onlar gelmeden benimle konuştu esim onlara bşey deme ettikleri ile anılsınlar annem gider dedi ben de bağırdım esime her sey yapacaklar seni adam hyerine koymadılar beni de yok saydılar sen bana vaaz veriyon sorun çıkmasın diyon oyle mi dedim hosgeldin de odaya git dedi dediğini yaptım bacı kötülrin dünyası...

İncir çekirdeğini doldurmayan sebepler.Okurken yoruldum.Şimdi düşündüm de benim eltimde aynı şehirde olduğumuz halde bebeğimi ziyarete 15 gün sonra gelmişti.Hiç kırılmak aklıma gelmedi.Sadece kayınvalidemin buna takıldığını hatırliyorum.Bazen 6 ay bazen daha uzun zaman eltimi hiç görmüyorum.Görünce de sohbet muhabbet o kadar.Eltidir eldir sonuçta.
Yukarida yazan arkadaşlara katıliyorum ben de bir kötülük görmedim.Sadece iyilik yapmamişlar.Eğer sonradan dert olacaksa bana böyle davranan eltiye 3 gün yemek yapıp hastaneye götürmem.Hiç bir beklentiye de girmem.Ne eşimin kardeşi ile ilişkisine, ne de çocuğumun amcası ile olan ilişkisine karışmam.Öylede yapiyorum.Bazen bu kadınlar kulübünü okuyunca ben mi çok gamsızım diyorum.
aynı seyleri yasamısız evt bi farkla ben hastanede yattım bi tlf alamadım 25 gün sonra hiçbi sey olmamış gibi yemeğe geldiler aklıma ilk gelen sey kusura bakmayın kırmızı halı seremedik lafı oluyo esim izin vermiyor ki anca beni sıkıstırıyo

ne incir cekirdegini doldurmuyor anlamadım beni öldürsünler mi ne yani daha ne olsun yapmayın ALLAH ASKINA

Back
X