kaynım ve eltimin kötülükleri bitmiyor

kayın elti kv kim bunlar el sonuçta benim annem babam kardeşlerim beni istemediler bana eller sahip çıktı kaynatamdan eniştemden teyzemden (benim içn anneden daha annedir)gördüğüm sevgiyi şefkati kimseden görmedim ben insanın içini acıtan asıl bunlar yengeme verdiğim cevap aklıma geldi bir çocukken gördüğüm yengemle amcam vardı neyse 20 yıl sonra görmüşüm k bakma arayamadık ilgilenemedik dedi bende o zaman 20 yaşındayım dedim ki beni babam atmış amcam atmış çokmu yengem hiç cevap veremedi senin dert ettiklerine bak elti kayın kv el bunlar el

doğru diyon senin gibi hazır cevaplı değilim eziliym bunu tuttum
Benim eltim de defalarca başka şehirden bize kalmaya geldi. O küçük şehirde. 1 kez biz gittik o şehre, davet etmedi evine. O da son oldu bizim için. Bir daha değil kalmak, kahve için bile evime almadım. Eltim bana kötülük yaptı diye de düşünmüyorum. Ben gereksiz iyilik yapmışım daha da yapmam zaten.

Kusura bakmayın maddeci değilim Demissiniz ama maddecisiniz.Adamlarin evine giren para sizi ilgilendirmez .Su mantığı anlamıyorum çocuğuma bı çorap ,atlet vs almadi ama maddeci değilim .

Eve gelmis onu yemiş bunu yemiş bilemem ne işte ben bunları umursamam .İçinden gelip alırsa alır almazsa almaz .Evdeki herhangi birşeyi yiyebilir umrumda olmaz ..

15 gün yatacak kadar ciddi ne yqsadiniz bilmiyorum ama demekki kötü bir durum bosverin ya kendi caninizla uğraşmak yerine neleri gözlemlemissiniz

Kotu birşey yapmamışlar. Sadece hiç birşey yapmamışlar. Eşiniz sizi bu durumda bırakıp gittiği için bence o suçlu l. Sizin aileniz nerde?
Bizimde Sürekli maaşımızı hesaplıyor insanlar. Allah çalışan herkese versin, isteyenede is versin insallah

Kapıyı kapatın dışarıda kalsinlar. Üç çocuk doguruyosan bir bildiğin vardır kaynina güvenerek dogurmadin sonuçta. İnsanlar size hizmet etmek ya da iyilik etmek zorunda değil ki. Akraba olarak evet etseler iyi olur ama etmiyolarsa kimse zorlayamaz.

3 çocuğum olsa düşüneceğim en son şey eltiyle kayın olurdu. Kendinizce onlara iyi davranmış karşılık görmemişsiniz. Buna kötülük diyemeyiz ama. İftira atsa, hakkında yalan söylese, kuyunu kazsa kötülük olur neyse. Sizi bu davranışları üzüyorsa ben yaptım, onlar neden yapmadı diye düşünüyorsaniz çare basit: yapmayacaksınız. Siz verici davrandıkça kendilerini bir halt sanmışlar. Tabi aslında kaynin yaptığı şey kardeşini saymamak sizinle alakalı bir şey de değil. Mesafeli davrandıkça kıymetli olursunuz. Fedakarlik edince sizin göreviniz olur. Emrivaki yaparlarsa siz de eldeki duruma göre hareket edin.

kızlar zor bir doğum yaptım hastanede 15gün yattım bu arada kaynım ve eltim aramadı beni ve eltim hiç g.olsun diye tlf açmadı komsularım ziyarete geldi arkadaşlarım günlük aradı bunlar da ses yok. eltim doğum yaptı 3 gün hastaneye yemek yaptım götürdüm drken hastaneden çıktık 25 gün sonra çıkıp geldiler eltim küçük bi seyde tatlı yapmış onu da getirip kaynımla yemişler adından eli boş gelmemiş oluyo ben hala yatıyorum evdeyim yemek yemeden de bunlar asla gitmezler kaynanaya da akıl dagıtıyo eltim sanki doktordan daha iyi bilecek …kaynanada bebeğimi aldı içeriye götürdü eltimin küçük kızına verdi ya anlamıyorum sanki oyuncak bebek veriyo bu hareketlerine cok bozuldum böylece gittiler … o kadar soğudum ki güya cift dikiş akrabayız eltimle..bütün aileye halka geçirmiş oynatıyor..iyilik ve iyi niyet bu kadar ucuz olmammalı...kaynım sanki hiç bi sey olmamış gibi eve gelmeye devam ediyo ben doğum esnasında ölümden döndün doktor ağlayarak geldi kimse kimseyi umursamıyor kimseye değmiyor ama hala benden samimiyet bekliyolar bunları sırtımda taşısam ne olacakki kötü günümde yanımda olmayan iki insan..esim de hala mesafe koymuyor sana dargınım demiyo esime cok kızıyorum ve 3.yegeni oldu insan bi atlet getirir hiç olsun..sen benim komsularım tepsi tepsi tatlılar yemekler getiren oldu kimse de getirdiğini yemedi bu kadar mı olur anlam veremiyorum ..esim lohusayken memlekete gitti ordayken kaynım bizim eski kanepeleri bi kamyona yükletti memlekete gönderdi esim evde değil memlekette ben de lohusayım hastayım takatim yok kaynım bi zile basıp da bi ihtiyacın var mı diye sormadı..ya sanki sorsa biz onu markete mi yollayacaz bu hareketleriyle daha da kücğldü gözümde..komsum her gün eve geldi sen lohusasın bişey canın isterse esim alır sen hastasın çıkamazsın dışarıya diyor elin insanı..kaynım da bi zile basmıyor.. 3 tane cocugum oldu Allaha şükür bi tane iğne almadı bunu bırakın maddeci değilim ya bi kere kucağına al öp anlamıyorum ya nasıl bi insan ...soğuk buzdolabı gibi bi şey...kaynana yı da büyülemişler sanki hep memleketten bişeyler gönderiyo onların ikisi 12000tl maas alıyo biz tek maas bize bisey hayatta yollamaz ya ben ne yapayım bana yol gösterin esim de annsinin kölesi usandım bıktım...
Bugünlerde hep şunu diliyorum allahtan allah herkesi aklı selim insanlarla karsilastirsin...

Arkadaşım seni çok iyi anladım.Çok haklısın. Başta eşin ve kv olmak üzere seni ezmeye öyle alışmışlar ki eltin ve kaynında bunu çok güzel kullanmış. Senin yerinde olsam ne yapardım. Evime geldiler soğuk bir şekilde hoş geldin der çocuklarımla ilgilenirdim. Karınları aç mı geldiler malesef yemek de kalmadı derdim. Kv aradı size yemeğe gelecekler mi dedi. Ben çok hazırladım bir kez de onlar hazırlasın derdim.Dünya böyle artık. Sessiz olan kimseyi kırmayayım diyen eziliyor. Annem de senin gibiydi yıllarca çekti. Şimdi bize ne yaptı ki diyorlar. Yaranamazsın. Sessiz olma . Annem babamın korkusundan hiç cevap veremezdi şimdi o bile diyor ne kadar safmışım. Sesim çıkmazdı herkes ezdi diye. Alttan alttan lafını söyle. Sen boşanayım mı diye susuyorsun. Hayır hakkını savunman boşanacağın anlamına gelmiyor. Eşin seni çok susturmuş belli. Memleketten misafir mi geldi ev çok kirli de çocuklar hasta de kabul etme. Ha yine mi geldiler hazırlıklı olma. Çok da memnun kalmasınlar.

Benim anlamadığım eltiniz ve kayniniz sizi arayip sormak zorunda mı? Size yardım etmek onların asli görevi mi? Niye bu kadar taktınız ki? Yani banane kaynımdan eltimden. Eşiniz bence sorunlu olan...

Konuyu baştan sona okudum.
Kusura bakmayın ama ben ortada size ve ailenize yapılmış bir kötülük göremedim.
Düşüncesizlik yapmışlar,evet,
iyilik yapmamışlar evet ama ortada bu kadar kafaya takacak bir kötülük de yok.
Siz bu insanları takıntı haline getirmişsiniz,
insanı yoracak kadar ayrıntılı düşünüyorsunuz ve kusura bakmayın ama çok beklentili ve alıngansınız.

Elti kim ayol?
Benim hayatımda birinci derece yeri ve etkisi olan biri mi?
Ararsa sağolsun,aramazsa benden uzak olsun, Bağdat'a kadı olsun.
Hayat bu tip insanları düşünmeye değmeyecek kadar kısa ve değerli benim için.

Siz eşinizle olan ilişkinizi ve iletişiminizi düzenleyin.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Etrafımızdaki insanların,bize nasıl davranacağını belirleyen bizzat biz,kendimiziz.

Size ve çocuğunuza bağıran eltinize susup,alttan alırsanız o da sizi takmaz.
Eşinizi,üç çocukla,lohusa halinizle,
kafa dinlesin diye keyfi,köye gönderirseniz,kaynınız da 'bana ne' der.
Telefonda size 'kaynın gelecek yemek hazırla' diyen kv'ye gerekli cevabı vermezseniz,
eviniz,yol geçen hanına döner.

Lütfen biraz özeleştiri yapın.
Nickiniz bile 'affedemem'
Affedilmeyecek ne var?
İftira mı attılar size?Eşinizle aranızı mı bozdular?
Bu kadar kin ve öfke öncelikle size zarar.
Önce nickinizi değiştirin,
sonra da ben niye bu insanlara ve yaptıklarına bu kadar takılıyorum?
Kendimde neyi törpülemem gerekir?
Diye düşünün.
En önemlisi de kendinize değer verin ki eşiniz başta olmak üzere diğer insanlar da sizi önemsesin.

Salak mısınız da gidip eltinize dogumunda yemek götürüyorsunuz.
Götürmeyin anacım ya şımartmayın gereksiz insanları burada haksız olan biraz sizsiniz. Eltiniz sizi umursamıyor sizde bi kapımı çalmadı diyorsunuz. Ben olsam eltimin getirdigi tatlıyı yemem büyük konuşmayım yine de. Belki gönülsüzce yapmıştır. Ayrıca kv'nin bebeginizi eltinin cocuguna vermesine de sessiz kalmamalıydın. Çok cazla iyi niyet gösterme tepene binerler.
Birde beklentiye girme kimseden. Sen mutsuz olursun.
derin sularda derin sularda ya katılıyorum ayrıca.

iki elim altın la dolsa çektiğim acılar dinecek mi. insanlar hiç bi sey olmamış gibi iltifat bekliyo ya sinir oluyorum
Çektiğin acılar eltin ve kayninla alakalı değil kocanla alakalı. Dengeyi sağlayacak olan da eşin. Isteyen istediğini beklesin , onlar senin beklentini karşılıyorlar mı? Hayır, üstüne de çok rahat davranıyorlar. Bunu yapmak zor değil, sen de yapabilirsin.

Yattığım yerden veririm tepkimi, psikolojisi bozuk manyak numarası da mı yapamıyorsunuz. Eşinize ağlayın, iyi davranın ama millete cevabını verin. Her şeyi içinize atarsanız, millet tepenize binmeye devam eder. Bir an önce kalksa da bize hizmet etse diye bekliyorlardır. Kendin getirdin kendin yedin elin insanı eve taşıyor yemekleri siz benden bekliyorsunuz deyin. Bu halinize sizinle ilgilenmeyeceklerse her lafı hak ediyorlar bence. İçinize atmayın, ağlaya zırlaya her şeyi söyleyin bence.

Sen heycanlanabilirsin öper seversinde eltin senin bebeğin için aynı şeyleri hissedemez.
Kaldıki 3. Çocuğunmuş hay maşallah alışkınsın altından kalkarsın diye düşünmüşlerdir.
Komşularınla neden kıyaslayıp duruyosun beklentilerini düşür

Back
X