Kaynima mezuniyet hediyesi araba alacakmisiz!

Ben baya çirkin şekilde tartisirdim. .yazdım yazdım sildim bişey diyemiyorum..neyse

mezuniyet hediyesi dediğin en fazla şık bir kol saati olur.araba nedir öyle..mezun olmuş ,iş bulup çalışsın ,arabasını kendi alsın..
asla müsade etmeyin.aileniz sizden borç almış ödüyor,20bin haybeye vermemişsiniz yani..kardeş araba parasını ödeyecek mi sanki?? kim ne derse desin aldırmayın ..

Çocuk nereden mezun oluyor hakkaten merak ettim.

Sıfır bir arabamı alacak? Ya bana abim böyle bir teklifle gelse kabul etmem. Kaynınız cidden bekliyor mu hediyeyi?
Mühendislik bitiriyor.yakında evlenmeyi de düşünüyor.abisi ona da destek oluruz diyor.
Kp ve kv gayet kıdemli memurlar.her ikisinin de geliri iyi.onlar da destek olurlar tabiki ama kaynim evin nazlı çocuğu.biz evlendik eşim de ben de fazlasıyla sorumluluk sahibi olduğumuzdan kimseden bir beklentimiz olmadı.yani istesek bize de destek olurlardı ama istemedik.
Eşim de kardeşine babası gibi destek olduğunu göstermek istiyor..
Bilmiyorum tartışma yaşamadık ama huzursuzlugumun farkında dünden beri konuşmuyoruz..çok bunaldim..

Evin kazancına ortak iseniz, maddi konularda ortak karar verilmeli.
Ki sadece erkek çalışsa bile ortak karar verilmeli çünkü çoluğun çocuğun rızkıdır o.
Ailenizin borcu ile araba hediyesi aynı kefede tutulmamalı.

Hakkaten saçma, hadi anne babası alacaksa bir 5 bin destek olsun diyelimde, ben alıcam nedir ya? 40 bin aşağı doğru düzgün araba alınmaz. Bunun 20 bini sizden mi çıkacak yani?
Konuşun, aileme verdiğimiz hibe değil, bana sormadan nasıl böyle bişey yaparsın diyin.
İlla dediği olacaksa siz de ailenizden geri almayın o borcu.

Yemişim hanımefendi çizgisini.Paralarım adamı.Az paramı ya.
Kusura bakmayın ama eşiniz sanki başkaları ''abisi aldı bunu'' desin diye mi yapıyor?

Sizin babanız gerçekten ihtiyaçtan almış o parayı ayrıca borç olarak ve borcuna sadıkmış 1 yılda bitecek diyorsunuz. Şimdi eşiniz sizin ailenize verdik kardeşime de veririm kafasında sanırım peki sorun bakalım eşinize kardeşi babanız gibi her ay düzenli ödücek mi o parayı !
Bence eşiniz eğer böyle düşünerek kardeşine araba alıyorsa ben bu cevabı yapıştırırdım kardeşin babam gibi ödicek mi diye ?
Ölüm olur kalım olur ihtiyaç olur anlar insan verir alır ama kos koca adam okulu bitmiş çalışsın alsın bir zahmet.
Hem nasıl kabul ediyor ya abi olmaz sizde zora girmeyin diye nasıl itiraz etmez insanlar ne kadar genişşş !
Ben olsam düzgünce konuşur bu sorunu hallederdim .

i
bende mühendısım kimse araba almadı

bundan sonra calışmıcagını söyle cocuk yapcam de. evde otur madem senın kardesın parasını yedırcek sende calısma okadar basit. ufak bır hedıye alınır arabada ne demek. üstelık kıradasınız bu ne demek ömür boyu kırada olcan 20 bın az bır para mı. evleneceksede annesı babası var size düşmez. tabıkı destek olunur ama bu rakamlarda degıl. resmen sızın calışmanıza güvenıyor. belkı cocuk ıstıyorum calışmıcam.... fıkrınızı nasıl almaz.... ben olsam al ıstedıgın arabayı ama ben bundan sonra calısmıyorum derdım

Ya bu ne sacmalık borc vermişsn hibe etmemissnkı ılerde bebek ıstyruz ev kıra dysun o parayı eşin kenarı kysun sende calısma da bebegıne bak byle dusunecegıne kalkmıs araba alyr sacma ! Sende aılenden parayı gerı alma o zaman yada aynı arabadan kendı kardesıne de aldırt ... borc mevzunu acacak olrsa babam her ay tıkır tıkır odyr brcunu verdgmızı gerı alyruz de. Ay ben bi sinir oldm ya ne bencıl ınsanlar var

O zaman babanıza verdiğiniz parayı geri almasa idiniz.

Aslında burda abi kardeşine iyilik yapmıyor her şey böyle önüne hazır gelirse kıymetini aanlamaz.madem mezun olacak çalışsın alsın kendi arabasını.
Belki de sizin tarzınızı değiştirmeniz gerekiyordur.para konusu yapan bir eş olmanız ve mmüdahale etmeniz gerekiyordur.

Siz ailenize borç vermişsiniz ve onlar geri ödüyor pekiya kaynınız arabayı taksit taksit geri verecekmi?? Eşiniz misilleme yapmış ama çok farklı iki olay.. siz cimri degilsiniz yani araba çok buyuk bir hediye.. durumumuzda mütevazi diyorsunuz birde.. burs , giyim vs lsa cimri derdim ama siz gayet mantıklı bir kadınsınızki eşinize tepki vermekte bile sınurlarınızı aşmıyosunuz

kocanız ailenin fedakar çocuğu olduğunu göstermeye çalışıyor bana kalırsa.. Ben olsam izin vermem kesinlikle

Yani öyle düşünüpte kardeşine araba HEDİYE etmeye kalkıyorsa, pes doğrusu bukadarda olmaz, derim canım.
Aradaki ufak ama önemli fark, senin ailene BORÇ veriliyor bir ev için (Maldivler tatili için değil)
Vee kardeşine HEDİYE etmeyi düşünüyor, hatta söz vermiş değilmi.
Bence bu konuya eşin ile acil açıklık getirmelisin canım, yoksa zararlı sen çıkarsın, ohooo bunun daha düğünü var, işiniz var yani.

Mezun olan kardeş kizsa ; kucuk bir altin kolye kupe yaninda bir pasta
Erkekse; guzel kalite bir saat yine yaninda bir pastayla kutlanir biter gider
Araba ne ??
Maddi durum iyi olsa bile gencecik insanlarin onune herseyi sermek hazira alistirmak hiiic dogru birsey degil
İse girince de ofisine cicek yollayip basarilar dilersiniz yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…