• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan küfür yedim

haklısınız ancak bebeği gösterseydiniz keşke. o çocukla amcası hayatı boyunca hiç mi bir araya gelmeyecek diye düşünebilirdiniz eşinizin günahı ne zavallı ikinizin arasında kalmış durmuş

amcanın yaklasımındakıs ebeplerın nedenı bellı..
maddıyat on planda..
ama sonucda bebegınızın amcası ve cocugunuzu gormesınede hakkı vardır..
sız gorusturmek ıstemesınızde aıleden bırı ıle gostremelısınız..
ılerde gorusp gorusmemeye cocugunuz karar verıcekdır..
sıze kufur etmesını kınadım ne olursa olsun sız onların gelınısınız ve saygısını bukadar yıtırmesını yadırgadım..en onemlısı kardesının esısınız buna saygı duymalıydı..
boşanma ıstegınız ıse..neden?..
esınızle sorununuz yok kı..bu konuda yanlıs dusunuyosunuz esınızı cezalandırmak sıze bısı kazandırmaz..bılakıs aranızdakı sorunların artıs sebebı olcaktır..

kaynınızın para istemesi değil de kontör ve arabayı ödünç istemesi çok yersiz
tamam kocanızın kardeşi sonuçta ama ileri gitmiş biraz:umursamaz:
haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz
keşke göstermemezlik yapmasaydınızbilmiyorumkismile
iki tarafta hatalı şu durumda

kızllar merhaba. 3 yıllık evliyim ama sağolsunlar --ayrı şehirlerde yaşamamıza rağmen-- kaynım ve eltim üç yıldır köpek gibi saldıra saldıra beni yıldırdılar.7 aylık bir bebeğim var. kaynımın bize düşmanca tavırları daha evlenmeden başlamıştı. bende eşimde devlet memuruyuz ve maddi durumumuz iyi sayılır. onlar bir fabrikada çalışıyorlar.ve standartların altında bir yaşamları var. asıl sebep bu aslında. ben evlendim evleneli ailelerinde,köyde,şehirde bir numaralı gelin ben oldum. herkes beni çok sevdi. eltimden ise kaçacak yer ararlar.buda başka bir sebep.
ben hamile kalınca başladı asıl saldırganlıklar.bana aptal aptal msjlar atardıı eltim. yok sen beni nie aramıyon yok sen hamile kalınca değiştin felan filan. bende bu msjları çekmesini istemediğimi söylemiştim.biraz çekiştik ve küstük. ben 3 aylık hamileydim.
daha sonra kaynım girdi devreye eşimden para istiyor.kontör istiyor eşim yok deyince telf suratına kapatıyor. en son arabamızı bir aylığına istedi. bende o zaman 6 aylık hamileyim ve okula arabayla gidiyorum. servis yok dolmuş saatte bir geçiyor. eve 4km okul ve yokuş yukarı tepede.
kaynım ne var okula 1 ay dolmuşla gitse ne olurki, aman ne kıymetli karın varmış.felan filan eşimi yıldırma politikalarına devam ettiler. o gün yemin ettim bu karnımdaki çocuğu sana göstermicem diye....neyse olaya geliim.. çocuk doğdu ne aradı ne sordu ne hayırladı...memlekete gittik çocuğu görmek istiyor. soruyorum arkadaşlar karnımdayken bana eşime eziyet eden beni üzen adam ne yapcak çocuğu...???
bayramda yine gittik yine istedi görmek göstermedim. en son geçen haftasonu gittik eşime demiş görim sevim diye.. eşimde ne olur arada ben kalıyorum diye istedi.bende yine vermeyince dışarı çıktığımda bu bi bağırdı..
"" bana bak bana sen kimsin lan sen kimsin bana çcuğu göstermiyon"".ağza alınmayacak küfürler küfürler küfürler..
YIKTI KIRDI DÖKTÜ. BIRAKSALAR SALDIRACAK
eşim onun ağzını kapatmaya çalışırken bir yandanda arabaya bin diye bağırıyordu . çocuk kucağımda şoka girmiştim..
neyse eve nasıl geldik saatler nasıl geçti yolda bilmiyorum..
şimdi boşanmayı bile düşünüyorum 7 aylık bebekle..
NE YAPMALIYIM?

Allaha şükürler olsun ki bir işleri var...
standartların altında yaşamalarımı bebişinizi görmelerine engel...

tekrar yazıyorum...ne olursa olsun o sabii için herşeyi unutup
bebişi göstermeliydiniz...
yazacak çok şey var ama....
:hulya::hulya::hulya::hulya:

Bu arada esinde enteresan adam vallaha...CADIARZU

Baska bir erkek olsaydi "hadi ya deyip bu konuda esini takmazdi kanimca....iyide olsam kötüde o benim kardesim ve cocugmuzun amcasi, bu cocuk ne kadar seninse benimde cocugum der ve alir götürürdü kardesine.

Keskede öyle yapsaymis, olaylar bu kadar cigrindan cikmazdi muhtemelen.

cocugunuzun üzerine yemin etmeniz cok sacma resmen cocugunuzu kullanmissiniz kusura bakmayin
kayniniz her ne kadar suclu olursa olsun o bebek yanliz sizin degil olaylarin büyümesine sebep olmussunuz

valla kadının kurdu kadın diye boşuna demiyorlar tamam kızcağız bebeğini göstermeliydi amcasına buna kimse itiraz etmiyor ama kayının yengesine ağzını birini kapatacak kadar sokakta küfürler savurması ne kadar doğru bi de aranızda sen tahrik etmişsin o da küfretmiş diyenler var, işte bu, kadın kaşınmış kocasında dövmüş diyen zihniyetle aynı ziyniyet bence
o yiğen acaba ilerde büyüğünce anasına yapılan küfürleri yutar mı
ayrıca eşi karısına bu kadar küfür edilirken nasıl sukunetini kormuş orasıda muamma
bence hiç bir kadın kendisine edebiyle yaklaşan bi kayına ben bebeğimi göstermicem demezdi
başlık sahibide ilk mesajı yazı gitti, bu ayrıntılarıda bilmiyoruz
:hulya:

bir kere haklı bile olsanız.....

kaynım ve eltim köpek gibi saldırıyorlar lafı hiç olmamış....

yıne haklı bile olsanız .......

çocugu niye kendi öfkenize yada sinirinize malzeme ediyorsunuz ki....

çocugu göstermemekle ne olcakki.....göstermeliydiniz...

tabiki onun size küfretmesi.....yada hkaret etmeside olmamış.....

eşinizle sorun yok aslında öyle büyütüleekte bir durum yok niye boşanmayı düşünüyorsunuz ki..

sizinde yazım şeklinizden sinirli bir yapıya sahıpsiniz gibi....

onlar öfkeliyse siz sabırlı olsaydınız.....yada sabremedınız ......gitmeler gelmeler yapmayıp araya mesafe koysaydınız.

arkadas cok hakli... cocuk neden alet ediliyor ya böyle düsmanliklara... o cocugun ne günahi var kavga nin tam ortasina aliniyor... hem amcasindan hemde kuzenlerinden olacak sizin yüzünüzden...

Bu arada esinde enteresan adam vallaha...CADIARZU

Baska bir erkek olsaydi "hadi ya deyip bu konuda esini takmazdi kanimca....iyide olsam kötüde o benim kardesim ve cocugmuzun amcasi, bu cocuk ne kadar seninse benimde cocugum der ve alir götürürdü kardesine.

Keskede öyle yapsaymis, olaylar bu kadar cigrindan cikmazdi muhtemelen.

bencede normal ir erkek öyle yapardi... bence sizin esinizde öyle yapmis.... ama siz kendinizi burda tatmin edip benim sözüm evde geciyor ayagina olayi anlatiyorsunuz.... yoksa insan böyle bir kocadan neden bosanmayi düsünsünki????????

eşinle bir sorunun yok ama ailesi yüzünden eşini cezalandırıcaksın boşanarak?

eşin sana değer verip önemsedikçe sen onu korkutup üzmek için dozu arttırmışsın.

bence biraz sakin ol. bebeği görse ne olacak ki? sadece sevecek maşallah diyecek. bu derecede tepki vermeyin. biraz fazla komplexlisiniz gibi geldi bana.
onların fabrikada çalışması sizin devlet memuru olmanız amanda aman pek bir pohpohlamışlar sizi. kimse bulunmaz hint kumaşı değil. biraz aşağıya inip gerçekleri görün.
ama boşanırsanız ola ki mahkeme bebeği babasına verirse o beğenmediğin amca ve elti bakarsa? lütfen bu kadar fevri olmayın.
küfür etmiş terbiyesizlik yapmış ama olan eşinize oluyor.:umursamaz:

kızllar merhaba. 3 yıllık evliyim ama sağolsunlar --ayrı şehirlerde yaşamamıza rağmen-- kaynım ve eltim üç yıldır köpek gibi saldıra saldıra beni yıldırdılar.7 aylık bir bebeğim var. kaynımın bize düşmanca tavırları daha evlenmeden başlamıştı. bende eşimde devlet memuruyuz ve maddi durumumuz iyi sayılır. onlar bir fabrikada çalışıyorlar.ve standartların altında bir yaşamları var. asıl sebep bu aslında. ben evlendim evleneli ailelerinde,köyde,şehirde bir numaralı gelin ben oldum. herkes beni çok sevdi. eltimden ise kaçacak yer ararlar.buda başka bir sebep.
ben hamile kalınca başladı asıl saldırganlıklar.bana aptal aptal msjlar atardıı eltim. yok sen beni nie aramıyon yok sen hamile kalınca değiştin felan filan. bende bu msjları çekmesini istemediğimi söylemiştim.biraz çekiştik ve küstük. ben 3 aylık hamileydim.
daha sonra kaynım girdi devreye eşimden para istiyor.kontör istiyor eşim yok deyince telf suratına kapatıyor. en son arabamızı bir aylığına istedi. bende o zaman 6 aylık hamileyim ve okula arabayla gidiyorum. servis yok dolmuş saatte bir geçiyor. eve 4km okul ve yokuş yukarı tepede.
kaynım ne var okula 1 ay dolmuşla gitse ne olurki, aman ne kıymetli karın varmış.felan filan eşimi yıldırma politikalarına devam ettiler. o gün yemin ettim bu karnımdaki çocuğu sana göstermicem diye....neyse olaya geliim.. çocuk doğdu ne aradı ne sordu ne hayırladı...memlekete gittik çocuğu görmek istiyor. soruyorum arkadaşlar karnımdayken bana eşime eziyet eden beni üzen adam ne yapcak çocuğu...???
bayramda yine gittik yine istedi görmek göstermedim. en son geçen haftasonu gittik eşime demiş görim sevim diye.. eşimde ne olur arada ben kalıyorum diye istedi.bende yine vermeyince dışarı çıktığımda bu bi bağırdı..
"" bana bak bana sen kimsin lan sen kimsin bana çcuğu göstermiyon"".ağza alınmayacak küfürler küfürler küfürler..
YIKTI KIRDI DÖKTÜ. BIRAKSALAR SALDIRACAK
eşim onun ağzını kapatmaya çalışırken bir yandanda arabaya bin diye bağırıyordu . çocuk kucağımda şoka girmiştim..
neyse eve nasıl geldik saatler nasıl geçti yolda bilmiyorum..
şimdi boşanmayı bile düşünüyorum 7 aylık bebekle..
NE YAPMALIYIM?

Senin onlarla görüsmemek icin hakli sebeblerin olabilir ama o da cocugunun amcasi be gülüm senin hakkin yok ki onlarin aralarina böyle girmeye. Kaynin gercekten dengesiz biriymis gösterdigi tepki bunu gösteriyor ama sendede hata var. Birazda sen onlari disliyor ve kücük görüyorsun gibi geldi bana.

Amcaya bak, küfürler savuruyor, sürekli aşağılayıp itip kakıyor, bebek doğduğunda da görmeye gitmemiş ama ayağıma getirin seveyim, amcası görmeye hakkı var öyle mi? çocuk 7 aylık olana kadar neredeymiş acaba...

Arkadaşın göstermemek isteyişini anlıyorum, yalnız bir araya gelinmiş sanırım, köşe bucak kaçırmak amcanın gazabını arttırmış, bir aradayken inatlaşmasaydınız keşke

Son düzenleme:
iş eşinde bitiyo dur demesi gereken o ! hem ister kaynın olsun ister başka akraba kimse kimsenin keyfini çekmek zorunda değil! çocukta senin ister gösterirsin ister göstermezsin !amcası görmeli denebilir ama baba kardeşi olmakla amca olunmuyo malesef ! insanlar bulundukları yerleri sıfatları kendisi hakeder! lafla olmaz bu işler yaşadığını kendi bilir insan .........ben kayınvalidemden ölesiye nefret ediyorum hayatımı zindan etti yaşadığımı gene ben bilirim! ben doğurayımda görsün bakalım hadi çocuğumu! eşimde bunu biliyo paşa paşada kabul ediyo bana yaşattıkları yenir yutulur şeyler değil çünkü kim ne derse desin bu benim ailem benim hayatım! gerçi kayınvalideminde pek umrunda olmaz torun falanda neyse ............

valla kadının kurdu kadın diye boşuna demiyorlar tamam kızcağız bebeğini göstermeliydi amcasına buna kimse itiraz etmiyor ama kayının yengesine ağzını birini kapatacak kadar sokakta küfürler savurması ne kadar doğru bi de aranızda sen tahrik etmişsin o da küfretmiş diyenler var, işte bu, kadın kaşınmış kocasında dövmüş diyen zihniyetle aynı ziyniyet bence
ayrıca eşi karısına bu kadar küfür edilirken nasıl sukunetini kormuş orasıda muamma
bence hiç bir kadın kendisine edebiyle yaklaşan bi kayına ben bebeğimi göstermicem demezdi
başlık sahibide ilk mesajı yazı gitti, bu ayrıntılarıda bilmiyoruz

Dogru degil tabiki tatlim, bencede kayin haksiz....ama suda varki bazen insan öyle bir raddeye gelebiliyorki karsindaki kim olursa olsun salterlerin ativeriyor bir anda.

Hos birseymi hayir degil tabiki, lakin sürekli bebegi ondan kacirmalari, inadina göstermemeleri demekki cok zoruna gitmis olmaliki bu kadar agresiflesebildi bir anda......, ne bileyim kayin haksiz evet, ama ben konu sahibinide sütten cikmis ak kasik görmüyorum...

En basta zaten onlara olan kini cocugnu göstermemekle yemin etmesi kadar yanlis birsey olamaz bana göre.

başlık sahibide ilk mesajı yazı gitti, bu ayrıntılarıda bilmiyoruz:hulya:

Elbette kimse kayina hak vermiyor hickimse burda kayin icin hakli demiyor ancak iki tarafli hatalarida görmek gerekir. iki tarafli düsünmek gerekir. Zaten konu burda erkek-kadin meselesi degil.

Tamam kaynın kesinlikle haksız da sen niye esinden bosanıyorsun onu anlayamadım adamın ne sucu var :S

Dogru degil tabiki tatlim, bencede kayin haksiz....ama suda varki bazen insan öyle bir raddeye gelebiliyorki karsindaki kim olursa olsun salterlerin ativeriyor bir anda.

Hos birseymi hayir degil tabiki, lakin sürekli bebegi ondan kacirmalari, inadina göstermemeleri demekki cok zoruna gitmis olmaliki bu kadar agresiflesebildi bir anda......, ne bileyim kayin haksiz evet, ama ben konu sahibinide sütten cikmis ak kasik görmüyorum...

En basta zaten onlara olan kini cocugnu göstermemekle yemin etmesi kadar yanlis birsey olamaz bana göre.

tabii ki canım çift taraflıdır hata, olay bu raddeye geldiğine göre,
ama o küfürlerin telafisi yok bence ne başlık sahibinin eşi için ne yiğen için, telafisi yok,
abisine saygısı olan bi insan hiç olmazsa abisinin hatırına hürmeten yengesine küfretmezdi, demekki abisinin hatrını hiçe saydı
burda bazen başlık sahibi de hatalarını görsün diye yorum yapılıyor farkındayım ama ne bileyim, hırsızın hiç mi şuçu yok demek geldi içimden

Son düzenleme:
sen onlara keske insanlığın ne oldugunu gösterseyindin
bence yapılan seylere düzğün bir cevap verilerek onlarla kötü olmadanda bu isler haledile bilinirdi
ve ne olursa olsun el kadar bebekleri böyle seye alet etmeniz hic güzel değil sen onun annesiysen esinde babası ve yeni bir aile icin ailesini onu bu günlere gelmesini sağlayan kisileri ve yılları silip atmasına beklemek cok bencilce bebek büyütüceksin ne zorlukları oldugunu ve gün gelip oda seni baskaları icin terkedeceğini bir düsün
ve bence bos gurur yapma
dısardan konusma kolay diye bilirsin ama burda bir cok kisinin bundan daha kötü durumlara düstüğünü ve ne acılar cektiğini biliyoruz

tabii ki canım çift taraflıdır hata, olay bu raddeye geldiğine göre,
ama o küfürlerin telafisi yok bence ne başlık sahibinin eşi için ne yiğen için, telafisi yok,
abisine saygısı olan bi insan hiç olmazsa abisinin hatırına hürmeten yengesine küfretmezdi, demekki abisinin hatrını hiçe saydı
burda bazen başlık sahibi de hatalarını görsün diye yorum yapılıyor farkındayım ama ne bileyim, hırsızın hiç mi şuçu yok demek geldi içimden

Evet bugünlerde çok görüyorum bende bu durumu ve hep senin dediğin gibi hırsızın hiç mi suçu yok lafı geliyor aklıma, hep büyüklük ve iyilik konuyu açan taraftan bekleniyor, şimdi bu amca ettiği küfürler ve hakaretlerden ötürü özürünü dileyip zeytin dalı uzatmış olsa bu arkadaş yine göstermese bebeğini o zaman yüzde yüz haksız olurdu ama burada konuyu açan kişinin öfkesini anlayabiliyorum, bana küfreden hakaret eden kişiye değil evladımı tırnağımı göstermem ben kim olursa olsun :umursamaz:

Evet bugünlerde çok görüyorum bende bu durumu ve hep senin dediğin gibi hırsızın hiç mi suçu yok lafı geliyor aklıma, hep büyüklük ve iyilik konuyu açan taraftan bekleniyor, şimdi bu amca ettiği küfürler ve hakaretlerden ötürü özürünü dileyip zeytin dalı uzatmış olsa bu arkadaş yine göstermese bebeğini o zaman yüzde yüz haksız olurdu ama burada konuyu açan kişinin öfkesini anlayabiliyorum, bana küfreden hakaret eden kişiye değil evladımı tırnağımı göstermem ben kim olursa olsun :umursamaz:

aslında ben arkadaşın konuyu tam anlatmadığı kanaatindeyim. evet tabiki amcanın ettiği küfür tartışmasız çok çirkin. ancak nasıl sinir bozucu bir durum olduğunu düşünebiliyorum. aynı ortamdasınız ve yiğeninizi, yengeniz yer yer kaçırıyor. neden? kendince sebepleri var muhakkak. ama hangi sebep amcadan yeğenini kaçırmasını haklı gösterir? siz sevmeyebilirsiniz, görüşmeyebilirsiniz. ancak hıncınızı çıkartmak için neden çocuğu kullanıyorsunuz ki?

pollyannacığım, günlerdir açılan konularda, konu sahiplerinin alttan almasını düşünenlerden biriyim bende. ama dediğim gibi, bana kalırsa konuları çok eksik anlatıyorlar. tam anlatılsa haklı-haksız çıkar ortaya. mesela bu konuda amcanın küfür etmesi ne kadar yanlışsa, konu sahibinin çocuğu kaçırması da bir o kadar yanlış. tabi anlattıkları kadarıyla...

aslında ben arkadaşın konuyu tam anlatmadığı kanaatindeyim. evet tabiki amcanın ettiği küfür tartışmasız çok çirkin. ancak nasıl sinir bozucu bir durum olduğunu düşünebiliyorum. aynı ortamdasınız ve yiğeninizi, yengeniz yer yer kaçırıyor. neden? kendince sebepleri var muhakkak. ama hangi sebep amcadan yeğenini kaçırmasını haklı gösterir? siz sevmeyebilirsiniz, görüşmeyebilirsiniz. ancak hıncınızı çıkartmak için neden çocuğu kullanıyorsunuz ki?

pollyannacığım, günlerdir açılan konularda, konu sahiplerinin alttan almasını düşünenlerden biriyim bende. ama dediğim gibi, bana kalırsa konuları çok eksik anlatıyorlar. tam anlatılsa haklı-haksız çıkar ortaya. mesela bu konuda amcanın küfür etmesi ne kadar yanlışsa, konu sahibinin çocuğu kaçırması da bir o kadar yanlış. tabi anlattıkları kadarıyla...

Office cim valla ben olsam o amcanın yerinde ki olmam da diyelim ki oldum, yengem çocuğu ettiğim küfürler hakaretler sonucu ben sevmediği için kaçırıyor deyip ona göre davranırdım benim artık bir yeğenim var geçmişe sünger çekelim der yengeme zeytin dalı uzatırdım hele ki kardeşim iki arada kalıyorsa bu hal daha çabuk harekete geçirirdi beni...

Ben bu tür konularda kendi yaşanmışlıklarımdan ötürü çok hassasım, bazen hiç hesapta olmayan olayların ortasında kalıyorsunuz, öyle davranışlara maruz kalıyorsunuz ki istemediğiniz kararlar almak durumunda kalabiliyorsunuz, yaşadığınız kırgınlık size böyle şeyler yaptırabiliyor, bunu karşı tarafa ceza vermek adına ya da inat uğruna değil de böyle olması daha doğruymuş gibi geliyor... belki de gurur yapıyorsunuz...

Konu eksik mi anlatılmış yanlış mı anlatılmış bilemem ama ortada bir küfür meselesi var o doğru sanırım ayrıca yeğeni doğduğunda aylarca hiç aramamış görmemiş sırf yeğen bayramda amcasını görmüş olsun diye istenmiş bir durum gibi geldi bana, ama tabi aynı ortamda çocuğun köşe bucak kaçırılması da abartı olmuş (yani ben olsam aynı ortamda olduğu için bayram günü olduğu için sevmesine izin verirdim), ama aksi davranışta amca yine esmiş gürlemiş, madem amca yeğenini sevmek istiyor hasret çekiyor aylarca niye görmeye gitmemiş, doğumunda yanında olmamış, gitmiş olupta gösterilmeseydi konu sahibesi haksız olurdu, ama şu durumda anlayabiliyorum

Back
X