• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan küfür yedim

ben de arkadaşı çocuk konusunda haksız buldum aslında arkadaş eğer çocuğu göstermem demesydi o adamın aklına amca olduğunun geleceğinden şüpheliyim amcayım diyen insan zaten önce hamile yengesini düşünür

sen bebegi göstermemişin ama haklı nedenlerin varmış
bir amca bir abi nasıl yapar böyle birşeyi
ne hakkı var
bagırmaya çagırmaya
eşinle boşanmak istemenin sebebini anlamadım canım ya
eger senin yanındaysa boşanmayı hemen düşünme.

iki aile arasında tatsız durumlar varken, bunu daha da arttırmak yerine orta bir yolda götürmek lazım...

sonuçta kendi yeğenini görmek isteyen biri, sizin içinde çok uzak bir akraba değil... bu "çocuk göstermem" tehditlerini de hiç bir zaman tasvip etmiyorum.. çocuklar kullanılıyor gibi geliyor bana..

tahsilli bir öğretmen bayanaa yakışmamış davranışınızz :1no2:
karşınızdaki insanlar cahil belli
ama sizin onların davranış şekline uyum sağlamış olmanız ve kişisel hırslarınıza yenik düşmeniz çok daha can sıkıcıı üzücüü :1no2:

boşanmayı neden düşünüyorsunuz? bir tahminde bulunayım eşiniz kardeşinin küfür etmesini değil de sizin çocuğu göstermeme inadınızı sorun yaptı değil mi?
arabayı dolmuş otobüs de olsa vermek zorunda değilsiniz tabii hem de bir aylığına ve üstelik hamileyken
fakat çocuğu göstermeyeceğim yemini de neyin nesi?amcası illa ki görecek
orta yolu bulmalısınız kimse kardeşinden de vazgeçmez unutmayın

tamam amca görmeyi haketmiyor ama.. ben korkarım valla adam dengesiz, hırslanıp da çocuğa bi zararı dokunur diye korkarım, gösteririm çocuğu nolucak... aman allah korusun bişey yapmasa bile beddua eder..

haksız edilen beddua döner sahibini bulur...
vicdanen rahatsanız bedduadan korkmaya gerek yok yanikaydirigubbakcemile4

kızllar merhaba. 3 yıllık evliyim ama sağolsunlar --ayrı şehirlerde yaşamamıza rağmen-- kaynım ve eltim üç yıldır köpek gibi saldıra saldıra beni yıldırdılar.7 aylık bir bebeğim var. kaynımın bize düşmanca tavırları daha evlenmeden başlamıştı. bende eşimde devlet memuruyuz ve maddi durumumuz iyi sayılır. onlar bir fabrikada çalışıyorlar.ve standartların altında bir yaşamları var. asıl sebep bu aslında. ben evlendim evleneli ailelerinde,köyde,şehirde bir numaralı gelin ben oldum. herkes beni çok sevdi. eltimden ise kaçacak yer ararlar.buda başka bir sebep.
ben hamile kalınca başladı asıl saldırganlıklar.bana aptal aptal msjlar atardıı eltim. yok sen beni nie aramıyon yok sen hamile kalınca değiştin felan filan. bende bu msjları çekmesini istemediğimi söylemiştim.biraz çekiştik ve küstük. ben 3 aylık hamileydim.
daha sonra kaynım girdi devreye eşimden para istiyor.kontör istiyor eşim yok deyince telf suratına kapatıyor. en son arabamızı bir aylığına istedi. bende o zaman 6 aylık hamileyim ve okula arabayla gidiyorum. servis yok dolmuş saatte bir geçiyor. eve 4km okul ve yokuş yukarı tepede.
kaynım ne var okula 1 ay dolmuşla gitse ne olurki, aman ne kıymetli karın varmış.felan filan eşimi yıldırma politikalarına devam ettiler. o gün yemin ettim bu karnımdaki çocuğu sana göstermicem diye....neyse olaya geliim.. çocuk doğdu ne aradı ne sordu ne hayırladı...memlekete gittik çocuğu görmek istiyor. soruyorum arkadaşlar karnımdayken bana eşime eziyet eden beni üzen adam ne yapcak çocuğu...???
bayramda yine gittik yine istedi görmek göstermedim. en son geçen haftasonu gittik eşime demiş görim sevim diye.. eşimde ne olur arada ben kalıyorum diye istedi.bende yine vermeyince dışarı çıktığımda bu bi bağırdı..
"" bana bak bana sen kimsin lan sen kimsin bana çcuğu göstermiyon"".ağza alınmayacak küfürler küfürler küfürler..
YIKTI KIRDI DÖKTÜ. BIRAKSALAR SALDIRACAK
eşim onun ağzını kapatmaya çalışırken bir yandanda arabaya bin diye bağırıyordu . çocuk kucağımda şoka girmiştim..
neyse eve nasıl geldik saatler nasıl geçti yolda bilmiyorum..
şimdi boşanmayı bile düşünüyorum 7 aylık bebekle..
NE YAPMALIYIM?

pess yani...
iyiki göstermemişsin diyenler bile var.
ne yapmış kaynınız, eltiniz?
aptal aptal mesajlar atmış.sen benle ilgilenmiyosun demiş.dikkat edin hakaret küfür falan etmemiş.aklınca kapris yapmış.şikayet etmek kavga çıkarmak yerine mesajları görmemezlikten gelseydiniz ne kaybederdiniz ?
sonra ne yapmış kaynınız?
kardeşinden kontör istemiş,vermeyince suratına kapatmış.pardonda size ne konu sahibi arkadaşım.abi-kardeş arasındaki kavgadan size ne?ister kavga ederler ister barışırlar size ne?size mi kaldı eşiniz adına kaynınıza kızmak...
durun bişey daha yapmış bu kayın?siz 6 aylık hamileyken arabanızı istemiş.istememesi lazım tabi. ne de olsa doğurana kadar işe arabayla gideceksiniz dimi?zaten en fazla 1 ay daha kullanabilecektiniz arabayı.daha sonrası tıbben yasak,riskli.
evet çok kıymetli karın var demesi hoş olmamış doğru.
ama bu çocuğu amcasına göstermemek için sebepmi?
sizden nefret ediyordur ama yiğeni için ölüyordur belki...
illaki sizi sevmek zorundamı sizin çocuğunuzu sevmesi için.
sizin hatırnız yok ama o çocuk onun öz kardeşinin çocuğu.sırf bu sebep bile yiğenini sevmesine yeter.
siz hıncınızı çocuğunuzu göstermeyerek almışsınız.içinizdeki kini kusmuşsunuz.sizinle siz olduğunuz için konuşmayacaklarını,görüşmeyeceklerini bildiğiniz için size muhtaç olsunlar,özür dilemek zorunda kalsınlar diye çocuğunuzu kullandınız.
ilerde çocuğunuz büyüyünce ne diyeceksiniz?
seni göstermedim çünkü amcan bizden para ve kontör istiyor, yengen sen değiştin diye mesaj atıyordu..haa birde amcan bizden 1 aylığına arabamızı istemişti:delphin:
evet haklsınız...hakkaten yiğeni amcasına göstermemek için yeterli sebepler bunlar:hulya:

Konu sahibesi bir daha yazmamış açık kalan noktaları cevaplamamış bu yüzden sildim yazdıklarımı

Son düzenleme:
''O çocuğun amcası, göstermelisin''tezine kesinlikle katılmıyorum.Bir kere herkes haddini bilecek.Bilmiyorsa eşin bildirecek.Sen hamileyken, yani en duygusal olduğun zamanlarda seni üzen belki ağlatan insanlara bebeği göstermemek senin en büyük hakkın.Zaten onun derdinin de bebeği görmek olduğunu hiç sanmıyorum, eğer anlattığın gibi bir kişilkse tek istediği sorun çıkarmak hatta belki (?)sana boşanmayı düşündürmektir.O yüzden onların istediğini yapma, boşanmayı aklının ucundan bile geçirme.Zaten anlattığın kadarıyla eşinin bir suçu yok ki..Üçüncü şahıslar için evliliğini tehlikeye sakın atma.
Sana sabırlar ve bebeğinle&eşinle mutluluklar diliyorum,gerisini boşveeeeer :)

Ben ortada, çocuğu amcasına göstermeyecek kadar haklı bir sebep göremedim..

Yani hamileyken seni üzmüş, para istemiş tamam istemmeli, kullandığınız arabayı istemiş, istememeliydi tamam haklısın da araya mesafe koyarsın, yüz göz olmazsın anlarım..

Çocuğu göstermemek çok uç bir nokta..Bu kadarına gerek yoktu bence. Konuyu uzatmakla hatalısın..
Eşin de arada kalmış.

Kaynın da hatalı..
Bu şekilde bağırmaya hakkı yok onun da..

ışler arapsaçına dönmüş..Nasıl düzelir bilmem..

haksız edilen beddua döner sahibini bulur...
vicdanen rahatsanız bedduadan korkmaya gerek yok yanikaydirigubbakcemile4

pess yani...
iyiki göstermemişsin diyenler bile var.
ne yapmış kaynınız, eltiniz?
aptal aptal mesajlar atmış.sen benle ilgilenmiyosun demiş.dikkat edin hakaret küfür falan etmemiş.aklınca kapris yapmış.şikayet etmek kavga çıkarmak yerine mesajları görmemezlikten gelseydiniz ne kaybederdiniz ?
sonra ne yapmış kaynınız?
kardeşinden kontör istemiş,vermeyince suratına kapatmış.pardonda size ne konu sahibi arkadaşım.abi-kardeş arasındaki kavgadan size ne?ister kavga ederler ister barışırlar size ne?size mi kaldı eşiniz adına kaynınıza kızmak...
durun bişey daha yapmış bu kayın?siz 6 aylık hamileyken arabanızı istemiş.istememesi lazım tabi. ne de olsa doğurana kadar işe arabayla gideceksiniz dimi?zaten en fazla 1 ay daha kullanabilecektiniz arabayı.daha sonrası tıbben yasak,riskli.
evet çok kıymetli karın var demesi hoş olmamış doğru.
ama bu çocuğu amcasına göstermemek için sebepmi?
sizden nefret ediyordur ama yiğeni için ölüyordur belki...
illaki sizi sevmek zorundamı sizin çocuğunuzu sevmesi için.
sizin hatırnız yok ama o çocuk onun öz kardeşinin çocuğu.sırf bu sebep bile yiğenini sevmesine yeter.
siz hıncınızı çocuğunuzu göstermeyerek almışsınız.içinizdeki kini kusmuşsunuz.sizinle siz olduğunuz için konuşmayacaklarını,görüşmeyeceklerini bildiğiniz için size muhtaç olsunlar,özür dilemek zorunda kalsınlar diye çocuğunuzu kullandınız.
ilerde çocuğunuz büyüyünce ne diyeceksiniz?
seni göstermedim çünkü amcan bizden para ve kontör istiyor, yengen sen değiştin diye mesaj atıyordu..haa birde amcan bizden 1 aylığına arabamızı istemişti:delphin:
evet haklsınız...hakkaten yiğeni amcasına göstermemek için yeterli sebepler bunlar:hulya:

kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5 katılıyorum..

benim teyzem kaynıyla,eltisiyle,görümceleriyle senin yaşadığının 10 katını yaşadı.. şimdi kendisi yüzüne bakmaz ama çocuğunu babasıyla birlikte yollar..çünkü onlar ne yaşadılarsa yaşadılar çocuk bunun dışındaydı..
bence aklınızı başınıza alın ..:hulya:

Bence sadece babanın erkek kardeşi olmakla, amca olunmuyor.Bu çocuk için ne yaptın diye sorarım ben.Sizler de haklısınız tabi ama ben anneyi çok iyi anlıyorum.

benim babamlar 7 kardeş. arada üveylik de var. anne bir kardeşleri var, baba bir kardeşleri var, anne baba bir kardeşleri de var.
ne yazık ki paylaşılamayan miras yüzünden birbirlerine girdiler. herkes herkesle küs.
ama babam bir gün bile falanca amcanı görmeyeceksin, filanca halana gitmeyeceksin demedi. bayramlarda babam gelmez ama ben, ablam, annem ziyaret ederiz, ellerini öperiz.
çünkü problem onların arasında, bizim ve kuzenlerimin konuyla bir ilgimiz yok.
kendi hırslarını ve öfkelerini çocuklar üzerinden tatmin etmeyi son derece yanlış buluyorum.

benim babamlar 7 kardeş. arada üveylik de var. anne bir kardeşleri var, baba bir kardeşleri var, anne baba bir kardeşleri de var.
ne yazık ki paylaşılamayan miras yüzünden birbirlerine girdiler. herkes herkesle küs.
ama babam bir gün bile falanca amcanı görmeyeceksin, filanca halana gitmeyeceksin demedi. bayramlarda babam gelmez ama ben, ablam, annem ziyaret ederiz, ellerini öperiz.
çünkü problem onların arasında, bizim ve kuzenlerimin konuyla bir ilgimiz yok.
kendi hırslarını ve öfkelerini çocuklar üzerinden tatmin etmeyi son derece yanlış buluyorum.

Benim annemde babamin tarafiyla görüsmedigi icin her firsatta bizleri onlardan uzak tutmaya calisti. Onu dinlemeyip kuzenlerimle vs görüsünce bana söz geciremedigi icin onlarla kavga etti arayi acmaya calisti.

Belirli bir yastan sonra beraber büyüdügüm insanlardan ayri kalmak benim psikolojimi cok etkiledi hep kendimi dislanmis hissettim. Daha cocuk yasta özlemi ayriligi gözyasini tattim. Suanda evli oldugum icin hernekadar onlarla yine görüssemde cocuklugumda cok üzüldügümü bilirim. Bence büyük bir haksizlik bu. Kendi kavgalarimiza cocuklarimizi alet etmeyelim.

cocugu nıye gostermıosun
cok cocukca davranmıssın
bu sebepten bosanırsanız tek sevınen sevgılı eltıcıgın olur sen de ben ne yaptım dıye aglarsın
mıllet kocasından dayak yıyor aldatılıyor bosansam mı dıye tereddut edıyor sız bosanmayı dusunuyorum dıosunuz
bu durumda esınız tavır alsa hakkı ..

Gerçekten eşinizi takdir ettim. Acaba her erkek onun yaptığı gibi ağabeyine mahcup olup yeğenini göstermemeyi kabul eder miydi? Gerçekten ben de çocuğu göstermeme konusunda haksız olduğunuzu düşünüyorum. Tabi onun da küfürle karşılık vermesi çok yanlış ama demek ki adam çok sinirlenmiş, o raddeye gelmiş diye de düşünmeden edemiyorum.

Bir de arkadaşlar yiğen yazmayalım lütfen, çok rahatsız oldum. O kelimenin doğru yazılışı "yeğen"dir.

Arkadaşım kesinlikle haksızsın kusura bakmaolumunekankayizsmile tamam sen hoşlanmayabilirsin konuşma ama yanında bebeğini sevsin ...sonuçta herşeyden önce eşinin hatrına yapmalısın bunu...Sen kendini onun yerine koy kardeşinin bebeğini görüp sevemiyorsun gelininiz izin vermiyor ???? hoşuna gidermi ? yada kızmazmıydın? ben kızardım hemde çok...tabiki onun tepkisi çok aşırı olmuş bence bu kültürüyle alakalı!!!!! hee unutmadan bende nden boşanmayı düşündüğünü anlaamadım enteresan...eşinin ne suçu var

gene eski konular hortlamış,sanki yorum yapacak yeni konu yok:50:

Back
X