Kaynımdan küfür yedim

Benim anlayamadigim cocuk ustune neden yemin ediliyor?
Boyle birseye neden alet ediliyo?

Esiniz birsey yapmamiski niye bosanmak istiyosunuz?
Esinizin yerinde baska biri olsaydi sen annesiysen bende bababasiyim senin nakadar hakin varsa benimde okadar var deyip sizi onemsemeyip cocugu gosterirdi!

Hakaret ve kufre mahruz kalmis olabilirsiniz ama bence tavriniz yanlis ikinizin arasindaki bir olay neden cocuga yansiyo ben anlamadim coki siz gorusmek istemiyordunuz esinizi devreye koysaydiniz o goturseydi bu gibi olaylara cocugun alet edilmesi cok yanlis

Office cim valla ben olsam o amcanın yerinde ki olmam da diyelim ki oldum, yengem çocuğu ettiğim küfürler hakaretler sonucu ben sevmediği için kaçırıyor deyip ona göre davranırdım benim artık bir yeğenim var geçmişe sünger çekelim der yengeme zeytin dalı uzatırdım hele ki kardeşim iki arada kalıyorsa bu hal daha çabuk harekete geçirirdi beni...

Ben bu tür konularda kendi yaşanmışlıklarımdan ötürü çok hassasım, bazen hiç hesapta olmayan olayların ortasında kalıyorsunuz, öyle davranışlara maruz kalıyorsunuz ki istemediğiniz kararlar almak durumunda kalabiliyorsunuz, yaşadığınız kırgınlık size böyle şeyler yaptırabiliyor, bunu karşı tarafa ceza vermek adına ya da inat uğruna değil de böyle olması daha doğruymuş gibi geliyor... belki de gurur yapıyorsunuz...

Konu eksik mi anlatılmış yanlış mı anlatılmış bilemem ama ortada bir küfür meselesi var o doğru sanırım ayrıca yeğeni doğduğunda aylarca hiç aramamış görmemiş sırf yeğen bayramda amcasını görmüş olsun diye istenmiş bir durum gibi geldi bana, ama tabi aynı ortamda çocuğun köşe bucak kaçırılması da abartı olmuş (yani ben olsam aynı ortamda olduğu için bayram günü olduğu için sevmesine izin verirdim), ama aksi davranışta amca yine esmiş gürlemiş, madem amca yeğenini sevmek istiyor hasret çekiyor aylarca niye görmeye gitmemiş, doğumunda yanında olmamış, gitmiş olupta gösterilmeseydi konu sahibesi haksız olurdu, ama şu durumda anlayabiliyorum

Bak canim sanirim sen bazi seyleri yanlis anlamissin. Öncelikle arkadas cocugu edilen küfürler sonucu kacirmiyor! Küfürden önce kaciriyor. Biz küfürden öncesi yapdigi hatalardan bahsediyoruz küfürden sonrasinda hatanin kimde oldugu belli.

Sonra amca baska sehirde yasiyor ve senin dedigin gibi cocugu görmek 7 ay sonra gelmiyor aklina birkac defa görmeye calismis zaten ve görememis/ göstermemisler.

Son düzenleme:
bence bikere eşinizin bi kabahati yokki burda,neden boşanmayı düşünüyorsunuz?? ikinciside aranızda ne geçerse geçsin adam bebeğin amcasıdır ve görmeye,sevmeye hakkı vardır. Onun dışında ilişkinizde araya mesafe koyarsınız olur biter. Çirkefe bulaşmayın,adam saygısız herifin tekiymiş işte.

sorunlarınızı çocuğunuzu koz olarak kullanıp çözmeye çalışmasanız keşke.
hiç kimsenin hatrı yoksa eşinizin hatrı vardı.
ne kadar kötü olursa olsun çocuğunuzu yiyecek değildiya amcası.
hırsınıza yenilip intikamınız için çocuğunuzu kullandınız.
hiç hoş olmadı.
onların yaptığı çokmu hoş
değil kesinlikle.
ama onlardan bir farkınız kalmadı...

tamam amca görmeyi haketmiyor ama.. ben korkarım valla adam dengesiz, hırslanıp da çocuğa bi zararı dokunur diye korkarım, gösteririm çocuğu nolucak... aman allah korusun bişey yapmasa bile beddua eder..

aranizda yasanilan sorunlarda hakli taraf sizsiniz ama bebegi amcasina gostermemekle cok yanlis yapmissiniz. sizin kayniniz ama esinizin ''kardesi''. kayninizdan once esinize saygisizlik yapmissiniz. boyle bir sebepten ayrilik olmaz, kendini toparla ve uzme canim. bebegi de keske gosterseydin amcasina ama artik gecmis ola

sanirim esiniz evlenmeden once ailesine yardim ediyordu siz sevgiliyken bunu kesti evlenince de hepten kesildi.daha once esiniz onlarin istediklerini yapiyormus araya siz girince duzenlerini bozmussunuz gibi geldi..para kesinlince de size taktilar.ben boyle hissettim.
bazen su oluyor sizin maddi durumunuz iyiyse kan baginizin oldugu kisilerin sizden beklentileri oluyor..vermeyince de kotu oluyorsunuz..
kayninizin size devamli maddi isteklerle gelmesi,yigeni dogunca bunu takmamasi sonra ayni ortamda biraraya geline onu gormek istemesinden dolayi sizde gostermek istememissiniz..kizginliginizdan duygusal davranmissiniz.esinizde orada sizi uyarmis.keske inat etmeseydiniz.kufur olayi cok cirkin olmus..kardesi kendini her durumda hakli goren biri sanirim..bu durumda cok isiniz var onlarla.
esiniz kufur olayin da kardesine agzinin payini vermedi mi ki ayrilmak istiyorsunuz???

Son düzenleme:
canım çocuğu göstersen ne olur göstermesen ne olur
çocuğu koz olarak kullanman hoş olmamış
keşke aranızdaki sorunu başka türlü halletseydiniz
ayrıca eşimle boşanmayı bile düşünüyorum demen de yanlış
aranızda problem yaşanmamış,
çok abartılı buldum

Hamiyken seni düşünmüyordu kaynın. Yani karnındaki çocuğu yeğenini düşünmüyordu. Şimdi de düşünmesin görmesin. Öyle amca olmasın. Boşver gösterme iyi yapmışsın.
Eşinden neden ayrılmak istiyorsun onu anlamadım. Anladığım kadarıyla eşin destek sana. Böyle insanlar yüzünden yuvanı neden yıkıyorsun. Onlar daha çok sevinir cnm aman yapma.

Senin çocuğunu kaç kere görecek ki bir sene içerisinde..Bence çocuk meselesini biraz inada bindirmişsin..En son gittiğinizde pek tavır almasaymışsın..Sen yine görüşme..bebeğini 5 dk.görürdü sadece..
Eşinin bu durumda suçu yok..Bu sebepten boşanılırmı?iyi düşün..
Biraz da olayı sen alevlendirmişsin..KAynından hoşlanmayabilirsin..

Sevgili konu sahibi arkadaş, kaynından hıncını çıkarmak için neden çocuğunu kullanıyorsun.sengözlerimebaksanab, Çocuğu amcasına göstermeyerek hata yapmışsın. Ve cidden inada bindirmişsin. Amcanın yaptıkları hoş değil tamam ama sende adam sanki cinayet işlemiş yada size çok fazla kötülük yapmış gibi çocuk göstermeyerek intikam yoluna girmişsin. Hatalısın. Senin amcaya çocuk göstermemek gibi bir lüksün olamaz.

arkadasin cocugunu kullandigini dusunmuyorum.eger oyle olsaydi cocuk dogunca geldiginde gostermezdi..hem gormeye gelme arama sorma yigenim nasil diye para istemeye gelince ara sor..kizginligindan gostermemis cocugunu.ama keske gosterip onlari utandirsaydi..

Yeğeni doğduktan sonra bir hayırlı olsun demeye tenezzül etmeyen
Yeğenini merak etmeyen insan , şimdi neden sevmek , görmek istiyor onu anlamadım..
Göstermemekle en iyisini yapmışsınız..

Eşinizin bu durum karşısındaki tutumu ne ?
Sizin yanınızda sizi haklı buluyormu ?

Konuyu açan kişi açık kalan noktaları tamamlasa diyorum, ama niye böyle yaptığını anlamak yerine direkt eleştiriye maruz kalınca insan yazmak istemeyebilir tabi :kahve:

bencede bebeğinizi kaynınızdan saklamanız hoş olmamış
Öğretmensiniz, insanları kindar yetiştirmeye hakkımız yok.
Yapan yaptığıyla utansın, olmuş bitmiş, böyle bir yemine gerek yoktu bence.
Siz kızgın olabilirsiniz ama ne olursa olsun bebeğiniz eşinizin soyundan amcasının kanı
eşinizin hatrına göstermeliydiniz.
Bunun için boşanmayaı düşünmek hafif ence.
Konuşarak problemler halledilebilir.
Bir bebeği boş bir sebp yüzünden babasız, bi eşi sizin gururunuz yüzünden evlatsız eşsiz bırakmak doğru değil bence.
Bence biraz fedakarlığıda siz gösterip, bebeğinizi götürün.Yok asla derseniz, görüşmeyin
Ama bunun için boşanmk mantıklı gelmedi bana.

ya tmm haksizliga ugramis olabilirsiniz ama kin tutmak iyi degildir yigenini görmek hakkidir bence bu yüzden bosanmayin yazik edersiniz

Valla bende kaynımlarla görüşmüyorum... kızımız daha bebekken koptu bağlarımız...
Hiç demedi ama kızımı görmek isteseydi özledim seveyim deseydi göstermem demezdim...
Belki tepkili olurum ama eşim görüşüyorsa abisiyle... git götür görsün derdim..
Benim eşimde abisiyle konuşmadığı için böyle bişey isteyemiyorlar...
Anladığım kadarıyla birbirinize uzak ta oturuyorsunuzz...Ne var yanii görse merak etmiştir amcası sonuçta...
Ben kaynının yerinde olsam bende sana çok hırslanırdım şahsennn...
Kardeşime de ayrı hırslanırdımmm ...
Eşinde bi garip gerçekten...

Valla bende kaynımlarla görüşmüyorum... kızımız daha bebekken koptu bağlarımız...
Hiç demedi ama kızımı görmek isteseydi özledim seveyim deseydi göstermem demezdim...
Belki tepkili olurum ama eşim görüşüyorsa abisiyle... git götür görsün derdim..
Benim eşimde abisiyle konuşmadığı için böyle bişey isteyemiyorlar...
Anladığım kadarıyla birbirinize uzak ta oturuyorsunuzz...Ne var yanii görse merak etmiştir amcası sonuçta...
Ben kaynının yerinde olsam bende sana çok hırslanırdım şahsennn...
Kardeşime de ayrı hırslanırdımmm ...
Eşinde bi garip gerçekten...

Zaten hırslanmakla kalmamış küfürleri savurmuş, tabi çok haklı böyle tepki vermesi mirmirmirmir

ben olsam bende göstermezdim hatasını anlayıp senden özür dileseymiş mikrop. o zaman sende gösteriridim. sakın onlar için yuvanı bozma göstermiyecem sen kendini ne zannediyorsun asıl deyiver. bunlar böyle güzelim insanı çıldırtırlar. benim kaynımda düğünümüzde yapmadığını bırakmadı her gün ah ediyorum. bebeğimi düşürmeme sebep oldular şimdide binbir türlü laflar ediyorlar. bırak ne halleri varsa görsünler sende gidip gelme boşver. seni sevmeyen adam çocuğunu sevecekmi aman uzak tut sana olan sinirini çocuğundan çıkartabilir dikkatli ol. bu tarz olayalrı çok duyar olduk

bu anlattığının çocukla ne ilgisi var ki, başka yolla sıkıntını anlatabilirdiniz..ne olursa olsun onun amcası, siz sevmeseniz de bu gerçek değişmeyecek malesef..

nereye kadar saklayacaksın çocuğu, doğuştan kinle nefretle mi tanıştırıyorsun bebeğini..

evet sen de çok haklısın,, ama haklıyken haksız konuma düşmüşsün.. bu durum eşinle de aranı açar, bence biran önce ortayı bulun.. eşinin ailesinde yaşadığın huzursuzluk ister istemez evine yuvana yansır..

Back
X