- 7 Kasım 2012
- 11.705
- 12.018
- 498
- Konu Sahibi PembePaltolu
-
Iyi de bu konu annenizi zerre kadar ilgilendirmez..Ister esiniz 3bin takar ister 5bin ..Siz onayladiktan sonra annenize düsen bi durum yok..Lutfen annenize karismamasi gerektigini soyleyin..
Artik sen esinle ayri bir ailesin
Gerek kendi annenin gerekse bir baskasinin sizin isinize karismasi dogru degil bana gore
Arti esinizin kardesi yani bu cani isterse onun taktigindan fazlasini da takabilir cunku cok yakin yabanci degil gonlunden gecmis yapmis
Anneniz cok yanlis davraniyor bana kalirsa
Annenler eşinşe aranı bozacak saçma sapan bi muhabbet için.Onane ki..eşinin kardeşi ne isterse onu takar de gec.
Hiç dinleme kuzum.bak o da sizin düğünde yardım etmiş.o zaman bekardı blmem ne gibi düşüncelere girme.hiç alakası yok yapmasa yapmazdı.
Huzurunuzu bu gibi şeylerle bozmayın.Düğününüz var tadını cıkarın..
Annene de söyle eşimle aramı accaksın bu konuyla ilgili tek bi kelime söyleme de.yuvamı mı bozacaksın de.
Annenin bu konuda söz hakkı yok.taksin esin kardeşi sonuçta durumunuz musaitse taksin.sonuçta sende bak kardeşine destek olucakmissin ne güzel eşinle ikiniz anlaştıktan sonra annene zaten laf düşmez bu konuda takma kafana
Merhaba arkadaşlar ilk defa burda konu açıyorum. Çooookk bunalmasam buraya başvurmazdım. Çünkü anlatacak, paylaşacak kimsem yok bu konuyu.
Şimdi kaynımın 10 gün sonra düğünü var. Eşim evlendikten sonra bana düğünde takılan bileziklerden birini kaynımın aldığını, kuaför ve bazı başka masrafları da yine kaynımın yaptığını söyledi. O zamanlar kaynımın evlenme durumu falan yok tabi, düğün sonrası konuşurken öğrendim.
Neyse aradan 2 yıl geçti, kaynım evleniyor şimdi. Eşim de bu durumu hatırlatarak 3000 takmak istediğini söyledi. Bana fazla gelse de kardeşidir dedim, karışmadım. Zira benim de tek kardeşim var ve onun eğitim masraflarının bir kısmını ben karşılayacağım, eşimde bunu biliyor ve karışmadı asla.
Buraya kadar sorun yok.
Dün annem kaynına ne takacaksınız deyince ben de bilezik işini söyledim,biz de ona göre takarız dedim. Asla bilezik takmayın diye parladı, ben de yok anne biz para takacağız ama o bileziğe göre para takarız dedim. Bu sefer de ne belliymiş bileziği onun aldığı, kayınpederim hiç öyle bir şey dememiş, aldıysa da söyleselermiş. Anne dedim neden eşim yalan söylesin, öyle diyorlarsa öyledir niye böyle yapıyorsun.
Biz evlenirken her eşyamızı kendimiz aldık eşimle, aile desteği kabul etmedik. Hatta çoğunu ben yaptım bile denebilir. Gelinlik-damatlığa kadar. Annem hala bu durumu kabullenebilmiş değil, evinize hiçbir şey almadılar deyip durdu bir süre. Kendileri de bir şey yapmadı halbuki, kimseden bir şey talep etmedik ki biz ama anlatamıyorum.
Konuyu kapattırdım. Şimdi düğün günü annemler eşimin taktığı parayı görecekler. Beni aptal yerine koyduklarını söyleyen, kendince gözlerimi açmaya çalışan konuşmalar yapacak. İnanın akşamdan beri çarpıntım var, ağlayacak gibiyim sıkıntıdan. Eşimin takacağı parayı makul seviyede azaltabilsem bu sefer de eşimin tepkisine maruz kalacağım, evde sıkıntı çıkacak. Ne yapacağım bilmiyorum. Keşke annemler düğüne gelmese.
Parayı makul seviyede azaltmak aklına gelmiş ama kardes için 3 bin oldukça makul bence, hediyelik kıl bilezikler var onlardan alıp gitseniz çok abes olur mesela
Şimdi düğün zamanında bile evlenirken ev içine kadar kendinizin yaptığınızı söylüyorsunuz,peki şimdi neden annenizin verdiği bu fikire takılıyorsunuz zaten annenizi ilgilendiren bir durum söz konusu değil ki ortak kazancınız neticede.acaba bu para olayı size de fazla geldi annenizde hislerinize tercuman oldu diyemi sıkıntı yapıyorsunuz yani ona hak veriyorsunuz?
Yok zaten bilezik falan istemiyor eşim takı olarak. Diğer kardeşleri 1000 falan takacak sanırım. Çünkü bekarlar. Onların yanında çok görünmesin diye 2000 falan olur, olmazsa biz de abinin kuaförünü karşılarız dedim. Ama kaynım asla kabul etmiyor yardım, ancak takıyla yardım edebilirim diyor eşim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?