• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımın Düğün Takısı ve Annemin Tepkisi

Fazla gelmedi bana aslında. Tamam bu takı için ek hesaba gireceğiz ve iki ay sıkıntı çekeceğiz ama kardeşinin mutlu günü, bunu eşimden esirgeyecek değilim. Sebebi annemin böyle konularda çok takıntılı düşünmesi ve bana yansıtması sorun.

Su yorumundan aslında senin de biraz annen gibi düşündüğünü düşündüm, ek hesaba gireceğiz sıkıntı çekeceğiz falan...hani ne gerek var diyecek gibisin, esin yalan söylemiyo heralde orda hemfikiriz, yani bilezik ve kuaför parasini kaynın yaptı, belki o da o dönem sıkıntı çekti kardeşlik bu olur

Ama diğerleri bekarmış, cok görünmez bence, bence esine bu konuyu daha fazla dillendirme tadınız kaçar hatta annen üstüne bir laf falan ederse eşinin kulağına giderse haa dicek seni annen doldurmuş

Zaten ne zaman öyle bir şey olsa diyor annen doldurdu yine seni diye. Ben de kimsenin Allah'a şükür dolduruşuna gelmem. Herkesin yaptığı kendi şanından, kendine yakışan sonuçta.
Annem zamanında babamın ailesinden çok çekmiş bu maddi konularda kendince bana uyanık ol, ezdirme demeye getiriyor ama huzurumu daha çok bozuyor.

Kısaca annenizi ilgilendirmez

Maddi durumunuzu hayat standardınızı bilmem ama var ki takacaksınız küçük altın alacak paramız yok ne yapsak diye konu açanlar var zira

Ama 3000 tl düğünde yakılacağım abir bilezik alın paranın geri kalanını da şimdiden eline verin kullansın bu süreçte

Hem kaynının işine yarar hem etraf bilezik taktı der hem kimse de çoğunü azını görmez

Bu arada görümcem evlenirken birer bilezik taktık eşime damada da küçük altın takalım dedim gerek yok dedi

Annem iyi olur iyi düşünmüşsün dedi sonra düğün ikramlarının bir kısmını ödedik aynı hesaba geldi

Bunu şunun için dedim kimse bize de ne eşya yaptı ne bir şey setimi de çalışıp kendim aldım ama eşimin ablasına 2 bilezik takmak da beni hiç acıtmadı anneniz abartıyor

Eşimin ailesinde hiç altın kültürü yok biliyor musun? Çok garip ama bir tek işte kayınpeder, damat takar altını. Geri kalan herkes para takar. Damadın borcu vardır ödesin hesabı.

İçim daha rahat artık, kendime dert etmemeye çalışacağım bu durumu.

Su yorumundan aslında senin de biraz annen gibi düşündüğünü düşündüm, ek hesaba gireceğiz sıkıntı çekeceğiz falan...hani ne gerek var diyecek gibisin, esin yalan söylemiyo heralde orda hemfikiriz, yani bilezik ve kuaför parasini kaynın yaptı, belki o da o dönem sıkıntı çekti kardeşlik bu olur

Değil mi? O da belki zamanında bizim için borca girdi, sıkıntıya düştü belki biz bilmiyoruz?

Bu arada borca gireceğiz, önümüzde kurban var ve bir düğün daha var. Eşimle zaten birlikte hesap yaptık nasıl yetişiriz nasıl öderiz diye. Yani sadece ben hesap falan yapmadım, eşim dedi beraber planlayalım.

Annen bence huzurunuzu bozmak istemiyosa karışmamalı
Zaten karışması saçma
Kayınvalide karışsa olay çıkarırız anne olunca acaba ne yapsam makul düzeyde azaltsam mı deniyo

Annene selam söyle sen kardeşinin eğitim masrafını üstlenirken niye sesi çıkmıyo

Annen bence huzurunuzu bozmak istemiyosa karışmamalı
Zaten karışması saçma
Kayınvalide karışsa olay çıkarırız anne olunca acaba ne yapsam makul düzeyde azaltsam mı deniyo

Annene selam söyle sen kardeşinin eğitim masrafını üstlenirken niye sesi çıkmıyo

Zaten biz istemiyoruz ki sen kardeşine yapıyorsun diyor o zaman da. Benim kardeşim o, baba bi emekli maaşıyla zorluk çekerken ben uzaktan bakacağım sanki. O benim kardeşimse eşimin abisi de benim abim sayılır. Ne farkı var.

İnsanoğlu işte, ne yapsan kimse görmüyor.

Şimdiden düşünüp boş yere sıkıntıya girmeyin. Belki de düşündüğünüz gibi büyütmeyecek.

Anne napim kendi kardeşi sonuçta ben karışmak istemedim dersiniz. Mevzu gündeme gelirse

Zaten biz istemiyoruz ki sen kardeşine yapıyorsun diyor o zaman da. Benim kardeşim o, baba bi emekli maaşıyla zorluk çekerken ben uzaktan bakacağım sanki. O benim kardeşimse eşimin abisi de benim abim sayılır. Ne farkı var.

İnsanoğlu işte, ne yapsan kimse görmüyor.
Sende de ki zaten takıyı da onlar istemiyor, biz abisine yapıyoruz. Kime ne
Annen diye etkilenebilirsin ama birazda empati yap olur mu
Evlilik bu sevgide belki aynı sevemezsin eşinin ailesini ama en azından somut şeylerde eşit davranmaya bak her iki tarafa
Annen de şu herşeye karışan kayınvalideler gibi, fazla konuşturma eşine de belli etme

O anda o parayı takmak zor ve gösteriş gibi olur sanki onun yerine 5 i bi yerde ya da cumhuriyet alıp takabilirsiniz

annenize de halt etmek düşer
ona neymiş sanki ondan para alıp takacaksınız
böyle herşeye karışan insanlara sinir oluyorum

Sende de ki zaten takıyı da onlar istemiyor, biz abisine yapıyoruz. Kime ne
Annen diye etkilenebilirsin ama birazda empati yap olur mu
Evlilik bu sevgide belki aynı sevemezsin eşinin ailesini ama en azından somut şeylerde eşit davranmaya bak her iki tarafa
Annen de şu herşeye karışan kayınvalideler gibi, fazla konuşturma eşine de belli etme

Yok zaten hiçççç konuşmayı düşünmem eşimle bu konuda. Benim kardeşim olsa çok bozulurdum, kırılırdım sonuçta. Annem bir ara laf arasında 'Ben damadımla konuşurum' dedi. Asla konuşma ben bile karışmıyorum dedim lafı kapattırdım.

Yok zaten hiçççç konuşmayı düşünmem eşimle bu konuda. Benim kardeşim olsa çok bozulurdum, kırılırdım sonuçta. Annem bir ara laf arasında 'Ben damadımla konuşurum' dedi. Asla konuşma ben bile karışmıyorum dedim lafı kapattırdım.
Annen evet herşeye kaırşan kaynanalardanmış
Asla konuşma de, senin yüzünden huzursuz oluruz onun annesi karışmıyo de

annenin tepkisini biliyorsun, neden annene her şeyi söyledin? görünce şok olurdu biterdi.

bir daha o kadar ayrıntılı anlatma...

sende kardeşinin eğitimi için para gönderecekmişsin. eşitsiniz...

Annen evet herşeye kaırşan kaynanalardanmış
Asla konuşma de, senin yüzünden huzursuz oluruz onun annesi karışmıyo de

İşte diyorum ya annem zamanında evlilik sıkıntılarını anneanneme anlatmak istermiş, anneannem dinlemek karışmak istemezmiş.Bu yüzden anneannem pek iyi bir anne değil benim annemin gözünde.

Kendi annesinin yaptığı hatayı bende yapmamaya çalışıyor kendince.
Annenannem onun ezilmesine ses çıkarmamış, karışmamış ama o beni ezdirmezmiş kimseye.

Demem o ki kendince ben doğru yapıyorum havalarında.

annenin tepkisini biliyorsun, neden annene her şeyi söyledin? görünce şok olurdu biterdi.

bir daha o kadar ayrıntılı anlatma...

sende kardeşinin eğitimi için para gönderecekmişsin. eşitsiniz...

Yok zaten miktar falan demedim ki. Bilmiyorum ben karışmam ama kaynım bilezik aldığı için ona göre bir şey olur dedim sadece.

Keşke onu da demeseydim haklısın:KK43: Artık onu geri alma şansım yok.

İşte diyorum ya annem zamanında evlilik sıkıntılarını anneanneme anlatmak istermiş, anneannem dinlemek karışmak istemezmiş.Bu yüzden anneannem pek iyi bir anne değil benim annemin gözünde.

Kendi annesinin yaptığı hatayı bende yapmamaya çalışıyor kendince.
Annenannem onun ezilmesine ses çıkarmamış, karışmamış ama o beni ezdirmezmiş kimseye.

Demem o ki kendince ben doğru yapıyorum havalarında.
Onu ezmiş olabilirler de seni ezen yok bunu anlat ona
Durduk yerde huzursuzluk oluşacak daha fazla müdahale ederse
İyi tembihle de sen yokken filan eşinle konuşmasın, çok tuhaf bi durum benim takacağım takıya kaynananın karışması çünkü

benım annem hıc ne takıcaksınız dıye sormaz bıle
sorsada esımın kardesı en ıyısını o bılır sormadım bıle derdım
bosuna kafanızı takıp bosuna bıde acıklama yapmıssınız
kardesı hıc bırsey yapmamıs olsa bıle abısı takmak ısteyebılır

Onu ezmiş olabilirler de seni ezen yok bunu anlat ona
Durduk yerde huzursuzluk oluşacak daha fazla müdahale ederse
İyi tembihle de sen yokken filan eşinle konuşmasın, çok tuhaf bi durum benim takacağım takıya kaynananın karışması çünkü

Yok zaten düğüne kadar bir araya gelmeyi düşünmüyorum. Hem benim tekrar psikolojimi bozmasın hem de eşimle konuşamasın.

Teşekkür ederim biraz kafam rahatladı en azından. Doğru yaptığıma emin oldum.

Back
X