Kaynvalideler, Gelin Kzlarmz

Lereenim KK daşım, afedicilik başka bir şey tabi ki hepimiz affediciğiz ondandır çığırmalarımız.. Buna rağmen kendini ezdirmeyeceğini tahmin etmek bile güzel

"duygular karşılıklı olursa daha güzel olur ablacığım
ama ayrım olunca insanın yüreğine hançer gibi saplanıyor
birde yüzünüze söylenince gerisini siz düşünün ..."

Demişsin sevgili Ank 06 tabiki karşılıklı herşey daha kolay ve sıkıntısız geçer.

biliyormusun sorun aslinda gelin kaynana kavgasindan cikti. sorun aslinda insanlar artik saygisiz acimasiz vefasiz hatirsiz.
sorun kayinvalidenin oglunu kiskandigi felan degil artik sorun bütün herkesde ve git gide daha kötü olacak.

benimde kayinvalidem beni cok seviyor gibi gelmiyor bana ama genelde güzel bir espiriyle gecisdiriyorum bazen aci sözlerini.. fenami iste hem gülüyoruz:)))))

ama benim bir kayinpederim varr allahhhh bal kaymak:))) bayiliyorum ona babam gibi:) annemde biraz isirgan türünden ama babalarim cok cikolata:))))))

ben sokaga ciktigimda bazen öyle olaylar görüyorumki gözlerime inanamiyorum ne oluyor bu insanlara.
niye bukadar saldirga sinirli insan yüzü görmemis vahsiler gibi davraniyor bazen insanlar.
hayret dogrusu.
simdi düsünelim bakalim bunlari yapan insanlar bi kayinvalideye bir geline bir evlada..
yok yok düsünmiyelim allah sonumuzu hayir etsin diyorum.....

sevgilerimle boncuguuum..

Kızlarımızın, kayınvalide (kaynana ):):) görümce, kayınpeder, elti şikâyetlerini okudukça üzülüyor insan.

Bilmek gerekir ki bu böyle gitti böyle gidecek. Düzelmesi annelerden başlıyor .
Bir lâf vardır " birşeyleri düzelteceksen anneanneden başlamalı " çok doğru ..
Bizler yetiştiriyoruz evlâtlarımızı ondan sonrada şikâyetlerimiz bitmiyor.

Öğretmişler bir kere " Büyüklere saygı, küçüklere sevgi "
Dememişler ki hak edene...hakkınızı arayın kendinizi ezdirmeyin "

Bu kez,hakkımızı arasak.... Terbiyesiz , aile terbiyesi almamış derler ...
Ne yapsak suç, susarsak.... Ezik, pısırık.

Kayınvalidem vefat ettiğinde başsağlığına gelenler "sizi çok çok severdi yere göğe sızdıramazdı " dediler o ana kadar ağlamamıştım hıçkıra hıçkıra ağladım

"Neden şimdi, neden sağlığında bana belli etmedin, sevdiğini göstermedin, neden başkalarından duyuyordum"
Bunca yıla yazık oldu. Çok yalnızdım buralarda, hiç yanımda yoktu. Bense seviyeli ama sıcacık sevgimi sunmuştum bıkmadan.
Oğlunu ondan esirgemedim, eşimi seviyorsam onları da sevmeliydim. İçimden geliyordu sahte değil, gerçekten seviyordum.

Ama onlar şartlanmış bir kere, el güneşleri herkese övgüler bize gelince PİNTİ...
Şimdi ellerden duyuyorum " sizi çok sever, övgüler yağdırırdı " yazık çok yazık
Geçmiş olsun.

Ondardır ki gelin kızımı çok seviyor, sık sık onu sevdiğimi,dile getiriyorum. Hiç komplekse girmeden karşılığınıda fazlasıyla alıyorum.
Ruhum rahat, özgür bıraktım gönlümü. Benim sevgim hepsine yeter

Gelinkızımla ilgili ilişkilerimde sormak istediklerinizi seve seve paylaşırım.
Lütfen sizlerde paylaşın, birbirimize fikirler verelim ne dersiniz???

selamlar
benim bir kayınvalidem vardıki anlatılamaz yaşanır o insan canım benim 4 yıl oldu onu kaybedeli bak başladım gine ağlamaya anamdı obenim okadar ihtiyacım varki ona hele bu aralar bebeğimiz olmuyordu 4 yıl sonra haile kaldığımı öğrendiğim gün o öleli daha 20 gün olmuştu aniden beyin kanamsı geçirdi2 hafta yaşadı tepkisiz sadece bana tepki verdi herkes hayret etti elini belime doladı hastanede okadar düşünceli bi insandıki düşünün tırnaklarımda oje varsa bana bulaşık yıkatmazdı ojelerim çıkmasınmış canım benim .
hep eşimi suçlardı hep ben haklıydım çok yapıcıydı eşime bir gün dediki kızımı ağlatırsan sütlerim haram olsun.ki kayınvalidesinden okadar çok çekmişki 2 kızm var 3, sen oldun dedi bana.işte böyle ama allahım aldı onu çok arıyorum çok özlüyorum hep elini hissediyorum sırtımda içim sızlıyo çok ileri görüşlü anaç bi insandı.ilk doğumuma gitmeden önceki gece sezaryandı rüyamda gördüm doğumhanenin kapısında güzelce giyinmiş oturuyodu işte böyle benim hikayem birbirimize doyamadan melek oldu.oğluma öyle öğrettim senin babannen melek oldu dedim mezarına gidip beraber dua ediyoruz .
derdiki ben bu kaynanaları anlamıyorum herşey biyana oğullarını sevmiyorlarmı gelinini kızı gibi görüp sevsinki oğlunu mutlu etsin oda ayyyy ne uzun yazmışım herkese sevgilerimle

"benimde kayinvalidem beni cok seviyor gibi gelmiyor bana ama genelde güzel bir espiriyle gecisdiriyorum bazen aci sözlerini.. fenami iste hem gülüyoruz:)))))

ama benim bir kayinpederim varr allahhhh bal kaymak:))) bayiliyorum ona babam gibi:) annemde biraz isirgan türünden ama babalarim cok cikolata:)))))
Demişsin Batınca, hayata bu güzel gözlerle bakmana bayılıyorum. Böyle devam canım. Kayınbabalar daha hoş görülü galiba

Ergölcükler, sen şanslılardansın maşallah. Gerçekten aranılası bir kayınvalideymiş Allahtan rahmet diliyorum. Çocuğunla sana sağlıklı uzun ömürler olsun.

benim kayınvaldem çok çok iyi bir insandır, a.s..
(3 yıldır tanışıyoruz ;hiçbir kötülüğü, laf sokması, karışması vs olmadı,
ona hiç karşılık bile vermedim

ama benim çok kötü bir huyum var : annem başkalarının etkisinde çok kaldığından olumsuz birşey yapsa bile:
ben ona olumsuz birşey söyleyemiyorum . üzülsem de nadiren kızsamda susuyorum ama suratım asılıyor , elimde değil..
inşalah bir an önce bir aşabilirim şu yanlış tepki verme olayını ...çünkü çok pişman oluyorum sonradan

:1hug:

Kayınvalidesi ile iyi gecinenlere okadar cok imreniyorum ki allah bozmasın insallah aranızı kızlar..Diyorsunuzki karsılıklı sevgi saygıya dayalı hersey oda biyere kadar oluyo malesef ben ne kadar kayınvalideme saygılı davrandıysam o kadar uzerime geldi okadar ezmeye calıstı, artık ona karsı içimde ufacık bi sevgi kırıntısı bile yok malesef....

Dısarıda ben gelinime karısmam onu el ustunde tutarım diyen kadın, bana sen benim oglumu boşasan seni kimse almaz kimse senin kahrını kimse cekmez diyecek kadar zavallı..(ki hiç böle bir konu bile yok bosanma ile ilgili falan) aynı evde oturuyoruz evin her seyini biz karsıladıgımız halde( ki hiç gocunmuyorum sonunda orası benimde evim,) siz bu eve ne yaptınız ne aldınız allah belanızı versin diyecek kadar utanmaz....( biz onu hem eşimin annesi hemde gidebilecek hiç biyeri olmadıgı için sahiplendik ki eşimden baska 4 abisi ve 2 kız kardeşi var )

Biyere giderken bana hesap vereceksiniz der söleriz banane der, söylemeyiz ben bu evde essek basımıyım der....

Neyin sevgisi neyin saygısı bunca seyden sonra 5 sene oldu evleneli ben kendimin bu kadar sabırlı oldugunu bilmezdim bir sefer geri laf söylemedim kırılmasın diye ama artık aynı evde konusmuyoruz bile allahtan calısıyorum yoksa coktan tımarhanelik olmustum

haaaaaaaaaaa bide unutum sirkemi sirke birde gorumcem var hepimiz bir apartmanda oturuyoruz

aman bosver be tatli mi tatli birtanecikde kocam var gerisini sinemaya yolllaaa

Ne kadar iyi olursak olalım karşımızda ki bizi istemiyorsa, sevemiyor veya sevgisini göstermek ona fazla geliyor, kaldıramıyor

Yukarıda yazan arkadaşlarımız, kayınvalideyi seven karşılıklı sevilenler gerçekten mutlular ...tek taraflı sevgi olmuyor olsa da eksik kalıyor

Saygıyı yitirmeden sineye çekip katlanmak kalıyor galiba

Evet aynen öle saygıda kusur etmeden sineye cekiyorum ben baska bişi gelmiyo elimden 78 yasında allah uzun ömur versin bu yaştan sonra değişmeyecegine göre sadece ve sadece eşimin annesi oldugu için katlanıyorum ben

İnsan nasıl çabucak nefret ediveriyor değil mi ..Ama o hisler nefret değil kızgınlık Gülsemin.
Şimdiye kadar iyi giden ilişki aniden gerçekleri görünce kızgınlığa dönüşmüş. Kendine hakim ol tatlım

ozur diliyerek editlemek istiyorum mesajimi cunku gercek yasamdaki adimi kullaniyorum brda ve bana agira mal olmamasini istiyorum yesilim ablacim a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
yeşilim ablam çok şükür benim kayınvalidemle
hiç sorunum olmadı...samimi ama laçkalaşmayan ilişkimizden
dolayı ikimiz de mutluyuz..hergün ararım,halini,hatırını sorarım,biraz da
olsa telefonda dertleşiriz..benim işim yoğunsa,arayamamışsam,mutlaka annecim arar beni...
kesinlikle karşılıklı...ama kişilikle de alakalı sanırım...
yani kayınvalide içtendir,samimidir ama
gelim tam aksine soğuktur,ne arar ne sorar ya da tam tersi...
ya kabullenemedikleri için ya da kişilik yapıları öyle olduğu için...
ama ne olursa olsun kötü olmayı herkes becerebilir,önemli olan
iyi olmayı başarmaktır...
sevgiler...

yeşilim ablam çok şükür benim kayınvalidemle
hiç sorunum olmadı...samimi ama laçkalaşmayan ilişkimizden
dolayı ikimiz de mutluyuz..hergün ararım,halini,hatırını sorarım,biraz da
olsa telefonda dertleşiriz..benim işim yoğunsa,arayamamışsam,mutlaka annecim arar beni...
kesinlikle karşılıklı...ama kişilikle de alakalı sanırım...
yani kayınvalide içtendir,samimidir ama
gelim tam aksine soğuktur,ne arar ne sorar ya da tam tersi...
ya kabullenemedikleri için ya da kişilik yapıları öyle olduğu için...
ama ne olursa olsun kötü olmayı herkes becerebilir,önemli olan
iyi olmayı başarmaktır...
sevgiler...

Senin seviyeli olduğunu biliyorum Songülcüğüm...İnan biraz şans iki kişinin anlaşabilmesi, hele kayınvalide- gelin ilişkileri tam şans

Bazen biri çok iyi, diğeri kabullenemez oluyor. İşte o an yapacak hiç bir şey bulunamıyor...Ne sevgi ne saygı...

Temennim, ömür boyu ilişkilerinde başarıyı yakalaman
:1hug:

offffff arkadaşlar duygularımı nasıl yazsam ne söylesemde içimdeki acımı hafifletsem bilmiyorum.çok ama çok sevdiğim nişanlım dan maalesef 4 gün önce kayınvalidem ve görümcem yüzünden ayrıldık hemde birbirimizi cok severken düğünümüze 2 ay kalmışken.hiç acımadılar bize ve hiç anlayışlı olmadılar hiç bir konuda. nişanlım ailesine aşırı düşkün ne acık ki bana annem ve ablamdan geçemem dedi.ama hala birbirimizi çok seviyoruz.benden dualarınızı esirgemezseniz gerçekten çok sevinirim.bir an önce şu psikolojiden kurtulmak istiyorum.günlerdir ağlıyorum.ve çok çaresizim.şimdiden teşekkürler... :(((

Back
X