Kaynvalidem evlenmeden balad... Niye byleler? :(:(

arwen85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
500
19
98
39
Ankara
allah kısmet ederse kasımda evleniyorum nikah gunu alındı..şimdi evi düzenliyoruz ama gelin görünki nerdeyse kayınvalide tüm herşeyi yapıyo..onun istedigi şekilde mutfak,onun istedigi renklerde duar boyaları..inanırmısınız erkek arkadasım dediki kapıları da degiştirelim dedi..bende masraf olmasın diye yok gerek yok dedim..hemen kayınalide kalsın kapılar 30 yıllık kapı taş gibi duruyo camlarını degiştiririz olur biter dedi..bende tabıkı olur dedim..sonra bir konu acıldı sevgilim dediki balkonu panjur mu yapsak dedi otururken rahat olsun dedi..anneside dediki ne gerek var zaten bizde oturacaksınız gerek yok dedi..ben sesimi cıkarmadım..erkek arkadasımda biz hiç mi evimizde oturmıyıcaz dedi oda dediki arkadaslarınız geldiginde yukarı cıkarsınız evinize demez mi:1no2: öyle kaldım bişey diyemedim..kayınvalide ile aynı apartmanda oturmak için yanlış bir karar almısım cok gec anladım...sizce bu kadın bana çektirirmi..ayy cok üzgünüm yaaaa:mymeka:

konuş daha yolun başındasın sen konuşma ama oğlu konuşsun
ben öyle istiyorum desin hjerkes evini yuvasını bilsin desin ben karımın evd eyemnek iş yapmaısnı istiyorum burayada ineriz ama burda sürekli bulunamayız desin

sana sorduklarında aslında bende çok isterdim ama maalesef nişanlım izin vermiyor iş yapmamı benim yemek yapmmaı istiyor de salla yani o yüzgöz olsun sen değil

sana katiliyorum canimm .yol yakinken ...... nisanlin desin sonra hic diyemezz .
nefret ediyorum su tur kaynanalardannnlaelaelaelaelae

Amann sakın yüz verme aynı apartmanda tabikide oturulur ama anlayışlı bir kayınvaliden varsa senin yazdıklarından da kayınvalidenin anlayışsız olduğu belli!Ne münasebet canım yeni evlisiniz sürekli onun yanında mı oturcaksınız!Benden sana tavsiye nasıl alıştırısan öyle gider...Şimdi kayınvaliden sabah kahvaltıya gelin der akşam yemek yiyin öyle gidin der..Sende kırmadan şöyle diyebilirsin anne çok saol ben eşime yemek hazırlamak kendi evimizde başbaşa yemek istiyorum..Belki anlar yaptığının saçmalığını...Herşeye de karıştırma o evde sen oturcaksın yalmaz:
Nişanlınada anlat rahatsız olduğunu

nişanlınla görüş isteklerinizi o söylesin
bende kayınvalidemle 3,5 sene aynı apartmanda oturdum
ilk zamanlar bizimde beraber yememizi vs istediler
ama güzellikle kendi evimizi bilmek istediğimizi anlattık
aynı evde yemek yedikden beraber oturdukdan sonra
ayrı ev açmanın ne anlamı var
nişanlınız güzellikle kırmadan annesine anlatsın
unutmayın birşeyin başı nereye giderse sonuda oraya gider

amannn ben bile korktum vallahi.Sonradan daha kötü olursun, şimdiden tavrını saygısızlık yapmadan anlatmaya çalış tatlılıkla.Şimdi halletmen daha kolay canım ailen ne diyor bu olanlara?

daha önce böyle birkonu açmıştınız.. kayınvalide ile aynı apartmanda oturmak doğru mu? diye..

genelde iyi de olsan aynı yerde olunca zorluklar çıkar diye birçok üye olarak uyarmıştık sizi..

en basında nasıl yuz verırsen o sekılde devam eder..
sen orda anne arkadaslarımın ne ısı var sızde dıye bılırdın ..
susma ıcıne atma kaynananda olsa sen yuva kuruyon bukadar ıcıne gırmesın ..
ama sadece bazı seylerde yorum yapmıs sanırım kaynanan..
eger devam ederse guzelece onlemını al derım..
bı yandanda cok on yargılı yaklasma olayı yasayan sensın cunku..
sonuda kayananda bı anne ve evladı ıcın guzel olcagnı seylerı dıle gıetırmıs olabılır..
sızı kırmak ıstememısde olabılır..

bence bu durumlarda susarak iyi yapmıyorsunuz, kibarca fikrinizi söyleyin.

mesela, hep bizde oturacaksınız dediğinde; '' elbette arada beraber de oturacağız ama biz de evimizi bilelim. otel gibi olmasın evimiz. hem size, hem bize zor olur...'' vb dersiniz. güzellikle söylerseniz yanlış anlamazlar diye umuyorum...

sizin fikrinizi bilsinler mutlaka. şimdi sessiz kalmanızı , kabullenme olarak düşünebilirler. kayınvalide ağzınızı arıyordur belki. evlendikten sonra fikrinizi söylediğinizde, başka başka şekilde yorumlanır...

kayınvalide çok anlayışlı gelmedi bana. siz kararları ona bırakırsanız, herşeyinize karışma hakkını da bulabilir kendinde. sessiz olmayın bence.

ben sıcak davranıyorum cunku benim yapımda yok..çabuk incinir kırılırım ben hemen..içime kapanırım..ne annesi kırılsın istiyorum ne ben nede nişanlım..bilmiyorum ama korkuttu bu durum benı..ama allahtan kayınpederim karışmıyo sen ne dersen o olucak kıızım diyo..kayınvalidemde onun yanında susuyo..bilmiorum inşallah herşey güzel olur..

keşke bende olaya bu kadar pozitif bakabilsem
ama nedense bakamıyorum
:1hug:

Elinden geldiği kadar iyi geçinmeye çalış bence.
Sana bir şey söylediğinde karışmak olarak algılama. Bunları fikir vermek olarak düşünürsen sen de tepki vermeden yapabileceklerini yaparsın. Yapmadıklarını da neden yapmadığını izah edersin.
Çok canını sıkan konularda muhatap olma. Eşin kendi rahatsız oluyormuş gibi anlatsın.
Nesil farkı, görüş farkı, algılamada farklılık mutlaka olacaktır.
Ön yargılı olma.:1no2: Saygılı davranırsan ve mesafeni bozmazsan ondan da karşılık görürsün.
Her zaman hayır dualarını almaya bak.a.s
Çok sevdiğin nişanlını doğuran ve büyüten insan olarak düşün.

günaydın canım geçmiş olsun daha dur bu ne ki mobilyalarınıda alır o senin halını tülünü perdeni hatta duvarlarına resimler bile asar demedi deme sessiz olma canım taviz verme ben böyle istemiyoorum hayalimdeki bu değil izin verin ben karar vereyim de evlendiğindede istikrarlı ol sakın yüz verme

ben zaten kendim istedim beraber oturmayı..ama benım istedigim kendi eimdede zaman gecirmek..yemek yapmak temizlik vs.televizyon izlemek pc de takılmak..ama ben sabahtan akşama kadar eşim işten gelene kadar beraber olmak istemiyorum..5 gun onlardaysak 1 veya 2 gun ede olmak hatta aynı sekilde annemede gitmek istiyorum..bunu nasıl anltıcam bilmiyorum..ya benı yanlış anlarsalar..korkum ondan...

Canım biz ewlenmeye karar verdiğimizde eşim bana sormuştu nerde istersen orda yaşayalım diye..Ailesinin oturdugu apartmandada onlara ait bi ew daha vardı..

Ben ailesine alışabilmek için aynı apartmanda yaşamayı tercih ettim..ozaman tam tanımıyodum..zatn eşimlede tanıştıktan 8 ay sonra ewlendim..

Allaha şükür benim çok büyük bi sorunum olmadı ailesiyle..hatta bi konu hariç hiç sorunumuz olmadı diyebilirim..Ama çok nadir çıkar iyi niyetli erkek annesi..Diger konundada yazacaktım ama vazgeçtim..Bence herşeyine karıştırma..

Sakın sessiz kalma..Nişanlın yanınızdayken söyle ne söyliyceksen.Oda sana destek çıksın..

arwen hiç iyi yapmıyorsun bak benimki de öle herşeye karışıyor ama ben yine de istediklerimi yaptırıyorum hayır ben bunu istemiyorum şöyle olsun diyorum susuyor o zaman.Diş göster canım yoksa yanarsın haberin olsun ben çok üzüldüm bu yüzden ben de senin gibi aman kötü gelin olmıyım dedim baştan ama olmuyor malesef sessiz kalıp kibar olmak saygılı olmak herzaman işe yaramıyor.Yolun başındasın gerçi biraz geç olmuşş alışmış o bir kere evi bile kendi istediği renge boyattığına göre ama hemen harekete geç ve biraz cadı ol benden tavsiye)yoksa gelinliğine bile el atar yok şöyle olsunmuş yok böyle..ay bak yazarken aklıma geliyo benimkinin yaptıklarını sinir oluyorum.

güzelce anlat ona...şimdiden susarsan sonra başa çıkamazsın...herkes yerini bilecek..

sadece kendine güven ve rahatsız olduğun şeyleri nişanlına değil doğrudan kayınvalidene açıkça ifade et canım, kırmadan, kızmadan yapmak istediklerini anlat...baştan önlem almak en iyisi...

evet bu kadın sana çektirir

evleneceğin adama evlilikteki kurallarını söyle öle zırt pırt anneye gitmek yok de :1closedeyes: annesinde oturmak için mi evleniyosunuz alla alla :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…