Nişan kayserilere gelin gidenler

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

busu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2007
57
2
98
Hollanda
meraba arkadaslar ben 36 yasindayim ve kizim bu yazin 20 yasinda olacak.gecen iki hafta once kizimi sozledik.subak ayinda nisani olacak iki sene sonrada dugunu olacak allah nasip ederse.size sorum ise yasimin gec olmasindan dolayi ve ilk kizimim murvetini gorecegiz nasip olursa ama biz egeliyiz aydinli yani ama oglan evi kayserili yani adetlerimiz farkli bence yani kayseriye gelin gidenler yardim ederlermi bana adetleri nasildir,sozde sadece yuzukleri takildi nisanda taki ne takarlar bayramlarda ne yaparlar,nisani ben yapacagim kiz evi olarak ama isterimki kizimin hic birseyde hevesi kalmasin.oglan tarafininda ilk murveti olacak.belki onlarda bilmiyorlardir ama ben surekli arastiriyorum nasil olur ne yapilir diye saniyorum onlarda oyle yapiyorlardir....

merhabalar
adetlerinin nasil oldugunu karsi tarafa sordunuz mu? en saglikli cevabi onlardan alirsiniz gibi geliyor. ustelik ilgilenmeniz hoslarina gidecektir diye dusunuyorum.
sevgiler

meraba arkadaslar ben 36 yasindayim ve kizim bu yazin 20 yasinda olacak.gecen iki hafta once kizimi sozledik.subak ayinda nisani olacak iki sene sonrada dugunu olacak allah nasip ederse.size sorum ise yasimin gec olmasindan dolayi ve ilk kizimim murvetini gorecegiz nasip olursa ama biz egeliyiz aydinli yani ama oglan evi kayserili yani adetlerimiz farkli bence yani kayseriye gelin gidenler yardim ederlermi bana adetleri nasildir,sozde sadece yuzukleri takildi nisanda taki ne takarlar bayramlarda ne yaparlar,nisani ben yapacagim kiz evi olarak ama isterimki kizimin hic birseyde hevesi kalmasin.oglan tarafininda ilk murveti olacak.belki onlarda bilmiyorlardir ama ben surekli arastiriyorum nasil olur ne yapilir diye saniyorum onlarda oyle yapiyorlardir....

selamalr ben bir kayserili olarak size adetlerini söyleyim öncelikle hayırlı uğurlu olsun kayserimiz çok güzel bir yerdir adetlerli çok ağırdır en basiti burda çeyize çok önem verilir herşeyi özenlee olmasını isteriz bohçaa kısmına gelince bizim bohçalalrımız çok ağırdır hanım anneye(kayanana) pike tkımı yaptırılır , yatak odası takımı yaptırılır çarşaf takımı yapılır, bir tane şal koylur havlular , pat,kler lifler yemeni koyulur,namaz başörtüsü yapılır ,namazla koyulur,iç çamaşırları koyulur gecelik takımı koyulur,giyeceği elbise yada kumaş kestirilir,terlik koyulur (ev terliği),çorap,patik, bunlar hanım annenin bohçası kaynata(kayınbaba) onun bohçasıda ayrı yapılır evde kaç kişi varsa onlara da koyulur ama şunu dikkat edin el emeği olmasına çok özen gösterir bizim kayserililer laf aramızda biiraz dedikoducudurlardırda :) allah yardımcınız olsun türkiyede en ağır bizim bohça içimizdir:64::64::64:

nişan detaylarını çok iyi bilmiyorum amaaaa ev düzerken beyaz eşya takımlarının tamamı, yatak odası kız tarafından alınır. Bu yüzden dee erkeklere genelde kayserili bir kızla evlenmek çok cazip gelir :1::1:

annem kayserili valla bi çeyiz yapıyolar dolup taşıyo yatak odasını kız alır geçen akrabamız nişanlandı sırf nişanda 8 kalın bilezik taktılar bizimkiler tanesi 1 buçuk milyardan 12 milyar
altın takmayı severler tabi maddiyatada bağlı
ama inan bana genel olarak iyidirler uyanıkgiller :1:

benim de annem kayserili. gelinlerine çok değer verir kayserililer kızınızın da bu şanslı gelinlerden olmasını temenni ediyorum. nişanda takı takarlar geline bilezik 7, 8 tane genelde. nişan bohçesını tüm çekirdek aileye yaparlar, karşı taraftan da aynı şekilde beklerler. günümüzde nişan bohçası içeriği öyle çok abartılmıyor bu arada. patik, çetik, yazma, seccade, takke, çorap, bir gömlek ya da elbiselik kumaş koyuyorlar anneye babaya vs.. kızınıza tahminimce dolu dolu bir bohça getireceklerdir. siz de damada yaparsınız, kıyafet, kemer cüzdan çorap çamasır terlik seccade vs hemen her şey çeyizlik. düğünü oğlan evi yapar zaten. düğünce nişan bileziklerinin haricinde ağır bir set takarlar kızınıza. biraz yardımcı olabilmişimdir umarım.her şey gönlünüzce olsun..

:)beeen..eşim kayserili ben malatyalıyim ama urfada yaşıyoruz..kaynanam iidir hoştur da beni pek sevdiğini sanmıyorum çünkü oğulcuğuna komşusunun kızını almayı çok istiyormuş..beni öğrendiğinde çok karşı çıkmış..neyse ki ayrı şehirlerdeyız..adetlere gelince ben lisede dikiş nakış okudum çeyizımde hiçbir eksik yoktu kaynanamin ilk sorduğu şey çeyizın tamam mi oldu aklınıza en yakın kimler geliyorsa hepsine bohça yapılır süse püse çok düşkündürler herşey allı güllü olmalı yatak odası takımını benim ailem aldı geri kalan bütün eşyalar onlara aitti.eşimin damatlıgıni saatini yüzüğünu biz aldık.ama onlar da düğün de çok değerli şeyler taktılar Allah var beni 3kez istemeye geldiler bizde öyle kolay kolay kız verilmez onlar ilk seferde alırız demişlerdi ama başaramadılar:)egeliler çok şey istemez ama malatyalı ve kayserili iki kişinin evlenmesi çok zor oluyor:)bize kalsa bi önemi yok ama kimse kırılsın istemedik

Son düzenleyen: Moderatör:
hepinize cok tesekkur ediyorum arkadaslar yardimlarinizdan dolayi.hayirlisi olsun artik bakalim...

Back
X