Kaza yapmışlar

Yani araçta siz de olsaydınız verebilirdiniz ama siz yokmussunuz.
Araçta dahi olsa eğer bacağını uzatıp gaza basmadıysa, direksiyona yapışıp kazaya sebep olmadıysa kaza halinde hata sürücünündür. Yolcuya niye sorumluluk yüklensin?

Arabada yolcu varken ciddi bir kaza olsa sürücü ölse yolcuları mı yargılayıp cezalandıracaklar?

Siz mi dediniz "Bas gaza yavrum bas gaza" diye.
Arkadan çarpan %100 kusurludur. Takip mesafesini koruyacaktı. Yağmurlu havalarda ani frene yaparsanız lastikler kayar. Acemi şoför demek ki.

ben tam anlayamadım konuyu. 5 dk sizin mi yürümeniz gerekiyordu? arabadakinin sizi alması için 40 dk. trafiğe mi girmesi gerekiyordu anlayamadım.
böyle konular çok ama çok kişiye özel konular. doğrular yanlışlar karışabilir.
ben birileri beni bir yerden almaya gelirken kaza yaparlarsa kendimi sorumlu hissederim. hasara ortak olmayı öneririm. bana ne ya, doğru düzgün kullansaymış diyemem mesela.
yine ben arabamla birilerini hele anlatıldığı gibi yok geç kalmış, yok yürüyemezmiş diyerek beni zora soktuğu bir durumda birine arkadan çarpmış olsam, yani % 100 kusurlu bile olsam almaya gittiğim kişiye gıcık olurum. başıma gelenden içten içe onu sorumlu tutarım. ancak belli etmem. bana hasar için para teklif etse daha da gıcık olurum. madem paran vardı niye bir taksi tutup arabaya kadar gelmedin, zaten mesele sadece para mı yahu derim içimden. yüzüne de aa olur mu öyle şey? senin ne suçun var. benim hatamdı derim. ama üzerine düşününce hassas insanmış en azından olan bitenin farkındaymış, aslında onun ne suçu var? benim kazmalığım der olayı unuturum.
yani biraz sorumluluk almak aslında gönül almaktır.
ee yani ne istersiniz peki insanlardan?

onlari almaya giderken kaza yapsaniz gicik olursunuz, para teklif etseler yine gicik olursunuz, onlari sorumlu tutarsiniz ama benim hatam dersiniz. cidden anlayamadim ben bu mesaji.

icinizden farkli dusunup yuzlerine farkli mi konusursunuz yani? konu sahibi de oyle mi yapsin?

Araçta dahi olsa eğer bacağını uzatıp gaza basmadıysa, direksiyona yapışıp kazaya sebep olmadıysa kaza halinde hata sürücünündür. Yolcuya niye sorumluluk yüklensin?

Arabada yolcu varken ciddi bir kaza olsa sürücü ölse yolcuları mı yargılayıp cezalandıracaklar?
Yahu kadına araçta değilsiniz vermenize gerek yok, araçta olsaydınız isteğiniz dahilinde verebilirdiniz dedim. İsterse verebilir araçta olan şahıs istemezse vermez bu kadar basit. Ne var bunda yahu? Sizin bir işiniz için adamla bir yere gidiyorsunuzdur, kaza yapar nezaketen ortak olursunuz kaza giderine, ne var yani bunda? Ayrıca ölümlü kazalarda yolcu için de sigorta para veriyor -_- o zaman onu da vermesin sigorta? Şöför için versin sadece bakın bu açıdan bakınca da olmuyor değil mi? Her şeye muhalefet olmak zorunda değilsiniz hanımefendi. Benim fikrim bu.

Yahu kadına araçta değilsiniz vermenize gerek yok, araçta olsaydınız isteğiniz dahilinde verebilirdiniz dedim. İsterse verebilir araçta olan şahıs istemezse vermez bu kadar basit. Ne var bunda yahu? Sizin bir işiniz için adamla bir yere gidiyorsunuzdur, kaza yapar nezaketen ortak olursunuz kaza giderine, ne var yani bunda? Ayrıca ölümlü kazalarda yolcu için de sigorta para veriyor -_- o zaman onu da vermesin sigorta? Şöför için versin sadece bakın bu açıdan bakınca da olmuyor değil mi? Her şeye muhalefet olmak zorunda değilsiniz hanımefendi. Benim fikrim bu.
Niye sinirleniyorsunuz ki?

Ölümlü kazada yolcu ölür sürücü sağ kalırsa sürücü yargılanır ve ceza alır. Yani sorumluluk sürücüdedir. Yolcunun maddi hasarlı ya da ölümlü kazalarda hiç bir sorumluluğu yoktur. Çünkü adı üstünde yolcu.

Arkadaşımla birlikte başka arkadaşa misafirliğe giderken arabayı cizdirdim.
Yanımdaki arkadaş gidelim demişti.
Beni sen çağırdın da çıktık o yüzden arabam çizildi demek gibi birşey olur sizin durum.
Aklımın ucundan bile geçmedi yani.
Benim iradem var ve arabayı ben kullanıyorum sonuçta sorumluluk da benim.
Yani ima gibi birşey oldu sanırım sizi bu rahatsız etti.

ee yani ne istersiniz peki insanlardan?

onlari almaya giderken kaza yapsaniz gicik olursunuz, para teklif etseler yine gicik olursunuz, onlari sorumlu tutarsiniz ama benim hatam dersiniz. cidden anlayamadim ben bu mesaji.

icinizden farkli dusunup yuzlerine farkli mi konusursunuz yani? konu sahibi de oyle mi yapsin?
yazdıklarımdan anlaşılmasını beklediğim şey hiçbir şey olmamış gibi davranılması gerektiği. direkt para teklif edilmesi ayıptır ancak 'benim yüzümden oldu gibi hissediyorum' iması muteberdir. uzun uzadıya yazmamın sebebi böyle durumlarda hissedilmesi olası duyguları geçirmekti konu sahibi kişiye.
kabalık olmasın diye beni alıntılayan kişilere cevap vermek için yazıyorum bunu. daha önce de dediğim halde
pek de anlaşılamadığı ortada olan ana fikir, bu konuların doğru ve ya yanlış çözümleri olmadığı. bu sorunlarda cevabı sağa sola sormak yerine insan kendini iki tarafın da yerine koyarak düşünmeli ve kendine yakıştırdığı şekilde davranmalıdır. benim fikrim bu.

yazdıklarımdan anlaşılmasını beklediğim şey hiçbir şey olmamış gibi davranılması gerektiği. direkt para teklif edilmesi ayıptır ancak 'benim yüzümden oldu gibi hissediyorum' iması muteberdir. uzun uzadıya yazmamın sebebi böyle durumlarda hissedilmesi olası duyguları geçirmekti konu sahibi kişiye.
kabalık olmasın diye beni alıntılayan kişilere cevap vermek için yazıyorum bunu. daha önce de dediğim halde
pek de anlaşılamadığı ortada olan ana fikir, bu konuların doğru ve ya yanlış çözümleri olmadığı. bu sorunlarda cevabı sağa sola sormak yerine insan kendini iki tarafın da yerine koyarak düşünmeli ve kendine yakıştırdığı şekilde davranmalıdır. benim fikrim bu.
burasi bir forum oldugundan dolayi isteyen herkes istedigi soruyu sorabilir, fikir alabilir, hatta diger uyeler de yazilan yorumlari alintilayip soru sorup fikir belirtebilir. forum mantigi boyle calisir. bu bilgi bir kosede dursun.

yaziniz cok karmasikti, yani insanlar ne yapsa size yaranamayacaklarmis gibi yazmissiniz ve evet simdi bu aciklamanizla da teyit etmis oldunuz. kendimden daha zor bir insan gormus oldum. tesekkurler aciklama icin. :)

ah konu sahıbı bu dunya ıcın fazla ıyısınız :)
sızınle ne ılgısı var ıcınıze sınmıyor benı almaya gelırken kaza yaptılar dıye kendınızı kotu hıssedıyorsunuz bellıkı ama sızınle ılgısı yok
gecmıs olsun

Merhaba arkadaşlar geçen gün kuzenimle köye gitmeye karar verdim oda benim bulunduğum yerde hastaneye gelmiş hazırlandım çıktım yola hastanenin önüne gittim ben gelene kadar biraz ileriye gitmişler 5 dakika mesafede arabayla aradı ben inmiştim otobüsten tekrar gelene kadar 40 dakika geçecek çok ta yağmurlu bir gündü siz gelin ben indim dedim bekledim gelen giden yok aradı kaza yaptık diye kendisi de hızlıymış biraz arkadan vurmuş bir araca 3 4 bin civarı masrafı çıkmış sizce bu masrafa bende ortak olmalı mıyım
Hayır

Tabi ki hayır
O zaman bizi götüren taksinin, dolmuşun, otobüsün yaptığı kazalardan da bizim sorumlu olmamız lazım.

ben de teklif ederdim ödemeyi yalan yok ama dışardan bakınca ne kadar anlamsız olduğu görunuyor.
içten içe beni yiyip bitiren herşeyde kendimi suçlamamı sağlayan bir katolik suçluluğu var bende (deyim anlamıyla ahaha) başkalarının da böyle olabildiğini bilmek iç rahatlatıcı.
ama manasızmış gerçekten binmediğim arabanın kazasına ortak olmak

Back
X