Sigortacı olan yada olması gerekeni size lütuf yapar gibi aksettirmiş babanızabizim sigortacı babama demiş ki abi sen kızının hasarını cebinde karşılayacaksın başka birşey ödetmeyeceğim size demiş. sanki ödememiz gerekiyormuş fakat bir dümen çevirip bize ödetmeyecekmiş gibi bir ifade vardı konuşmada. o yüzden soruyorum bunu
Bunun adı kusurlu kavşak oluyo ve malesef suçun olmasa da kusur senin oluyo kurallar nedeni ile ama polis gelmesi çok iyi olmuş bu şekilde karşı taraf arabasını perte çıkaramaz resimler var desiğim sadece masrafı şişir ve emin olun ki bu işlerde hasara bakan bilir kişiler gayet işinin ehli oluyo onları kandıramazlarpolis geldi evet fotoları biz çektik telefonumda var ayrıca sigortacımda aldı resimleri . ben kavşaktaydım yan tarafımda bir araç vardı o benden önde duruyordu ben sağ tarafı göremiyordum. adam beni bir an sıkıştırdı yola çıktı bende refleksle çıktım sağ taraftan gelen araba bana çarptı işte orada dur levhası bende olduğu için %100 ben kusurluyum
trafik geldi kazadan sonra ehliyet kontrolu bile yapmadı birde üzerine krokiyi yanlış çizim bırakıp gittiler. benim sigortacım bir servis yönlendirdi arabam için o servis gelince adam saolsun krokiyi çizdi baştan. Teşekkür ediyorum peki adamın araba perte çıktı diyelim ki adamın tüm parasını sigorta ödeyecek mi
Insallah dedigin gibi olur cnmsigortacımız bizim şirketin tüm araçlarını evleri vs herşeyi sigortalıyor canım babam 20000 tl ödeme yaptım bunlar için dedi kazık atmaya cesaret edemez herhalde ama anca sayemde ödemediniz diye bir havaya girme amacında gibi hissettim
poliçede maddi kaza başına tutar 62.000 tl yazıyor buradan bahsediyorsunuz öyle değil miKazada siz tamamen kusurlu iseniz, diğer araç pert de olsa , sizin trafik sigortanız karşılar karşı aracın zararını. Ancak trafik sigortanız sizin kusurunuz oranında ve poliçe limitiyle sınırlı sorumludur karşı aracın hasarından. Zarar poliçe limitini aşarsa, kalan kısım için size başvurabilir karşı araç ancak o kadar zarar görünmüyor anlattığınız kadarıyla.
Maddi araç başına yazan kısma bakın.poliçede maddi kaza başına tutar 62.000 tl yazıyor buradan bahsediyorsunuz öyle değil mi
bilmiyorum inan kafam çok karışıkAirbagler açıldığı icin ve kendi kaskosu ile perte çıkaralım demistir adam
31.000 o zaman adama para ödeyeceğimMaddi araç başına yazan kısma bakın.
teşekkür ediyorumHAVA yastığı patlayınca sanırım perte çıkartılabiliyor yanlış olmasın ama öyle duymuştum
Ama itiraz etme hakkınız vardır herhalde
Geçmiş olsun
31.000 o zaman adama para ödeyeceğim
adamın araba perte çıkarsa işte tahsil edecek değeri 55.000 tl miş adama sigorta 31.000 verecek geri kalanı ben ödeyeceğimHayır, zararı ne kadarsa eksperler hesaplar, 31.000 TL altındaysa sizin zorunlu trafik sigortanız karşılar zararı. 31.000 TL yi aşarsa sizden tahsil edebilir adam aşan kısmı.
anladim tsekkurlerSigorta trafik sigortası zorunlu
Kaza yaparsan karşı tarafın zararını karşılar seninkine karışmaz sen kusurluysan tabi
Kasko isteğe bağlı o senin arabandaki zararı da öder
eğer öyle birşey olur ve araba perte çıkarsa 2 senedir boşuna çalışmış olacağım bunu hissetmek beni bitirdiPerte cikarabilir ama is sizin sigortaciniza bakar. Eger cikartirsa itiraz edin Ve tarafsiz bir tamirciye goturun zaten tamirci perteye cikmayacagini soyler. Eger isterseniz hile karistirmakdan da hem adami hemde adamin sigortacisini dava edersiniz. Kendi sigortaciniza soyleyin bunlari o da karsi tarafin sigortacisina soyler Ve eger Boyle birsey yapacaklari varsa da tirsarlar. Milletin isi gucu hilekarlik olmus!
Ya sen rahat oleğer öyle birşey olur ve araba perte çıkarsa 2 senedir boşuna çalışmış olacağım bunu hissetmek beni bitirdi
hiç rahat değilim sinem hiçç 2 ay sonra düğünüm var gelinlik almam lazım ev döşemeye şehir dışına gidicez ama ben hiç birşey düşünemiyorum şuanYa sen rahat ol
Eskidendi o işler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?