• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza yaptım

Geçen sene de ben kaza yapmıştım. Suç %100 karşı taraftaydi. Karşı tarafın sigortası benim aracimin hasar bedelini ödedi. Kendi hasarini da cebinden ödedi.
Yalnız araç perte çıksa bile sigorta ödemiyor mu? Sizin cebinizden birşey çıkmaması lazım diye biliyorum. Neticede o adamın da malı hasar kayıtlı olacakdeğeri düşecek,satışı zor olacak vs. Hava yastığı acildiysa zaten perte çıkma ihtimali Evet var.
Hava yastigi kolay acilan bisi degil mi ya
Acilinca nasi perte cikma ihtimali oluyor hic anlamadim o_O

Hava yastigi kolay acilan bisi degil mi ya
Acilinca nasi perte cikma ihtimali oluyor hic anlamadim o_O

Hava yastığı çok sert çarpışmalarda oluyor genelde ama bazı araçlar'ın sensörleri var ve bu sensörler çok hassas oluyor sensörün olduğu taraf'a vurduysalar patlıyor malesef.Bu da araçlar için bir kayıp yarın öbür gün satılmak istendiğinde zorluyor satıcıyı.

Hıza kimse bakmadı

Zaten o an bakamazlar ancak kaza yaptığınız alanda varsa kamera onları alıp inceleyip bakarlar.Aslında işlin açıkcası siz kaza tespit tutanağında hatalı olduğunuzu kabul ettiniz mi ettiyseniz olay yeri incelenecek ve büyük ihtimal size verilecek ama eğer ki karşı taraf hız ihlali yaptıysa siz yinede hatalı olduğunuzu kabul etseniz bile kusur oranı %50 size %50 karşı taraf'a verilir.

Fren yapmismi yapmamismi ölçüm yapılıp bakılmadimi fren izine bakılması gerekirdi belki adamın araba sorunlu fırsat bu fırsat elden cikrmak için bilincli hızlandı
Yerde fren izi yoktu babam baktı polis bakmadı o arabadan bile inmedi

tutanak tutulup resim çekilmedi mi o an o resimler kanıt sayılır ondan sonra olabilecek şeyler sizi bağlamaz

öyle birşey yapması halinde karşı mahkeme açarsın direk canım
Ben dur levhasının olduğu yerde duymadığım için. Yüzde yüz suçluymuşum mahkemede ne kazanabiliriz ki bilmiyorum

Öyle birisinin demesiyle araba perte çıkmaz. Eskpertiz bakacak o işe. Öyle perte çıkarmaya da meraklı değiller zaten. Ama siz hatalıysanız dediğinize göre kasko hiçbir ücret ödemeyeceği için ne olur bilemem. Bizim iki kere perte çıktı araba tekinde hava yastıkları patladığı için. Öyle çok büyük bişey yoktu görünürde çünkü. Ama hava yastıkları önemliymiş öyle ucuz bişey de değilmiş. O zaman daha bir yılı dolmadığı için bize yeni araba vermişlerdi. Arabanın değeri de şu an baya fazla mesela o yenisi verilenin. Üzgünüm ama burdan çıkan sonuç hava yastıklarının öyle ucuz bişey olmadığı. Yani yüzü astarından pahalıya geliyorsa perte çıkarırlar.

Tramerden karar çıkacak önce, exper karar vermiyor yani. Kimin hangi oranda kusurlu olduğuna bakarak hasar karşılanır bu haliyle.
Genelde hava yastığı açıldıysa perte çıkma ihtimali yüksektir demiş ama yok öyle bir durum. Otomobilin aldığı hasarın toplamıyla ilgili bir konu bu. Şöyle söyleyeyim, Eşim kaza yaptı ve Tramer sonucunda karşı taraf %100 kusurlu bulundu, sonrasında karşı tarafın sigortası aracın hasarını karşıladı. Bizim otomobil yandan hasar alıp toplamda 10 hava yastığından 5 tanesi açılmıştı. Diğer hasarlarla bile pert verilmedi. Kolay değil yani pert kararı.

Şase aksamında ciddi hasar olmadığı sürece öyle kolay kolay olmuyor artık, bir de şimdi emsal parça kullanımı şeklinde bir ibare var, tamir işini yapanlar unları da kullanabiliyorlarmış sanırım. Eşim anlatmıştı ama geçmiş zaman olduğundan çok net hatırlamıyorum.

Ben dur levhasının olduğu yerde duymadığım için. Yüzde yüz suçluymuşum mahkemede ne kazanabiliriz ki bilmiyorum
canım %100 sen de suçlu olsan arabanın o an ki hasarı dışında arabayı perte çıkartıp sana ödetemez böyle bir diretmede bulunduğu takdir de elindeki fotoğraflar ile mahkeme açabilirsin

Back
X